Microsoft oznámil Senua, i když věděl, že chce studio zavřít
-
Právě ty nepřímé náklady, které jsem vypsal (a určitě budou i další) se dost blbě měří, protože je to skrz naskrz provázané. Přímé náklady jsou kompenzace externím studiím za jejich hry v GP a nějaká ta administrace a servery kolem. U interních už to není tak snadné, protože u externích je MS jedno, že poslání hry do GP je pro studio celkově prodělečné kvůli nižším prodejům jinde, ale u interního je pak jednoduché obvinit to studio, i když zařazení hry do GP bylo povinné.
Sice mohou být pořád v plusu, ale tyhle masivní škrty a nedávné zdražení GP říká, že budoucnost vůbec nevidí dobře.
-
Vzhledem k tomu, ze se psalo o marzi, lze predpokladat, ze relevantni naklady primo vztazene ke Gamepass v tom jsou zapocitany, i kdyz lze samozrejme spekulovat, kde ta cara na naklady je, jak pises. Ale rozhodne nerozporuju, ze by se tak ci onak mela ziskovost brat na celou herni divizi (coz podle vseho take tak berou). :)
-
GP má být v podstatě hlavním příjmem herní divize a ovlivňuje většinu dalších příjmů i výdajů, takže říct, že je v plusu, ale jiné části to táhnou dolů, je jen o tom, kde namalují čáru, co ještě patří ke GP a co už ne. Podle mého by ta čára měla být kolem celé divize a ne někde uprostřed, kde se jim to hodí pro prezentace.
V podstatě tím říkáš, že GP je výnosný, ale jejich hry se málo prodávají na Steamu a Epicu (protože to lidi hrají přes GP) a moc dotují hardware (který má být primárním zařízením pro hraní z GP) a mají moc velké náklady na herní studia (která ten GP krmí obsahem).
-
Rekl bych, ze zruinovat konkurenci pomoci Gamepass nikdy plan nebyl, ale cil byl proste nabrat co nejvice platicich uzivatelu. Pokud je mi znamo, Gamepass uz je nejakou dobu ziskovy a pokud si dobre vybavuju, maji tam i docela slusnou marzi (20% nebo tak nejak), ale zbytek herni divize, dalsi naklady, dotovani Xbox (hardware) a tak dale to tahnou dolu a i kdyz jsou porad v zisku, je to mene, nez by se korporatu libilo a tak proto tyhle tanecky.
-
Fakt by mě zajímala původní strategie MS s Game Passem a masivním skupováním studií.
1. Koupit, co se dá a hodit to do GP.
2. Všichni pak budou hrát jen přes super levný GP.
3. Konkurence (včetně Sony, Valve, Epicu a spol.) krachne a taky ji koupíme.
4 A když už nic nezbyde, tak vystřelíme cenu GP do nebes.
5. Profit!Nenapadá mě jiná varianta, s jakou by na tom mohli vydělat.
-
Jako jiste zajimava strategie, jen jim pak nemelo uniknout to, ze to chteji zavrit, to pak cenu pro zajemce zrazilo dolu. Pokud se vubec nekdo najde. Casy jsou zle.