Ghost of Yótei – recenze pomstychtivé akční adventury
-
Jasně, že jo. Pokud by se recenze nesnažily o objektivitu, nemají žádný význam (byť ta subjektivní stránka je tam taky...).
Já si jen myslím, že Derp má specifický vkus, a hodnotí hry tímhle prizmatem. -
Ok. Tak nam tu objektivní metriku prosím sděl. Co a jak se měří, jak se to interpretuje a následně známkuje. A jak to využívají herní recenzenti, předpokládám že existují nějaká objektivní závazná pravidla pro všechny.
-
Jak se dají u titulků vypnout ty doplňky pro neslyšící? Strašně to otravuje.
-
od kdy se recenze píše podle vkusu? Zrovna na hry lze recenze z velké části a aspektů psát objektivně, takže prosím sem netahej zas nějaký ty subjektivní pindy...
-
jak si přišel na průměr 80%? :)
-
Treba ale povedat, hype-nehype, ze po vydani AC Shadows je stale Tsushima tym lepsim “AC z Japonska”.
-
Navíc spousta lidí tou dobou chtěla "Assassin's Creed z Japonska". Tady ho dostala a ještě to nedělal Ubisoft, takže obvyklý hate byl nahrazen hypem podporovaným šikovně provedeným marketingem.
-
no, oni moc "nestřikali" recenzenti ani u první hry, hra má horší hodnocení než dvojka. Pokud tedy chceme tvrdit, že tohle je špatné hodnocení. Pro mě to není špatné hodnocení, ovšem na Sony hypovanou hru s PR asi ano.
https://www.metacritic.com/game/ghost-of-tsushima/
Ten kult vznikl jednoduše, byla to odvetná akce nespokojených fanoušků TLOU2 a pak se to nabalovalo.
-
Další generický open world, pásová výroba, shitka. Pokud to vydá Ubisoft, všichni na to nadávají. V případě Tsushimy se vytvořil jakýsi kult, který z té průměrné hry udělal téměř modlu a zázrak. Od klasického Ubisoftího AC se nijak nelišila a pokračování je opět totéž, tentokrát ale už nestříkají ani recenzenti. Za pár měsíců to s velkou pompou portují na PC a pak to skončí jako výškrabek v PS plus.
-
Souhlas. Pro mě je tohle prostě "další open world" GoT mělo wow efekt, tohle ne
-
Čím víc her tohohle typu hraješ, tím menší radost budeš mít z každé nové, i kdyby obsahovala nějaké menší inovace, tak to bohužel chodí. Mě se ze začátku hrozně nechtělo hrát Tsushimu právě díky reminiscenci repetitivních Ubisoft her, ale nakonec mě chytil příběh a prostředí. Asi dám Yotei časem šanci.
-
"To je jako kdybys koupil vadné auto, zavezl bys ho zpátky a oni ti řekli
"kritizovat umí každej, extremisto, zamysli se taky jednou nad sebou!"
Prostě jenom pseudoumírněně rozumbraduješ."Vadné auto??? To vůbec není adekvátní přirovnání.
To je spíš jako kdyby jsi jel do myčky, myčka ti umyla auto a ty by sis pak šel stěžovat obsluze, že dle tvého názoru většina myček nemyje dostatečně a že ty by sis to sám dokázal umýt lépe.
Ale to se s tebou nikdo nehádá. Každý člověk si sám udělá lepší práci. Práci s kterou budeš lépe spokojený. Ale chce to trochu sebereflexe. Nemůžeš obviňovat další lidi z toho, že to neudělali stejně tak jako by sis to udělal ty sám.
Chceš mít svůj extrémně náročný názor? Fajn, máš na něj nárok. Klidně ho i sdílej v diskuzi. Ale neosočuj většinu lidí, že ten názor nemají stejný jako ty.
"pokud si myslíš, že tyhle hry nejsou na Zlatou malinu, tak se prosímtě nedávej na dráhu herního novináře"
Tady je vidět, že buď trolluješ a nebo jsi ztratil kontakt s realitou. Ghost of Yotei fakt není žádný kandidát na herní malinu a tudíž tvoje stížnosti na většinu novinářů jsou přehnané. Tohle není recenze na Failguard a podobné hry.
-
Jaká sebereflexe, já nejsem herní novinář. To je jako kdybys koupil vadné auto, zavezl bys ho zpátky a oni ti řekli "kritizovat umí každej, extremisto, zamysli se taky jednou nad sebou!" Prostě jenom pseudoumírněně rozumbraduješ.
Pokud jde o tu většinu - podívej se na Metacritic. Outlaws 82, Veilguard 82, Avowed 80, AC Shadows 81. Počítám dobře, že přes 80% je většina? Radši to po mě zkontroluj.
Mimochodem pokud si myslíš, že tyhle hry nejsou na Zlatou malinu, tak se prosímtě nedávej na dráhu herního novináře, těch mizerných je už dost.
-
"EG a PC Gamer za mě nejhorší servery"
Ehm, zapomněl jsi na Kotaku. To osobně považuji za herní novinářskou žumpu. Aspoň o level horší než PC Gamer a podobní. 😂
-
Ty jsi jako politik. Špína na okně musí být vždy z druhé strany (obrazně řečeno). Nechceš si ani připustit, že by špína mohla být na tvojí straně.
"Většina herních novinářů nemá ve své profesi absolutně co pohledávat. Mají extrémně nízkou laťku kritičnosti"
Kdyby se jednalo o nějakou určitou skupinu novinářů, tak tvé prohlášení je v pořádku (např. aktivisti z Kotaku). Ale když máš ten pocit, že problém má většina??? Tak v tom případě se pravděpodobně pleteš ty. Měl by ses zamyslet nad tím, jestli náhodou ty nemáš extrémně vysokou laťku kritičnosti.
Jinak já ti nechci brát tvůj extrémní názor. Ale chce to trochu seberflexe. Osošovat ostatní, že nemají stejně extrémní názor jako ty, je prostě nebetyčná blbost.
-
Pravda. Glutton je jeden z těch, kteří nejsou schopni akceptovat názor jiných a to ani v těch případech, kdy druhá strana má pravdu a on se plete. Je to ztráta času ho o něčem přesvědčovat.
-
Ajaj, vzdyt jednicka byla po strance pribehu a zajimavosti postav tak na 5/10.
Prave dohravam KCD 2 a ten konec je teda neskutecnej.
-
Od jedničky sem nic nečekal a bylo to pro mě zjevení dohrál sem to na platinu na PS4 i ps5.Fajn grafika,hudba, prostředí solidní soubojak navíc v češtině.Takze pokud to bude více téhož tak to bude fajn akorát asi ne day one s ohledem jak rychle to bylo v PS extra
-
Tak určitě. Kdo považuje Maxim Turbulenc za lepší hudbu, než je Mozart, má prostě jiný vkus. Všechno je subjektivní.
-
Tyhle hry dostaly 9/10, to není ultimátní hodnocení už z podstaty věci. A téměř všechny z nich se odlišovaly od předchůdců v ne úplně kosmetických věcech. Nemyslím si, že by velmi dobré pokračování nemělo dostat 9/10, jen protože nezavedlo radikální změny.