Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Roguelike" u deskovek zní jako nesmyslný buzzword? Není tak nějak dažká nekampaňová hra roguelike? (tedy že je to kratší hra, kde se nějaké věci zamíchají a jsou požadé trošku jinak. A místo jedné dlouhé kampaně se počítá, že to budu hrát opakovaně)

U videoher (kde lidi čekají ty delší kapaně) mi dává smysl tento typ her nějak odlišit. Ale u deskovek mi to přijde čím dál hloupější převedení videoherního pojmu, aniž by to mělo nějaký význam?

Nebo čí se liší roguelike deskovka jako tahle od těch co nejsou roguelike?

• Proky

Roguelite a roguelike.

Roguelite - po smrti ti zůstane něco. Vybavení či zkušenosti nebo cokoliv jiného, díky čemu jsi silnější.

Roguelike - klasicky FTL hra na PC. Prostě těžké, náhodné hry, kdy ale po smrti začínáš od znovu. Ale třeba v případě FTL otevřeš nové posádky, ale žádné vylepšení do začátku.

• Neni to teda u deskovek spis takove Legacy Light? Treba nikdy jsem Zombie Kids neslysel oznacene za roguelite :-) U deskivem mi to proste prijde jako dost divny pojem na silu prevzaty z videoher.

• Pokud jsem to dobře pochopil, tak po smrti nezačínáš úplně novou hru se vším náhodně zamíchaným, ale něco si necháš. Díky tomu budeš silnější a budeš mít větší šanci se dostat na konec. Hra není designovaná na to, že bys ji dohrál během jednoho průchodu jako většina deskovek. Akorát jestli to pak nebude spíš roguelite. Nevím, kde je přesně hranice mezi těmito dvěma pojmy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit