Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kardal

Už nehraju na Xboxu. Neustále padají hry, řešil jsem to přes Microsoft ale neví kde je problém. Například u hry MSFS 2024 vzletnu a za 5 min spadne hra až na hlavní menu bez žádného upozornění. Takže ať už klidně Microsoft opustí Xbox.

• vonTossis

Já si myslím, že tohle nenastane. 

• Derp_1337

Jo, větší firmy už několik dlouhých let experimentují se streamováním her. Otázkou je, jestli se to uchytí. Ono to omezení technologiemi je pořád nepříjemná překážka (lagy, velká odezva, atd.).

Ale jestli uspějí, tak v tom asi bude budoucnost mainstream hraní.

• Zajímalo by mě, kdy se změní situace z "Můžete to hrát v Game Passu" na "Můžete to hrát JEN v Game Passu" Pak budeme mít exkluzivity pěkně oklikou zpět. Jen ne vázané na hardware, ale na službu. Klidně s XBox aplikací do PS5/6/7...

• Jj jako to dává smysl, ale IMHO tím úplně rezignujou na snahu udržet si hardcore hráče, co chtějí hrát novinky a co nejvíc těch top her. Cílí tím na casual hráče, co chtějí za co nejmíň peněz "něco" hrát. Jako bussines model to asi fungovat může dobře, ale už to není nic pro mě. Čas vrátit se k PlayStationu.

• axell1990

Xbox čeká možná ještě jedna generace a i to jen možná, jsou jasně nasměrování na streamování, kdy budou prodávat laciný GamePass (laciný aspoň než se dostanou na požadované číslo uživatelů) a na TV už bude mít každý od výrobce předinstalovanou Xbox appku. Samsung a LG už s tím začaly. Případně připojí k starší TV mobil s Appkou který má taky každý.

• Derp_1337

Xbox se pořád bude prodávat. Spousta lidí bude spokojená s lacinou konzolí a laciným GamePassem. Bohužel ne každý je ochotný utratit několik desítek tisíc za herní PC (a na něj si pořizovat GP).

• Problem je, ze bud som uz stary (sort of, ale nie az tak ako Ales!), ale na PS5 som nenasiel az na Horizon (a teda FW bol fajn, ale nic specialne) a Astrobot nic, co by som musel hrat. PS5 u mna vacsinou lezi vypnuta, vacsinu hier hram na Switchi, Steam Decku, pripadne ich streamujem z lokalneho Series X, kde si vzdy nieco v GP:U najdem. Takze, za mna Xboxu skoda.

• bodmrazu

Nejlepsi zarizeni co mam doma na hrani je SteamDeck. Hraju tam hry ze Steamu, streamuju si tam hry ze stolniho pc, kdyz vykon nestiha, dokonce tam streamuju i hry z XBOXu a z cloudu. Funguje tam i Epic a dalsi alternativni story. Na exclusivity Sony si musim vzdy par let pockat. Jedine Nintendo mi chybi, takze si Maria a Zeldu nezahraju.

Ja bych si pral otevrenou platformu na ktere by slo hrat vsechno a budoucnost pouze v software, bez debilnich exkluzivit. Kupovat vice platforem je neekologicke ;-) staci jedna multiplatformni konzole/pc/streamovaci krabicka. Bohuzel jsou ale Japonci hodne konzervativni, takze se zadme zmeny nedockane. Dominanci ziskava ale Cina a tam se na exkluzivity nehraje. 

• JohnyTheZik

"První věc, která je na odstřel, a která asi nejvíce naštve ty opravdu skalní příznivce Xboxu, je ztráta exkluzivit."

A přitom paradoxně v posledních letech je to s hrama mnohem lepší na Xbox/PC než na PS5. "Exkluzivity" se sice postupně dostávaj i tam, ale to je podobný jak s PS titulama na PC.

Je zajímavý to sledovat, rozhodně fandim multiplatformovejm hrám, ale je jasný, že z pohledu prodeje konzolí jsou exkluzivity alfa a omega.

• vonTossis

Nic objevného. Microsoft už nějakou dobu nebojuje na poli konzolí jakožto hardwarové krabice. V tomto boji jsou zaseklí jenom někteří fanoušci jiných platforem. 

• No a pokud jedna strana exkuzivity má a druhá ne, tak je to bohužel trochu nepoměr

• Tak Spencer zároveň v těch rozhovorech řekl, že na hardwaru pořád pracujou a že důvod proč si ten hardware pořidit by měly bejt schopnosti a funkce toho hardwaru. Ale já si neumím představit konzoli, která bude sama o sobě oproti konkurenci natolik lákavá, abych se připravil o možnost hrát PS exkluzivity.  Buď je to nějaká damage control komunikace během přechodu do 3rd party módu, která ale nedává moc smysl, nebo si Microsoft neuvědomuje, že takhle si Xbox fakt už nikdo nekoupí, což se mi nechce věřit 😀

• tyhle korpofasisticky praktiky, exkluzivity, bych zakazal

nebude nahoda, ze se toho zuby nehty drzi hlavne v japonsku

• No jedinej komu to v tomto případě nemusí být jedno, tak je MS samotný.  A už dávno proběhlo to prohlášení, že X-box už není konzole, ale způsob hraní. Od tohoto prohlášení muselo být jasné všem, kam to bude směrovat. A je to celkem logický krok ze strany MS, který prohrál onu pomyslnou konzolovou válku v každé generaci. Spíš se divím, že se snažili tak dlouho. Proč tedy pořizovat X-box, když to vše můžu hrát jinde? No to je ono, on už pravděpodobně žádnej další X-box jako konkurent PS6 taky nebude. Max bude nějaká X-krabice na cloud hraní a tam třeba i uspěje. 

• Hidden

Tak dava to smysl, na hardware Xboxu minimalne jeste pred par lety Microsoft tratil na kazdemu kusu a zisk sel z her, sluzeb, atd. Takze jestli si spocitali, ze i kdyz zariznou hardware, ubytek zakazniku na sluzbach nebude tak velky, aby se to nevyplatilo a naopak se prave vyplati jeste vice tlacit Gamepass na vsechna mozna zarizeni, tak onu zminovanou kouli u nohy v podobe hardware snadno ozeli.

• “když jsem měl Xbox 360, bylo mi upřímně jedno, jestli si mohou hru z mojí konzole zahrát i ti, kteří vlastní PlayStation 3 – a to bylo období pořádných konzolových válek.” Tohle vídám poměrně často ale vlastně nechápu. Fungovalo by to ve chvíli, kdy exkluzivity nebude mít nikdo. Ale pokud si na PS5 zahraju hry od Sony, hry od Microsoftu a 3rd party hry a na Xboxu si zahraju pouze hry od Microsoftu a 3rd party hry, proč bych měl potom chtít Xbox? Neumím si představit, že by ten hardware byl sám o sobě tak převratnej, že by mi kompenzoval to ze si nezahraju hry jako Last of Us nebo God of War. A to píšu jako člověk co upřednostnil Xbox před PS5 kvůli příslibu her, který jsem se domníval, že si u konkurence nezahraju. Ted by moje volba byla jasná.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit