-
Pane Svěráku, ač se mi Váš ne/herecký projev nelíbí, nemyslela jsem si, že jste takový pokrytec. Ve svých hrách minulost kritizujete a teď
podporujete někoho, kdo představuje velké nebezpečí dalšího útlaku
českého národa.Stojí Vám to za to? -
Dobrý den pane Svěráku. Od malička miluji Cimrmanovské divadlo dnes je mi 26 a mnohokrát Vám děkuji za váš (všech) přínos, hlavně vzbouzení hrdosti a vlastenectví v českém lidu.
Vaše hry Lijavec ( kde se vysmíváte Rakousku a poukazujete na utlačování Českého národa)
Hra Blaník ( jedinečné vlastenecké dílo s dobrou připomínkou že nikdy nebylo tak špatně aby nemohlo být hůř )
A konečně České nebe.
Povězte mi, kam zmizela Vaše hrdost? Proč vše co jste vytvořili jako herci, chcete zničit?
Proč nechcete aby si Vás lidé pamatovali jako spravedlivého hrdého ČECHA a podporujete novodobou Bílou horu 1620 ?
Prosím vás o vysvětlení Vašeho aktu ať nezničíte mou poslední naději ve spravedlnost a vlastenectví v zemích Českých.
Prosím Vás vezměte vaši podporu z5, všichni Vám to určitě moc rádi odpustí.
Děkuji -
Vážený a milý Pane Zdeňku, pozdravuji Vás tisíckrát, neboť jsem Vám již dlouho nepsala i když... myšlenkami jsem byla často s Vámi.To současné politické dění mne otravovalo moji spravedlivou duši a často jsem si představovala, že s Vámi ujíždím na Arše Noemově někam do dálav a jenom ta němá tvář pluje s námi, která člověku neublíží.Když udělám rekapitulaci, léto bylo krásné, slunce, voda, vzduch, vůně jahod a malin. Na podzim vůně zralého obilí a hub, ta příroda nám ještě naděluje. Nyní doba adventní, doba Vánoc, vzpomínek na dětství, kdy se člověk těšil z každé maličkosti. Já Vám Pane Zdeňku, ze srdce přeji, aby Vaše umění stále přinášelo všem dobrým lidem neskonale krásné zážitky jako dosud. A o Vánocích radost, zdraví, štěstí, lásku pro Vás a Vaše blízké. Krásné Vánoce přeje Marie
-
-
Pan Svěrák,který podporuje člena bilderbergu Karla podivně adoptovaného za Čecha,aby mohl neprávem restituovat a o církevních restitucích nemluvě je hnus.Pane Svěrák to jste se hodně snížil a přetvařujete se ,jako Karel ??? kerý myslí jen na sebe a jeho kumpány???
-
-
Dobrý den, ráda bych vým poslala moje krátké dílko k posouzení. Všem se moc líbilo, ale ráda bych znala Váš názor. je o J. Cimrmanovi. Díky Zdena Huspeková email - babyzdeni@seznam.cz
-
Pane Zdeňku,s tímhle se Vám musím pochlubit,protože se nám podařilo společné dílo.Vaše píseň,tady nesmím zapomenout ani na pana Uhlíře,se stala předlohou pro pódiové cvičení předškolních dětí.TA NAŠE HOSPODA,přišla právě včera v pravou chvíli,kdo ví jak to bude dnes a zítra v našich pohostinstvích,když jsou ty volby.Dětem se jak hudba,text i choreografie líbí,tak si myslím,že nezůstane u jednoho kusu a budeme to opakovat ještě několikrát.Chci Vám pane Zdeňku i pane Jaroslave poděkovat za naše společné dílo a až někdy přijedete vystupovat k nám do Kamenice u Velkých Popovic a přijde i na HOSPODU,tak Vám to snad i s těmi našimi předškoláčky zacvičíme,ať to také vidíte.S úctou a přáním všeho dobrého Vaší práci pro děti cvičitel předškolních dětí při SK Kamenice,Tomáš Marcín.
-
Byl pozdní večer, první máj, večerní máj byl lásky čas, hrdličin zval ku lásce hlas, borový kde zaváněl háj....a příroda bude stále krásná a nenahraditelná, politiku vynecháme,je to rašelina, a pod každým kdo nehájí zájmy lidu, se jednou zavře voda a bude z něho uhlí a zase se v zimě ohřejeme. Promiňte, že mne napadají takové morbidní myšlenky ale při sledování úrovně rozhovorů v poslanecké sněmovně pro mne už politika neexistuje.Ve vládě má být někdo, kdo má respekt, úroveň, stojí si za slovem a národ ho miluje.Já si Vás představuji jako nejlepšího prezidenta do voleb, myslím že celý národ by Vám své podpisy dal, neboť jedině Vy Pane Zdeňku jste čech a vlastenec...a nikdo jiný mne již nenapadá. Tak krásný první máj, v přírodě, na sluníčku, s rodinou. A žijte do sta let. To Vám ze srdce přeji a zdravíčko k tomu. Marie
-
Vážený Pane Zdeňku, blíží se doba Vašich oslav, potom za 3 dny i mých a já bych chtěla být " první poupě, co sedává v koutě" a ze srdce Vám popřát všechno co si přejete aby Vám bylo přáno,dopřáno a splněno. A k tomu především hodně zdraví a dlouhá léta živijoooooo. Marie
-
Dobrý a krásný den Pane Svěráku. Dovolte, abych Vám poděkovala za vše krásné, co jste vytvořil - ať jsou to úžasné filmy, divadla, knihy, písničky a říkanky pro děti i dospělé. Nedá se vše ani popsat. Ze všech Vašich děl čiší "člověčenství", moudrost, láska a nekonečná laskavost. Miluji Vaše díla. Naposledy jsem četla Vaše Povídky a Nové povídky. Je to pohlazení po duši. A jedna zajímavost, které jsem si při čtení všimla je, že v duchu slyším Váš sametový hlas tak, jako byste to četl Vy sám. V tomto jsem se nezávisle shodla i se svojí dcerou. Ještě jednou velké díky a přeji Vám, abyste nás všechny těšil i nadále a byl stále hodně zdráv.
-
Vážený pane Svěráku,
na této stránce jsem dnes poprvé a po pročtení všech milých pozdravů, vyznání a přání nechci zdržovat se svými vlastními dojmy, pocity a vyjádřením vděku, asi bych již nic nového nepřinesla. Jen jsem chvíli hledala nějaký web s podtitulkem Svěrák for President - a nebyl nalezen...
Tak přece jen pár osobních vět - obdivuji Vás mnoho let, s proměnami Vašich aktivit a filmových rolí prakticky již nesoudně - ať již ve zcela zlidovělých filmech od Jáchyma, přes Vesničku, roztomilých a lidsky pravdivých Jako jed a Kolja až pro poslední aktivity zmiňované pisateli na tomto webu. Je nanejvýš vzácné v této společensky těžké až vypjaté době číst cokoli pozitivního v anonymní internetové diskusi. Po odchodu Václava Havla jsem si uvědomila, že jste ze známých osobností vlastně jedinou společenskou autoritou, osobností milovanou a uznávanou velkou částí našeho národa, lze-li nás tak pateticky nazývat. Vaše aktivity za totáče, milovaný Cimrman, který dokázal vždy rozesmát, ironizované čecháčkovství spojené se všemi náznaky v kulturních divadelních hrách, vlídný obraz končící monarchie,geniální Nejistá sezóna, desítky nehynoucích hlášek z mnoha scén Vašeho divadelního a filmového díla, to jsou atributy, pro které jste skutečně osobností z mála, na které můžeme být upřímně hrdí a k nimž lze nakonec upřít pohled s důvěrou. Popularita umělecká, lidská vtělená do pomoci hendikepovaným, vlídné učitelské mentorství v diktátech, nedávné odsouzení politikaření na pražské radnici, celoživotní zájem o děti a kvalitní český jazyk na všech úrovních, až neuvěřitelný souběh tolika lidských kvalit, že opravdu nemáte konkurenta, alespoň mezi veřejně známými osobnostmi. V kontextu super vzhledu ve všech dobách, co Vás potkáváme (nemám Vás na nástěnce jako paní Marie, ale skoro si to nyní v mých 50 letech vyčítám), fešák na známkách, obrazech školních tříd i jinde- proč už Vás vlastně veřejně nepřemlouváme???
Je asi marné doufat, že v dnešním politickém marasmu byste se chtěl obětovat. Ale poté, co nám pánové v Parlamentu dovolili říct si o osobnost prezidenta ve volbě občanů, je zde přece jen stále aspoň naděje, že byste chtěl podstoupit ony mediální tance a předvolební masáž. Myslím, že byste to zvládl bravurně, s úsměvem a pro Vás tak typickou lehkou ironií. Po váhavých a prvních náznacích našich "prvních lidových kandidátů" bych případě moc ocenila, pokud byste alespoň neformálně, plně v intencích životní cimrmanovské filosofie, dovolil být naším upřímně vybraným kandidátem "stínovým prezidentem", všem politickým figurám vzešlým z nějakých licitací navzdory. Věřím, že Vaše životní dílo, důvěra tisíců lidí a v neposlední řadě vděk nás, uživatelů Vašeho díla, které nás desítky let provází a nejednou pomohlo zahnat kus osobního smutku s pomocí ironie a humoru všech barev tak, aby "bylo veselo", by v případě Vašeho zájmu o tuto židli mohlo osobu prezidenta po dlouhých letech opět dostat do pozice osobnosti uznávané - a troufám si říct milované.
Prosím zvažte to, času je naštěstí ještě dost. A i pokud jste takový bláznivý nápad již dávno zamítl (asi ho nemám jako první), tak vězte, že pro mne jste už nyní jediný prezident proti všem, kteří by se v příštích měsících snad někde vylíhli. Vždyť pokud nás již nyní spontánně nenapadají, tak prostě nejsou!!
Srdečně zdraví a přeje hodně zdraví
Věra K. -
Vářený a milý Pane Zdeňku, přeji Vám k dnešnímu svátku stále veselou mysl neboť jak říkala moje babička a máma, veselá mysl půl zdraví. A další polovinu zdraví budete mít, když nebudete muset chodit k lékaři.Mám Vaši fotografii vystřiženou z časopisu, nalepenou na zdi v ložnici. Já vím, že se to nedělá ale jste takový můj malý talisman s přesvědčením, že mne uchráníte od všeho špatného, co se na této zemi děje,politiky, nemoci a násilí.A ještě jedno přání ode mnme, stálé štěstí aby Vás dar od Pána Boha, umělecká tvořivost vždy doprovázela na každém kroku a Vy jste dělal lidem radost.Mám Vás ráda. Marie