Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z obchodního hlediska to může na první pohled dávat smysl. Navíc Tencent vlastní minoritní podíl i v Larian Studios, kteří vytvořili Baldur's Gate 3 a těm by se určitě hodila licence na další díl (pokud už ji nemají). Ale z kulturního hlediska mi prodej D&D čínské firmě přijde jako naprostá tragédie. Tohle zákazníci neponesou dobře.

    • celoush

      Jak se píše jinde není jasné, zda chce koupit opravdu práva na celé DnD nebo jen exluzivní práva na výrobu videoher založených na DnD. Spíše bych tipoval to druhé, protože tam víceméně dlouhodobě zaměřují svou pozornost.

      • GorSilverarm

        Ono je to vlastně několik informací které jsou ve článku zmíněné.

        1) Hasbro hledá kupce pro IP

        2) vedou jednání s Tencentem kterému jde primárně o elektronické licence na hry

        3) jednání je v počátcích a může dopadnout všelijak ale i v případě že by se jednalo jen o videohry dostane Tencent nad značkou výraznou kontrolu

    • Jak kdyby bylo co ztratit. Viděl jste recenze na poslední D&D? Prodej je už jedno, značka je mrtvá.

      • Na jaké poslední DnD? Základní 5e měla největší prodeje v historii a velmi slušné hodnocení hráčů. Taky vydržela v prodeji neuvěřitelně dlouho. Aktuální recenze budou ovlivněné licenční kauzou. Nebo myslíte recenze nějakých nových modulů? Přečetl jsem nový Planescape a není to úplně zlé. Samozřejmě to mohlo být lepší. A nebo máte na mysli recenze rozpracovaného One DnD, které taky budou ovlivněné tou kauzou a snahou prosadit co nejvíc digitálního obsahu?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit