Dojmy z Gamescomu: Warlock je jako bonboniéra, nikdy nevíš, jaké kouzlo ochutnáš
-
Spíš tak nějak zvykově, kolik znáš černokněžníků a kolik černokněžnic (černokněžek?) :) Ale samozřejmě jsem velmi za ženská práva nechat se svést na temnější stranu!
-
Nějakým způsobem se na tento projekt těším víc než na Fable. Dost mě to oslovilo. Jinak mě ani vzdáleně nenapadlo porovnávat Warlocka s Baldur's Gate III, jen proto, že jde o Dungeons & Dragons zasazení. Vlastně mě to nenapadlo srovnávat vůbec. Hraní je naprosto diametrálně odlišné a fakt akční adventuru s kouzlením nesrovnávám s tahovým hard core RPG. Já v sobě ale tohle nikdy neměl. Ani Dawnwalkera jsem nikdy ani sekundu nevnímal jako "toho druhého Zaklínače". Pro mě je to úplně svébytný projekt. Porovnávání je cesta do pekla a hlavně negativní zkratka dehonestující práci vývojářů. Aspoň já to tak vnímám. A rozlišuji i třeba velikost týmu a obnos financí nalitých do vývoje. Prostě porovnávání nevnímám obecně jako dobrý krok. Když už něco srovnávat, tak projekty sobě ve všech ohledech co nejpodobnější (velikost vývojového týmu/finance/žánr). Díky za preview.
-
U her tohoto typu je většinou největší problém udržet proud inovací a zajímavých interakcí po delší dobu. V tomto by mohlo multiverzum D&D trochu pomoct, ale i tak to bude těžké. Ukázka ale celkem fajn.
A mohl bych se zeptat, odkud pochází informace, že warlock je standardně mužské povolání? Už v pravidlech z roku 2014 je ilustrací pro warlocka ženská postava. Když se podívám na další artworky oficiální i neoficiální, tak je to zhruba 1:1. I v naší herní skupině už jsme měli warlocka ženu jako hráčskou postavu i jako finálního bosse kratšího dobrodružství. Nebo že by ženy o tolik lépe odolávaly svodům supermocných postav sousedních realit? Ale no tak. A upřímně, pokud autoři chtěli použít Tashu jako patronku, tak by bylo s mužským poskokem obtížné udržet hru tak, aby nesklouzávala někam, kde by ji autoři nechtěli mít. Ženskou hrdinku v tomto případě naprosto chápu.