Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr

Já se na tohle naopak vůbec netěším. Frogwares byli vždycky silní v příbězích a logických puzzlech, akce jim vůbec nešla. V posledních hrách se snažili akci do svých her na sílu prosazovat. Už v prvním Sikning City šlo adventuření a puzzly na druhou kolej. A tady to vypadá, že na to abdikovali úplně :-(

• Corvus

Parádní preview. Namlsalo mě neskutečně! Rozhodně se máme na co těšit a léto se ponese v duchu Karibiku (AC: Black Flag), zahnívajících ulic Arkhamu a také pod kupolí. Nikoliv tou Kingovou, ale v Gothic Remaku. Doufám, že to na sebe bude pěkně navazovat: červen > červenec > srpen (The Sinking City 2).

Jednička byla VYNIKAJÍCÍ. Dokonce jsem si nedávno nainstaloval její graficky povýšenou a vylepšenou verzi. Ve své době se hře hodně lidí vysmálo, ale mě opravdu velmi bavila. Atmosféra byla hustá jako nafouklá plechovka Surströmming 🙂 Hniloba v ulicích a polozatopených domech byla takřka hmatatelná. V době vydání byla akční část peklo a do dnes ji považuji za bug. Začal jsem na nejtěžší obtížnost a  nebyl jsem schopný ustřílet ani základní monstra na molu. Prostě to nešlo. Ani brokovnicí. Dokonce jsem se přinutil souboje stáhnout na nejnižší obtížnost a ani tehdy nebylo možné monstra ustřílet. V současné verzi hry to není problém a zjevně s tím vývojáři něco udělali.

Mnoha lidem se nelíbilo ani polootevřené město (rozhodně to nebyl žádný open world). Mně naopak sedlo a moc. Jasně, lidi nazdařbůh chodili ulicemi a v podstatě to byla jen nemyslící npc kulisa, to mi ale nevadilo. Líbilo se mi navigování podle mapy, hledání správných ulic a domů a fakt jsem si užíval jízdu ulicemi na člunu. V podstatě to byl koridor. Byla místa, kde se dalo vystoupit a kde rozhodně ne, takže to bylo spíše jakoby otevřené, ale v podstatě to open město fakt nebylo... 

Parádní bylo vyšetřování, všudypřítomná deprese, neustávající déšť, různá tajemství, poznámky apod. Hodně pěkná byla i menu, fonty, celkově se mi to velmi trefilo do vkusu. Ze dvojky je vidět, že si vývojáři hodně berou z Resident Evilu, který je aktuálně na špici ve svém žánru. Je to dobře, že se vydali tímto směrem a jsem rád, že se úplně nevzdali detektivní složky. Hodně se těším na vydání a doufám, že hrou maximálně zabodují. Graficky to vypadá také solidně, projel jsem pečlivě celou galerii a jsem spokojený.

• Chystám se na jedničku, jak si stojí ta vylepšená verze oproti originálu?

• Přesně. Jedničku jsem taky dohrál a taky si užil, ale ten open-world s akčními pasážemi a RPG prvky tam prostě nefungoval. Rád vidím, že to devíci taky pochopili a změnili, fandím jim, dvojku kupuju, hned jak vyjdou recenze a nebudou v červených číslech.

• Tak na tohle se těšim a držim jim palce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit