The Adventures of Elliot: The Millennium Tales – recenze akční adventury od tvůrců Octopath Traveler
-
Odehrál jsem demo, které bylo fakt poctivé. Než mě hra vykopla do obchodu, strávil jsem v něm 8 hodin! Až jsem si říkal, zda nenastala nějaká chyba a nemám plnou verzi :-D
Elliot mě bavil. Graficky jde o přesně můj šálek (2D-HD svět jako nádherné pixel artové leporelo, které se různě překrývá). Explorace je u mě ve hrách jasně na prvním místě, takže objevování světa jsem si užíval. Kupodivu mě velmi bavila jak princezna, tak i víla a aspoň jsem se na cestách necítil sám. Ale společníci mi nikdy ve hrách nevadili.
Hudba se až moc opakovala a občas mi lezla na nervy, ale souboják je... no, takový obyčejný, nic převratného a řekl bych že asi vůbec největší slabinou. Sice do něho házej modifikátory z krystalů vidle (jejich náhodnost mě docela sra*a), ale celkově souboje nebyly úplně záživné. Holt ARPG, které příliš nevyhledávám. Nemám rád bezduché klikance stále dokola. Navíc v Elliotovi se strašně rychle obnovují monstra, takže je to takovej grind. V podstatě jsem je pak obíhal a vůbec je neřešil, abych se rychleji posouval v ději. Zkoušel jsem po mnoha letech Diablo IV, které jsem si já naprostej BLÁZEN koupil, tvl a jako už NIKDY víc. Se zapnutím Diabla a klikáním jsem doslova cítil, jak se mi iq propadlo někam na úroveň plžů a mlžů. Strašný. Já tohle kolovrátkovité klikání prostě ve svém věku už hrát nemohu. Připadal jsem si doslova jako opice. Vlastně povrchní souboják (a celková snadnost hry) mě odradily od nákupu Elliota.
Po Elliotovi jsem si zahrál demo Octopath Traveler 0 a po jeho odehrání jsem okamžitě hru zakoupil v letní slevě na Steamu. Neskutečný rozdíl. Grafika prakticky stejně nádherná (spíše ještě hezčí), ale oktopták je 1000x zábavnější, strategičtější a celkově lepší po všech stránkách. Inu tahové JRPG. A to je zero nejslabší díl z této vynikající franšízi. Elliota až někdy za rok ve slevě. Za plnou cenu ani náhodou.