Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dnes máme za sebou s přítelkyní partii Vinhos, Viticulture (Vinohrad) jsme hráli předevčírem... Ano, milujeme víno a obě tyto hlavní tematické hry jsou u nás na stole často.

    Recenze je dle mého názoru relativně přesná, jen bych navíc upozornil na to, že Viticulture má osobitý rytmus - začátek může hráče ukolébat k pocitu, že má přehršel času, ale pak najednou není problém získat polovinu bodů nutných k vítězství během jednoho kola.

    Lokalizace se také neobešla bez přešlapů v překladu, kdy je na herním plánu "konec kola" nahrazen "koncem hry", pokud se nepletu, a myslím jsou tam i další drobnosti. Ale není to tak hrozné, jako překlady některých jiných domácích vydavatelů...

    Výtky k estetické stránce hry absolutně nechápu.

    Především však pozor na to, že Viticulture (Vinohrad) je sice dobrá hra, ale bez dalších rozšíření bychom ji doma nejspíš nehráli. Velké rozšíření 'Tuscany' má blíž k nové hře, která spíš než že by Viticulture rozšiřovala, tak z něj pouze používá herní materiál :) Malé rozšíření 'Visit from the Rhine Valley' zase krotí bodovou sílu karet návštěvníků a snižuje tím moc náhody - které je i tak dost, jak ostatně v recenzi zaznělo, ale to k Viticulture prostě patří a proto je právě fajn ji mít ve dvojci s Vinhos :)

    Uvidíme, jestli Albi vydá alespoň Tuscany...  Bez něj by angličtinou nevládnoucí hráči dostali dle mého názoru jen takový chudý základ.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit