V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
jinak ještě pro nezainteresované v té kauze zneužití dotací Peltonenem a třeba zase tím Janstou z pro změnu Motolské kauzy na dovysvětlení... To, proč už není dávno konečný verdikt (z minulého roku) a Peltonen v teplácích, to je věcí jen toho bývalého vojenského estebáka za dob komunismu Stříže (podal ještě ve své funkci nejvyššího statního zástupce na konci minulého roku nesmyslné dovolání, které se nyní bude řešit, ale tím, že už není ve funkci, tak tušíte, jak to dopadne, pač všechny soudy zatím Peltonena poslaly nepravomocně do tepláků), kterého už ale coby nejvyššího státního zástupce nahradila Peltonene právě pevně všichni věříme nezkorumpovatelná Lenka Bradáčová, NOMINOVANÁ TOUHLE SERIOZNÍ VLÁDOU.. :) Ale tohle ještě tenhle taky vekslák zvládl pro Peltonena zařídit coby poslední odklad před opuštěním své funkce nejvyššího státního zástupce..
jinak Peltonen, byť kandiduje za pravici, vypadá na pěkného latentního komouše
(i musculaturu si tímhle levicovým směrem svazáka léta pěstuje) s těmi vazbami na Nejedlého a tím pádem Východ, kterého s kolegou Mynářem z Hradu označuje navíc za své výborné kamarády.. budeš muset zdrhnout (emigrovat) do sojuzu asi.. :) -
Bez Evropy bylo Slovácko před rokem ve ztrátě. Hospodaření v končící sezoně má být už ale vyrovnané
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-bez-evropy-bylo-slovacko-pred-rokem-ve-ztrate-hospodareni-v-koncici-sezone-ma-byt-uz-ale-vyrovnane-f968cb62-11d4-44f2-affa-e56589934b42
tady vám čtk shrnula to, proč říkám, že se nevyplatí investovat do čs. fotbalu (včetně sousledností s tím spojených - nutná účast v pohárové Evropě, abyste prosperovali), kde navíc vůbec nemůžete ovlivnit vlastní hospodářský výsledek, i díky evidentně CINKNUTÝM zápasům jako Jablonec - Slavie z minulého kola dost pravděpodobně na trase dvou známých firem z korupčních kauz Pelta - Bílek, pokud už vám do toho tedy nehodí vidle standardně, historicky rovněž zkorumpovaná komise sudích FOTBALOVÉHO SVAZU (tzn. Fouska), na kterou si stěžuje kdejaký trenér ligy ostatně (jen poslední kola trenér Rada nebo Lars Friis + celý Baník).
čiže za poslední tři roky je Slovácko v saldu obchodní bilance -20tis, pokud tahle sezona měla skončit vyrovnaným hospodařením. Těžko říci, co z toho majitelé, kteří tuším seděli ve vězení zase teda v tom Kalouskově molochu se solárními dotacemi, v tomto modelu podnikání hledají více než to utopení nákladů v rámci nějakého souběžného podnikání konzorcia..
Teď ještě pro Luboše Kozla, také nepolíbeného ekonomikou, jako třešničku k tomuto tématu :) vyjeďte hospodaření Peltonena s Jabloncem, klidně za celou éru, pač se teď úplně znemožnil prohlášením, že vedení Jablonce, kde majitel půjde tenhle týden dost pravděpodobně taky sedět, je ROZUMNÉ.. :)
-
Je fakt blbé, že letos nemůžu snad poprvé gratulovat vítězi ligy k titulu. Pač jim byli prostě sudí.. Slavie a její vedení navíc k té rozporuplné sezoně přispělo a potvrdilo tu svou pozici z téhle sezony i tou lumpárnou z minulého kola, která naštěstí nevyšla a Peltonen se tak nedostal podvodem, jak je jeho životním standardem ostatně, do pohárů..
Dnes jsme je buď my, Baníček, nebo slova Vasila, který tu lumpárnu posledních 8 minut v Jablonci taky nechápavě odsoudil, donutili postavit to nej a my už jsme s úzkým kádrem v závěru sezony neměli zkrátka na tu šířku kádru Slavie + to, že potřebovala i smáznout tu lumpárnu z Jablonce...
Ale posílíme a příští rok už to budou úplně vyrovnané zápasy, jako ten v Ostravě, kde to měla být remíza (sudí nás připravili o jasnou pentli) a Slavie byla jinak jen o fous lepší. :) Důležité je, že my hrajeme FER, my jsme totiž Baník!
Díky sparťanským ultras, jestli to mělo být na nás s Lau, máte to u mě... ;) Chachaři pochopí.. úplně se potvrzuje, co říkávám, že vy fans jste o mnoho slušnější než kdokoliv, kdo se mediálně prezentuje naučeným chováním a v zákulisí je to ho.ado. Vy ultras jste aspoň autentičtí a na nic si nehrajete v životě.. ;) Navíc ty vaše paragrafy (výtržnictví) jsou na hony vzdálené těm, za které by měli jít ti, o kterých je tenhle odstavec a možná vlastně celý text, pač ve Slavii je to taky mor.. Pač ty jejich jsou přes 10let.. -
Rulík by měl u reprezentace pokračovat
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/podcasty-za-mantinelem-rulik-by-mel-u-reprezentace-pokracovat-jen-znovu-nejde-vstupovat-do-zlate-reky-5237139
bez debat jeden z nej trenérů, které jsme historicky v nároďáku měli.. Navíc jsme z těch nej týmů, u kterých se čekala medaile, měli papírově nejslabší kádr.
Ale podle mě rozhodlo neproměňování šancí v zápase s USA, kde jsme většinu zápasu drželi krok. Jít tam do dvoubrankového vedení, nebo dát my na 3-2, tak máme taky úplně jiného soupeře pak ve čtvrtfinále.
S Německem jsme navíc hráli podle mě výborně, a to není vůbec lehký soupeř už dnes..
-
Davide, spíše než v tom kádrování kampaně kolegy Blažka přidej v tom nabírání kompetencí - nejde věci řídit z ničeho.. Ani ve Slavii se to snad nikdy nehemžilo manažery (tam toho bylo více právě..Řebíček, Jarda, kolega Tykač - ten může být myslím rád za manažery pod sebou s jeho další investicí do pardubického hokeje mínus 150mio už a stále bez titulu, to fakt nemůže nikdo v Pardubicích, v té nízké konkurenci možností ostatních klubů, hodnotit jako úspěch..), tzn. neměl si ani odkud ty zkušenosti nabírat právě.
Aby z tebe ve fotbalových kruzích nebyla další Bobo s kandidaturou na kde co do budoucna.. Je potřeba nejdříve nějakých výsledků, nechápete tady v tom fotbale juniorní a seniorní funkce s jejich naplněním nejen v rámci svazu - tohle si hlídá, mám ten dojem, hlavně Ada v Plzni... Ty jsi stále na té juniorní manažerské funkci, o čemž svědčí tedy i ta nízká suma inkasovaná za přestup Vasila, to fakt svět neviděl pustit hráče v jeho věku, s jeho statistikami ve 2 sezonach po sobě, už i angažmá v repre (tzn. x argumentací v jednání pro snahu získat protistranu na svou cenu) za 60mio, když vedle skoro 30letý Choras jde za 100 + asi bonusy, tam ti Ada ukázal, co ti chybí ještě z tělocvikáře do toho manažera.. Pak tam jsou ještě tedy další věci stran hráčských přesunů a kontraktů, Bolka určitě potenciál má, ale chybí tomu manažerské řízení seshora zkrátka, je mi líto..
Navíc v obchodování s Jardou jde šponovat, variovat tu nabídku, ale to se myslím sešli dva ekonomikou nepolíbení právě... :) -
s tím zahraničním trenérem přes fyzičku se navíc, mám ten dojem, svaz rozloučil ihned po tom fiasku na ME.. tzn. měl asi jít se základem, tam žádné premie pro nikoho nepřipadaly v úvahu, spíše tak výpovědi..
A to trvá navíc dodnes s poukazem na herní projev týmu, který nejde s tím za Šilhavého (taky jiné úspěchy - 2x na ME osmifinále, porážky silných světových týmů) stále ani po roce a něco angažmá Haška s Veselým tedy srovnat..
Přesto saldo v rámci účta svazu 5mio, zatím tedy nevyjasněno a neodůvodněno.. -
a abych ti Davide prezentoval zase v reálu, jaké kompetence, nové dovednosti a čaro vidět do motivací lidí (i přes tu jejich servilitu a naučené chování navenek), ti pak to nabyté analytické a kritické myšlení z těch hodin matematiky navíc skýtá, tak i vám tady nezainteresovaným ve fotbalovém zákulisí prozradím, odkud se vzalo najednou tohle spojení Trunda-Pešír-Tvrdík, pokud navíc Jarda už dříve deklaroval podporu kolegovi Blažkovi..
Je to zase ten moloch, tentokrát Slavie. A má to být opozit Spartě, kterou má reprezentovat osoba kolegy Blažka a jeho Meteoru, což bývala či je farma Sparty. Tzn. žádný ten Davidův team made (nebo tedy jo, ale ve slavistickém dresu), ale zase ten klientelismus s návratem Davida do těch dob angažmá ve Slavii, tady navíc Davidem v článcích úplně nesmyslně popíraný. Tvým slovům bych Davide uvěřil jako delegát, mít snad ten tvůj rozum a manažerské zkušenosti + ochuzen o ty hodiny matematiky..
Ada si tady bude muset asi vybrat za Plzeň, kdo mu nabídne více, Baník a další seriozní kluby půjdou počítám po faktické stránce věci, tzn. právě těch silných manažerských zkušenostech kolegy Blažka, který úspěšně řídil už opulentní rozpočet Města Prahy, navíc má zkušenosti z toho fotbalu zezdola, tedy amaterské úrovně, ze které se musí nutně řídit (už jen upadající členská či rozhodcovská základna, o výchově talentů na vesnicích nemluvě.. to tady bylo takhle vždy..), se kterými se Trunda musel, jak sám sděluje, teprve nyní seznamovat a chybí ty zkušenosti z řízení amaterského fotbalu zkrátka jakožto z úspěšného řízení bohužel čehokoliv.
Navíc i na té amaterské úrovni vytvořil něco, co se bohužel zatím se stále rozdělanou a nedokončenou manažerskou prací Davida Trundy v Bolce nedá srovnat.
Do toho kolega Blažek nevím, že by čelil v politice nějakým skandálům (proto ji možná taky poměrně brzy opustil, pač pochopil...), proto netuším, proč kolega Trunda, který navíc deklaruje, že nechce na oponenty útočit, zmiňuje, že se chce oprostit od zapojení politiků do fotbalu (on se bohužel nedokázal zase oprostit už asi v poslední fázi svého zoufalého manažerského řízení Bolky, toho angažmá kolegy Jinocha, jako jedné ze zákulisních postav čs. fotbalu, což je právě to jím zmíněné řízení formou 90tek).
Ale dobře, buďme féroví. Nejsou asi úplně ideální styky kolegy Blažka s individui typu socana Březiny, ale mám z kolegy Blažka dojem, a to také narozdíl od kolegy Trundy, vyzrálosti a ukotvenosti jako osobnosti dotahující v životě věci, nepůsobí naivně zkrátka, tzn. věřím, že si dokáže uhlídat odstup těchto podivných politických entit od řízení svazu jako projektu a té funkce by nevyužil jinak, než ve prospěch fotbalu.
Z těchto tří kandidátů máte zkrátka jasnou volbu, konkurence není zkrátka velká.. I kolega Blažek by ji uvítal určitě manažersky silnější jako milovník čs. fotbalu.. -
"Rozlišoval bych tohle a sportovní třídy. Za našich mladých let se hrál fotbal všude, teď je nahrazován i tím, že máte o hodinu matematiky navíc
Zdroj: https://tn.nova.cz/sport/clanek/613387-fotbal-zpet-do-skol-kandidat-na-sefa-facr-trunda-chce-otocit-kormidlo?campaignsrc=tn_clipboard
zdroj č.2: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-kandidat-na-predsedu-facr-trunda-vazim-si-podpory-od-sefu-slavie-a-plzne-je-to-dulezite-ab3de32d-580d-4e1e-91ce-aa9afab89058
Davide, já ti nevím.. sleduji tě dlouhodobě, zatím jsem se nevyjadřoval, protože si zmiňoval start nějaké koncepce v Bolce, ale už od toho tedy zase utíkáš...úspěchy bohužel žádné na to, jakou velkorysou podporu konkrétně Škodovky máš, manažerem tedy bohužel zatím nejsi.. Pořád více ten tělocvikář..
Zrovna tobě bych doporučoval ne hodinu, ale možná 3 matematiky navíc, i s nabíráním analytického, kritického myšlení, možná by ti to pomohlo nejen při výběru partnerek v životě (nebýt převálcován zlatokopkami), rozvodových tahanic s nimi, trapností okolo, ale i v rámci toho faktického řízení klubu právě, určitě pak při výběru lidí okolo sebe do těch manažerských funkcí. :)
Nemyslím to věru zle...V té dnešní době manipulací, dezinformací, naučeného chování, falešné servility je ta matematika pro tuhle generaci kruciálnější bohužel než ten fotbal. Ten neuživí Davide krom toho zdaleka všechny. Moc moudrosti jsem se z tvých vyjádření tedy nedočetl, jen naučené floskule, možná by ti spíše seděla politika, kde se tyhle nedorazy ztratí, než řízení projektu, kde tohle vše zase jde hned vidět, pač manažerská funkce je o pragmatičnosti v jednání, o schopnosti rychle a hlavně dobře se rozhodovat, není prostor příliš pro chyby, a když už příjdou, pak je nutné je neopakovat... Což se ti bohužel v životě děje - Pešír, to je jako ta tvoje zlatokopka právě..
Chtít udělat z někoho tak intelektově plochého jako Pešír místopředsedu svazu, to si žádá i angažmá HR jako primární volby svého týmu, navíc bys s touhle svou preferencí odnikud (tedy bez toho CV, které by mělo takové tedy vést, když už tam nejsou ty rozhodovací schopnosti..) měl určitě dopodrobna seznámit toho Adu Šádka, netuším, jestli by ti ta podpora z jeho strany, jako manažera projektu, vydržela..
A svaz je tedy ještě vyšší level než ten klub i stran objemu spravovaných peněz. Nevím, jestli si toho nebereš na sebe moc v životě, jestli bys neměl místo funkcí sbírat nejdříve právě ty manažerské zkušenosti, být současti tedy nějakého týmu řízeného úspěšným manažerem (Škodovka se nabízí i stran konzultací), opravdu něco tedy dotáhnout do toho životopisu, než se posuneš dejme tomu výše.
V rámci té analýzy lidí okolo, i s využitím už i toho kritického myšlení, by tě pak nenapadlo se okolo sebe obklopovat tedy lidmi jako Tomáš Pešír, který je naprostým křivákem (tohle říkají fotbalové kruhy právě, je to i má zkušenost, ale lidé z fotbalu mi to potvrzují, navíc to prezentuje v rámci self prezentace v TV, což tak u ne příliš intelektem obdařených bývá, že se rychle odkopou..) a nijak se tím tedy v rámci svého standardu jednání ani netají, jak toho rozumu moc nepobral právě.
Navíc se jedná i o nedouka, ale tedy pořádně ambiciozního (až člověk zírá, ale takové typy bývají hodně snaživé a s jazykem na vestě..), což by mělo děsit, tohle se projevuje i tedy v rámci komentování přenosů, kdy glorifikuje takový Gruzínský sen národu, což lze tedy asi připsat jeho obecně nízké orientaci v rámci všeobecného rozhledu, ale možná i právě životním preferencím... A to tedy věru není dobré P.R. pro svaz už takhle dopředu... I moloch jako čs. fotbal by měl už najít nějaké dno a úroveň.. Nechceš se vracet do 90tek, tady tenhle zoufalec se vrací v myšlenkách (bohužel vyslovených nahlas v rámci přímého přenosu) ještě dále tedy - přímo do totality..
Navíc ve fotbale je proslulým taky jen nedotahováním věcí - v minulosti založené hráčské odbory, kdy sliboval hráčům hory doly stran ochrany jejich práv (jako celoživotní nedouk, netuším, jak toho chtěl docílit, protože tady už se spouštěl do právní problematiky), kolegyně Haindlová by ti o tom asi sepsala disertační práci..
Do toho vedení svazu bude navíc potřeba manažerů, více než jedinců lačnících po funkcích, ti už tam jsou teď a kritizujete to vespolek. Tam Pešír nemá snad ani zkušenosti v této oblasti (ale asi taky teda kam vítr, tam plášť - což souvisí s naučeným chováním - Pavlov, tohle samozřejmě u takto nastavených pro život doprovázeno i přetvářkou, s tímhle se chlapci nikam nedostanete v práci a Jarda Tvrdík zase bude taky ne-manažersky fňukat do médií, koho že to zase podpořil, a na to už nemáme nervy snad nikdo, Jardo..), natož vzdělání, o které tedy ani neusiluje, spíše byste si tam měli hledat ekonomicky vzdělané lidi už s nějakou praxí a výsledky z byznysu, řízení projektů...
Co se týče Trundou zmiňované kritiky oceňování trenérů repre z článku zdroje č.2 výše, připomínám, že jak Hašek, tak především Fousek nevysvětlili doposud oněch 5mio pro repre navíc oproti předcházejícími období s trenérem Šilhavým, kam ty peníze, dost pravděpodobně z NSA, tzn. peněz daňových poplatníků, šly, pokud trenéra Šilhavého s týmem nenahradil navíc lepší tým koučů (s historicky lepšími výsledky) ,tzn. nebylo nutností manažersky zvedat kontrakty.. Jestli je tedy skutečně obdrželi na účet Hašek, Veselý nebo Kostl, popř. ten zahraniční kouč přes fyzičku, tohle doufám výkonný výbor dostal na stůl výpisy přesunu těchto 5mio z účtu svazu..
Samozřejmě už nikdy nedokážete, zdali Hašek s Veselým (Kostla bych z těchto machinací podezříval nejméně) tyhle finance pak nevybrali a nedělilo se to někde bokem s představiteli svazu zase někde na pumpě..
Proto je třeba se ale ptát, co vedlo Fouska a spol k navýšení kontraktů pro NO NAME trenéry, pokud tedy Kostl jako člen úspěšného trenérského týmu Slavie, nedostal paradoxně nejvíce za to, že ho svaz z té Slavie přetáhne. Hašek byl volným a Veselý sedí stále na dvou židlích, čiže to navýšení nedává absolutně manažersky smysl zvláště, pokud si Fousek stěžuje na napnutý rozpočet svazu.. -
čiže ANO, Innogy mi nabídla ve třetím roce 2027 stejnou cenu +- jako jsem měl v tom předcovidovém roce, jak vyplývá z mnou výše napsaného.
A protože si ty společnosti konkurují, tak pokud budou nabízet už některé 2027 rok, pak se na tu cenu taky musíte dostat a možná už i ve svém tarifu dostanete nyní, je třeba jednat..
Vše píšu jen pro svůj tarif pro přímotopy. Počítám ale, že u produktů - jen svítím, nebo jak se to jmenuje, jsou ty ceny ještě výrazně níže a dostane se v pohodě i pod ty 3kč za kWh už i v příštích dvou letech. rozhodně nejste na 2 třetinách nárůstu, čiže komentář kolegy Holuba je z některého směru vyfabulovaný a neodpovídá realitě - mým zkušenostem (ČEZ a hlavně Innogy) + prosté analýze jiných, vždy levnějších produktů než je ten můj, pač té elektřiny odebíráte v těchto zkrátka méně, pokud s ní nevaříte nebo netopíte.. -
Na světových burzách jsou energie na úrovni „posledního normálního roku“
2019. Přesto je pro průměrnou evropskou domácnost elektřina pořád
dražší o dvě třetinyzdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-komentar-globalni-ceny-energii-jsou-nizko-ceske-vysoko-to-musi-mit-duvod-276102
tak teď nevím, jestli touží kolega Holub jako novinář zase jen po klicích a mé propagaci, nebo se pletou statistiky, nebo nesmím chválit novináře, protože pak hned prokáže, že neumí číst a následně analyzovat mé komentáře. psal jsem ,že u INNOGY např. nyní seženete nabídku s fixací na 3 roky (na začátku roku to byla ještě pravda, sám jsem zvažoval), kdy se dostanete VE TŘETÍM ROCE dokonce na cenu pod 3 kč za kWh. Nějakých 2,6-7 Kč. Vše tarif pro přímotopy prosím, tzn. to bývají ty nákladnější než ty, kdy jen svítíte..A teď ke komentáři výše kolegy Holuba. Já měl před covidem 2,65Kč za kWh, to asi nebudou pane kolego ty 2 třetiny nárůstu, a nebude to tak ani v případě teda té mé současné smluvní ceny v tarifu energie na míru, kdy jsem zůstal u ČEZU u těch 4Kč. Tam jde jen o třetinu v tom nárůstu (vás se zeptám, kolik zemí EU bylo -400mld a na takové trajektorii nárazu na dluhovou brzdu jako my před těmi 4 roky, pač někdo ty manažerské úspěchy Vojtěcha a Hamáčka musel zaplatit a obvykle to platíme teda jako občané všichni), ale bral jsem nyní horší nabídku ČEZu, než jsem mohl od Innogy, jak píšu..ta byla ještě lepší..
čiže bu´d kolega Holub fabuluje, nebo nejsem statisticky průměrná čs. domácnost.
Pak tedy stejná rada jako výše - vymaňte se jako domácnost z průměru a jednejte s vašim distributorem (ČEZ, E.on, PRE apod), či dodavateli o smluvních cenách na míru, jinak jdete ke konkurenci, nebo běžte všichni do té INNOGY, jako nového zákazníka vás z toho průměru čs. domácnosti, jak píše kolega Holub výše v komentáři, dostanou a nebudete mít PRÝ o ty 2 třetiny dražší elektřinu než jste měli před covidem.
Viz. můj konkrétní případ. Od ČEZu jsem nešel jen kvůli toho, že už jsem nechtěl měnit elektroměr, pač co nevidět opouštím vlast a tohle odběrné místo. Ale jinak jsem samo dostal ještě lepší nabídku od té INNOGY a hlavně právě pro ten 3. rok, který navíc bude jako 2027, kdy vstoupí v platnost emisní povolenky pro domácnosti (a jen Innogy a ČEZ proto nabízely tyhle produkty i pro rok 2027, Innogy logicky, protože nakupuje jako Orbánova maďarská společnost přímo z Kremlu, nejde to tedy přes lipskou burzu v případě elektřiny, ČEZ se do tohoto dobrodružství, kdy neznají legislativu z Bruselu pouštěl netuším proč, mně ji ale manažer odmítl nabídnout, o což jsem se nehádal, pač 2027 už tady na tomhle odběrném místě nebudu, ale prý to nabízeli taky)
-
a ještě je třeba tedy dodat, že vláda postupovala v té zátěži splátky tohoto salda v populaci rovnoměrně, kdy tu zátěž rozprostřela do celé populace - zvedaly se tedy korporátní daně firmám - z 19 na 21%, a to jsou voliči právě téhle vlády, tzn. nic populistického, taky proto přišla o spousty hlasů. Ale to za to chovat se zodpovědně a státotvorně stojí.. :)
Dále padaly daně z nadměrných zisků na energetický sektor a banky v rámci energo krize a z toho vyplývajících inflačních tlaků s růstem úrokových sazeb - tzn. přiškrcení ekonomiky. Tzn. takový kolega Křetínský byl nucen začít zdaňovat mimo ČR třeba (ale snaha vlády byla.. s tímhle už nic udělat nemůže, ale Křeťa investuje do nás s Laurou, tohle vás může uklidnit, že jsme dva z lidu.. :) ), u bank ten záměr nevyšel až tak, jak se na min. financí doufalo, mělo se jít spíše cestou podpory investičních projektů bankami, což jsem hned odpočátku navrhoval i já, pač jsem tušil, že se účetně budou vyhýbat, jak budou jen moci..
ale šlo se tedy i po bohatých a nadnárodních firmách investujících u nás, jsem chtěl uvést.. -
čiže aby to bylo fér, nepopulisticky řečeno. Andrej se s tím bude
potýkat také, ale tahle vláda už mu ušetřila téměř polovinu toho, co
jeho ministr Vojtěch s Hamáčkem vyházeli jen za ministerstvu
zdravotnictví za předražený zdravotnický materiál z čajny za covidu.
Přesto chce Andrej tohoto zoufale nemanžerského Vojtěcha znovu, kdo ví
proč, jako KRIZOVÝ manažer, jmenovat do funkce ministra zdravotnictví..
Pokud
tenhle Andrejův ekonomický mezek ze Superstar zase rozjede své
manažerské dovednosti, pak je jenom dobře, že tahle zodpovědná vláda
poskytla tenhle 200mld polštář V NUTNÉM ŠETŘENÍ (jako u vás v domácnosti), kdy jsme zadluženi vůči HDP JAKO JEDNI Z
NEJMÉNĚ V EU - snad mezi prvními 5 zeměmi, dokonce daleko méně než
taková nej ekonomika EU Německo, která dokonce půjde přes tu dluhovou brzdu EU.. To je výsledkem téhle vlády, pač vše
bylo na trajektorii k nárazu na dluhovou brzdu 60% dluhu vůči HDP po tom hospodaření minulé vlády právě, kdy
už přichází varovaní z Bruselu.. Takhle jsme si to o 15 let oddálili..
Andrej pak samozřejmě bude moci
zase rozhazovat, snížit nebo odpustit tu DPH za energie, ale to by si nemohl
dovolit, pokud by jeho vláda pokračovala kontinuálně po té svoji minulé,
tzn. nyní vládl ty poslední 4 roky on. To by měl férově s Alenkou a
Havlíčkem přiznat.. Museli by taky dosti tvrdě šetřit.. -
Andrej teď s Alenkou a kolegou Havlíčkem vyrazili s populistickou reklamou, že za nich bylo energeticky lépe.. Tak trocha vysvětlení a reality o tomto..
Skončilo to tehdy saldem (dluhem) - 400mld, když bylo teda lépe.. Kdy sice rok byly osvobozeny domácnosti od DPH za energie (pak taky od poplatku za obnovitelné zdroje, to je v principu totéž - viz. dále, šlo to na úkor státní kasy vždy), čímž se ponížily o pětinu logicky vaše faktury za energie, povolila nám to i EU, ale je to jednoduchá matematika - pokud něco z rozpočtu vydáváte (i doma), musíte to tam odněkud pak zase dodat, jinak žijete na dluh, a to si tahle republika nemůže zkrátka dovolit, viz i komentář jednoho z elitních čs. novinářů Holuba, který tedy vládě jinak nic nedaruje, výše v textu..
Tahle současná vláda zkrátka není populistická, nemaže vám med okolo úst, nebyli jsme v dobré finanční situaci a výše máte i od kolegy novináře Holuba popsáno, proč na ten dluh žít nemůžeme - nejsme v eurozoně, a i když podle kolegy Fraita z ČNB (a je to teda zajímavý názor od ekonoma, ale víme, jakým směrem je současná ČNB s guvernérem a většinou bankéřů nakloněna - jmenoval je ještě Andrej a Milouš) nejsou úroky přes 4% z dluhopisů žádná tragedie (v USA je kvůli tomu poplach, a to je teda ještě jiná ekonomika) a ČESKO SE PRÝ MÁ PROSTOR ZADLUŽOVAT (dost nebezpečný názor od někoho, kdo by měl dbát z titulu své nominace na místo bankéře centrální banky právě na to, aby upozorňoval třeba stran inflačních tlaků na tu fiskální disciplínu exekutivy-tzn. vlády), tak tohle je zkrátka cestou do pekel se zadlužováním příštích generací - vašich dětí + rostoucím státním dluhem - rating v rámci budoucích půjček např. u Mezinárodního měnového fondu nebo Evropské banky, ale taky od Standard&Poor nebo Fitche rating obrazu pro zahraniční investory, jaká je důvěra ve zdejší ekonomiku, což souvisí se schopností splácet dluhy právě...
Je to jako byste namísto investic do vzdělání vašich dětí, platili úroky lichvářům z půjček, které jste si jako domácnost (Andrejova vláda s Hamáčkem a ČSSD, dnes SOCDEM) nadělali, a to jsou jen úroky právě, dluh samotný byste nesnižovali. Tahle vláda se chová zodpovědně a ten deficit stáhla o 200 mld, ale muselo to někde zkrátka zabolet. Ale i tak, při dobrém vyjednávání, můžete mít energie v pohodě i za 3Kč u innogy, pokud podepíšete na 3 roky s fixací, ve 3. roce to tak máte, jinak jste někde na 3,8 tuším tento a příští rok, a to jde o ten můj tarif pro přímotopy, tzn. elektřinou topím, vařím, svítím.
Kdo ji má jen na svícení, dostane se v pohodě pod 3 koruny, pokud jedná s distributorem nebo dodavatelem. Tzn. není to tak úplně pravda, co hlásají tihle tři v reklamě, viz. vysvětlení..
A tím, že jsme skončili takhle v saldu po minulé Andrejově vládě, což je pořád nutné a fér připomínat, tak není možné ponížit třeba DPH u energií (museli jsme šetřit, ne rozhazovat) a MÁME JE VŠICHNI na 21% (tohle pak jde a šlo po celé 4 roky vládnutí téhle vlády na umořování toho dluhu po Andrejově vládě + do investic, víte, že ČEZ je převážně ve státních rukou, tzn. i dividendy ze zisku pak míří do státního rozpočtu).
Pak je třeba vzít do úvahy stále to, že se skládáme na KALOUSKOVY tunely pro solární barony z minulosti, to jsou další stokoruny na vašich fakturách za energie (to bylo i za Andreje teda, trvá to už totiž 16let a ještě teda 4 bude, ale až Zbyněk Stanjura chce solarním baronům kontrolovat tyhle příspěvky ze státního rozpočtu vzhledem k jejich výkazům ztrát stran záporných spotů)...
Pokud se toho chytne i Andrej, utvoří-li vládu, mohli byste mít o tyhle stokoruny už příští faktury (budou-li rychlí, ale tohle se asi nestihne už tento rok, pač je třeba složit vládu, podpis prezidenta, pak až se to dá řešit, ale při dobré vůli by to usnesení vlády o tom, že to platit solárníkům ta příští vláda nebude a půjde to k arbitráži, vynést dalo) poníženy a ať si to platí třeba Kalda...
Dále tam hrají roli v ceně vašich faktur za elektřinu samozřejmě obnovitelné zdroje (stran vyrovnávání sítě, protože jsou hodiny v jarních a letních měsících, kdy je energie v rámci distribuční sítě přebytková, tzn. elektrárny musí podle toho přizpůsobit její výrobu) a celkově MODERNIZACE DISTRIBUČNÍCH SÍTÍ (ČEZ), KTERÁ JE NUTNÁ nejen kvůli obnovitelným zdrojům - flexibilitě sítě. Máme taky jednu z nejbezpečnějších sítí v Evropě, víte, co se nyní stalo ve Španělsku a Portugalsku s black outem.
Ale i tak lze mít velmi levnou energii na tuhle dobu, pokud jednáte s distributorem či dodavatelem. Já ji mám za 4Kč se vším všudy, a to mám vše na elektřinu doma. Ten tarif u ČEZ se jmenuje - energie na míru, je to něco speciálního, o čem licitujete s manažerem ČEZu. Když mi volal nyní šéf pobočky ČEZu tady u nás, tak mi přímo sdělil, že o tom se se mnou ani bavit nemůže, pač nic lepšího mi nemůže nabídnout + tu mou cenu nemá ani v tabulkách, je zkrátka nejlepší v tom tarifu pro přímotopy. -
a odkaz níže na dnešní zdroj článku, který tady s tímto výše přímo souvisí a dnes to tihle pětkaři okolo tady nového soudruha Zahradila s příklonem jak jinak k východním, totalitním mystikům, pustili teda na nás jako na voliče kompletně, co vše chystají se změnami Ustavy apod:
https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-nove-tema-voleb-zmena-rezimu-40518733
současné Slovensko, s jejich pětkaři, v bledě modrém. Slováci nás ale dopředu varují a varovali - tamní neziskovky, rozumná umělecká sféra apod., že to tady máme taky... Pač máme taky před volbami.. -
Někteří naši konkurenti jsou totiž
čínské firmy a ty už dnes mají podstatně vyšší cla a také určitá omezení
kvůli kyberbezpečnosti,“ vysvětluje Kratochvíl. Spojené státy dnes
uplatňují 145procentní cla na dovoz z Čínyzdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-konkurenti-odpadnou-sef-firmy-ktera-dodava-i-amazonu-vidi-ve-clech-sanci-275007
za tímhle pánem budu kdyžtak posílat všechny, kdo ta cla na čajnu taky kritizují.. :) Ano, čajnu to poškozuje zdaleka více než USA, které jsou uzavřenější ekonomikou s rozvinutým kapitálovým trhem. Navíc do USA vyvážejí pomalu 4x více než to běží opačným směrem z USA k nim a samozřejmě tou existencí (tuším už mají být snad 245% vůči čajně :) ) dovozních cel Don ve většině oborů nechává vyniknout světové firmy vůči těm čínským, tzn. ten trh v USA je nyní z hlediska soutěže jediným, kde firmy z čajny nemohou dumpingově škodit a dostávat se takhle ilegálně pod cenou (dotované čínskou KSČ) před svou světovou konkurenci.i proto cla vůči čajně určitě OK. pak je ještě dalších pár důvodů..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Společně s nedávným poklesem ceny
úrokových swapů – tedy klíčového ukazatele nákladů pro banky – by to
naznačovalo prostor pro další snižování hypotečních sazeb.https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-reality-hypoteka-banky-dostaly-prostor-pro-zlevneni-hypotek-duvod-ale-nemaji-275078
pokud klesaly swapy, pak banky nyní musí mít brutální až 3% marže a ty úroky na hypotékách musí jít dolů, pokud se tedy nejedná o volatilní trend u těch swapů, to se taky stává.. -
Druckenmiller, známý svou schopností
předvídat makroekonomické trendy, uvedl, že „nepodporuje cla přesahující
desetiprocentní rámec“ a označil Trumpovy návrhy za škodlivé.Dokonce i Elon Musk,
který Trumpa často veřejně podporoval, vyjádřil obavy. V rozhovoru
s italským vicepremiérem Matteem Salvinim uvedl, že by uvítal „nulové
clo“ mezi USA a Evropou a volal po vytvoření efektivní zóny volného
obchodu mezi oběma kontinenty.zdroj:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-zlom-v-podpore-trumpa-byznysovi-giganti-rikaji-dost-274952
kdo mě čte, ví, že můj strop jsou taky max 10% cla, o která ještě jde odrazit koncové ceny.. bohužel, jak jsem psal, pro Dona je to dno..
cla vůči čajně jsou ale naprosto ok, bohužel se to se soudruhy nechalo dojít za poslední dvě dekády tak daleko, že jsou v současností jedinou pákou na čajnu, vedle třeba úplné stopky dodávek polovodičů a čipů pro zpracování dat, popř. motorů a gondol pro jejich usazení z USA směrem na čínský trh..
-
ANO by dosáhlo na ústavní většinu s SPD, Stačilo! a Motoristy
zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/volby-do-poslanecke-snemovny-stem-ano-by-s-spd-stacilo-a-motoristy-dosahlo-na-ustavni-vetsinu-40518889
něco pro Štáfka a méně chápavé rádobyumělce té naší šedé, bulvární zony (než se veřejně ztrapňovat nízkou úrovní vašeho kritického myšlení, měli byste raději do ulic podporovat před volbami demokratické strany tak, jako to dělali vaši talentovanější předchůdci, kteří už dnes třeba nejsou mezi námi a využít takhle tu vaši lopotně, bulvárně roky budovanou popularitu u těch stejně méně přemýšlivých v národě ,kteří se tyto výše právě chystají volit).. nemám čas vám to vysvětlovat. Tady to za mě udělala zodpovědná novinářka... než vy se vzpamatujete,tak vám tady změní tihle pětkaři Ustavu, o což už se tedy snaží i pětkaři na Slovensku..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a tady přidávám ještě něco z dílny rusofila Zahradila, který už se třese na místo ministra zahraničí pod křídly svazu Motoristů (článek na seznamzpravach ze včerejška či předvčerejška, jak se změní pod ním česká zahraniční politika, pak nemusím dodávat - směr Východ)..což svědčí tedy o jeho povaze a nastavení pro kariérismus, jak to má v sobě teda každý kolaborant s chutí vás zase prodat na Východ a zavřít vám dveře na ten Západ (a to Zahradil po vzoru Turka a soudružky Konečné byl taky roky na výplatní pásce EU jako europoslanec):
Jan Zahradil v roce 2011: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politici-volicum/Zahradil-ODS-Vaclavu-Havlovi-vdecime-za-mnohe-217507
Jan Zahradil dnes: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zahradil-Havel-byl-amater-Nic-vlastniho-nevymyslel-jen-pomahal-kamaradum-772776
honem si to přečtěte, ať znáte povahu tohoto kolouška, než to Parlamentní listy jako rusofilně taky zaměřené smažou. Těžko říci teda, co se v hlavě Zahradila odehrálo někde mezi lety 2012-současnost v té změně názoru na Václava Havla..
Ale můžete to znovu zřejmě začít připisovat postupnému nástupu stařecké demence, který je provázen vždy degenerativní proměnou (úbytkem) té šedé kúry mozkové.. Vidíme to ostatně i u Václava Klause současnosti (kdysi bystrého chlapa), bohužel.. Jan Zahradil jen v rámci současné NEO-ODS sekty svazu Motoristů následuje vůdce.. Vůdce, který se taky v 90tkách ale tvrdě teda vymezoval proti "ekonomice" (hospodářské politice) a politickým praktikám soudruhů z Východu, dnes se jim tam jezdí Václav Klaus klanět do Kremlu, ačkoliv se jedná o stále stejné soudruhy z bývalé KGB jako v těch 90tkách, kdy byli tihle teda ještě v té sovětské rozvědce..
Běžte k volbám, ať vám tihle dědečkové na pokraji Parkinsona (se zjevným nedostatkem pektinu a fytonutrientů ve stravě, které přemáhá ten pocit zoufalství nad tím upevněním vlastní integrity JA v poslední fázi jejich vývoje osobnosti - Erikson, proto schází ta moudrost) neukradnou znovu republiku.. -
Kdo má dobrý rozpočet a moc nezvýšil daně? Brusel chválí Česko...Tak jsme to dokázali! Evropská komise schválila rozpočtovou dokumentaci z roku 2024 a potvrdila, že český deficit je v pořádku.
V programovém prohlášení se vláda Petra Fialy „zavazuje k co nejrychlejšímu splnění maastrichtských kritérií“, tedy mimo jiné ke snížení deficitu veřejných financí pod tři procenta HDP. K tomu upřesnila, že „cesta ke stabilitě není ve zvyšování daňové zátěže“.
To se podařilo. Před nástupem vlády v roce 2021 dosahoval český schodek pěti procent HDP, loni poklesl na 2,2 procenta. Česko tedy není mezi osmi zeměmi, které se už loni musely podrobit řízení o nadměrném schodku (Rumunsko, Polsko, Slovensko, Maďarsko, Francie, Itálie, Belgie a Malta), ani nemá nic společného s Rakouskem a Finskem, nad kterými Evropská komise vyhlásí dohled nejspíš letos.
Zároveň úterní data od Eurostatu svědčí, že se u nás ani po zavedení úsporného balíčku fakticky nezvýšily daně. Příjmy veřejných rozpočtů, tedy rozpočtů státu, krajů, obcí a zdravotních pojišťoven, vyrostly z úrovně 40,6 procenta HDP v roce 2021 na loňských 40,8 procenta.
„Ve středoevropském regionu je Česko vcelku jasným lídrem v post-pandemické konsolidaci veřejných financí,“ usoudil analytik ČSOB Dominik Rusinko. Dodal, že jsme premianty, i pokud jde o státní dluh. Ten loni dosáhl 43,6 procenta HDP, poloviny evropského průměru.V této souvislosti lze najít zásluhy ministra financí Zbyňka Stanjury a jeho kolegů z Fialovy vlády. Chovali se jako normální evropská exekutiva typu Dánska, Nizozemska nebo třeba Portugalska a po odchodu krizí vrátili státní výdaje na úroveň předchozích desetiletí. Fialovi ministři ho vrátili pod kontrolu, ovšem jejich nástupci - třeba z případné nové vlády Andreje Babiše - mohou situace využít, aby utráceli o to víc.!!!! Záleží na voličích, koho v září ve volbách vyberou. Přesto by noví ministři neměli zapomenout, že Česko jako nečlen eurozóny
platí za desetileté dluhopisy 4,3 procenta úroků, tedy čtvrtou nejvyšší
sazbu v EU, a o 60 procent víc než zmíněné Německo. !!!!!
zdroj:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-komentar-kdo-ma-dobry-rozpocet-a-moc-nezvysil-dane-brusel-chvali-cesko-274754
tady
vám posílám ještě další důvod, proč dát této vládě ještě další roky
vládnutí... navíc od jinak schopného novináře, který její kroky ale tak
nějak nerad moc chválí, důvodem je mnoho přátel mezi oligarchy, kterým
tahle vláda nikdy teda nenadbíhala.
Pracuje ve prospěch občanů a
snižování dluhové zátěže příštích generací...Tzn. dvojnásobná pochvala.. A
ano, my si nemůžeme ani dovolit se zadlužovat jako německá ekonomika (s úročením dluhopisů jako aktuálně Amerika),
pro kterou je to i tak riskantní krok zvláště, když ty masivní
prostředky budou proudit nesystémově, tedy nikoliv do podpory inovací a
nových technologií..
Dobrá je i poznámka kolegy Holuba v
předposledním odstavci jeho textu článku - tohle zodpovědné chování
vlády prof. Fialy by nemělo být nějakým polštářem pro další tunely a
bezhlavé utrácení s vyváděním peněz ze státní kasy těch našich mlsných
pětkařů v případné nové vládě... -
Děti jsou často úzkostné, protože je rodiče moc opečovávají, říká psycholožka
zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-zivotni-styl-psycholozka-iva-hadj-moussa-rozhovor-274847
zatím nejtrefnější článek o současné výchově v dnešních rodinách. Jinak něco, co se hodně blíží sta procentům toho, co jsem vám kdy psal na tohle téma nebo říkávám.. :) doporučuji přečíst nejen všem rodičům, rozumná paní.. -
nevadí chlapci, ten zápas nám prohrál ten sudí u VAR + hlavní (Sylla měl jít ven ještě než střídal), super výkon na to, že jste v téhle fázi sezony, s tím úzkým kádrem, který máme, hráli tak dlouho v 10ti. Musíme rozšířit soupisku, jdeme zase do pohárů, je to nutnost.
Olomouci gratuluji, dělají tam z mála tohle. Možná mají jistou Evropskou ligu, a to ani nemusí ten pohár vyhrát. Oni nám to pustí v lize, už tam nemají, o co hrát.. A my můžeme ještě vyrubat Ligu Mistrů navíc. Ten los máte super. Slavie už na konci bude taky v lihu, mohlo by se tam taky vyhrát to poslední kolo... :)
Hlavně, ať je Rigy v pořádku, TO BYL zákrok na redku, přímo šlápnutí na kotník, Fryďas mu jen sevřel nohu, bohužel si to udělal Kliment sám tím, jak špičkou kopačky zaryl do trávníku a otočil si nohu.