Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bohužel lidi nadávají na Pro že nemá výkon atd. ovšem si musíte uvědomit že vývojáři musejí hry optimalizovat.  Stejně tak lidi říkají že pc je prostě lepší ale často nová hra nejede normálně ani na pc za 60-70 tisíc protože používá jenom 10-20 % výkonu pc. Bez optimalizovaného softvéru je i tan nejlepší konzole nebo herní pc k ničemu. Taky je nutné si uvědomit že hraní na pc je prostě mnohonásobně dražší než u herní konzole.  Televizor často i v 4K má doma většina lidí takže si člověk koupí konzoli a hraje ale za cenu PS5 nejde ani omylem od nuly poskládat herní pc se stejným výkonem (Do celkové ceny počítám Herní PC-Myš-Klávesnici-Reproduktory-Windows softvér-4k monitor a pokud člověk neumí poskládat od nuly komponenty do pc skříně a zapojit všechny kabely tak si musí jestě zaplatit nebo nejít někoho kdo mu to udělá)

• Nevim, ale predpoklad, ze zacinam s PC od uplne nuly neni moc realny. Tzn. ze ten monitor, klavesnici atd...stejne doma mam.

• Já jsem teda hardcore PC hráč, konzoli jsem měl jednou půjčenou a jediné, kde ji beru na milost je, když se sejdeme na pařbu a hrajeme PESko nebo Tekkena s kámošema. Jinak mě to nesmí do baráku.

Hraju fakt dost a zjistil jsem, že mi bohatě stačí fullHD a zvuk do sluchátek. Pak ta cena PC není žádné drama, pustím na tom všechno na max. a železo už mám 5 let staré (do 11.000 + grafika). Tady ty mýty, že herní PC stojí 50k jinak to nestojí za to se prostě míjí s mojí realitou.

Ano, umím si to navrhnout a poskládat sám, widle 11 koupíš licenci za 200 Kč na netu za 2 minuty, takže to rozhodně takové drama není.

Nechci hodnotit blázny, co musí hrát na plné detaily ve 4k, tady nemůžu sloužit, nerozumím tomu. Ale na takové to standardní domácí žvýkání (Wordl of Warships + bannerlods+rome total war) fakt nemusíš mít nějaký nesmyslný stroj.

• Kverulant

Cena pro mě není problém, když to porovnám s tím, co bych musel utratit za nové decentní PC (hraju na PC i na PS5, ale už pár let inklinuju k hraní na PS asi protože PC mi moc připomíná práci). Od nákupu Pro mě zatím zdržela absence mechaniky, která momentálně není skladem za obstojnou cenu a protože PS5 používám jako 4K Bluray player, tak zatím s přechodem na Pro vyčkávám - snad mezitím přibydou nějaké jiné hry, které už jsem dávno dohrál minimálně jednou s patchem nebo remasterem pro PS5.

• Pro je prostě prémiová konzole a nikdo nikoho nenutí aby si ji kupoval. Na obyč hraní stačí základní PS5 jehož cena jde poslední dobou dolů. Fakt nechápu lidi co na tu konzoli nadávají to je jako nadávat na Lamborghini nebo Ferrari že prodávají drahé auta. 

• Koupil jsem v den vydání. Po 3 dnech KO. Když pominu balení v hajzláku, takto si nepředstavuji prémiový produkt. Aktuálně prodejce vrátil peníze a další tento hučící bazmek do domu nevleze. 

• vonTossis

Koupil jsem hned první den. Hraní (si) je jeden z mých největších koníčků, a proto je to úplně v pohodě investice. Kdyby vyšel Xbox nebo Switch v nějaké vylepšené verzi, koupil bych to stejně tak. A je mi jedno, jestli jsou ty rozdíly malé, střední nebo velké. Je to to nejlepší pro můj koníček, tak si to vezmu. Cena je pořád ok. 

• lito

jako dá se souhlasit, mám ji taky od prvního dne, horší je, když ty rozdíly jsou větší ve prospěch základní PS5, to je pak smutné. 

V současném stavu tak produkt na 3/10. 

• uher

Na to že včera jsi jinde psal, o stavu Sony a o tom že PS5 už není pro hráče jako ty mně celkem překvapuje, že Pročko máš hned day one.

• vonTossis

Je pravda, že teď v tom rozmezí "rozdíly malé, střední, velké" jde o ty rozdíly malé, někdy žádné a několik her tím i rozbili. Ale očekávám, že to půjde nahoru. Dragon Age na pročku vypadá zrovna o dost lépe, ale je to výjimka. 

• O PRO čku vůbec neuvažuji, mám základní PS5 a to mi stačí.

• PS 5 mam v nákupnom zozname už 5 rokov😂 nasporene peniažky proste vždy šli inam. Po narodení syna rozmýšľam, ci nezacat radšej rovno sporiť na ps6😀 keďže pro stojí skoro 2x toľko a navyše ani základná ps5 ktorá pomaly prestáva dávať zmysel nezlacnela:(

• J.V.Stalin

Největší zádrhel je pořízení syna. Pak tu konzoli budeš stejně muset koupit jemu a ty se k ní nedostaneš 😀

• Budem sa pozerať aspoň. Taky dobrý! :) 

• Az vyjde 6 tak první rok nebude dostupná další rok budeš čekat až zlevní a pak už začneš čekat na ps6 pro a bude se blížit doba kdy ps7

• Minulý víkend jsem zrovna páčkovač prodal (PS5), vůbec mě na tom nebavilo hrát, měl jsem to stejně jen na to GT7.. vše jinak na PC, zjistil jsem, že mi je to příjemnější být "u toho", než někde 2 metry s páčkama u televize (byť mám solidní DK), prostě s PC na věky od dětství až do kdy to půjde .. :)

• medveddd

To je hrozně zajímavý, já zase v posledních letech zjišťuju, že mě to víc baví na PS a vlastně pro to nemám ani pořádný racionální vysvětlení. Možná jak je to to zařízení určený fakt jenom na hraní, je na tom něco víc uspokojivýho? Nevím. Ale pokud hra nemá robustní implementaci Ray Tracingu, volím PS. Pokud má, nechci o něj přijít a ubírám se ke kompu.

• ALHAZRED

Ja som stary PCčkar a nikdy inak, ale pred tyždňom som kúpil Meta Quest 3, kôli Metru...a už mi to PC až tak sexi nepripada :-D ... tak bacha !! VR je VR, aj keď to ešte nie je fotorealisticke VR.

• Derp_1337

Tak i PC hry můžeš hrát na TV, zatímco sedíš s gamepadem na gauči. To není překážka.

• Já jsem zkusil v rámci "stárnutí" přistoupit na ten hlod, že je to pohodlnější z gauče apod. blbosti a samozřejmě se mi ukázalo, že nikoliv :) Naopak mě to vůbec, ale vůbec nebavilo a když tu samou hru pak zkusím na PC, tak je to najednou fajn. Cítím se tam takový víc propojený, když jsi kousek od toho a hlavně to ovládání, celý život jedu defakto hlavně PC už od dob 386/486 a ta kl+m je prostě o svobodě pohybu, to mi páčkovač nikdy nedal a nedá, navíc teď s 360hz monitorem je to zase jinde, pořád mě baví kupovat nové grafiky, prostě jsem asi klasický zástupce PC Master race :D

• vonTossis

Proč blbosti a hlod? Pro někoho to tak opravdu je. Patřím mezi ně. U telky mám xbox, plejáka, switch a podle toho, co vychází, a na čem to vychází, to hraju v pohodlí u telky. Vyhovuje mi to maximálně. Ale jelikož jsem odchovaný jako mástrrejs z PC, vracím se k němu na strategie a kompetitivní multiplayer hraní. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit