V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-komise-rozhodcich-nasla-chybu-v-derby-vitik-nemel-byt-vyloucen-5037820
a s tou redkou pro Viťaze teď bude co?? navíc je repre pauza, tzn. bude stát místo týdne, týdny 3. A za něco, co bylo prohlášeno za fail... Tohle si tady musíte ošetřit vy, majitelé klubů, tzn. za LFA přes ty kontrolní mechanismy, aby se nevyplatilo žádnému bafuňáři ze svazu nebo jeho komisí sem vůbec chodit ohrožovat vaše investice..
teď by tedy v ideálním světě měla zasednout ta komise těch 7 nej klubů ligy složená z jejich zástupců a odhlasovat, že ta redka Viťazovi prostě bude umazána, komise sudích ať si to hodí do zápisu, nebo kam chce, podstatná je regulérnost ligy, kterou si řídíte ve finále vy přes LFA. Takhle jste to chtěli, jestli jsem to dobře pochopil ten smysl založení LFA a převedení spousty pravomocí ze svazu na ni..
ono už stačí, že vám kolega Kovařík pošle Xiho za tohle hrubé ovlivnění zápasu na zápas Baník - Plzeň, nebo dostane 2 nominace (sobota-neděle) příště asi za super výkon, byť se mu to derby zase celé zhroutilo, jakože sudí, který odpíská penaltu, kterou odpískal v teritoriu takové známé firmy jako Jarda Starka, tak by u seriozního manažera prostě na listině skončil..
redka pro Chorase se samo vůbec neřešila, z toho kolega Kovařík vyklouzl, protože se to na hřišti nijak neřešilo..to byla druhá závažná chyba derby.
Musíte si tu ligu začít řídit přes finální veta - kontrolní komise LFA, aby to tady bylo investiční prostředí a neviděli jste každý druhý víkend, že z vás, kteří do toho investujete, dělá někdo, kdo je zaměstnancem svazu, opakovaně sudokopytníky a měli šanci dělat si nějaké rámcové podnikatelské záměry, měli investiční cíle, měli pocit, že vůbec něco řídíte, co pak nese výsledky. vůbec popravdě dlouhodobě nechápu, proč to nemáte takhle posichrováno, když už vznikla LFA, pač to jste si moc nepomohli, sudí jsou totiž v tom vašem podnikání tak nějak nejdůležitějšími... :)
Budou se vám navíc opakovat stále stejné věci, které vám navíc poškozují ten finální produkt - fotbal, což je taky ve finále ne problém Kovaříka z komise, který má své jisté, ale především vás, majitelů klubů (sponzoři, partneři klubu, kteří se moc nepohrnou)
Druhá cesta je pak soupeřit mezi sebou přes ty šíbry, a do toho bych už já teda investovat nechtěl tím tuplem.. momentálně jste v korupčním prostředí, bez debat..bez těch kontrolních mechanismů s klubovým právem veta.. a řídí vás furt ten Fousek, Kovařík, nebo pošle své lidi zase Praotec Roman brzy.. :)
to se nebavím o té situaci z Budějovic. Kolega Kovařík má problém s logickým myšlením, to už je nám všem známo z toho zápasu Bohemka - Baník.
čiže argumentace, že hráč Čoudek spadl na zem, a nohou položenou na zemi fauloval hráče Doskiho, který mu na ni šlápl, už nepřekvapí..
Vždy říkám všem, podívejte se na tu situaci, jako by se odehrála ve středu pole. Pokud tam šlápne hráč někomu na lýtko, pak je to faul opačně a dokonce ani nespadne a možná se i omluví, ty pády vidíte v tom pokutovém území totiž, protože to prostě ten hráč při sebemenším kontaktu bránícího zkusí.. Stejné je to u šlapáku přeci.. Tady navíc nebyl vidět snad ani kontakt, já jsem ho tam ze záběru neviděl a pochybuji, že měl kolega Kovařík jiné zdroje..
čiže zase fail, nad kterým už se tedy pozastoval i domácí trenér Franz.. Je toho zkrátka příliš, stěžuje si už zase spousta trenérů - Petr Rada na redky taky. už se vám tady zase něco vaří, co brzy vybuchne, nejvíce je toho ale suverénně okolo Bohemky, kde má repre trenér syna, trénuje tam velice průměrný Veselý, který dělá asistenta, kdo ví proč (asi kamarádšoft napadne každého, u repre by měli být nej trenéři, na tom se snad shodneme), tomu Haškovi zase u té repre.
Jinak netuším, proč by tady byl ze strany svazu (komise sudích) důvod Bohemku tlačit.. :) musíte používat kritické myšlení, vy tady nejste žádná lumen komunita někteří, proto z vás na té kriminálce musí mít srandu, ale policisté ani soudy fakt nemají čas se zabývat donekonečna tím, že si tady neumíte nastavit podnikatelské prostředí.. -
Sparta na můj vkus málo střílí, v tom je zatím rozdíl, protože před brankou Slavie byli v dobrých situacích několikrát.. a dnes jim chybí důraz. Rozhoduje zatím proměňování šancí, tak uvidíme, co druhá půle. :)
Více než ten fotbal, který Xi zase umně kouskuje, jak on to umí, zaujal ten Green deal-otočme to. :) To se dali do kupy asi zase ti z té methanolové kauzy, které UOOZ tehdy nestihla pochytat. A jak jde rovněž o konzumenty ,nejen dealery, tak s následky barvosleposti, pač ten chlast vypadá jako absinth barvou. Jako by teď stáčeli po zkušenostech okenu..zeleně to nevypadá ani za střízliva.. -
-
remízový zápas, Sparta lepší 2.půli, měla možná i více vyložených příležitostí, ale holt nedali. Gamblingové agentury mě zase překvapily, jak vypsaly kurzy. Koluje tady nějaká iluze, že je Slavie nějak nadpozemská. Dnes bylo zase vidět, stejně jako v zápase s Ajaxem, že ji k tomu ještě dosti chybí. Takového Chorase totálně vymazal Sorensen, takhle neviditelného jsem ho snad ještě neviděl. Na konci navíc měl jít Choras po 2. žluté ven, namísto toho šel ven, netuším proč, Viťaz. Myslel jsem, že na Kinského šlápl, ale Xi zase holt musel ten zápas doyebat..
ještě to bude zajímavé až do konce ligy. :) -
-
zle udělená červená karta (Vitík), neudělená jednoznačně druhá žlutá a tím i červená (Choras), se tuším hodnotí ve světě sudích jako hrubé ovlivnění zápasu, a tohle snad jsou záležitosti, na kterých se musíme všichni shodnout, bylo to evidentní.. tzn. nemůže jeden novinář, který je stabilně neobjektivním btw, hodnotit včerejší výkon Xiho jako zvládnutý zápas.
Především jde ale o to, co jsem psal před tím zápasem, a sice, že tohoto sudího hráči nerespektují, proto se mu to vždy zvrhne a je jedno jestli na konci, nebo uprostřed utkání. Těch karet bylo zkrátka moc, udělených ale oprávněně, hráči byli nervozní, protože tenhle sudí často kouskuje hru, skáče na filmování hráčů (včera to byl Choras nebo Oscarek, protože Slavie vedla, tak asi natahovala takhle čas po golech, nebo chtěla sparťany vyprovokovat, což sudí akceptoval, v tom Jindra nemá absolutně pravdu v hodnocení 1.půle).
Druhý poločas měl už v tomhle ohledu trochu lepší, taky proto Sparta získala převahu, protože se dominantně najednou hrálo, ale zase se mu zvrhnul konec, čiže je to k zamyšlení, proč takový sudí je nominován na tyhle zápasy, pokud tenhle stav věcí dokážete dopředu u něj predikovat a vedle kolega Rouček, všemi respektovaný, může tohle odřídit bez problémů a měl by to pískat pořád, dokud nebude mít v lize odpovídající konkurenci sudího se zahraničními parametry rozhodování zápasů.. děláte si to podnikání ve fotbale zkrátka těžší, než musíte mít, kdybyste tady měli manažery a nastavili si odpovídající pravidla. Stále se vám opakují totiž tytéž nešvary a policie a soudy nemají neustále čas řešit korupčníky z fotbalu.. thats it. :) -
navíc vůbec nechápu systém nominaček, tvořený kolegou Kovaříkem. S Xim pravděpodobně počítá pro mezinárodní zápasy (netuším, jak k tomu tedy došel, ale pískal už 2. derby, přitom je to zmatkář nevídaný + velmi náchylný k podivným výrokům v rámci notoricky známých geografických míst - tehdy to byla Příbram Jardy Starky, který potřeboval body a Xi tam pískl pentli, která nebyla na konci minulé sezony...včera zase ten disrespekt hráčů byl vidět, hráči to o něm navíc vědí, proto ten nulový respekt, narozdíl třeba u případu kolegy Roučka - na Bolce byl taky v ohnivém zápase krásný fotbal, nic se tam nedělo, možná návod pro kolegu Kovaříka, jak si udělat tu hierarchii mezi sudími jako manažer lépe..ale on nám tu ligu riadi ako firmu, to tak vypadá - viz. dále další nominačky včera), ale na jednom místě mu změnil pomezního, oproti tomu zápasu v Libe, dal tam podle mě taky často slabého Patáka, který taky alibisticky čekává, co zahlásí hlavní sudí, taky podle mě nevhodný sudí pro důležité zápasy, nemám z něj vůbec dobrý pocit a důvěru a na druhé lajně byl včera, V JEDNOM Z NEJDŮLEŽITĚJÍCH ZÁPASŮ SEZONY, TEN, který odmával ten 2metrový NEOFSAJD v zápase Libe a Bohemky, tzn. hlavní aktér té šílenosti v Libe v zápase s Bohemkou.
Přitom víte, že na ty mezinárodní zápasy se delegují sudí sehraní, nejraději celá trojice, která spolu pískává, totéž bych čekal i pro tyhle důležité zápasy, které rozhodují o výsledcích sezony těch našich nej klubů, počítá se každý bod a letos to může být tak, že i bod bude nakonec rozhodovat..
čiže ten lajnový včera v derby byl teda ten, který mávl ofsajd, který tak 2 metry v Libe nebyl a tím, jak ten zápas už můžu najisto říci (viz. dále nominačky) byl zmanipulovaný, tak nemohli ukázat ani tu ofsajd lajnu, jako ji poctivě ukazoval třeba zrovna kolega Rouček v tom zápase včera na Bolce. A dělává se to tak běžně nejen u nás v lize, ale i venku. My ji ale viděli díky záběrům O2, jen bez těch čar VAR sudího Kocourka, protože by ji tam musel vyklonit v tom zápase Libe-Bohemka do paraboly, aby toho hráče Letenaye z Libe do toho ofsajdu vměstnal..
NO ALE CO JE ZAJÍMAVÉ. Tenhle Kocourek, který takhle ovlivnil zápas Liberec - Bohemka a nedal nám ten záběr z boční ofsajd lajny s čarami, který ten ofsajd dokazují (ale použil nesmyslně záběr přes celou diagonálu hřiště, navíc ze zadního pohledu, ze kterého ten trouba nemohl sám poznat, že se jedná o ofsajd, protože to bylo na x desítek metrů - přes optický klam, ty čáry tam měl problém i namalovat, jak se mu ten záběr zmenšil..), ten byl ZASE COBY VAR i v zápase ZASE BOHEMKY včera na Olomouci.. A už jsem vám psal, že VAR sudí ty zápasy rozhodují. Je to zajímavá NÁHODA, o kterou byste se jako kluby měly už zajímat - svaz, potažmo komise sudích, tlačí z nějakého důvodu Bohemku, která už měla korupční kauzu v zápase s Karvinou (evidentní) na konci minulé sezony. Zase se zkrátka něco v lize děje...Tohle je jasný důkaz - v lize máte X sudích a ty nominačky byly včera takhle + ta na DERBY úplně z nesmyslných sudích zapletených v jasných momentech pochybení, za které navíc nebyli potrestáni..Bohemka už totiž potřebovala bodovat, mají obavu, že by si to Veselý neuhrál sám, už fixli zápas s Baníkem a ten Všetečka, který tam takhle nesmyslně potvrdil jako VAR sudí, že Prekop nahrával dozadu, kde byl hráč Bohemky a ten nesmyslný gol Bohemce uznal, TEN BYL VOALA včera coby čtvrtý sudí na derby, ZASE ZA ODMĚNU to tak vypadá, že ze sebe (z nás ne, o jeho IQ kolují na Baníku legendy ještě doteď, jak tenhle gol mohl Bohemce u VARu uznat v tom 1.kole) udělal sudokopytníka před národem. Protože ten jeho evidentní omyl tehdy, jasný i z videa, potvrdili i oba hráči - Jánoš z Bohemky i Prekop, oba akteři toho souboje, což řekli do medií, KOVAŘÍK OVŠEM VŠETEČKU ANI NA TENTO POPUD NEPOTRESTAL, NAOPAK DOSTAL VČERA ZA ODMĚNU NOMINACI DO JEDNOHO Z NEJ ZÁPASŮ LIGY - EXPONOVANÉHO.. Byť takhle evidetně selhal v jedné z největších afér tohoto ročníku, což potvrdili oba hráči, aktéři toho momentu...
Včera v Olomouci bohužel Kliment nahrál tomuhle Kocourkovi a nechal se oprávněně vyloučit. Ale neudělat to, zase se tam děly paranormální věci odporující exaktnímu oboru fyziky, na kterém je ten systém VAR postaven..
A včera to derby, ten druhý, který mávl ten nesmylný 2metrový neofsajd, byl zase na lajně derby, jak říkám, měli to za odměnu + Kocourka si Kovařík poslal zase k VARu jistit Bohemku do Olomouce.. -
-
a ještě bych chtěl teda kolegu Kovaříka, Všetečku a Kocourka ujistit, že tohle je stamilionový byznys, který nepatřičně, na zakázku, ovlivňují. Majitelé klubů do toho lijí neskutečné peníze, které já bych do toho v životě nemohl dát, právě pro element vás, sudokopytníků, kteří z toho máte srandu.
Ale byznys je to i pro ty hráče, trenéry. Teď chyběl Luboši Kozlovi bod, aby musel být kolegou Kaniou vyplacen z opce smlouvy.
Tedy ty body, které budou na konci chybět i Baníku a vy jste je o ně neopravněně, PROKAZATELNĚ (už z několika pohledů - svědectví přímých aktérů - hráčů v té situaci Prekopa a Jánoše, dnes jsem přidal další důkazy - nominačky) připravili. Majitele Brabce to může stát místo v pohárech, tzn. na té příjmové straně dost peněz, o které by vás mohl i v krajním případě, tady té Bohemky určitě, s jasnými důkazy o možném korupčním jednání, žalovat + chtít po svazu kompenzaci.. Což ale udělat nemůže, protože UEFA má nesmyslné pravidlo, podporující korupci ve fotbale v teritoriích korupčníků jako je to naše, že civilní soudy nemohou zasahovat jejich členským svazům do rozhodování. Pak byste si měli tedy udělat nějaký rozhodčí soud složený z renomovaných právníků tady pro tyto účely v rámci LFA.
Máte štěstí, že mám rozum a do tohoto segmentu podnikání bych v životě nevstoupil, pač já bych ty žaloby na svaz, který řídí komisi sudích, v takovém případě jako tento z 1.kola, fakt k té rozhodčí komisi LFA podával, pokud by mě to v tabulce na konci stálo místo v Evropské lize, Lize mistrů nebo obecně v pohárové Evropě. Jde tam fakt o miliony, desítky, někdy i zase stovky milionů, když se sečtou příjmy od UEFA, vyprodaný stadion na několik pohárových zápasů, sponzorské příspěvky, možné přestupy navázané na to působení v pohárech, vyčíslit růst prestiže klubu pak nejde.
!!! A kde není právní vymahatelnost, tam není půda pro investování... Zkuste nyní investovat v Sovětském svazu třeba?? :) !!!
A v konečném důsledku tratí i takhle poškození hráči, trenéři, kteří mají výkonnostní bonusy ve smlouvách. Vy jste přitom vypláceni v té komisi sudích v plné výši - Všetečka není ani v takhle jasném případě nikterak sankcionován, naopak ho kolega Kovařík ZA ODMĚNU nominuje do nejvíce exponovaného zápasu sezony, derby, jako 4. sudího. Fakt ty poškozené kluby, trenéry, hráče máte za blázny..
LFA by si určitě měla prosazovat nějaké revize těchto situací zpětně - určitě pak u neoprávněného udělování červených karet takhle nastavenou komisí sudích, aby co možná nejvíce omezovala tu možnost ovlivňovat ligu komisí rozhodčích, tzn. potažmo SVAZEM (od toho jste se chtěli snad odstřihnout ne? kvůli těm Praotcům Berbrům, Fouskům apod.). Pokud už nemohou kluby tedy vetovat nominačky některých notoricky "chybujících" sudích, jako je to možné třeba v hokeji.
Na konci budou v tom souboji o pohárovou Evropu od téhle sezony už pořád rozhodovat minimální záležitosti. Těch klubů se tam pere a bude do budoucna prát několik o těch 5 míst. Neoprávněně chybějící hráči za redky, kterých tady dáváme dvojnásobný počet, oproti evropským ligám (ta včera pro Vitíka toho byla úplně zářným příkladem, pač nic neudělal, jen byl důrazný, Kinského se ani nedotkl, kopl ho hráč Slavie), mohou dosti narušit průběh soutěže, zvláště pokud jde o klíčové hráče a ví se, že to je jeden ze symbolů korupčního jednání sudích u nás z dřívějších odposlechů - na zakázku klubům vyřazovat hráče kartami před vzájemným soubojem třeba. Proto by se to mělo zpětně revidovat, přistupovat k tomu jako k chybnému výroku celkově a ty karty prostě mazat, netuším, co by to měl být za problém.
V zápise se to dodatečně uvede, že nějaká komise LFA, kde by měli sedět zástupci těch předních českých klubů, rozhodla, že to bylo neoprávněně posouzeno sudími a maže se to. 7 zástupců klubů, kteří se v posledních dejme tomu 3 letech objevují na konci ligy takhle v pořadí a hlasování, kde nemůže dojít k paritě, tzn. v lichém počtu. žádné zdržel jsem se.. to je jako hlas pro většinu pak..
Musíte si to prostředí tady nastavit sami kluby tak, aby vám do něj nemohl vstupovat nýmand jako Fousek, Veselý nedejbože z pozice síly Hašek (nominačky), v Bohemce má syna.. Ten vliv Bohemky a všechny ty aféry je mi záhadou, stejně jako pozice těch Poláků z vedení Bohemky v orgánech LFA, byť Bohemka je klub spodku tabulky.. -
-
vy totiž nemůžete jako právní subjekt (klub) pod českým fotbalovým svazem a tím i UEFA podle mě vlastní svaz za /ne/řízení komise sudích žalovat díky těm UEFA rules.
Můžete to zase podle mě ale obejít nahlášením korupce policii, která ale koná klidně 2 roky s odposlechy, než korupčníky z našeho fotbalového prostředí obžaluje. Proti tomu UEFA už nemá páky a snad by ani mít neměla a neměla chtít mít..
Ale je to zdlouhavé, než ty lidi i odstraníte z funkcí jako Praotce Romana a další sudí z korupční aféry nebo šéfy komise rozhodčích a neustále do tohoto molochu po celou dobu investujete.
Opravdu nechápu, i v duchu posledních událostí, co k tomu některé jedince z podnikatelských kruhů vede - vyjma té lásky k fotbalu nebo značky, kterou si takhle koupí teda souběžně s jiným byznysem (jmenoval jsem Spartu, Slavii, Baník apod., které mají historii).
Jinak nemáte absolutně žádnou ochranu investice tady v tom stále závadném prostředí - viz. i poslední žaloba na předsedu svazu, sice od Praotce Romana, ale všichni cítíme, že oprávněná, jen to neudělal nikdo z fotbalových struktur..
-
-
-
-
-
„73. minuta jedné z nejpotupnějších
proher a výkonů v historii klubu a fanoušci stále na tribunách fandí.
Díky jim. Dnes jsme spadli na dno. V životě jsem zatím jen vítězil
a tohle jsou pro mě nové pocity, zdržím se tak jakýchkoliv komentářů,
kterých bych mohl později litovat,“ napsal Kania.
protože doteď si byl Ondřeji v tom pasivním byznyse (podobně jako gamblingový byznys - v tipsportu ti to vysvětlí), vítej mezi velkými kluky.. :) vybral sis ale hned jeden z nejméně vyzpytatelných oborů na učení se krizového managementu, už jsem to psal kolegovi Mynářovi z Brna, který má podstatně větší zkušenosti z byznysu.
Vůbec chlapci ve fotbalovém prostředí nezáleží na tom, jak pracujete, díky vlivu těch proměnných (a tím myslím i stav mysli fotbalistů + atmosféra kabiny).. :) proto vás v jednu chvíli přejede i takový ekonomický nýmand jako Peltonen a ještě vás čeká asi spousty takových překvapení. :) A to to nyní bylo asi jen o tom fotbale.. -
-
a nevybrali jste si oba ani nejlepší dobu pro investici do tohoto segmentu, protože ten poměr peněz, který do toho budete muset investovat, několikanásobně převýší to, co proudí do čs. fotbalu od gamblingových společností, pozor..., abyste měli pouze NADĚJI být v tom fotbalovém prostředí úspěšní.. :)
Kolega Mynář už to vyčíslil nekvantitativní položkou na masivní investice po dobu 4-5 let. A to je Brno dál s mládeží, Libe má zase ale stadion a už pracuje na tom budování A týmu..
ta vaše konkurence je přitom v tuhle dobu snad největší v čs. fotbale, co kdy byla na ta pohárová místa (tvrdím navíc, že tu vratku vám daji jen ta místa zajišťující Ligu Mistrů nebo Evropskou ligu, pač v té Konferenční jsou jednak výrazně menší příjmy a paradoxně hrozí výrazně delší výjezdy i do fotbalově rozvojových zemí někam do Armenie, Kazachstánu, Gruzie apod.). A oba víte, že to mapování konkurence, je první záležitostí, která se zjišťuje, než rozjíždíte podnikání, zvláště pro oba v tak neprobádaném oboru jako čs. fotbal..
Fakt mě ale zarazila odevzdanost Libe v minulém kole, kdy příliš nebojovali za ten fail komise sudích vyloženě proti nim, kdy byli poškozeni v tom zápase s Bohemkou. Byl to taky jediný zápas, kde se neukazovaly ty záběry VARu z pohledu té ofsajd lajny, ale diagonálou přes celé hřiště, což absolutně nic divákovi neřekne, ale víme, že tam půjde o optický klam. navíc v situaci, kde rozhodují milimetry.
My ten prokazatelný záběr ale viděli, víme, že jej měli k dispozici tedy i VAR, měl jej i Libe, přesto nulová reakce. Nebo si možná uvědomujete v Libe a Nezmič vám to vysvětlil, že je někdy lépe držet v tomhle závadném prostředí ústa. Ale pak je třeba se ptát, proč do něj pouštíte ty své prostředky?? :)
Teď jsem poslouchal kolegu Hyského, který byl náramně loajální se sudím, který si sypal popel na hlavu, že zbabral zápas, kde ho naštěstí jistil VAR, který tvrdím, že je z pohledu fyziky výborným pomocníkem, pokud ho nezačne ohýbat ten lidský faktor sudího teda, jako v tom zápase Libe-Bohemka.
Anebo v zápase v Budějovicích, kde se podle mě kopala zase nesmyslná penalta, kdy se ten Čoudek toho hráče Slovácka vůbec nedotkl a jsem zvědavý, jestli jsem i na těch horších záběrech viděl dobře a Budějky se k tomu zase ozvou, protože je mi jasné, co prohlásí v pondělí Kovařík.. :) byla to jasná penalta. Zase z vás všech udělá blbce
A tohle jsou momenty, které kolega Hyský jen jako trenér nemůže pochopit, že ovlivňují v těch kancelářích nahoře ten výsledný hospodářský výsledek, zvláště v takové konkurenci, jaká nyní v lize panuje bude rozhodovat každý bodík. Je to zkrátka chlapci neinvestovatelný byznys, ZVLÁŠTĚ v této době, byť to otáčíte, že do fotbalu proudí více peněz (ne nějak dramaticky, co by vám zahrálo polonesu na té straně příjmů, začal jsem tím tuhle svou stať).Chápu vaše ega, možná i lásku k fotbalu, ale v byznyse rozhodují tvrdá čísla, ekonomická fakta, emoce musí stranou, ty proměnné vás budou vždy podnikatelsky ohrožovat, navíc v nich působí lidé, kteří možná krom toho charakteru postrádají i ten odpovídající intelekt (ty záběry VAR z Libe, kterými vás podnikatele odbyli a vždy odbydou), což ještě více v analýze podporuje ten závěr, že je to neinvestovatelné.. :)
ještě jsem navíc v našich podmínkách neviděl nikoho na fotbale zbohatnout, a ještě to tak min. dekádu neuvidím. :) a asi se to pak bude týkat hlavně té Sparty a Slavie teda, možná i té Plzně v těch rozumných podmínkách řízení, které tam Ada nastavil pro regionální klub. Máte zatraceně těžké, etablované soupeře na příliš málo bonitních míst zkrátka.
Lubošovi gratuluji, už jsem psal, že je to kvalitní trenér, což ukázal hlavně na Dukle a u mládežnické repre + během té poslední sezony v Libe, kde se Libe ohromně zlepšil oproti začátku sezony a třeba tomu zápasu s Baníkem a GAblonz, že už je pod ním zase slušný oddíl sportovně.. -
-
a to dalším ekonomickým pravidlem, kdy byznys má smysl, pokud jste do 2-3 let v černých číslech, se tady v tomto odvětví a podmínkách čs. fotbalu nemůže řídit vůbec žádný subjekt, to bychom tady měli ještě pořád amaterské oddíly. :)
Je to specifický byznys.. dobrou dekádu dotovaný, a to bojujete jen o tu naději. Naději, že se vám poté, až vybudujete tu infrastrukturu (hlavně u regionálních klubů typu Libe, Baníku apod.) opakovaně bude dařit postupovat do té Ligy Mistrů a Evropské ligy, abyste si tu výdajovou stranu vyrovnávali. S tím, že už teda musí souběžně fungovat i příjmy z pronájmu toho nového stadionu..
Protože Spartě chybí odpovídající stadion, Slavii zase treninkové centrum, Plzni stejně tak, Baníku úplně všechno a bude třeba i ještě investicí do kádru, proto píšu, že nečekám ziskovost čs. klubů minimálně ještě dekádu.
O ostatních nemluvě - Brno nebude v zisku min. 12-15 let, jak i naznačil kolega Mynář tím výčtem masivních investic po dobu 4-5 let.
Začal bych soutěžit ty peníze gamblingových společností v kratších intervalech, protože to, co vám posílají teď do těch klubů, vzhledem k inflaci na všech frontách u režijních-fixních nákladů, sportovním nárokům evropských soutěží - nákup zahraničních posil (pokud Ada koupí Srba za 25mio, pak je to problém Partizanu, že neumí obchodovat a Adova dobrá orientace na trhu, nikdy bych neřekl, že odtud přijde hráč za takovou babku, ty srbské, chorvatské kluby prodávají hráče totiž přímo do elitních lig, Partizan je pak špička srbské ligy, ale vidím to jako spíše výjimku), křivení trhu Araby v rámci přestupových částek, které se posouvají na nesmysly už odspoda, pokud rostou nahoře + počtu, kterých vás na tu částku je, je jak se říká plivnutím do Stromovky, vzhledem k masivním a stále rostoucím ziskům těch gamblingovek. Přičemž vám k této obchodní úvaze nahrává i jejich neustálý početní nárůst na našem trhu..
Tahle položka by měla masivně růst a může pomoci především regionálním klubům 1.ligy dostat se z těch červených čísel, která je dobrou dekádu budou trápit. S nejistým výsledkem na té příjmové straně dál, podotýkám. protože je moc málo míst v pohárech na to, aby tady dejme tomu 7-8 klubů vedlo stabilně ziskové účetnictví. K tomu potřebujete být opakovaně v těch pohárech, mít vyprodaný ten nově postavený stadion, protože ty režijní náklady jsou u klubů obrovské..
Notnou chvíli to bude zkrátka ještě trvat, než všechny ty naše ambiciozní kluby vybudují celou tu infrastrukturu - stadion, treninková centra tak, aby z toho mohly pak některé roky těžit. Ani Babylon nepostavili za noc. Ale obecně tady v našich podmínkách toho chybí ještě hodně, aby si majitelé těch regionálních klubů mohli říci, že jde pro ně o ziskový byznys, máte velkou ztrátu na ty etablované kluby, jak jsem psal výše, které z ní budou těžit nejdříve v tom prodloužení návratnosti investic, s tím je třeba taky počítat..
Proto tuhle investici chápu jen jako doplňkovou k dalšímu byznysu, a to jen u značek jako Sparta, Slavie, Plzeň, Baník (díky prodejům takového Baryho, Svěrkyho apod., které ve světě znají), Zbrojovky (stejně tak - Krejča a spol), snad i Dukly díky úspěchům z minulosti. Dala by se zahrnout i Bohemka, ale tam vedení neumí podnikat..
Ale jinak mi to manažersky moc smyslu nedává, proč ty peníze do téhle černé, NEJISTÉ, díry chcete házet s výhledem ziskovosti blížícím se bohužel nule, mám-li se na to dívat kontinuálně.. Sparta už byla tuším taky rok zisková, ale když se na to podívá kolega Křetínský z pohledu celé své anabáze ve Spartě, tak ho to stálo už majlant..Totéž u Slavie. A další investice ještě čekají. A to jsou kluby, které jsou u nás nejdál, jak píšu..
Musíte umět počítat zkrátka + se objektivně dívat na ty proměnné. Dnes třeba píská derby Xi, a já vůbec netuším proč.. Podle mě je to totiž nejvíce labilní, nespolehlivý sudí naprosto bez nějaké dynamogenie (možnosti variovat v situacích, rychle se rozhodovat) snad v celém ansámblu.. Už narušil jedno derby, jím písknutá penalta v Příbrami byla na vyhazov z fotbalu naposledy, do toho má na čáře nýmanda, jehož schopnosti lze označit všelijak, nejvíce je však vystihuje všehoschopný, to zažili minule v Libe, kdy ho tam málem chtěli inzultovat fandové Libe, kteří s ním byli v té ofsajdové lajně a zírali, proč ten praporek zvedal. Jako by to tahle parta měla za odměnu té šaškárny v Libe. Jsme tady tak všichni zvědaví, kterým směrem dnes půjde ta nakloněná rovina..
Podle mě tady má navíc na řízení takhle náročného a důležitého zápasu, který může v takhle vyrovnané sezoně, jakou tuhle očekávám, rozhodnout bodově i o titulu, jediný sudí u nás - kolega Rouček. Ten píská v intencích mezinárodní úrovně, zvládá ty zápasy opakovaně, nikdo se tak nemůže divit, že má respekt hráčů, trenérů, což je v tak vyhroceném utkání tak nějak základem pro jeho co možná nejhladší průběh. Na druhou stranu může být Baník rád, že dnes sedí u VARu na Bolce, pač ten VAR sudí je v našem fotbale tím nejdůležitějším, jak se ukazuje, má i nemá-li to v hlavě v pořádku.. Ty zápasy rozhodují a popírají kolikrát i fyziku jako exaktní vědecký element..
Doufám, že jsem kolegu Roučka teda teď nepřechválil a nevyrobí dnes nějaký skandál. Když někoho totiž pochválím, tak pak je to pro ostudu.. -
-
Pomohl mu k tomu neobratný pohyb domácího obránce Čoudka,
který v nastavení prvního poločasu upadl ve vlastním vápně a při tom
zasáhl nohu Doskiho.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-11-kolo-ceske-budejovice-slovacko-zpravodajstvi-online-vysledek.A241005_115559_fotbal_duff
no já jsem tam žádný kontakt neviděl, byť mi ten přenos opětovně narušovala duševně narušená Kvačkajová, tak jsem se nyní koukal znovu na lepší záběr, a pokud byl, tak si pro něj došel hráč Slovácka, kdy šlápl na nohu Čoudka. Určitě bych to neviděl jako jasnou penaltu. Divím se, že to Budějky nerozporují (jestli jsem to dobře pochopil, tak trochu Franz ve svém vyjádření), asi pod dojmem, že rupli 0-2. Být to o gol, možná se k tomu někdo vyjádří, Čoudek sám dost protestoval a moc se mu nedivím, bylo to dost přihrané Doskim.. -
-
https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/vaclav-varada-dynamo-pardubice-soud-vyhazov-plat-odvolani-reakce.A241005_124916_hokej_huda?zdroj=cxrecs#cxrecs_s
tohle je taky k tématu, protože oligarcha Dědek by vám všem ekonomicky vzdělaným oponoval, ten kumuluje už ztrátu někde přes půl miliardy za poslední roky. úplně mimo podnikatelské prostředí, nechci ani vědět, jak ten člověk hromadí majetek.. :)
Teď pustil tenhle dobyvatel přesně v duchu východního myšlení našich oligarchů, že chce postavit TEN NEJVĚTŠÍ STADION Z NEJVĚTŠÍCH..
Kdysi takhle mluvili papaláši na Východě o soše Stalina, Lenina a trumfovali se v rámci těch sovětských satelitů, kdo ji umístí v nadpozemské velikosti uprostřed svého náměstí a kam až bude sahat...
Nám už se ta doba tady v těchto podnikavcích, klientelistických nýmandech zase vrací. Za chvíli začnou taky budovat sochy těm, díky jejichž náklonnosti v rámci režimu budou moci tady u nás tzv. podnikat a prosperovat i mimo ekonomické zákonitosti, jak se ukazuje na hokejovém klubu v Pardubicích.
Kdo chce z klasického podnikatelského prostředí totiž vést byznys, který je dekádu v červených číslech..?? :) A Dědek se tady nemůže ani ovívat nějakou velkou obchodní značkou, pač fotbal je zdaleka větší světový fenomén, hokej se hraje bohužel pro něj málokde na planetě, takže i toho Dominika Haška, který tady vyrostl, znají prakticky jen v hokejových zemích, v celé Latinské Americe, popř. té střední by patrně vůbec netušili, o koho jde.
Nic proti Dominikovi, je to nejznámější odchovanec klubu, tak jsem použil jeho příklad..
-
-
-
-
-
https://infotbal.cz/paneboze-uz-se-me-neptejte-jestli-tribuna-sever-slavi-muj-gol-vyjel-chory-na-reportera-pozdeji-se-utocnik-slavie-omlouval/
no já myslím, že to naladění Chorase souviselo s výkonem Slavie. Slavie se včera přesvědčila, že NEMÁ tak silnou lavičku, jak třeba tvrdí i tento server výše, 65. min. hráli opravdu velmi zle, navíc proti soupeři, který se vyloženě trápí i v té slabé holandské lize, kde hraje fotbal tak prvních 6 týmů.. jsou už 2 roky v pěkné krizi díky výprodejům z minulých let..
Až když prostřídali, tak šli trošku do tlaku. Ale Ajax jim hrozil a měl i své šance. Mě ten výkon Slavie zklamal, počítal jsem s jistou výhrou tady v tomhle zápase, tohle je určitě ztráta a před derby jsem na ně zvědav, hlavně pokud bude chybět Igy, který je pro ně vzadu nosným, jak se ukázalo i včera.
Ajax přijel navíc připomínám oslaben. Přijet i Hernandez, tak pár těch útoků dotáhli, protože by tomu dal ve středu hřiště ten potřebný klid. -
https://www.sport.cz/clanek/tenis-svetova-trojka-v-pekingu-vyfasovala-kanara-a-konci-5037453
rozhodující tie-break z 0-3 na 7-3, působivé.. :) Carlitos zase potvrdil, že je úderově nej hráčem na okruhu, i Nole by to určitě přiznal. U Carlose je to o koncentraci, což bylo vidět v tom tie-breaku rozhodujícího setu. Pokud se soustředí na svou hru, je neporazitelným, tvrdím. Má všechno, ukázal to teď zase na konci zápasu, Jannik prostě hrál fantasticky, ale Carlitosův tennis je z jiné planety, pokud hraje na 100% koncentrovaně.
Congrats bro, u re somebody from another galaxy. 😉😬 -
-
„Nebudu lhát. Za stavu 0-3 a s dvěma
minibrejky pro něj jsem si říkal ‚dobře, dám do toho všechno, abych měl
alespoň šanci se mu přiblížit‘. Odehrál jsem dva skvělé míčky na
3:3 a po nich jsem si pomyslel ‚pojď do toho‘. I kdybych prohrál, mohl
jsem si říct, že jsem se snažil,“ uvedl Alcaraz. „On mohl vyhrát ve dvou
setech, já mohl vyhrát ve dvou setech. Byl to hodně vyrovnaný zápas,“
dodal rodák z Murcie.
taky nebudu lhát.. Carlitos přezul boty a rozjel to svoje peklo.. Když takhle hraje, tak nemá proti němu šanci ani tak výborný hráč jako Jannik, v takové formě, v jaké byl. Carlitos najednou nasadil tempo z jiné galaxy, sedm míčů v řadě, v rozhodujícím tie-breaku, na takové úrovni, to chce mimozemšťana. Jannik si fakt nemůže nic vyčítat, nemohl dělat vůbec nic. Pokud Carlitos rozjede ten svůj talent na 100%, tak se můžete jen dívat a kroutit hlavou.. :)
On bude ještě s věkem dominantnější, uvidíte. Pač u něj je to jen o koncentraci a ta přijde s roky. Vyhraje vše, co může, udělá ještě spousty rekordů, pač je opravdu výjimečný. Doufám, že se teda nezraní, ale má dobrého fyzio, inteligentního kouče, který ho nebude přetěžovat, pracuje v treninku, tak by měl hrát ještě dlouho a bavit lidi nejen s Jannikem, snad se ještě někdo přidá takhle výjimečný. Jinak to bude mít hodně jednoduché, jakmile se koncentruje v zápase a soustředí na svou hru během let. Nikdy jsem takového hráče fakt neviděl, dnes to zase ukázal, rozjel peklo, že ho museli zastavit, že už to vyhrál a může jít z kurtu.. :)
pusťte si na youtube těch posledních jeho 7 míčů v zápase, museli mu vzít raketu z ruky, aby nehrál dál a stejně si ji vzal, když šel přebírat pohár, jak byl rozjetý.. :D
-
-
hezčí gol než Kaana už asi tohle kolo LM neuvidíme. Ale dopředu říkám - Kaana neprodávat. Kaan je prostě sparťanský PAN. Srdce současné Sparty. Lars výborně přečetl hru Stuttgartu, bylo to vidět prakticky po celý zápas, ale hlavně v 1. půli, kdy byla Sparta lepší a možná si zasloužila v tomhle zápase i vyhrát.
Vůbec jsem nechápal kurzy našich gamblerských společností, každý vám to tady řekne. Byl to vyrovnaný zápas už v preview. Sparta není už žádný nazdárek a Stuttgart tam zase nemá žádné světové hvězdy, mají to spíše postaveno taky na týmové hře jako Sparta.
Sparta jede podle plánu, teď porazit Brest doma + uhrát něco s Interem a postup by ji neměl určitě uniknout, což bude velký úspěch a splněný cíl. V 1. roce tohoto nového týmu Sparty v LM hned postup takhle daleko, to ukazuje sílu tohoto týmu a Slavie dostala odpověď před víkendovým derby, že ta Olomouc byl jen zápas blbec. Olomouc si výhru nezasloužila, byl to zvláštní zápas, všechno v sezoně nemůžete vyhrát a občas se smůla přilepí na paty, Sparta dnes ukázala, že to není žádný trend. :) -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-slavia-prekonala-magickou-hranici-a-je-nejhodnotnejsim-tymem-ligy-5037280#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.web.nexttoart
nulově validní..tušil jsem tuhle argumentaci tohoto novináře, už když jsem na to klikal.
A mně se kolego Machu zdá, že Sparta má hodnotu 101 mio euro, Plzeň třeba 65 a Slavia jen 90. Vyvraťte mi to.. :) kamarád by vám ta čísla řekl zase jinak, někdo z vašeho okruhu zase jinak.. takhle nějak hází těmi hausnumery i tenhle transfermarkt. Pak se pletou i o 200% jsem už zažil, což je tedy pořádná rána vedle..
Nemá to ekonomické racio, protože nejsou součástí potenciální transakce ani na straně nabídky, ani na straně poptávky.. Zkuste se nad touhle tezí kolego Machu zamyslet. :) -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tokio-peking-atp-wta-turnaj-machac-lehecka-krejcikova-muchova.A240928_073741_tenis_jrv
další OBROVSKÝ skalp Toma Machače.. :) Tomáš má snad s každým hráčem TOP 30 současnosti vyrovnanou, nebo spíše výrazně kladnou bilanci, včetně 3 bývalých světových jedniček. Letos porazil i Noleho krom toho, olympijský vítěz.
Ukazuje, jak je talentovaným, psal jsem to už v jeho 18 letech v covidové době, že je to náš nejtalentovanější tenista.
Paradoxně ho teď čeká největší soupeř na turnaji zřejmě, pač půjde o hráče "střední třídy" Michelsena, což je ale šikovný tenista. Tomáš má ještě trošku problém s koncentrací v takových zápasech, kde je favorit. Snad to zvládne, protože už by si zasloužil finále velkého turnaje ATP, porazil už tolik vynikajících hráčů, zdaleka nejvíce z našich tenistů. Podle mě má na TOP 10, jak už jsem psal několikrát, je to jen o jeho koncentraci. Talentem určitě. Tommy Paul je vynikající hráč, taky bezpochyby TOP 10 potenciálem, vždyť je to v tuhle chvíli s Jannikem a Nolem největší soupeř Carlitose Alcaraze, s těmi jedinými má Carlos problém. :) A Tomáš mu vzal taky set nyní v Davis cupu a nebýt zranění, je to vyrovnaný zápas až do samotného konce. a lepší hráči už nejsou na okruhu, proto jsem psal, že Tomáš může porazit každého a že to bude pěkně na okruhu ATP vířit, až bude mít body na to, aby nemusel hrát kvaldy. :) Gratulka Tome and go on to TOP 30 vybrané světové společnosti nej tenistů. :) -
-
a Tomáš už je tady v Tokyu na ATP 500 i v semifinále čtyřhry s Britem Draperem. :)
-
-
Cílem každé firmy musí být dělat zisk. Aby byl český fotbalový klub v zisku, musí nejen hrát pravidelně
evropské poháry, ale také prodávat nejlepší hráče za velké peníze.Zmíněný Hranáč je toho příkladem, byť v Hoffenheimu zatím nezažívá úplně pohodový start.
zdroj: https://infotbal.cz/majitele-viktorie-plzen-vysvetluji-fanouskum-prodeje-choreho-a-hranace-nevzali-jsme-si-z-klubu-nevzali-ani-euro/
taak, tohle výše je nutným předpokladem, abyste byli v čs. fotbale v zisku. A tohle se navíc musí opakovat několik let po sobě, protože ty fixní náklady na široký kádr a vše okolo režií vám nikdo neumaže..ty tady budou pořád. A z těch pohárů se finančně vyplatí jen Liga Mistrů + Evropská liga, ještě tvrdím.
U Hranyho to není pro Viktorku žádný problém. Nyní by Ada měl přijít s nabídkou na Hoffenheim, že si Hranyho vezmou zpět za podíl na jeho platu a spočítat si to tak, aby to bylo úměrné tomu, co by mu platili, kdyby ho měli pod smlouvou ve Viktorce oni +- třeba něco mírně navíc přihodit, kdyby na Němce nevyšla první nabídka. :)
Všichni budou spokojeni. Hranymu zůstane vysoký plat, vrátí se do známých sfér, Hoffenheim si trošku uleví a Viktorka nemusí hledat dalšího stopera, kdyby se jí v Evropě zadařilo. Tam totiž Hrany navíc nenastoupil ještě za Hoffenheim v té základní části Evropské ligy. :) fotbal je někdy krásný business... -
ten 3. gol Liberce byl regulérní, ukázal to záběr z boku. Tu kalibrovanou čáru si můžete nastavit do momentu, kdy je hráč v zákrytu, ale neřekne vám to nic o tom, kdy byla vyslaná přihrávka, a ten moment se počítá.
Sudí nám holt zase ovlivňují ligu a nyní si k tomu berou už za patronát i techniku. Děláte voly ale jen ze sebe, pánové. Bohemka pak musí být nějaká mafie, těch šíleností okolo nich už je neurekom.
jsem zase zvědavý na kolegu kovaříka, jak zase zapojí ZDRAVÝ ROZUM, někdy je asi ten intelekt nad tu umělou inteligenci, nebo charakter ansámblu jím vybíraných sudích. Za tohle by neměli už ti, kteří byli dnes u VAR, nikdy dostat klíč od té místnosti.Ten boční záběr byl naprosto jasný, viděli to všichni. Zatímco ta vaše kalibrovaná čára neřekla divákovi vůbec nic průkazného, ale o to asi šlo, byl to záběr úplně mimo, měl být z boku, ale to byste museli přiznat právě tu barvu. Můžete si tam šolichat s tím, jak chcete, dokud bude O2 dávat divákovi tyhle záběry z ofsajdové linie, tak ze sebe děláte akorát korupčníky..
Protože jiné opodstatnění to mít nemůže..
Je to zase ostuda čs. fotbalu, který už je takhle vnímán ve světě jako ten nejzkorumpovanější s tím brazilským - nedávný rozhovor italského protikorupčního komisaře. Bohemka už měla přijít o 3 body letos.
A to je ten zásadní důvod, proč je investice do čs. fotbalu TUZE rizikovou. :) Kovařík z vás udělá voly v sekundě a můžete být PhD. v reálu z Harvardu, on je prostě hybatelem s tímhle novým ansámblem černokněžníků..
Musíte si udělat zase valnou hromadu a úklid v řadách spolku, na chvíli to asi zase pomůže, než těm novým zase narostou křídla..Kovařík se přitom formoval jako protikorupční, měl plno řečí na praotce Romana, nyní už je těch zcela jasných kauz ale několik a většina okolo Bohemky právě.. -
-
Trenér Bohemians Jaroslav Veselý měl prý při zápase špatné
spojení, takže žádnou z důležitých situací na tabletu pořádně neviděl.
„Všichni ale říkali, že to bylo o milimetry,“ komentoval neuznanou
branku Liberce v závěru.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/liberec-bohemians-letenay-neuznany-gol-kalibrovana-cara-ofsajd-radoslav-kovac.A240922_223410_fotbal_jic
ze soudruha Veselého si v takových situacích nic nevezmete, pač on je extrémně neférovým a ulhaným tak, jak komouši vždy bývali. Doma vidí i to, co pak popře jeho hráč Jánoš v zápase s Baníkem, to má oko jako rys na 150m.
Byl to jednoznačný gol. Ten hráč Bohemky tam byl minimálně půlkou vlastního těla, nedělejte z fyziky zase pavědu. Kdysi se tyhle situace posuzovaly zcela jednoznačně, dnes ukážete záběr, který není vůbec průkazným s nějakými čárami, které nereflektují vůbec MOMENT přihrávky, který je přitom v takové situaci rozhodujícím. Ti hráči se totiž v jednom momentu dostanou do zákrytu, ale to už je ten míč dávno na cestě k Letenayovi. V době, kdy šel od nahrávajícího, byl Letenay dokonce v zákrytu za minimálně jedním hráčem Bohemky.
Ta kamera O2 to jednoznačně prokazuje, byla na OFSAJDOVÉ LINII, tak z té kalibrované čáry nedělejte zase parabolu a z fyziky komedii.
jsem zvědavý na Kovaříka a některá TV by si ho měla konečně pozvat do vysílání a tyhle záběry ofsajdové lajny mu promítnout, ať nám Newton-Einstein předefinuje zákon o nakloněné rovině a vlivu kinetické energie na paranormální myšlení těch jeho poněkolikáté intelektuálně vychladlých nýmandů u videa..
A to to třeba Xi dnes kupodivu nenarušil ten zápas, a takhle mu to zase podělá nějaký korupčník s východními principy chování u VAR, protože tohle s sebou zase musí něco nést, ti kluci u videa by museli mít opravdu IQ na úrovni inkluzivních, nemoci se najíst příborem, aby měli takhle slabé kognitivní schopnosti u situace, kterou v ZÁKRYTU vidí člověk pouhým okem, jak je jasná.Jednoznačná situace!! sudokopytníci jste vy a soudruh Veselý a celá mafiánská Bohemka, z lidí je nedělejte. Divím se Ivanu Trojanovi, že ten korupční bordel tam pod těmi Poláky podporuje..
A takhle populace blbne, že jim pár nýmandů tvrdí, že slunce zítra nevyjde a tráva roste na obloze, popř. Země je placatá, jak zmínil dnes v rozhovoru režiser Krobot.. Tohle se děje na Východě právě tyhle srandy v rámci společnosti.. k nám nám je přenáší právě ta sovětská dezinformační scéna, tady už pronikla asi i do fotbalu..proto u toho máme vždy Bohemku u těchto nadpřirozených, fyzikálně nevysvětlitelných situací (viz. zápas s Baníkem a Karvinou) -
-
navíc pro Letenaye ještě hrálo i to, že v té ofsajdové linii se počítá Bohemákovi jakákoliv část těla, tedy i ruce. O to to bylo ještě více průkaznější. Jsem zvědavý, jak se z toho vylžete, černokněžníci. Na techniku to neházejte, to by pak měla chtít rozebrat fotbalová studia čs. televizí, od toho tam jste, abyste je konfrontovali. Tady navíc poskytli ti VAR sudí úplně neprůkazný záběr, ne vůbec z ofsajd linie s těmi jejich kotami. Akorát tu techniku zneužívají pro ovlivňování zápasu, mají to jako alibi, takhle to na mě zatím působí..
Je to dobrá věc , je to fyzika (exaktní záležitost), ale ne v rukou korupčníků nebo sudokopytníků, ať si rozumíme. Ti ohnou vše, jak vidíte.. Pokud nejste schopni dostat do fotbalu na manažerská místa manažery do těch komisí, tak se nemůžete divit prostředí, které tam máte. Nevím, co Kovařík vystudoval, ale vím, že ty sudí dělá kde kdo profesně, což zase pochopit lze, intelektuálové moc nesportují. Ale aspoň do čela té komise, pokud používáte tyhle technologie, tak byste měli dostat někoho vystudovaného ve fyzice, ekonomii (grafy - analytická schopnost), s nadhledem od fotbalu. ASi by se tady usmál, ale zkusit to můžete.
Stejně jako máte v rámci Disciplinárky právníky. V hokeji to dělá hokejka Ujčík a podle toho to taky vypadá a hádají se tam neustále jak koně, že to hraje já na bráchu, brácha na mě s těmi tresty. Jsou to manažerské funkce, musí tam být vidět intelekt a rozhodovací schopnosti. Vystudovaný má taky menší náklonnost ke korupčnímu jednání, to je nejen o výchově, ale i o smyslu (tam už hraje roli intelekt).
Proto i Veselý ze sebe dělá takového idiota v podobných (jasných) situacích včetně té v zápase s Baníkem (pak popřel i svá slova po výkonu jeho týmu s Karvinou, kdy je kritizoval, že to bylo zvláštní - to jsme tady málem teda všichni popadali pod stoly, ale pak se srovnal po rozhovoru s Poláky - a už to byl zase ten starý Veselka), protože nepobral dost rozumu, nepřijde mu to ponižující.. -
krom toho, když se kouknu na zahraniční ligy, tak jste opravdu chudí příbuzní tady s touhle tzv. technologií. V tomhle případě to bylo vidět asi nejzářněji. vůbec nic to divákovi neřeklo, akorát chaos dvou čar.
Zatímco ten záběr O2 měl divák jako na podnose přímo z pohledu pomezního, který zvedl praporek, a tam by se ho Kovařík měl ptát, proč tak učinil a je-li kompetentním k tomu dělat tuhle práci. Protože ještě další konotací může být to, že se ti jeho mafiáni vzájemně kryjí.
Dnes jsem viděl červenou Ekpaie, sudí to měl úplně před sebou na metr a dal za to jen žlutou. Ozval se VAR a redka. Za mě byla taky přísná, bylo to soubojové, nikoliv hrubost, to by týmy nedohrály žádný v plném počtu, kdybyste za všechno dávali redky. Ale ten dojem může být i ten, že se ti jeho Pati a Mati takhle kryjí, když už to ten nýmand zvedl a přizpůsobí tomu pak časovou sekvencí té čáry, pač to ukázali opravdu úplně nesmyslně z nepřehledného úhlu, vůbec ne v momentu vyslání přihrávky, vůbec ne jako v zahraničních ligách z bočního záběru ofsajd linie, kde je ta technologie teda ještě dál, ale ten úhel měli použít ti Kovaříkovi nýmandi ten, který byl v té linii ofsajdu, ale tam by z těch čar museli udělat právě ty paraboly.
Taky dostal ten pomezní hned od diváků na tribuně, kteří byli VE STEJNÉM ÚHLU jako byl i záběr kamery O2, pořádně do trika.
Kazíte fotbal s těmi rozhodcovskými kumpány. Není vůbec vaší zásluhou, že na něj míří takové davy na některých stadionech, sudí jsou dlouhodobě ostudou naší ligy a fotbalu obecně.Bude to mít dříve nebo později, až se pár investorů spálí a zjistí, že to není vůbec o jejich podnikatelském myšlení v tomhle segmentu trhu, i vliv na příliv kapitálu do čs. fotbalu. Některé firmy už, co jsem slyšel, nechtějí vůbec do čs. fotbalu vstupovat po těch předchozích korupčních letech (Peltonen je v tom nyní jen utvrzuje, kdy už se taky chystá do tepláků), proto tam máte Penny, která se stabilně objevuje na čele žebříčku v klamání spotřebitele. Je to svůj ke svému.
-
-