Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jo, dotaz na Patrika a zbytek co tu hru máte - nepřišla Vám repetitivní?
    Četl jsem nějaké hodnocení na BGG a viděl nějaké video a přijde mi, že interakce mezi hráči veškerá žádná, max nějaké buffy na bojisku, každý scénář = tak tady to vymlať a příběh prý taky není nějak epický.

    Docela jsem uvažoval o koupi (ta sleva je moc příjemná) ale nějak jsem se zasekl :(

    PS: Ten slevový link na LotRa ještě někde je a funguje? Nepovedlo se mi ho nalézt.
    • je to repetitívne, dokiaľ sa nedostanete k obtiažnym scenárom - či už preto, lebo sa postavy naučili skilly, ktoré samé o sebe vyzerajú super, ale v skupine to nefunguje veľmi; alebo vzrastie level postáv a moby sú silnejšie, prípadne treba prísť na to, ako scenár vyhrať. Potom budete scenáre opakovať aj pár krát, zakaždým skúsite iný postup. U mňa sa pocit repetitívnosti zlomil po polroku pozvoľného, ale pravidelného hrania.

      Príbeh nie je od Tolkiena, ale vraj rozšírenie plánuje vetvenie aj počas hrania scenára a skryté informácie v texte a pod a pod. Na to sa dosť teším.

      No aj hra má ozaj blízko Zaklínačovi 3 a ESS, je to obrovský svet, levelovanie a hľadanie fajnového equipmentu trvá strašne dlho, takisto tu robíte nezvratné rozhodnutia, ktoré niečo otvárajú, iné uzamykajú (a nie, netreba ničiť komponenty).

      Hral som rok AJ verziu, teraz som si kúpil CZ verziu a veľmi sa teším z češtiny, je to iný pocit z hry.

  • Patriku, jak můžete napsat hra pro milovníky Skyrimu a Zaklínače? Skyrim a Zaklínač jsou zcela dvě odlišné hry. Je to jako říkat, že vyšel nový dopravní prostředek a je podobný vlaku a jídzdnímu kolu :-) Nesmysl. Zaklínač a Skyrim jsou dvě zcela odlišné hry i když RPG.

    • Ono to nesedí stejně ani k jednomu, protože je to party dungeon crawler.

    • patrik-hajda

      Nevšiml jsem si, že bych někde v textu tvrdil, že je Skyrim a Zaklínač jedna hra. A vaše přirovnání zde moc nefunguje. Nepřirovnávám Gloomhaven k zmíněným hrám pouze ve smyslu mechanismů. Gloomhaven je jednoduše deskovka, která má svojí velikostí a rozmáchlostí nejblíž k počítačovým fantasy RPG jako takovým. Kdo má rád Skyrim, Zaklínače, ale stejně tak i Dragon Age, Bladur's Gate a mnoho dalších pecek, má dobré předpoklady k tomu, že ho zaujme i Gloomhaven 🙂. Titulek myslí na hráče počítačových her, kteří nejsou obeznámení s deskovkami, přičemž tenhle kousek by je mohl konečně zaujmout a byla by popravdě škoda, kdyby je minul 😉.

  • martin.hromadko.14

    Docela mě to zaujalo. Když to budu hrát sólo, je to náročný na prostor? Moc místa v bytě nemám a v obýváku mám jen menší konferenční stolelk (asi 60 x 60).

    Jinak jsem koukal na video návod a ta Diana je fakt kočka.

    • patrik-hajda

      S trochou snahy by to i mohlo jít. Možná, bude to dost na hraně. Na každou partii potřebuješ jen pár druhů nepřátel (jejich figurky, přehledové karty a balíčky), přehledovou kartu s dvěma balíčky pro každého hrdinu (sólo se i tak hraje za víc hrdinů, skutečný sólo mód s jediným hrdinou se odemkne až o mnoho her později) a několikero žetonů (ty ale můžeš dát do misek mimo stůl). 

      Pak už jen záleží na daném scénáři a velikosti jeho mapy. Nebude to to nejpohodlnější hraní, ale na rozdíl od třeba takového Pána prstenů: Putování po Středozemi tady vždy předem víš, kolik prostoru na stole potřebuješ. I tak tě ale asi čekají kompromisy.

      Existuje mobilní aplikace, která za tebe řídí pohyb nepřátel a udržuje o nich informace, takže nepotřebuješ jejich komponenty na stole. Mě ale hrozně nevyhovuje. Radši postaru 🙂.

    • Veskoslav

      Záleží jaký scénář si vytvoříš. Je celkově 112 scénářů a náhodně generovaných bitev:) Ale bacha, krabice je ksakru těžká (nevážil jsem, ale musel jsem ji dát do spodní poličky knihovny) a pořizovací cena je drahá. 3000 a je navíc dobré si pořídit box pro hru na komponenty a to je dalších 1000-1400. Ale stojí to za to. Je to spíše o představivosti a dobře zvoleném scénáři než například hry jako Winter Assault od SW atd. Scénáře nejsou tak složité. Jenom je problém to "rozbalit". Tak na dvě hodiny:)

      • Otázka je, co je drahé. Podobné hry jako Descent nebo Imperial Assault stojí sice v základu o nějakou stovku méně, ale zase pak utopíš tisíce v expanzích.

        • Veskoslav

          3200 a nemáš tam moc plastových figurek atd. Ano, je tam miliarda scénářů, dílů atd. Ale pokud si koupíš hru a box pro ní (povinnost, bez toho bych už polovinu věcí ztratil), tak jsme na nějakých 4500. A SW: IA mám doma taky a základní hru mám za 1700 (zdarma Leila a Vader balíčky). A pak už záleží. Pořizoval jsem Hoth rozšíření za 1600, Thrawn rozšíření za litr a v létě se chystám na Jabba's Realm:) A ano, další popstavy stojí od 250 do 500:) Ale pořád je to SW a figurky:-D Spíše bych to přiroval ke knížkám k D&D, kdy si navíc dokoupíš plány map a postavičky (spousta KC kampaní se na to specializuje). Jako startovací set není drahá. Celkově, pokud by jsi pak už chtěl propracovanější bossy atd. už to taky hodně do peněz.

          • IA mám taky a až na pár výjimek jsem zatím nic nevynechal. Tuším že pouze ten imperiální re-make r2d2 a c3po. Jinak z figurek určitě doboručuji hired guns, většina singl figur ti do hry moc nepřidá, pokud nehraješ skirmish, ale tihle jsou super v kampani.

      • patrik-hajda

        Váha je "krásných" 9,7 kilogramů 😀.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit