Crimson Desert je venku a rozděluje hráče. Silný start na Steamu kazí kritika ovládání i příběhu
-
"Hráči si stěžují na nutnost složitých kombinací i u jednoduchých akcí, což vede k frustraci a zpomaluje tempo hry. "
Tak tu jsem si vzpomněl na všemi opěvované RDR2 na PC.
To snad byla jediná hra za 30 let hraní, kde jsem nebyl schopen nastavit ovládání abych ji dohrál. Šílený a je to škoda.
Do té doby to bylo NWN2, ale to jsem nakonec nějak dal a zvykl si.
-
-
mě přijde že tady je spíš probém v tom, jak ta hra hráče ty věci učí. Ovládání je atypické, ale dá se na něj zvyknout. Problém je spíš v tom, že ti hra třeba něco ukáže, ty si to jednou (krok za krokem dle tutorial okýnka vyzkoušíš) a pak není vůbec důvod a často ani příležitost to zkusit. A až na tebe hra o 7h později vytasí puzzle, které to zase potřebuje, tak se zasekneš, protože už si ani nepamatuješ, že nějaká taková mechnika tam byla, natož jak ji vyvovláš :-D
Té hře by nejvíc pomohlo, když by ty schopnosti chrlila pomalej a hlavně pak dávala prostor je využít a zažít si je. (víc puzzlů po sobě, co tu mechaniku využijí. Chvilu sypat nepřítele, kteří vyžadují použití nového bojového skillu, apod)
To stejné souboje. Já uplně chápu, že lidi nadávají na těžké bosse. Ale on je problém v jednoduchých základních nepřátelí. Pokud všechny drtíš jen pomocí basic attacku, tak pak chápu že má někdo problém s bossem, když v tu chvíli ani netuší, jestli je ve hře blok a jakým tlačítkem se léčí, když to do té doby ani jednou nepotřeboval.
-
-
Však tohle bylo doslova v KCD II xD
Kdy se vám otevřelo menu u NPC a tam jste vybrali jestli chcete obchodovat, mluvit a nebo pozdravit (u různých NPC se tyhle 3x možnosti střídaly, byli třeba jen 2.)
"Abych mohla mluvit s NPC, musím podržet jedno tlačítko a pak stisknout další. Vážně, co to sakra je?“ diví se například uživatelka s přezdívkou inkblotPrincess na platformě X." -
-
Ten problem mela jiny, rekl bych - nektera NPC maji prompt na interakci tak jak bys cekal, ale nektera nemaji a u tech musis drzet tlacitko pro "focus" a az pak se objevi prompt a muzes s nimi promluvit (nebo obchodovat, atd.). Coz je jednak dost nekonzistentni, druhak naprosto uchylne (uplne by stacilo, kdyby tam meli ten samy prompt jen s jinym nazvem, ktery by oteviral dalsi moznosti jako treba v KCD2, kdyz ho zminujes). Ale to je Pearl Abyss, ti vzdycky musi vynalezat kolo (jak casto predvedli v BDO) a pak zjistit, ze nejak nefunguje tak dobre jako kolo uz davno vymyslene. ;)
-
-
jj. Ta nekonzistentnosti je prostě divná. Některé předměty prozkoumáš Xkem. Některé trojúhlelníkem. A některé zkoumat nejdou a ty mají někdy tu možnost zašedlou a jindy aktivní a až po kliknutí ti to hlášku, že to nejde :-D Jako wft. Tohle muselo dát víc práce, než to udělat normálně intuitivně :-D
-
-
No dneska jsem zahledl nejaka polo-anonymni vyjadreni od par zamestnancu, co na hre delali. Hodne hrube shrnuti je takove, ze tlupa vzajemne si notujicich vedoucich nakazovala do hry nalepit vsechno, co se jim kde libilo, bez ohledu na to, jestli to davalo smysl, jestli to slo s ostatnimi prvky dohromady, a melo to pro hru nejaky prinos nebo ne. Plus za pochodu porad menili podstatne veci jako pribehovou cast. Zamestnanci museli jen drzet hubu a krok, byt si o tom mysleli sve (treba jako prave, ze ovladani je chaoticke), protoze je stejne nikdo neposlouchal. V tomhle kontextu ten bordel co ve hre je dava "smysl". ;)
-
-
Za takového stavu to ještě dopadlo dost dobře. Kdyby nad tím vším byla nějaká sjednocující vize, lepší komunikace mezi týmy a kontrola kvality, tak to mohla mohla být paráda. Takhle je to spíš pro specifické publikum, co zvládne překousnout zmiňovaná úskalí nebo počkat, až to opraví.
-
-
-
-