I Microsoft si patentoval AI asistentku pro Xbox, která za vás dohraje těžké pasáže
-
Tuto možnost vítám. Čím méně mi budou vývojáři diktovat, jak si konkrétně můžu nebo nemůžu hru, za kterou jsem zaplatil, užít, tím lépe.
Ostatně možná se zvedne procento dohraných her, což může vývojářům udělat větší radost, než když někdo sice nedal bosse, protože ho chtěli mít za každou cenu těžšího, ale místo aby šel nalajnovanou cestou tréninku, tak se hrou prostě seknul.
-
Novej level, cheat yourself.
Nicmene moc nechapu jak jako jeden patent na takovou hromadu funkci, co je popisovano v clanku, kdyz vetsina z nich uz existuje a pouziva se jinde...
-
podívat se do "zákysníku" na kódy ke dveřím, sejfům apod. když nevím už kudy dál - ano, podívat se na rady jak killnout bosse - ano, ale nechat AI killnout bosse - ne. To už by mě přestalo bavit hrát úplně.
-
-
Dřív se do her normálně dávaly cheaty na nesmrtelnost, nekonečně munice nebo zabití všech nepřátel v levelu. Někdy jen jako pomůcka pro testování, ale často to ve hře zůstalo. Většinou se musely dohledávat po časopisech, ale byla po nich poptávka. Dnešní hry zase mívají obtížnost nastavitelnou kdykoliv v průběhu a tak není problém ji přenastavit před problematickým bossem. Evidentně je poptávka po ulehčení i u her, kde autoři podobné věci nepřidali, jinak by se Sony a MS s AI asistenty nenamáhaly. Především děti nemají problém s požádáním zkušenějšího hráče o odehrání náročné pasáže (a jako malí jsme i my využívali cheaty co jen to šlo), takže předpokládám, že využívané to bude.
Na druhou stranu je tu poptávka po velkých výzvách a tím pádem se dělají i obtížné hry. Používat k nim asistenta nikdo nikoho nenutí.
-
Este 5 rokov vyvoja a hranie sa zmeni na sledovanie yt…. A kazdy bude streamer, lebo bude komentovat svojho bota ako hra za neho
Akoze kazdy nech si robi co chce, ale to uz ani nebude hranie
A ako budu fungovat achievementy?
Naviac, hry v ludoch aspon podporuju kreativitu a schopnost riesit problemy, s takymto niecim ta dalsia generacia este viac ohlupne (ako je uz vedecky dokazane)
-