Tak jde čas s Gothicem: Čtvrt století slavného RPG
-
Moc pěkně sepsané, díky.
-
-
Díky moc!
-
-
Akurát štartujem trojku s modami 🙂 Ja na ňu nedám dopustiť. Mňa prvýkrát zastihla už s community patchom keď vyšla ako plná hra v Level. A vôbec som nesledoval čo tam bolo nasľubované, ten otvorený svet ma vtedy úplne pohltil a dodnes je to za mňa jeden z najlepších príkladov open worldu, kde na každom kroku je niečo zaujímavé.
-
Tak toto bol prekrasne napisany clanok! Az mi zvlhli oci.
Inak, ja dodnes povazujem svet Gothic 3 za najkrajsi fantasy svet vo videohrach.
-
Gothic 1 jsem neměl sílu hrát (dostal jsem se k tomu po vydání trojky), ta hra se skoro nedala ovládat. Dvojku jsem hrál, byla super, ale stále se ovládala jak tank, i když se zaťatými zuby to aspoň šlo hrát. Ale G3 jsem sledoval od oznámení v roce 2005 a nechal v něm stovky hodin a rozehrál ho spoustukrát, jelikož se postupně přidával obsah v rámci komunity patche a často nebylo možné díky překopání systémů navázat na rozehranou hru. Díky tomu jsem nechápal, proč všichni dodnes jsou tak odvaření Zaklínačem 3, protože dekádu před ním většinu toho měl už Gothic 3 - a spoustu věcí dokonce lépe (a spoustu jiných zaklínač). Svět v G3 patří k tomu nejlepšímu a nejatmosféričtějšímu, co jsem ve hrách viděl. Risen jsem hrál (a dohrál) jen jedničku, bavila, ale znovu ji asi nikdy hrát nebudu - menší, temný (hnědý) svět plný bažin - to si z toho pamatuju. Obecně za mne takto vypadá fantasty/středověké RPG a mrzí mne, že fakticky nemá vyjma už taky fousatého Zaklínače žádného nástupce. Elex mne nelákal zasazením a přišel mi jako ždímání vyždímané technologie a konceptu.
-
-
Souhlasím do puntíku! Až na toho Elexe. Hrál jsem všechny Riseny a Elex (jednička) je podle mého všechny strká do kapsy. Perfektní hra! I když chápu že to zasazení nemusí každému sedět ale ta kombinace frakcí, technologie vs lidé země s luky a meči, za mě od dob Arcanum nejlépe ztvárněné. Plus krásný svět a optimalizace. Za mne po Gothicách poslední Piranha, jak má být.
-
-
Fakt rok od sebe? To musí být chyba ne? :-) To je z dnešního pohledu nepředstavitelný...