Stalker 2: Heart of Chornobyl – recenze vymodleného návratu do Zóny
-
Tak to mám radost, že se zase jednou pokračování oblíbené hry povedlo.
-
Já už sosám (150gb = hoďka a půl) v rámci sdílené knihovny, takže to zkusím za chvíli, ale jak narazím na první bug, tak vypínám a počkám do Vánoc na pokus č.2, odmítám hrát rozbité hry. Vůbec mi nevadí, že si tu hru zahraju za půl roku, za rok..
-
Bohužel už to je vedle Dragons Dogma a Ratchet & Clank další hra na kterou můj letitý stroj nestačí a plácám se pod 40fps. (i7 7700k, gtx 1080)
Určitě to bude chtít ještě optimalizovat, ale na to jak mizerně to běží, to zas tak úchvatně nevypadá. Hold si budu muset počkat na upgrade stroje, který to pak přejede výkonem.
-
-
Sorry, ale buď rád, že ti to vůbec jede....S takovým strojem z roku 2017 bych si fakt nestěžoval:-)
-
-
No, kdybych nedopařil řádově hezčí hry na poměr k výkonu mého dědečka a to při 60fps, tak to nevytahuju. :)
Některé běží líp některé hůř, stalker zrovna asi více papá procesor.
-
-
Aké "řádově hezčí hry" ti na tom išli lepšie Ked si nastavíš všetko na LOW a nízke rozlíšenie, aby sa to hýbalo, tak je to samozrejme "ošklivé" potom skutočne staré vyzerajú lepšie, tak to je... :D
Je fakt, že hry, by sa mali hrať na dostatočne silných PC, aby tá práca vývojárov proste nešla do kopru
Ja som strašne chcel hrať nové hry na 10 ročnom PC, a išlo to, ale nevyzeralo to, ako na tých obrazkoch :D až teraz vidím aký je krásny napr. Starfield, alebo CP2070. Ja viem, nie je všetko hneď...
-
Stalker papá z CPU asi nejvíc co jsem kdy u nějaký hry zaznamenal. Můj Ryzen 7940HS, což je poměrně slušný moderní osmijádro, to při hraní na low detaily vytěžuje na cca 38-41 %.
Na druhou stranu nároky na grafiku jsou naopak nízký, chce to jen něco trošku moderního, na low detaily stačí málo.
-
Bohužel ano:) Ideální je mít něco s 3D, ale i 5600/12400 to zvládne:)
-
-
-
Nj ja to hraju na 1060s a ze jsem pod 40fps - vlastne nevim kolik fps mam, protoze to nemam zapnute, mi vubec nevadi.
-
-
Jak říká kněžna, šťastná to žena.
-
-
Njn, vykon kompu po cca 2 letech je uz za zenitem a ted si vem, kolik narocnych her vznikne za 2 roky...kdyz to trefis, tak mozna 3...kdyz mas ,,smulu,, tak 1 :)
-
-
Jako jo, ale řekl bych, že tyto cykly byly dřív podstatně přísnější a ten vývoj napříc generacemi byl fakt znát, nebylo to tolik o marketingu jako dnes.
Když jsem nedávno merčil a chtěl bych si fakt polepšit, plácl bych se přes kapsu za bednu v ceně třeba 60k, tak stejně u těch her narážíš na stejné limity v podobě doskakování scény ve tvém rádiusu, animace ve 30fps a podobné skopičiny.
Jsem zvědavý co přinese nová generace her, nějaký system seller bych si už nechal líbit.
-
-
-
-
-
Chtěl by se podívat jak to jede na tom notebooku s 2060. Na 4070 a i7 14700,stuttering bez ohledu na nastavení a v té první vesnici jde framerate úplně do kopru a to i s dlss. Framegen nezapinam to už je úplná prasečina....
-
-
5700x3D a 7900XT a bez problémů. I ve vesnici to jede v pořádku byť je tam pokles.
-
-
Hidne zalezi na cpu, zda se, ze x3d strojovny s tim problem nemaji.
-
-
Odpoledne odzkuším na 5700x s 7800XT a dám vědět:)
-
-
To mi je celkem jedno, mě Radeony nezajímají.
Ze zvědavosti čekám na TPU benchmark.
-
-
-
-
-
vďaka za obsiahlu recenziu. už aby boli vianoce a čas na hranie.
-
Já si nemůžu pomoct, ale z těch screenshotů v recenzi to na mně nepůsobí tak impozantně a hezky jako v těch několko původních trailerech.. Ale jsem jinak rád že se hra povedla! Doufám, že kluci už u nás v Praze zůstanou a že si tu díky Stalkerovi udělají věhlas do budoucna. Je to pro nás čest mít tu možnost je tu hostit po té tragédii co probíhá na Ukrajině.
-
-
?
-
Jestli se nepletu tak na tom makaji už dávno zpátky na Ukrajině
-
-
?
Wiki zmiňuje, že jsou v Praze. A našel jsem nějaký článek z října 2024, který mluví o tom, že GSC Game World dělají na Stalkerovi 2 v Praze. Takže tady asi pořád ještě budou.
-
-
-
A jedna taková humorná:)
Dragon Age: The Veilguard vs Stalker 2
All time: 89 418 vs 113 587 players
Players right now 10,970 vs 81,013 (124. místo vs 10. místo) -
Nevím no. Koukám na vortex stream a hezký to teda úplně není.. Fotorealismus tam nevidím ani zdaleka..
-
Dobrá optimalizace, hratelný v 60fps+ i na integrovaný grafice v low a upscalingem a pořád nelze říct, že by to bylo ošklivý. Když to srovnám se Silent Hill 2: ten se ploužil pod 30 a navíc byl v Middle detail pořád hrozně hnusnej. Bugy ani pády zatím žádný, super.
Hratelnost zatím taky o třídu výš než v Shadow od Černobyl, už žádný nekonečný přestřelky s týpkama co se každou chvíli respawnujou ve svý lokaci, spíš takovej survival, průzkum a plíženi.
-
A první benchmarky .. https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/stalker-2-benchmarks-pc-performance-analysis/