Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neřekl bych, že první PS6 titul vyjde později. Tak jeden až tři podle mého vyjdou zároveň s konzolí nebo těsně v závěsu, protože se budou snažit nastartovat prodeje nového hardwaru. Ale ano, také bych předpokládal, že dál to už tak slavné nebude.

• frank.horigan

Možná je tedy na pořadu dne prodat i PS4 a hraní pověsit na hřebík.

Mně kdyby za posledních 6let nezaujala žádná nová hra, tak bych se už ani nesnažil něco zkoušet hrát

• No vidis, me nejaky gta slop nezajima, faktem je ze za poslednich 5-6 let nevyslo nic kvuli cemu bych si mel kupovat ps5 natoz ps6

• frank.horigan

Neklesne počet lidí z konzolemi, kde na to chodíš??

Co PS5? 3-4roky budou vycházet “cross-gen” tituly a PS5 bude prostě pro ty, co ba PS6 nemají nebo ji nechtějí.. Ty nevíš jak to bylo s PS4 a startem PS5??

Dnes už nejsou samostatné oddělené generace.. Jsou to prostě upgrady a hry běží tam i tam..

První PS6 only titul může klidně vyjít koncem roku 2030

• Lidi kupuji iPhony a jiné srandy za 30 bez problému a tady mají problém zaplatit 25 tisíc na konzoli na x let?

V tomhle bych ani problém neviděl, já vidím problém v takových těch deluxe edicích, předčasných vstupech, neustále zdražovaní předplatných a ve finále i nedostatku zajímavých a originálních her. 

Televizi mám za 68, mám televizi na x let, taková investice nikoho pracující asi  nevyvede z míry, to samé u konzole za 25-30. Otázka je spíše, jestli je chuť vůbec to kupovat, protože nejsme v zajímavé éře PS2. Éra PS5 je taková recyklace všeho, co jsme už viděli, hráli a neřeknu jedinou hru, kterou bych nazval originální v rámci AA/AAA.

• honcka

tohle je otázka ne jenom koncáků, ale celýho herního businessu, v současnosti se prodává kolo 40mil ks top AAA her, pokud klesne počet lidí s konzolemi, tak budou klesat rozpočty na hry ptotože se jich prostě prodá míň.

• honcka

Já si půjčuju ps5 od kolegy v práci, hlavně na single exkluzivky, hru koupím a za to že mi půjčil konzoli tak mu hru nechám.

• frank.horigan

Myšlenka toho postu byla v tom, že tu PS6 taky nemusí mít každý automaticky doma. 

Zvykli jsme si, že je všechno "zadarmo" a teď bude PS6 za 35 a je z toho obrovské haló.. 

Stejně jak to vyjde, budou před Datartem fronty a plno lidí to za 35 koupí ani nemrkne. 

PC na kterém běžel Doom v době vydání 2-12fps by na dnešní peníze stálo 300tis..   Řešil někdo že je to skandál??   No ne, PC za 300tis k životu nepořebujěš

• frank.horigan

Tak si počkej na tu nic moc hru co vyjde v Listopadu a zkus ji stáhnout do své PS4, uvidíš jestli je PS5 k něčemu dobrá nebo ne.

A "cross" tituly jsou samozřejmě na PS5 citelně koukatelnější, to je asi taky dost zásadní přínos ne?

Nebo tobě ta mazanice v 30fps na PS4 u HogwardsLegacy / Resident Evil 4 vůbec nevadí?

• CitizeM

Jo no. Taky ale ji, relativně, málokdo doma měl. Pamatuju si, že jsem s klukama chodili do Konzole herny/půjčovny a normálně si platili za hodinu hraní. Plus tam měli hry na půjčení domů. To už dneska díky fyzickým edicím bez fyzického disku taky nepůjde. I když to půjčování nahradilo PS Plus  a spol.

• CitizeM

Tak jak se PS4 a PS5 generace hodně překrývala/překrývá, tak u PS6 to bude ještě "horší"

Jestli PS5 je tragická tím, že na ní relativně nejsou hry, kvůli kterým se vyplatí upgrade z PS4 na PS5, tak PS6 nejspíše bude zapomenutá generace. Takové PS5 SuperProTM.

Za tyhle ceny už si to plno lidí nebude moct dovolit koupit a další část sice na to bude mít, ale nebude ochotna jim ty peníze dát.

Já jsem byl rozhodnutý, že zatnu zuby a PS5 generaci přeskočím. Dohraju backlog na PS4 a koupím až PS6. Pak jsem vyhrál PS5 Pro v soutěži teeheehee, takže se těším na GTA6 v listopadu. Ale ačkoliv je to konzole fajnová, tak jsem se přesvědčil o tom, že jsem měl pravdu. Nejvíc hodin mám nahráno na Slay the Spire na PS5ce...

• uz si presne nepamatam kolko stal PS1 ale v tej dobe origo krabice s hrami boli tiez za 2500 slovenskych korun.

• Historie se opakuje. PlayStation 1 po uvedení na český trh v letech 1995–1996 stál přibližně 15–19 tisíc Kč, přičemž průměrná mzda tehdy činila zhruba 8 800 Kč. Za jednu hru bylo navíc běžné zaplatit až 2 500 Kč.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit