Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 0011

Když zapnu Steam tak tam je cena 1108 € za 512GB model s gamepadem, to je skoro 27 tisíc, 2TB model 1428 € což je 34500, jinými slovy DoA.

• Výkon menší než PS5/XSX, cena dražší než PS5 Pro. 

Ach jo. 

• Tak to bylo od začátku jasné a dává to smysl. Valve narozdíl od Sony trn stroj nedotuje, protože nejsi vázaný na jejich obchod a i ty hry jsou velmi často levnější. Ovšem ta cena je dost vysoká, většina lidí, co jsem četl, říkala 1000 max a výš ne.

• vonTossis

*cena vyšší

• Rozmery a design jsou paradni, ale zajimalo by me, jestli existuje nekdo, kdo na takove zarizeni opravdu cekal a nesel misto toho do PS5 apod. Jakmile preklenuli hranici $1000, obavam se, ze zakaznici ocekavaji premiovy vykon, nikoliv pouze prumerny (plus 8GB vram...)

• já bych do toho rád šel, laká mě možnost hrát starší hry z minulé generace ve 4K/60FPS, tohle ti PS5 či Pro nenabídne. 

Vlastně i těch 1500 euro bych dal, ale hned po představení té low-end grafiky bylo jasné, že to nebude produkt pro mě. 

Ono PS6 nabídne za rok dva za tyhle prachy výkon 4080, takže tohle absolutně nedává smysl.

• frank.horigan

K televizi si můžeš dávno postavit libovolné PC v malé pěkné skříni, a vyjde tě to levněji.. 

Můžeš upgradovat, můžeš mít i tak SteamOS.

GabeCube reálně nedává smysl, GabeCube prostě musíš chtít

• Jasně souhlas, moje myšlenka byla v tom, že tihle velcí hráči dávají HW do malého těla za cenu lepší, než si to postavíš sám. Tohle je ve finále +- i PS5 Pro. Ovšem tady Valve si účtuje za SSD více než je retail cena, takže to jednoznačně není jenom o krizi, tady se hraje čistě na to prodat low end komponenty za exluzivní cenu fanouškům. 

Tohle je rozebírano na Hardware Unboxed, že za ty prachy se dostaneš na pre-build s 9060XT a šel by i 9070 a to je masivní nárůst výkonu.

• Velký příplatek za větší SSD zkoušel Valve i u Steam Decku. A vycházelo mu to. Finančně bylo nejvýhodnější koupit ten nejlevnější, někde jinde velké SSD, vyměnit, přeinstalovat a ještě ti zbylo to malé SSD na nějaké experimenty. Jenže kolik lidí to tak udělalo? Skoro nikdo (ani já ne, mám 256 GB verzi), i když Valve a jiní zveřejnili video a návody, jak to bezpečně rozebrat. Ostatně můžeš to u té kostky udělat úplně stejně, dokonce by to mělo jít snáz.

Problém u té kostky je v tom, že není tak snadno přenosná a tak je to mnohem víc "obyčejné PC" než Steam Deck, který je super na cesty, na hraní někde v křesle, když televizi obsadil někdo z rodiny atd. Kostka je opravdu spíš pro fandy než pro normální PC hráče. Ale líbí se mi ten ovladač, možná někdy pořídím.

• SlavicBes

totalne fiasko a nezmysel

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit