Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Zoufalost.

Když to je již placené, tak by to mělo mít garanci a 100% funkčnost. To, že to kupuješ za 2 eura nějaký hnus je věc jiná....
    Osobně jsem si vždy myslel, že modování má být zdarma, protože to dělají fandové co chtějí něco opravit apod. Maximálně si chtějí udělat jméno ale nevydělávají na tom (ani nevím zda to je podle práva možné, vydělávat na cizím produktu bez jeho souhlasu)

Zlatej Nexus. Vůbec Nexus je lepší jak steam a další weby na módy. Přehledy, máš tam hodně možností, jejich program je volitelný atd.
  • *cez steam...
  • Kozy
    Konec moderské obce? To spíš zamrzne peklo. Já teda mód podpořil donatem jenom jednou ale když nebude zbytí tak klidně zaplatim. Navíc si myslim že to může akorát prospět zvýšení kvality, když za to budou honorovaný. Zatim mi to přijde jenom jako brekot master race že je Gaben „podrazil“. Jediný co se mi nelíbí tak je těch 25% ale tak furt lepší než nic.
    Nexus ma prisne pravidla a taketo mody bude stahovat. Ale inak je pravda, ze co je na steame, nestoji za nic. A velke mody tam vacsina autorov neda prave z dovodu, ze v sebe obsahuju mody inych, casto neaktivnych autorov, ktorych nejde kontaktovat. V kazdom pripade vyzera to tak, ze moding dalsich dielov elder scrolls uz bude rieseny inak, asi len vez steam a atraktivita tohto titulu na pc prave dostala poriadne na pr....
  • Veskoslav
    No na fórech od Nexusu to jede. Už se bavily, jak dostat "placené" mody ze Steamu tím, že jejich 100% kopii nabídnou v Nexusu. A autory, kteří zneužili své produkty jako Wet and Cold (kombinace práce x lidí), tak budou mít doživotní zákaz cokoliv dávat na Nexus. Ale jejech počiny z placeného Steamworks budou nahrány na Nexus. Jako pomsta za rýžování.
  • Co na to říct, teď už se budou na torrentech pirátit i obyčejný módy do her *1*
  • Veskoslav

Příklad rýžování Skyrim

http://imgur.com/a/plEtI
    - zbroj získáváte přes konzoli. Co mám zkušenosti, tak 99% zbrojí se vyrábí, vypadají stokrát lépe
    - zbroj není rozdělena na helmu, pancíř, kalhoty atd.
    - stojí to skoro 2 eura
    - nefungující/padající model náhledu

Jinak vytvoření takové zbroje ve 3D Coat zabere i začátečníkovi maximálně den. Protože se nabídne celistvý model, ne rozdělený a upravený pro crafting....
  • SkyrSims

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=429226887
  • Veskoslav
    Chápeš rozdíl mezi tím, že podporíš autora pomocí Donate (Nexus dává 100% částky autorům) a tím, že si kupuješ každý mód zvlášť? Toto může znamenat konec moderské obce, tak jak ji známe, protože polovina módů, co je na Steamu placených vychází z jiných módů od jiných autorů!

http://i.imgur.com/KYP3Rhk.jpg
  • Video: Call of Duty: Black Ops 3 se dočkalo nového teaser traileru, který ukazuje technologický pokrok v příštích padesáti letech.

A já bláhově doufal, že by se mohli vrátit do WW2, a ona je z toho další futuristická s.ačka. Tak snad zase za rok...
  • Vojta_Ilavsky
    Řekl bych že XLive a PS+ jsou pořád sympatičtější než Steam.
  • Jediná alternativa je GOG.
  • Steam je nejvetsi zlo jaky mohlo PC hrace potkat. Kdyz zacal taky se me myslenka Steamu libila, ale postupem casu se ukazuje ze sme byli neskutecne obelhani a udelali z nas uplny pitomce.
    Nemam problem s placenim modu, ale 75% pro Valve, to jako fakt?
    Steam je zlo, vubec se me to co posledni dobou delaji nelibi, hry musim mit v nejake posr@ne knihovne, ne uz me to fakt zacina stvat.
    Jenze co mam delat kdyz chcu parit, musim mit ten dementni Steam v PC!!!
  • Sranda je, že díky autorům SKSE už odstranili první mody, které na SKSE spoléhaly. To by mohla být pěkná čára přes rozpočet Valve a Bethesdy, vzhledem k tomu, že na něj spoléhá většina módů.
  • ucho
    Konečně Valve přišlo s možností platit za mody. Tak si alespoň modeři budou moct přijít na nějaké penízky za tu spoustu hodin, co tomu věnují. Netušíte někdo, které mody jdou nejvíc na odbyt a kde se dá nakopnout zlatá žíla?
  • Kozy
    Co je špatnýho na tom že za svojí práci konečně dostanou nějakej ten peníz? Sice 25% je dost málo ale alespoň něco. Akorát teda s krádežema to trochu nezvládli, ale tak to se stávalo i se skinama v csgo.
  • Ono mody byly zdarma hlavně proto, že moddeři to neměli dovolený držitely práv a kdyby někdo na tomhle chtěl vydělávat, tvůrce hry by jim nejdřív poslal hezký email, ať to stáhnou a pak by jim přišla žaloba...
  • First world problems...

No, Valve dle mě rozhodně neustoupí a za týden si na to nikdo už ani nevzpomene. Je ale vtipné sledovat subredit PCMR, kde jsou lidi nas*aný, jak si tohle mohla jejich dříve milovaná firma dovolit, zvlášť, když celý PCMR je zčásti založený na zbožšťování Newella a celýho Valve. I když o tom dost pochybuju, doufám, že třeba GOG by tohohle mohl nějak využít a já bych nemusel používat ten do*ebnej Steam...
    Já jsem to říkal už dost dlouho, Valve dominují digitální distribuci na PC a teď si už mohou dělat co chtějí, protože každej tam má na účtech spousty her a nebude se mu chtít přestupovat jinam.
    Ono i tahle reakce na PC herní scénu je víceméně pravdivá: http://imgur.com/Z5EoHR9
  • Kdyby z tech steamworks neslo moderum jen 25%, tak by to mozna i davalo smysl. Jinak, aby moderi opravdu mohli chtit regulerne prodavat mody, tak by museli delat nejaky QA a podporu. Coz je nad jejich moznosti.

Kazdopadne uz snad desetileti mody funguji na stejnem principu, ze to delaji amateri, ze sve dobre vule (Chapu, pro mnohle, vzlast zde, zcela ujeta predstava.) a ti ochotni jim na to dobrovolne prispivaji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit