Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • FloweyWave

    Same... Za posledních 6 měsíců se mi podařilo odehrát úspěšně jen 4 sezení - ne, nikoliv celé kampaně, ale skutečně sezení. Město Mlhy možná nikdy nespí, ale moji hráči ano a naplánovat to tak, abychom se všichni pravidelně scházeli je ne jen naivní ale dočista bláhové. No, tak hlavně, že sem si v průběhu toho času začal myslet na Call of Cthulhu, Vaesen, Bluebeard's Bride, Passion de las passiones, Alien, Symbaroum a Honor + Intrigue, že? Sám nevim co bych chtěl hrát víc. Nějaký z nich půjdou poměrně dobře odehrát jako one-shoty, ale na některý z nich (koukám na tebe Ruins of Symbaroum!) člověk holt potřebuje toho prostoru trochu víc. 

    Kickstarteru se zatim vyhýbám obloukem. Nikoliv proto, že bych snad nechtěl všechny ty úžasný tituly co tam vycházej, ale podobně jako aspirující abstinent v Moravské vinici i já se musim chránit před pokušeními vnějšího světa.

    FOMO mě mlátí bičem, alespoň 3x denně a nejhorší na tom je, že jako správnej masochista si to i přes tu všechnu bolest tak strašně vychutnávám a tu příručku, kterou vim, že si ani v nejbližších 5 letech pravděpodobně nezahraju, radostně otvírám, zatímco slzy zkapávají na krásně ilustrované stránky plné dobrodružství, jež se možná nikdy neodehrají.

    Takže feeluju no :D Jsem docela rád, že nejsem sám a že je nás tu víc. Aspoň mám tohle utrpení s kym sdílet :,)

    • emvee

      Přijde mi to jako ztráta času zkoušet se scházet s hráči, kteří to nemaj jako primární koníček. Když se chce, tak se termín najde. Mám tři děti, práce fůru, barák, zahradu a jde to. Dokážu si najít čas, protože první, po rodině, jsou rpg a až pak pc, Nintendo, seriály, hospoda.. 

      • Ono to nijak extra nefunguje ani když to lidi mají jako hlavní koníček. Z šesti lidí je občas někdo nemocný nebo se stará o nemocné dítě. Občas se i nějaké dítě narodí a pak je to pro jeho rodiče RPGčková stopka na dva měsíce. Plus nějaké ty dovolené, mimořádné akce jako festivaly a koncerty... Setkat se dvakrát do měsíce alespoň v pěti kdž už ne v šesti (v méně nemá moc cenu pokračovat v kampani) je spíš zázrak a výše zmíněné 4 sezení za 6 měsíců pravidlo.

        Samozřejmě někdo je odolnější proti nemocem, má více chápající partnerku, která se o děti postará sama (nebo žádnou partnerku ani děti), na festivaly nejezdí a i dovolenou přizpůsobí hraní. Ale těžko sehnat takových celou herní partu.

      • FloweyWave

        No jo, no. Já děti nemam žádný, práce takřka nula, barák sharuju s Dungeon Masterem mýho života (aka s mámou), zahrada neexistující a vysoká neni až tak vysoká jak se tváří. Bohužel, i přes všechen ten čas a prioritu co bych byl schopnej RPGéčkům věnovat na tom moje okolí tak hustě jednoduše není. Nebýt mě tak by ani nevěděli co ten výraz znamená xd. Bohužel, na hraní se zainteresovanejma cizákama přes různý LFG portály nemám odvahu - takže mi nezbývá než zapřáhnout lokální clueless sebranku kamarádů a rodiny.

        Je to ztráta času? Dost možná, že jo, ale víš jak je to příšloví "lepší něco než nic xd". Navíc si takhle víc vážim těch momentů, když se k tomu hraní konečně dostaneme <3

        • emvee

          Hele, můj komentář byl hloupý. Chápu tě a držím palce, ať se to zlepší. Jinak hraní online s cizáky je náhodu super. Napiš, můžu poradit. 

          • FloweyWave

            Haha, dík moc <3

            A víš ty co? Fork it, možná máš recht a cizáci by alespoň tu šanci zasloužili. Co já nakonec můžu vědět, když jsem nikdy s cizíma lidma nehrál? Alespoň bych mohl nabrat nějaký ty zkušenosti, kterých mám bohužel zoufale málo. U mě je největší problém angličtina, ve který jsem sice u maturity učitelkám vytřel zrak, ale ani s tou C1čkou to na nějaký DMování prostě nestačí. A českou LFG scénu jsem vždycky považoval za neexistující xd. Takže kdyby jsi teda nějaký cool top secret tipy měl, tak jsem obě uši <3

            • emvee

              Toto bude lepší, trvalejší link:https://discord.gg/8fQuFmBJGd

              Tady bližší info: [Discord] Oneshoty a Minikampaně - RPG Fórum (rpgforum.cz)

            • emvee

              Není to nic tajnýho:

              https://discord.com/invite/RCRzdWsz

              • FloweyWave

                Reakce na příspěvek:

                Páni, mám pocit jako bych právě vstoupil do nějakýho RPGéčkovýho nebe, tady se hraje vážně úplně všechno. O většině systémů jsem ani nikdá neslyšel. Obávám se, že moje ustrašený introvertství bude muset stranou. To by bylo abych si aspoň jednu hru nezahrál! Again, moc děkuju <3

  • Soucítím. 

    Ani nevím, jestli zvládnu si zahrát všechny ty skvělé PC hry, které se mi hromadí. Do toho jsem před cca rokem a půl objevil existenci deskových her, kterých jsem za tu dobu nasyslil kolem padesátky(!) Spousta ještě pořád čeká na první zahrání, víc spoluhráčů a Ježíši, vždyť já jsem se už vlastně chtěl pustit sólo do toho Tainted Grailu! A já blbec jsem si do toho ještě začal malovat i ty figurky.

    No a teď mi furt v hlavě hlodá, že bych se taky chtěl pustit do hraní RPG, když najdu lidi. Na polici sedí Mausritter, Příšera týdne, Zapovězenky, aktivně nadšeně hltám core rules Vaesen a čekám na vydání Jednoho Prstenu. 

    Nějakej týpek prej navíc překládá City of Mist, tak na to jsem taky zvědavej.😉

    Kickstarter nesleduji, mám proti němu jednoduchou obranu, alespoň co se týče deskovek - přítelkyně jako moje hlavní spoluhráčka neumí ani slovo anglicky, takže jsem si řekl, že si prostě vystačíme jen s přeloženými tituly, což je takový příjemný filtr. A i tak je jich víc než dost. (V rpg je tedy výběr omezený, za přeložení Vaesen a Tales from the Loop bych dal ruku a nohu).

    • Já teď budu hodně zlej, a jestli chceš ušetřit peněženku, dal necti.

      Ale na KS už poměrně často vychází i deskovky s CZ lokalizací... :D 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit