Tváře retušované DLSS 5 vypadají hrozivě. Nvidia sklízí posměch
-
AI do každého domu, do každé ložnice a na každé WC 😇🙌🏻 a běda jak to někdo nebude chtít 😠
-
Raytracing ❌
Sloptracing ✅
-
Na první dobrou mi to připadá fajne, než si člověk začne všímat klasických AI artefaktů a nestálosti obrazu.
Ale když to do budoucna budou průběžně vylepšovat, jako volitelou featuru bych to bral všema deseti.
-
Nvidia, jako damage control uvádí, že devs budou mít plnou kontrolu, ale zároveň tvrdí, že bude univerzální model pro všechny hry, což to hned "vyvrací". Taky tvrdí, že textury/modely zůstávají stejné, byť to není pravda (v pozadí přestane svítit žárovka, lampa je osvětlena z nelogického směru, postavě "zmizí" zuby za zvětšený rty atd). To imho nestojí za výhody typu přidání kontaktních stínů, detailů v dálce apod.
Problém, taky vidím v tom, že ty změny nejsou stejné napříč scénami, byť mají zobrazovat stejnou věc. To jen umocňuje ten problém. Kdyby to udělalo změny, které by pak zůstali po celou dobu bylo by to o dost méně hrozné.
Nvidii by pomohlo to neprezentovat jako upscaler, který to očividně není, ale jako Realtime LM filter poháněný generativní AI, protože to je to, co to ve výsledku je.
-
Nechapu ten hejt. V tom videu snad krome jednoho pripadu, vzdy slo o jasne vylepseni.
-
-
Část lidí na internetech zavile nesnáší AI, proto ten hejt. Jakub taky nemá rád AI, proto na tenhle hatetrain ochotně naskočil.
-
Nevím. Asi dám přednost tomu, aby postava vypadala tak, jak si ji představoval tvůrce hry než AI. Možná bych si na to rychle zvykl, ale nezdá se mi, že by to bylo jen vylepšení, spíš i změna obličeje.
Ale je to úhel pohledu.
-
Protože to vypadá jako jakékoliv AI slop video.
-
Že? Mi se taky většina líbí. Podle mě to spadá do dnes oblíbeného "bezmyšlenkovitě hejtuju všechno, co smrdí AI".
-
-
Mám rád AI funkce (včetně např. kritizovaného Windows Recall) a tohle mi přijde hrozné...
Je to věc vkusu. Věřím, že vkus většiny je jiný než váš a vlnu kritiky většiny nejde shodit na bezmyšlenkovitý hate na AI... To říkám, jako "fanoušek" AI funkcí.
-
-
-
Vadí mi to intruzivne modré svetlo. Ničí to teplé farebné tóny
-
Úplně jiní lidé.
-
A me se to docela libi jako technologie, kdyz se vhodne a citlive pouzije. Ano, obliceje jsou casto hodne "uncanny valley", ale ani ne tak nutne protoze vypadaji spatne jako takove, ale protoze ostatni je porad nedostatecne, jako treba mimika pri mluveni a animace celkove. Ale za nejvetsi prinos, coz se v clanku moc nezminuje, nepovazuju to, ze "prezehli" obliceje postav ve hre, ale ze vylepsi nasviceni a materialy cele sceny, coz mi prijde o dost zasadnejsi. :)
-
Vypadá to jak ty early facebook videa vygenerovaných her ala GTA. Otřesný.
-
Spíš mě štve, že to bude mít nejspíš lock na 5xxx řadu. Nvidia neumí přinést lepší výkon, tak musí si to uměle nahánět přes AI a zamykat to pouze pro nejnovější řadu. Za mě ať si to strčí za klobouk upgrade z RTX4080 neplánuju.
-
-
Ale prskáš dobře :)
Ono to nebude povinné, takže si s 4080 prostě nevšímej.
-