Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Super článek. Nedávno jsem se do toho také pustil, ovšem s tím, že chci ideálně snadno a rychle barvit figurky do deskovek (Cthulhu dmd, Blood rage, Kolonie) a ne si z toho udělat  časově náročné hobby. Ty menší dělat i jednobarevné, nebo jen s pár detaily.

    Líbí se mi, jak vypadá Slapchop - černý primer sprej, šedý drybrush, bílý drybrush a army painter speedpaint. Možná i přeskočit šedý drybrush - výsledek je pak trochu "hrubý", ale mně se to líbí - miniatury pak připomínají spíš ilustraci, skicu ze staré knížky.


    Při prvních pokusech se speedpaintem se mi občas dělají na modelu bubliky, čím to je? Štětcem?

    • Vilge

      Nezapomeň si Speedpaint barvy nakonec zalakovat, zvlášť na klasické deskovky. Jsou výrazně křehčí než Contrastky od GW. 


      Bublinky na modelu to může dělat když to hodně protřepeš a nenecháš pak chvilku odstát.

  • MickTheMage

    Slapchop je vynikajuca metoda pre nas co neplanujeme vyhravat Golden Demona :) a uz na to aj trochu clovek nie uplne vidi a tak... Nedavno som touto metodou maloval par Space Crusade orkov a imo to vyslo vyborne. A za druhe, aj celkom rychlo. 

    Aj tak sa na tie figurky clovek pozera z niekolko metrovej dialky, pomaly :), takze malovanie je fajn zabava, ale pokial to ide spravit relativne pekne a rychlo, tak preco nie. Constrast/Speed painty su samozrejme vitanym prirastkom k zasobe farieb, ktoru clovek vlastni :)

  • Super clanek. Ja se na barveni figurek taky chystam. Mam zkusennosti trochu s plastikovym modelarenim letadel z detstvi. Je huste sledovat, jak ta technika barveni za ty roky postoupila. Driv zadne washe, drybrushe ani pigmenty nebyly. Nebo jsme to mozna neznali. Ty modely vypadaji skvele.

    Zajimaly by me jeste nazory na airbrush. Je to jednodussi nez rucne stetcem? Nechcete o tom taky udelat nejaky navod a treba srovnani prosim?

    • ja_nic_nevim

      Tady nemůžeš hledat rady, musíš na modelforum. cz Najdeš inspiraci, rady, postupy... 

      Figury jsem si dělal jako doplněk k technice. Dneska strávím nejvíc času na diorame, pak figury a model techniky je nejsnazší. 

      Airbrush je fantastický. Ale i pro štětec je třeba vědět, jak kombinovat barvy, redidla, ochranné laky... je třeba pořídit nějakou publikaci. Dobrou kvalitu mají magazíny Wheatering, i když žádné číslo čisté na figury neni. 


    • twicer

      Ta technika postoupila hodně, od dob pár plechových kalíšků a barvy tahavé jak med, jseš teď takový malý chemik.

      U airbrushe klidně víc než polovinu procesu čistíš, rozhodně to není jednoduší a je kolem toho několik faktorů na které si potřebuješ dát pozor, jinak stím střávíš času ještě víc.

      Na druhou stranu, když si to vychytáš, tak stříkání v sériích figur, je balada co ti ušetří čas, prostor i peníze.

    • Widl_CZ

      Není to jednodušší, je to úplně jiný :) Za mě je idální to kombinovat se štětcem. Airbrush na měkký přechody, stíny. Štětec na detaily, zvíraznění hran, atd. Pěkně se to doplňuje.

    • ales.smutny

      Airbrush by se určitě dal zpracovat, vyřídíme autorovi :)

      • honcka

        článek je určený pro začátečníky a u nich se asi moc nepředpokládá, že by do airbrushe šli, pokud to člověk nechce používat pouze na stříkání základovky, tak už to chce lepší pistoli a kompresor se vzdušníkem a to už je náklad cca 8000 a víc. Tj moje doporučení, než o tom začne člověk přemýšlet, tak by už měl mít něco odmalováno a chtěl by se posunout na vyšší úroveň.

        • ales.smutny

          Přesně tak, to není pro začátečníky, už jen pořizovacími náklady. Ostatně, já se airbrushi pořád bráním, jsem stará štětcová struktura :)

          • Connor88

            Já jsem si ho na měsíc půjčil a byl jsem nadšený. Ale je pravda, že ta režie kolem toho je vysoká a pokud člověk dělá modely po jednom, tak to za to nestojí.

            • honcka

              Já teda airbrush mám, ale pořizoval jsem si ho kvůli klasickým plastikovým modelům, tam vidím mnohem větší smysl. U figurek ho používám akorát na základ a preshading, max na první layer pokud dělám víc figurek najednou. Pokud bych dělal pouze miniatury, tak bych do toho nešel.

              • ja_nic_nevim

                Reakce na příspěvek:

                Základní nástřik surfacer, pak černá podkladova, na to ve směru dopadu světla bílou... a máš perfektní vystínování. Pak už stačí udržet dostatečně zredenou barvu (pro kryvost 3-4 natery). 

                Kvalitní jednocinna pistole od nemecke hansy jde sehnat za cca 3k + kompresor od cinske Fengy za 1,5k

                detaily delam iwatou za 8k

  • medveddd

    Věnovat se tomu asi nikdy nebudu, ale je hrozně zajímavé takto se do světa tohoto koníčku podívat! Díky za článek.

    Jinak, máte tam "Kaptilo 6." :)

    • patrik-hajda

      Díky! Opraveno.

  • scream

    skvely clanok, ako nakoniec cely web. vdaka!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit