Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Chapu, ze je to hra ze sveta MH, ale i tak si myslim, ze by vetsina recenze nemela spocivat pouze ve srovnavani a porovnavani s principy a lore MH.

Je spousta lidi, kteri MH nikdy nehrali a o principech tehle fransizy vi jen malo nebo vubec nic.

• Corvus

Díky moc za recenzi. Mám o hru dost velký zájem. Klasický Monster Hunter mi moc nejde (plus optimalizace posledního Worldu je šílenost) a vadí mi  u něj fakt hodně dlouhé, fázové souboje, které se mnohdy protáhnou klidně na 45 minut. Tahle série mě velmi zaujala; jde tedy o ČISTĚ tahové souboje? Ze 100%? Protože pokud ano, tak to mě velmi zajímá, mám tahové souboje ve hrách nejraději.

Plus mám dotaz na to zmíněné vypouštění  monster do světa. To je vymyšleno nějak příběhově, předpokládám. Na jednu stranu je série postavená na likvidování monster a na druhou stranu se vypouštějí zpátky do přírody nějaké jejich nevražedné variety? Předpokládám dobře, že je to postavené na nějaké udržitelnosti přírodních druhů a  obecně ekologii?

Děkuji za odpovědi!

• GorSilverarm

Ano, souboje jsou čistě tahové.

Jinak k druhé otázce. V klasickém MH hraje hráč za Huntery. Ve Stories za Raidery. Raideři primárně monstra neloví ale snaží se žít v souladu s přírodou. Berou vejce, ty při rituálu vyklubou a z tvorů se stanou jejich Monsties na kterých jezdí. Většinou je v příběhu nějaká zlá věc co dělá mostra agresivní aby to odůvodnilo víc boje. Jinak samozřejmě na mapě útočí predátoři a pasivní monstra jsou volitelná kořist.

Vypouštění je příběhové ale pak je na hráči kolik času mu věnuje. Monstra z vajec která vylíhne může pouštět zpět do přírody a podle jejich síly, úrovně atd. to ovlivní ekosystém. Pak se v něm dají najít lepší hnízda, nové druhy, nebo různé unikáty které třeba mění element daného druhu. Nicméně v rámci hlavního příběhu se většinou odemkne údržba ekosystému jeden regionu na mapě a další jsou volitelné. Vytáhnout něco na maximální hodnotu "S" je pak jen v rámci vedlejších úkolů ale příběh vlastně ke grindu nenutí vůbec.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit