The Sinking City 2 – recenze lovecraftovského hororu
-
no neviem ci sa mi za toto a 10h gamepaly chce davat 50 eur...requiem mi nevadilo davat 70 lebo ta hra bola top...ale toto neviem...mam rad horror survival ale toto sa mi zda take nemastne neslane...hral som demo a to neslo najlepsie. jednotku som presiel spolu s vampyrom to povazujem za jedny z najzaujimavejsich hier co som kedy hral...
-
-
Optimalizace je podle všeho mnohem lepší než v demu
-
-
Prej před vydáním přešli na Unreal 5.8 a tím se zlepšila perfromance narozdíl od dema.
-
kurnik dal by som si dajaky survival.. odkedy som presiel tento rok cronos stale mam chut ...
-
-
-
☹ čekal jsem víc, škoda.
-
Tady se shodnu s verdiktem v recenzi. Uz prvotni oznámení od vývojářů, že chcou jít vice akčnější cestou, na me neudělalo dojem.
Jako velký fanoušek Lovecrafta se na tyhle hry dívám trochu jinou optikou. Jednička s důrazem na práci s mapou, investigaci, exploraci a starodivný vibe zatopeného Oakmontu ukázala, že ve Frogwares Lovecraftovi rozumí. Dle dosavadních recenzí to ale vypadá, že dvojka je více lineární survival horor.
Nicméně podzim se blíží a osobně ještě očekávám zásilku knih plných starobylého zla. To, a že dobrých her na motivy Lovecrafta je málo, pravděpodobně zapříčiní, že hru později zakoupím a do Arkhamu se osobně vydám.
-
-
Jako fanoušek Lovecrafta mi u jedničky hodně vadilo, že spousta referencí a easter eggů na ostatní práce a postavy byli jen takový okrajový nebo jen iniciály občas v dopisech. Tady u dvojky už je to lepší, jsme přímo v Arkhamu a odkazama na ostatní povídky se to jen hemží, dokonce se objeví i Mi-Go nebo odkazy na menší božstva jako Yig a pořád mě překvapuje co všechno tam nacházím.
-
-
To zní dobře. Takže říkáš, ze imerze je dobrá?
-
-
Rozhodně.
-
-
-
-
Zahraniční recenze jsou taky vcelku pozitivní , takže jdo toho jdu a podpořím vývojáře
-
-
Super! Doufám, že bude bavit výrazně víc než mě a věci, které kritizuju nebudou tak vadit :)
-
-
Snad ano, za chvilku jdu na to. S odklonem od prvního dílu počítám, autoři tu hru jasně prodávají jako survival ve stylu Resident Evil s trochou té investigace. Podle ohlasu hráčů to tam je. Není to možná na úrovni resident Evil, ale vypadá to, že co slíbili, to tam je. Tak snad budu spokojen a kdo ví, třeba se autorům podaří hru prodat a udělají další a ještě vypalovanější . Hry od frogware měly vždy něco do sebe, tak myslím, že i přes nedostatky to bude furt dobra hra
-
-
-
o hře jsem přemýšlel, ale protože kupuju max jednu hru za měsíc a jsem větším fanouškem souls her tak jsem si vybral Mortal Shell 2. Když tu recenzi čtu tak jsem učinil dobře :D Hru si stejně mám v plánu zahrát za rok dva abych vynesl vlastní ortel ale 6 mi napovídá že to nebude až taková jízda v jakou jsem doufal
-
-
The Sinking City 2 Reviews
Digitec Magazine 4/5, Gamespew 9/10 ,Analog Stick Gaming 9/10
MondoXbox 8.8/10 ,PS Universe 8.5/10 ,CGMAGAZINE 8.5/10
CogConnected 8/10 ,Worth Playing 8/10 ,Gamesradar 8/10
GamingTrend 8/10 ,TheSixthAxis 8/10 ,IGN Spain 8/10 ,Opencritic 82
Metacritic 79Je dobrý kouknout se i na jiné recenze, řekl bych že tu máme docela překvapení.
-
-
jj, vím o nich i proto si to chci zahrát sám časem
-
-
Já zatím letos jednu za půl roku. :D Vyšlo to na Pragmatu a do teď lituji. No, snad to Poláci s upírama zvládnou, to bude moje další koupě.
-
-
Ajaj myslim si, že Dawnwalker bude mrzeníčko 😀
-
-
Ti, co hráli novinářské preview, si to zatím chválili. Jasně, měli k dispozici jen prolog a začátek hlavní hry, takže je velkou otázkou, jak moc bude kvalita redukovaná s postupem v příběhu (u RPGček obecně bohužel častý jev), ale nakročeno nemají špatně.
-
-
Rad se nechám vyvést z omylu. Jen reaguju na základě posledního gameplay videa, kde to vypadá mid a stejny názor ma dost lidi i na diskuzích.
-
-
-
popravdě ani Pragmata ani upíří zaklínač mě tolik nelákají, já jdu tenhle rok ještě do Wolverina a No Rest For The Wicked na PS5 (konečně :D) K tomu mám v plánu DragonWilds a myslím že mám na tenhle rok vystaráno
-
-