Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak pardon, jen jsem si to špatně pamatoval, magnetické senzory nemám v páčkách, ale v triggrech (kde je jsou nejspíš u všech). Ani nevím, jestli jsem na tom vůbec hrál nějakou hru, která triggery využívá analogově (závody nehraju).

• VortexCZ

Já jsem paradoxně drift poprvé zažil u DS4 a poprvé jsem vůbec nevěděl, co se děje. Nikdy předtím se mi to nestalo a to hraju už od dob Atari VCS. Joycony jsou ale kapitola sama pro sebe. Páčky jsem vyměňoval nejen sobě, ale i dvěma známým. Naštěstí ta výměna je celkem snadná a není tam žádné pájení. Navíc, náhradní páčky jsou poměrně levné a hlavně kvalitnější, než ty šmejdy, co tam dalo Nintendo z výroby. Pro Controller je už horší. Na něj jsem si musel sehnat horký vzduch, ale i na něm už mám Hall analogy, takže mám svatý klid.

• Nejsem si jistý, ale myslím, že pro OLED provedli revizi bumperů a už by měly vydržet víc.

U mě, za ty bumpery nejspíš stejně mohly děti od příbuzných, kterým jsem to půjčoval (aspoň se to projevilo potom, možná už to bylo načaté). Ono se to nezdá, ale mají v prstech sílu a hlavně nemají takové zábrany ji použít. Při opatrném používání by vydržet měly, ale stejně to považuju za chybu návrhu.

• Ja som kupil dva roky dozadu OLED a hall effectove som tam nenasiel. Bumpery ale zatial drzia, tak snad im to aj zostane. A ak nie, bude sa opravovat.

• Na Steam Decku jsem drift zatím nezaregistroval. Možná tam mají i nějakou autokalibraci, která ho umí potlačit. Horší problém jsou bumpery, které při intenzivnějším mačkání rozdrtí mikrospínače pod nimi a někdy praskne i uchycení těch plastových tlačítek. Kamarád je reklamoval už dvakrát a mě se poškodily nedávno, takže spíš zařídím jejich výměnu u někoho, kdo umí s mikropájkou líp něž já. Do té doby si vystačím s jejich přemapováním na zadní tlačítka.

Ale když už jsem to měl rozebrané, abych ověřil, co se s bumpery stalo a co bude obnášet oprava, koukal jsem i na páčky a nepřipadaly mi jako potenciometrové (i když všude píšou, že být mají) a obsahovaly malý magnet. Není možné, že do některých sérií dali Hallovy snímače? Třeba kvůli chvilkovému nedostatku těch potenciometrových. Mám LCD 256 GB model koupený asi půl roku po uvedení na trh.

• Jop, je to trapas. Ale zase, moznost mat trochu zabavy a modnut si joycony tiez nezaskodi a third party hall effect sticks sa daju zohnat. A zase, ani vyrazne drahsi Deck nema hall effect sticks, takze to a SSD boli moje okamzite upgrady a nemozem si vynachvalit.

• honcka

Tohle není imho klamání zákazníků, ale vlastnost všech potenciometrových ovladačů, stvá se to i na xbox a ps. Celkem je sranda že i předražený xbox elite nemá ani blbý hall, zatímco alternativní výrobci nabízejí za už cenu klasického gamepadu TMR páčky. Do switche bych šel do mobapad, za cenu originálních joyconů nabízí TMR páčky a omron switche.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit