Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Odulin
    *omyl
  • Odulin
    Doma ji máme, je to dobrá hra, ale k srdci mi zatím moc nepřirostla. Možná na mě skrze mechanismy (docela základní worker placement) málo prosvítá to téma nebo nevim......protože stejně mám nakonec pocit jen z lovení kostiček na quest kartu. Ale pro méně náročné nebo nedejbože nehráče asi dobrá volba.:) Jako alternativu bych nabídl třeba Tzolk'in, ale ten už je trochu složitější a delší nebo Great Western Trail.
    • alladjex
      Dovolím si nesouhlasit. Naše skupina je plná spíše více náročných hráčů. Zrovna třeba Great Western Trail patří mezi naše top hry. Ale právě Lords of Waterdeep je naše oblíbená relaxační hra, která hlavně funguje i v šesti hráčích. Čili nemyslím si, že by šlo o hru pro jen méně náročné hráče. Na druhou samozřejmě nejde o žádnou univerzální hru, která musí být pro každého. Ale to není žádná.

      Tzolkin je výborná workerplacementová hra, ale alternativou je pouze v mechanizmu worker placementu. Lords of Waterdeep mají prvek náhody a interakce, který rozhodně Tzolkin ani (mé extrémně oblíbené) Krávy prostě nemají. Stopa ameritrashe podle mě z LoW dělá vyjímečný kousek.

      Každopádně rozhodně nerozporuji to, že ti hra nemusela sednou. Ale cítil jsem se povinován upozornit na fakt - všechny případné čtenáře diskuze - že nemusí jít nutně o zábavu jen pro nenáročné hráče. Jen možná o méně hardcore zábavu. ;)

      Nenárokuji si pozici nějakého deskoherního guru, ale pokud by bylo měřítkem počet her ve sbírce, tak jich máme přes 2000 ... a posledních pár let už to prostě nepočítáme. Odhadem sem hrál stovky různých her, podle mě přes 1000, ale ani to už nejsem schopný určit. Nikdy jsem to moc nepočítal. *1*
    • Za Tzolk'in se také přimlouvám, ale když se u mě řekne euro, tak nenajdu nic lepšího než Mombasu. Podobný systém akcií se v tomto žánru jen tak nevidí. Doporučuji všemi deseti.
      • Mombasa je výborná, Tzolkin jedině s rozšířením. A co mě teď dostalo, tak Lords of Hellas!
      • Odulin
        Mombasu nemáme...koukám na bgg a na první pohled super, díky za tip! :)
    • Já bych doporučil Adrenalin, rychlé a zábavné.
      • Odulin
        Ale jo proč ne, střílecí euro je dost originální věc. Občas po té hře šilhám, ale na to bych asi ženu a dceru neukecal...jenom bráchu a to je málo...ale třeba se poštěstí a u někoho na to narazim.
    • Díky za názor - je vidět, že se vyznáš.. A souhlasím.

      A taky ještě díky za článek o deskovce - těch totiž není nikdy dost
      • Odulin
        Díky, nevim jestli vyznám, ale trochu deskovky sbírám (180+ her doma), tak můžu porovnávat a euro já rád. :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit