-
Dnešní podcast byl jeden z nejlepších za poslední dobu. Perfektní vtipnej host a uvolněná atmosféra všech. Díky za příjemně strávené odpoledne :)
-
aha! ono je nutne kliknout na bublinu u videa!
-
hmm, koukam, ze jste trochu predelali layout na own3d. kde budeme chatovat? komentare mi neprijdou zrovna idealnim resenim.
-
+1
Pěkně napsáno. -
Námět k diskuzi
Asi to není úplně vhodné pro dotaz, ale pár minut v podcastu by se tomu věnovat mohlo: Koukal jsem na možnosti předobjenán Legend of Grimrock na www.grimrock.net/buy a pozastavil jsem se u položky Standalone installer & Steam key. Možná by nebylo na škodu vysvětlit principy prodeje her přes internet, co to vlastně znamená koupit si nějaký klíč a kde všude se nedá použít a proč. Jestli se dá v budoucnu hrát nezávisle koupená hra bez steamu, ale se steamem spárovaná apod. Jaké jsou omezení dnešních DRM atd. atd. S nástupem Originu a možnými podobnými projekty XBox Live nebo Google Play v tom vzniká trochu chaos a začne se vyplácet zauvažovat za jakých podmínek co kde koupit. To samé platí ohledně cloudových služeb, např. pro uložení postupu ve hře. Téma by se dalo ještě rozšířit o narůstající počet použitelných herních platforem, potažmo počet nákupu stejné hry a jak se z toho dá do budoucna vybruslit - jestli třeba mohou vznikat multiplatformní licence. -
Živé vysílání 72. Fight Clubu začne na naší profilové stránce na Own3D.tv dnes po 16. hodině odpolední. Hostem bude Jan Orna z muzea arkádových automatů v Červeném Újezdu a povídat si budeme o čem? No, o starých hrách, pochopitelně!
-
Reakce na James (anonym)
Nic ve zlém, ale příklad alla „Pride and Predator“ je mimo. K autorskému dílu se nedá přistupovat stejně jako v případě výměny vadného elektrického kusu v servisu. V případě vadné elektrické součástky můžeme „objektivně“ vyzkoušet a říct, že po zapojení do sítě produkt nefunguje. To se dá objektivně změřit a ověřit. Pro případ „Pýchy a Predátora“ jde ale přeci o něco úplně jiného: hodnotíme kvalitu a „funkčnost“ textu z čistě vlastního pohledu.
Pokud někomu připadá, že se do romantické zápletky vetřelci naprosto nehodí, je to jen jeho pohled na věc. Někomu jinému to může připadat jako naprosto skvělý způsob, jak zachránit romantický brak před totálním sepsutím před kamarády – takhle je totiž o čem povídat a čtenářův dojem stráveného času může mít najednou smysl. A když jsme u toho: který čtenář zná autorův záměr líp než sám autor? Je to celé nesmysl.
Napíšu to jinak: na Games nám taky pomáháte a upozorňujete autory textů na špatnou gramatiku od překlepů po vypadávající písmenka. A to je v pořádku, poněvadž u nás existuje něco jako Ústav pro jazyk český Akademie věd ČR, v. v. i., jenž drží normu psaného a mluveného projevu, podle níž bychom se měli všichni řídit, chceme-li si vzájemně rozumět. Takže halekat na autory, aby si opravili hrubku (pokud ji tam skutečně mají), je správné a v pořádku a autor by se podle toho měl zařídit. Tato „reklamace“ je oprávněná.
Jenže: čtenáři ale rovněž můžou držkovat, že text nedává smysl a že například výsledný verdikt je totálně špatně a že třeba takový recenzent hru nepochopil, tak ať si napřed udělá jasno a pak svá tvrzení opraví. Co s touto „reklamací“? Je-li podložena faktickými argumenty, například se v textu recenzenta píše cosi o možnosti létání ve vesmírné lodi, jenomže ve hře fakticky žádná není, pak by takový text jednak vůbec neměl vyjít, než se řádně zkontroluje, a pokud se tak stane, měl by se opravit a autor čtenářům omluvit. V případě však „špatně“ volených slov, „nezajímavě“ psaného projevu nebo „nedostatečně“ vtipné pointy... se čtenáři můžou jít akorát tak klouzat. Nic ve zlém. -
Ale prosímtě. Přestaň závidět!
-
trolception
-
Nikdy nepíšu přímo o konci, píšu jen o obecných věcech - co si myslím o politice Bioware, co si myslím o koncích obecně, o nároku na vrácení peněz, o snaze kecat vývojářům do toho, jak mají dělat hry atd. Na tom moje osobní dojmy z ME nic nezmění. Jestli mě konec ME3 naštve, nic to nemění na tom, co jsem napsal doteď. Za tím si stojím. A klidně si to pak vyžeru...
-
Nojo, sliby chyby, kdy uz se konecne poucim :( Ale porad doufam, ze to do toho stredecniho podcastu stihnu ;)
-
taky ze ho ceka rypava pripominka ve stredecnim podcastu neboj :)).
-
To byla chyba, psat sem konkretni tyden, ted muzem brblat... :))) :P
-
anonym
Jak já se těším, co tu budeš psát až ME3 dohraješ. Zajimavý jak o tom dokážeš psát když si to přitom nehrál (nemyslím jen v téhle diskuzi). (Mluvím jen o tom jak píšeš o tom konci). -
Asi takhle, pokud to chceš srovnávat s těma knížkama a filmama, tak si představ, že si koupíš knížku, která je romantická, celou dobu se ti pěkně čte a opravdu je romantická, přesně tak jak sis představoval (né, že bych holdoval téhle literatuře, ale myslím, že v tom bude vidět, co je na ME3 špatně). Takže si spokojeně čteš, než nastane konec... Na konci se zničeho nic objeví na Zemi vetřelci a požerou polovinu obyvatel, mimo jiné i dva hlavní hrdiny románu. Nebude to ale nějakým způsobem jako Romeo a Julie, že by zemřeli pro lásku, oni prostě umřou... Navíc se nedozvíš, jak s planetou Země bude dál a ještě se ani v knížce nedočteš, jaké má povolání hlavní hrdina příběhu, přestože na to celou dobu čekáš a je to v příběhu důležité...
Tak asi takhle. *7* -
Dneska lidi přestávaj mít pojem o tom, co je to závist. Asi si nepochopil můj komentář. Mě její jmeno přijde normální, každý se nějak jmenuje.
-
a pritom je to celu dobu Vavra :D
-
jediný, kdo smí rozhodovat o tom, zda si EA ukrojí ze zisků, je EA samo.
-
"Někdo prohodil, že by za to utrpení měli vracet peníze, a tak jsme se rozhodli, že si tu návštěvu kina přece jenom užijeme. No a v kanceláři se nás asi fakt lekli, protože po kratší diskuzi vrátili vstupné. " - Nechci se tě nijak dotknout, neznám tě, ale tohle mi prostě přijde jako naprosto ulítlé a nemístné chování. V životě bych si v tvé situaci nedovolil chtít zpátky peníze za film, jenž jsem se po deseti minutách rozhodl přestat sledovat. V tomhle případě je to ještě méně pochopitelné než v případě kauzy Mass Effect, protože provozní v kině tě nijak ohledně Jakubiskova filmu nehecovali a neklamali tě žádnou reklamou (předpokládám). No a z toho plyne, že pokud odmítám tenhle tvůj příklad, nemohu souhlasit ani s tvými závěry ve druhém odstavci.
-
Trol předstírá, že je jiný trol, který předstírá, že je Vávra*4*