Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby aspon ten jejich PS obchod / uzivatelsky system za neco stal. Hry drazsi jak fyzicka kopie (minimalne ty ceske ceny jsou silene), zadny refund, zadna zmena regionu a jeste chcou platit za standartni online sluzby.

• faitheater

Mě třeba fascinuje, jak se každou chvíli někdo obouvá do Steamu, jaký to není monopol, jak odírá hráče i vývojáře, jak požírá děti a kdovícoještě....

A pak je tady Sony, s maximálně user unfriendly přístupem - žádný refund, ceny přemrštěné, navíc ještě zkoušeli dynamické ceny, žádné půjčování her... a teď ještě chtějí ukončit fyzické nosiče, aby nikdo neměl žádnou jinou možnost nákupu... pouze přes PSN.

A tohle nikomu z "ochránců" práv nevadí. 

• Morraw

Come to the PC Master side… we have a Steam 😎

• CitizeM

To je zajímavé řešení pro uživatele, kteří si stěžují na konec fyzického nosiče :D

• faitheater

Já myslím, že fyzický nosič není ten opravdový problém.

Opravdovým problémem je to, že fyzické nosiče se dají sehnat levněji a hlavně hry na nich fungují i při výpadku netu, případně po ukončení podpory hry ze strany Sony. 

A když Sony ta média zruší, tak hráčům zbyde už jen nákup přes PSN. A všechny ty nevýhody té rádobyslužby už popsali jiní tady.

• no já mám všechny PS od 1 po PS 5 pro a ta je moje poslední,jakožto sberatel,končím po 30 ti letech se Sony,nemam rád digitálni kopie,proste musim neco mít...já vím že 350 tisic podpisu petice je nic,ale doufám že se jim to časem vymystí tohle chování,no PS6 bez mechaniky už kupovat nebudu...ješte že je tolik her ,takže budu mít co hrát dlouhou dobu

• Morraw

Bo hráči bojují za špatné věci. Sony a Valve jsou defacto dvě stejné společnosti s obchodem s hrami a konzolemi. Ale jen Valve je pro-consumer.

• Valve svým způsobem musí. Na PC konkurence je. I když oproti Steamu zatím nic extra, nějakými většími protizákaznickými akcemi by se to mohlo změnit. Nicméně je fakt, že nějaké menší utažení šroubů by zákazníci přežili a Valve to stejně moc nedělá. Nejvíc se mi líbilo to jejich video s rozebíráním Steam Decku ve stylu "Nedoporučujeme vám to dělat, ale pokud byste opravdu chtěli, tady se podívejte, jak se to dělá správně."

• KrPa

Jen bych mistnim diskutujicim sdelil jednu informaci: Prostup k relativne rychlemu, svobodnemu a stabilnimu internetu ma asi je 17% celosvetove populace. Takze ano, pro evropany a severni ameriku ty digitalni prodeje resit nemusime. Jenze evropa a severni amerika neni cely svet...

• KrPa

* Pristup k internetu

• CitizeM

"Vybízí hráče, aby v týdnu od 23. do 30. srpna odpojili své konzole a Sony poslali jasnou zprávu"

No tak z toho tak Sony bude mega nešťastný, že jim nic nezatěžuje infrastrukturu. Peníze za hry i konzole už má, a je jim fakt jedno jestli tejden nezapne někdo PSko. Spíš by měli všichni něco stahovat. Furt. Pořád dokola. To je bude štvát daleko víc.

Jediný co by mělo smysl, že si nikdo nic nekoupí z PS Store. Týden, dva, měsíc. To už by jim líto bylo.

• Tohle ale Sony dělá dlouho, nebo jak se definuje "poslední dobou". Sony nechala napospas Vaio, Xperii Play, PS Vitu (přičemž mohla profitovat z propojení mobilního, handheld a konzolového hraní), Xperie obecně. Prakticky cokoli, co se náhodou neuchytí masově samo, tak na to kašlou a absolutně si neváží práce svých šikovných lidí, kteří vytvořili většinou skvělý kus HW. Celá Sony jede na pověsti získané v minulosti a za 20+ let, co dění v technologiích sleduji, jsdm si nevšiml, že by Sony její fanoušci nějak zajímali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit