Je vlastní bydlení skutečně rozumnou investicí?
-
Určitě je t rozumná investice. Já jsem z našeho domu velmi nadšená. I když mám za sebou už jednu horší zkušenost, když se mi klíč zalomil v zámku, myslela jsem, že mě čeká výměna celých dveří. Naštěstí jsem zavolala https://zamecnikvlasim.cz/zalomeny-klic-v-zamku/ a ti si s tím poradili okamžitě. Byla jsem překvapená, jak rychle dokázali situaci vyřešit. Vytáhli klíč, zámek zůstal funkční a já se konečně mohla dostat domů. Jejich práce byla rychlá, čistá a profesionální. Můžu je doporučit každému, kdo potřebuje rychlou pomoc se zámkem.
-
Do rekonstrukce bytu v Praze jsme šli po několika letech bydlení, kdy už bylo jasné, že původní stav bytu nám přestává vyhovovat. Byt je v klasickém paneláku v Praze a chtěli jsme řešení, které bude funkční a dlouhodobé. Pročetl jsem si dost diskuzí a nakonec jsem narazil na https://rekonstrukcebytupanelak.cz/ Hned na začátku mi vyhovovalo, že jednání bylo věcné a bez zbytečného nátlaku. Domluvili jsme rozsah prací, rozpočet i termín. Během realizace jsem měl přehled o tom, co se děje, a nemusel jsem nic složitě řešit. Výsledek odpovídá tomu, co bylo domluveno, a byt působí moderně a prakticky. Pokud budete někdo řešit rekonstrukci panelového bytu Praha, tahle zkušenost může pomoct.
-
Kdybychom tak měli v dnešní době na hypotéku, to bych si hned koupila ve Vršovicích 2+kk. V současné finanční situaci si ale nemůžeme dovolit ani dovolenou pro dva někde na Kanárách. A to nás ještě má přijít doplatek za dekorativní polštářky a povlaky které jsme brali na splátky po Vánocích.
-
Chtěla bych se vás tady zeptat na jednu věc. Když už máte vlastní bydlení, používáte třeba v obývacím pokoji klasické horizontální žaluzie a nebo jedete už jen a pouze ve vertikálnu? Víte, dost by mě to zajímalo. Nejsem moc otevřená změnám, ale manžel by si to moc přál.
-
No, tak jak se to vezme... Člověk na to asi musí jít opravdu chytře, aby to dávalo smysl, pak to tedy nějakou rozumnou hodnotu asi hodí... Třeba my jsme zjistili, že hodně peněz dokáže uvolnit využití například geotextilií, ale je to asi na osobních preferencích a i na tom, jak a co chcete mít v bytě no:)
-
V investici do bydlení může hrát roli i kvalita údržby domu. Vhodné těsnění oken a dveří například pomáhá dlouhodobě snižovat provozní náklady, a tak zvyšuje hodnotu nemovitosti. Existují obchody zaměřené na materiály pro těsnění, které umožňují přesné přizpůsobení vašim konkrétním potřebám a mohou se vyplatit jako chytrá investice do domu. :)