V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
https://infotbal.cz/vasulin-uspesne-prosel-zdravotni-prohlidkou-ve-viktorii-plzen-hradec-kralove-za-nej-dostane-dva-hrace/
Vašulína už Baník nezíská... je to vše příliš pozdě, tyhle zájmy - o Hlavatého, Vašulína i Vlkanovu. Tihle už měli být v Baníku před rokem, dvěma, jak jsem psal už dříve ve výčtu hráčů, že bych je rád v Baníku viděl. Baník reaguje až nyní v tomhle přestupovém a už je bohužel nezíská. A moc takhle kvalitních hráčů, kteří by zvládli evropské poháry, navíc prověřených ligou, tady právě neběhá.
U Vašulína už ale čekám třeba 2 roky, že přestoupí, podává stále stejné výkony, ještě se může posunout, ale už na něm mohli pracovat v lepším klubu, podle mě 1,5-2 roky ztratil. Mně se líbil už ve 2. lize, ale to jsem ho ještě sledoval. -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-komise-rozhodcich-nasla-chybu-v-derby-vitik-nemel-byt-vyloucen-5037820
a s tou redkou pro Viťaze teď bude co?? navíc je repre pauza, tzn. bude stát místo týdne, týdny 3. A za něco, co bylo prohlášeno za fail... Tohle si tady musíte ošetřit vy, majitelé klubů, tzn. za LFA přes ty kontrolní mechanismy, aby se nevyplatilo žádnému bafuňáři ze svazu nebo jeho komisí sem vůbec chodit ohrožovat vaše investice..
teď by tedy v ideálním světě měla zasednout ta komise těch 7 nej klubů ligy složená z jejich zástupců a odhlasovat, že ta redka Viťazovi prostě bude umazána, komise sudích ať si to hodí do zápisu, nebo kam chce, podstatná je regulérnost ligy, kterou si řídíte ve finále vy přes LFA. Takhle jste to chtěli, jestli jsem to dobře pochopil ten smysl založení LFA a převedení spousty pravomocí ze svazu na ni..
ono už stačí, že vám kolega Kovařík pošle Xiho za tohle hrubé ovlivnění zápasu na zápas Baník - Plzeň, nebo dostane 2 nominace (sobota-neděle) příště asi za super výkon, byť se mu to derby zase celé zhroutilo, jakože sudí, který odpíská penaltu, kterou odpískal v teritoriu takové známé firmy jako Jarda Starka, tak by u seriozního manažera prostě na listině skončil..
redka pro Chorase se samo vůbec neřešila, z toho kolega Kovařík vyklouzl, protože se to na hřišti nijak neřešilo..to byla druhá závažná chyba derby.
Musíte si tu ligu začít řídit přes finální veta - kontrolní komise LFA, aby to tady bylo investiční prostředí a neviděli jste každý druhý víkend, že z vás, kteří do toho investujete, dělá někdo, kdo je zaměstnancem svazu, opakovaně sudokopytníky a měli šanci dělat si nějaké rámcové podnikatelské záměry, měli investiční cíle, měli pocit, že vůbec něco řídíte, co pak nese výsledky. vůbec popravdě dlouhodobě nechápu, proč to nemáte takhle posichrováno, když už vznikla LFA, pač to jste si moc nepomohli, sudí jsou totiž v tom vašem podnikání tak nějak nejdůležitějšími... :)
Budou se vám navíc opakovat stále stejné věci, které vám navíc poškozují ten finální produkt - fotbal, což je taky ve finále ne problém Kovaříka z komise, který má své jisté, ale především vás, majitelů klubů (sponzoři, partneři klubu, kteří se moc nepohrnou)
Druhá cesta je pak soupeřit mezi sebou přes ty šíbry, a do toho bych už já teda investovat nechtěl tím tuplem.. momentálně jste v korupčním prostředí, bez debat..bez těch kontrolních mechanismů s klubovým právem veta.. a řídí vás furt ten Fousek, Kovařík, nebo pošle své lidi zase Praotec Roman brzy.. :)
to se nebavím o té situaci z Budějovic. Kolega Kovařík má problém s logickým myšlením, to už je nám všem známo z toho zápasu Bohemka - Baník.
čiže argumentace, že hráč Čoudek spadl na zem, a nohou položenou na zemi fauloval hráče Doskiho, který mu na ni šlápl, už nepřekvapí..
Vždy říkám všem, podívejte se na tu situaci, jako by se odehrála ve středu pole. Pokud tam šlápne hráč někomu na lýtko, pak je to faul opačně a dokonce ani nespadne a možná se i omluví, ty pády vidíte v tom pokutovém území totiž, protože to prostě ten hráč při sebemenším kontaktu bránícího zkusí.. Stejné je to u šlapáku přeci.. Tady navíc nebyl vidět snad ani kontakt, já jsem ho tam ze záběru neviděl a pochybuji, že měl kolega Kovařík jiné zdroje..
čiže zase fail, nad kterým už se tedy pozastoval i domácí trenér Franz.. Je toho zkrátka příliš, stěžuje si už zase spousta trenérů - Petr Rada na redky taky. už se vám tady zase něco vaří, co brzy vybuchne, nejvíce je toho ale suverénně okolo Bohemky, kde má repre trenér syna, trénuje tam velice průměrný Veselý, který dělá asistenta, kdo ví proč (asi kamarádšoft napadne každého, u repre by měli být nej trenéři, na tom se snad shodneme), tomu Haškovi zase u té repre.
Jinak netuším, proč by tady byl ze strany svazu (komise sudích) důvod Bohemku tlačit.. :) musíte používat kritické myšlení, vy tady nejste žádná lumen komunita někteří, proto z vás na té kriminálce musí mít srandu, ale policisté ani soudy fakt nemají čas se zabývat donekonečna tím, že si tady neumíte nastavit podnikatelské prostředí.. -
hezčí gol než Kaana už asi tohle kolo LM neuvidíme. Ale dopředu říkám - Kaana neprodávat. Kaan je prostě sparťanský PAN. Srdce současné Sparty. Lars výborně přečetl hru Stuttgartu, bylo to vidět prakticky po celý zápas, ale hlavně v 1. půli, kdy byla Sparta lepší a možná si zasloužila v tomhle zápase i vyhrát.
Vůbec jsem nechápal kurzy našich gamblerských společností, každý vám to tady řekne. Byl to vyrovnaný zápas už v preview. Sparta není už žádný nazdárek a Stuttgart tam zase nemá žádné světové hvězdy, mají to spíše postaveno taky na týmové hře jako Sparta.
Sparta jede podle plánu, teď porazit Brest doma + uhrát něco s Interem a postup by ji neměl určitě uniknout, což bude velký úspěch a splněný cíl. V 1. roce tohoto nového týmu Sparty v LM hned postup takhle daleko, to ukazuje sílu tohoto týmu a Slavie dostala odpověď před víkendovým derby, že ta Olomouc byl jen zápas blbec. Olomouc si výhru nezasloužila, byl to zvláštní zápas, všechno v sezoně nemůžete vyhrát a občas se smůla přilepí na paty, Sparta dnes ukázala, že to není žádný trend. :) -
https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/ocelari-trinec-prestupy-bohumil-jank-navrat-po-sesti-letech.A240501_125122_hokej_czo
supe, obránce prostě potřebujem.. :) gl -
https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/trinec-pardubice-finale-play-off-7-zapas-online-zpravodajstvi.A240428_092628_hokej_ivt
tak jsme zase mistři no a coo, no a coo.. 😂
rozhodl ocelářský management, tam jsou ve vedení lidé z oceláren a jde to vidět na všem.. Ale respekt k Pardubicím, sorry hoši za trochu té psychologie, jestli se vám něco doneslo. 😛😉 měli jste nejlepší team, ale FAMILIA. Nic není více než RODINA v životě. :)
Musíme posílit, hlavně vzadu, ale už asi i generačně obměnit vepředu, nevím, jak se cítí Růža, kapitán, to musí být kardio ve skoro 40ti hrát takhle. :D
Navíc příští rok proti vám už budou Crosby, Mc David a možná i Pasta.. :) -
https://www.livesport.cz/zpravy/fotbal-chance-liga-akademie-v-africe-a-nejmladsi-tym-ligy-nase-vize-bude-uspesna-rika-kania-o-planech-liberce/zLFQDWrg/
Ondro, ty potřebuješ meeting s kolegou Křetínským, Tvrdíkem a nesmíte si na něm lhát v číslech. Možná i tím Pražákem s hokejovou Spartou, určitě Adou, který tady z vás má nejvíce manažerské myšlení, ale sám byl na hraně bankrotu a obrovských osobních problémů, jak jsem pochopil z toho, co naznačoval, že šel all-in do téhle rizikové fotbalové investice. Zachránila ho v podstatě sázka na trenéra Koubka, což bylo velmi rozumné. Kdyby to bylo tak jednoduché, jak to lajnuješ, tak už jsou tihle pánové se svými sportovními byznysy dávno v plusu, Ada nepotřebuje investory a táhne si to sám, protože je znovu z vás tady nejschopnější v rámci toho selského rozumu.
Ve fotbale je spousta proměnných. Pusť si vystoupení Zelenky, Pešíra a dalších komiksových postav téhle naší fotbalové scény, bývalých fotbalistů, je to vzorek toho, s čím chceš obchodovat. Podívej se na práci komise sudích, která tady láme fyzikální zákony do pravého úhlu a všichni máte obavu jen pípnout, protože pak by vás to zákulisně stálo ještě více, na předsedu svazu už nyní se spoustou skandálů, protože tohle začíná vždy u hlavy, a to ještě nedokončil funkční období. Jsi v pořádně divoké, až mafiánské branži, kde se to cyklicky hemží korupčními skandály a navíc v pořádně tvrdé konkurenci, aktuálně největší, co kdy tady byla. A já vůbec netuším, co vás vede, pokud je zde navíc taková konkurence, do investic navíc do takhle nebonitního odvětví historicky. Nedává to ekonomický smysl. Pokud rozjíždíš jakýkoliv byznys, zjišťuješ si v něm nejprve konkurenci, protože tady jde i o trh s hráči právě. Je vás tady hodně frajerů na moc málo zajíců.
K těm prodejům přitom potřebuješ ty úspěchy, pak roste i cena hráčů, tzn. pravidelnou účast v pohárech. A na ty bude čekačka za chvíli až 11-12 týmů, pokud se Pražák pustí do investic v Olomouci.
Navíc pracuješ s kolokviem kluků, kde ne úplně každý má rozum. Zvláště u afrických hráčů je to i téma jiné mentality, toho, jak vyrůstali, jak jsou vychovaní, jak si tady zvyknou. Máte to nalajnováno jako Emil Nádeníček, ale pomíjíte všechny ty proměnné, které budou ale proti vám, tu práci vám budou převážně zpomalovat. Jste příliš pozitivní v podnikání, kde spousta věcí nezávisí právě na vás, ještěže máš tu ženu, ekonomicky vzdělanou, s červeným diplomem, měl bys ji pustit občas do médií, aby ty názory trošku korigovala, v byznys prostředí působíš trošku naivně sry. :)
Nechci ti brát iluze, ale tohle není fakticky pasivní byznys a nikdy ho z fotbalu v českém prostředí neuděláš. :) zbytek ti vysvětlí manželka. -
-
kolegu Brožka jste s Nezmičem předpokládám kontaktovali, před rozjetím toho nového afrického dobrodružství. Možná si ho z té Olomouce chtělo na tohle i stáhnout, ušetří vám to pár let, které s ním přeskočíte, pač už má s touhle sférou roky zkušeností.
Ondro, takhle už uvažuje X světových týmů desítky let, už jsou v Africe etablovaní, ty to tady podáváš jako bys našel novou cestu okolo Mysu Dobré naděje právě.
Jako první bych se např. ptal, proč z té cesty ustoupila Slavie, pokud je takhle bonitní a easygoing, jak to podáváš. Z ničeho tě ale nezrazuji, někdy je dobré pracovat systémem pokus-omyl, urychluje to sbírání zkušeností v životě, byznyse.
Doufám, že to máte dobře připraveno, znáte i nástrahy. Afrika je plná špekulantů, šejdířů, mám tam taky pár kontaktů, ale byznys bych se tam bál rozjet. Budete asi dlouho hledat seriozního obchodního partnera. Tak dej zase na ženu, bude v tom vašem páru, jak jsem pochopil, ten konzervativnější, navíc ženy mívají 6. smysl :) , který bývá tím odhadem na lidi, ať tam neutopíš v naivitě ještě nějaké peníze za zprostředkování nezprostředkovaného, nebo to bude slepá cesta. Buď na tomhle kontinentu zkrátka opatrný -
-
ten 11. klub už počítám Brno, 12. Dukla asi výhledově, taky ambiciozní kluk, který vstoupil, plný plánů..
A perete se přitom v tuhle chvíli teda o 2 místa v té pohárové Evropě, v budoucnu možná jen o jedno, kdyby se čs. klubům nepodařilo ten koeficient udržet. Protože na ty první tři naše kluby máte všichni nějakou ztrátu - v rámci infrastruktury + jsou silně finančně zajištěni s prakticky neomezenými možnostmi investic, asi i zákulisně velice silní, což je v čs. fotbalovém marasmu nutnost, u Ady je to jsou to ještě navíc racionální investice, pokud dokáže z Balkánu přivést kluka za 25mio z elitního klubu jako Partizan, patrně navíc jejich klíčového hráče podle toho, jak rychle tady zapadl. Připomenu, že Slavie měla problém dohodnout se o Olayinkovi, který byl v konkurenční CZ Bělehrad navíc rozhádaný do mrtě, navíc měl přijít za dvojnásobek, což by byla podle mě ještě dobrá cena vzhledem k tomu, že už s ním Slavie udělala nějakou zkušenost v minulosti v rámci ligy. Přesto to zase nedotáhli.
Velmi riziková investice vzhledem k okolnostem a výhledu, konkurenci, většině proměnných, které nemůžete ovlivnit. Nyní navíc budujete zase něco nového s tou Afrikou, což bude chtít čas a úspěch je nejistý. Určitě počítejte se ztrátami v příštích letech spíše, než s nějakou návratností.. -
-
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-pri-oprave-slavne-kotvy-se-lide-boji-azbestu-majitel-pohrozil-policii-264432
a tohle dám tady k lumenům-expertům a exexpertům čt sport rusofilní, macho povahy, jak to známe od soudruhů z Východu. A to nesmím ještě opomenout stachanovce Neumanna, který má štěstí, že tady nemáme tyhle komoušské, stalinistické symboly, kdo ví proč, zahrnuty v zákoně jako zakázané, pač je to na úrovni toho hitlerovského Arbeit macht frei, pač jeho práce taky evidentně osvobozuje, ale od zdravého rozumu.
Azbest je v pláštích ještě spousty budov v ČR, školy nevyjímaje (v sev. Čechách - Ustecký kraj, někde na Karvinsku u soudruha Wolfa, toho může být ještě plno), je to takový další hezký relikt MOUDRÉHO působení soudruhů na naše stavební odvětví za totality, se kterým, jak vidíte, se potýká dodnes, 35 let po revoluci, i samotné centrum Prahy.
čiže jen tu Neumanne, Pešíre (tenhle lumen zase glorifikoval v přenosu gruzínskou totalitní partaj Gruzínský sen) přivolávejte dále tyhle síly, ono v žádné jiné společnosti se ostatně dva takoví lumeni nemohou ani prosadit. Pešír v tuhle chvíli dělá znovu vše pro to, aby se nemusel postavit za tu plotnu. Momentálně se rozhodl zachraňovat čs. fotbal jako oportunista. To mohl i v těch přenosech kritikou současných poměrů v něm, ale to nadbíhal kdekomu a dokonce v tom pustil i za hranice. Slyšet ho obyčejní Gruzinci, tak ho z toho přenosu vynesou.
Jeho poslední angažmá v hráčkých odborech pak skončilo jako u toho absolventa učebního oboru, fiaskem.
Pokud chcete fotbal očistit, musíte především nominovat jedince mající elementární rozum. Vedle toho totiž pracují v rámci osobnosti ještě ty psychosociální vlivy, což je ta výchova z rodiny, a to samo o sobě už u některých stačí, tam vám nepomůže totiž ani ta vyšší dávka intelektu, to vidíme u Kalouska v politice třeba. tzn. eliminovat si alespoň tenhle element osobnosti, který lze rozklíčovat poměrně rychle z toho, co člověk povídá, většinou to navíc odpovídá i úrovni jeho vzdělání.. A k těm manažerským funkcím to vzdělání s nějakou úrovní kritického, analytického myšlení zkrátka potřebujete..
A takhle selektovat a vyhazovat z funkcí, dokud se neprofackujete k seriozním lidem, kterým o ten český fotbal opravdu jde, pak se ta branže stane i zdánlivě investovatelnou a pohrnou se do ní i seriozní sponzoři, ne tedy DISCONT Penny, stabilně na pranýři České obchodní inspekce pod pokutami za klamání vás spotřebitelů (já tam nakupovat nechodím).
Momentálně si ale nejsem jist, že si v tom korupčním a klientelistickém marasmu tady nerochníte, nevidím žádné oponentury např. vůči výrokům komise sudích, tlaku na Fouska s vysvětlením jeho kauz, nyní už plave v jedné i Petr Čech, jak rozebíral irozhlas.cz Pro mě to překvapení zase není, ale nebudu vám vysvětlovat proč, je to vše o analýze osobnosti. Pokud si to podnikatelské prostředí nevyčistíte, nemůžete v něm ani dělat žádné středně či dlouhodobé záměry, protože to zkrátka nikdy nebude jen o vaši práci v klubu..
Titulky novinářů typu Radost v Edenu, úplatek nebyl prokázán, pak taky nesvědčí o pochopení závadnosti toho našeho fotbalového prostředí. Všichni totiž tuší, že tam proběhl, a že nebyl prokázán, z toho není třeba se přeci radovat. Protagonisté zůstavají, vše je jen odsunuto, než to zachytí v odposleších policie. Těžko své chování totiž změní, potřebují ten úspěch a v takovém prostředí ho můžete docílit jen právě s jeho splynutím, což se rovná NEINVESTOVATELNÉ BYZNYS, navíc nebonitní.. :) -
-
v tom pasivním byznyse pracuješ Ondro s kantory-vysokoškoláky, proto to může fungovat samo, bez řešení problémů, existuje tam výrazná poptávka, tady naopak s těmi Pešíry, Neumanny nebo Zelenky. To je to, co by ti měla vysvětlit žena, a to je jen ta jedna proměnná. Do toho čelíš obrovské konkurenci, je to jako by se vás bilo o jednoho, dva studenty (to jsou ta tvá pohárová místa, nutná k tomu, aby se z toho ten pasivní byznys mohl možná stát-viz dále proč možná) 10 majitelů soukromých škol.
A to si ty chlapce-exkopačky nechtěj přenézt do věku, kdy jim bylo 17-18-20 let, pač to je tvůj materiál, dnes jsou to otcové rodin, ale rozumu furt málo. Ty na tomhle materiálu ale stavíš byznys, o pasivním se tedy vůbec nebavme. Musíš si hlídat, co pouštíš do novin, nebo tam pustit manželku-ekonomku. Jsou to opravdu nesmysly na vodě..
-
-
-
-
-
Má skvělé vedení. Juan Carlos Ferrero ho trénuje od nějakých
14 let, provází ho světem už dlouhou dobu. To je důvod, proč byl
schopen vystřelit nahoru v tak mladém věku,“ podotýká Lehečka. „Je to
celodvorcový hráč, schopný zahrát cokoli, to je jeho výhoda, umí hrát na
jakémkoli povrchu.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/davis-cup-spanelsko-valencie-carlos-alcaraz-cesi.A240910_184528_tenis_czo
přesně tak, tohle jsem o Carlitosovi psal před těmi 5 lety v covidové době, stejně tak, že nemá slabinu, jak říká trenér repre pan Navrátil. Juan Carlos pak řekl, že má ještě pořád, na čem pracovat. :) na to srovnání Carlitos a Tomáš Machač jsem dnes zvědav. Carlitos má ale výhodu, že už tam trénuje delší dobu, jsem na vás hoši fakt zvědav, mohl by to být hezký tennis. :) -
-
„Carlos je největší talent současného
tenisu, ale ve 21 letech není schopen kvalitně odehrát celou sezonu. Je
to pochopitelné, zatížení je enormní. Potřebuje lépe plánovat turnaje
a dělat delší pauzy,“ rozebíral Španělovo vystoupení na amerických
betonech expert Sport.cz Jan Kukal.
tohle, co říká pan Kukal, jsem psal nedávno taky s dodatkem, že ale Juan Carlos ví, co dělá, je inteligentní, sám hrával. Ale tohle je k zamyšlení, jakože 250tky Carlitos třeba vůbec nehraje, což je naprosto ok. Snad absolvoval tuším v minulosti jednu v jižní Americe, ale to bylo snad kvůli marketingu v tom regionu, kdy tam byl navíc na tamní tour.
-
-
Ten Diouf musí zabrat hlavně v obraně, s tímhle fakt do Premier league nemůže, vůbec by tam nestíhal. Slavie by si ho měla ještě piplat, určitě není připraven ještě na přestup do velké ligy.
Slavii táhnou pořád staré páky. Dnes hrál vynikajícím způsobem Bořa. On má smůlu, že vyletěl tak pozdě, jinak to je hráč klidně do té Premier league s tou jeho intenzivní, silovou hrou. Od něho by se měl ten Diouf učit, pořád ty kluky nalevo srovnávám s Bořou, ani Juras nebyl lepší, teď se to venku ukazuje. Bořa má určitě evropské parametry, škoda toho věku.
Ale líbí se mi, jak se naše týmy už vyrovnají té špičce evropských lig v té intenzitě hry + fyzické připravenosti. Plzeň i Slavia dokonce i místy ten Frankfurt přehrávali, Plzeň ukázala, jak má natrénováno a překlopila to do té remízy tehdy na konci. Dnes si ale Frankfurt zasloužil vyhrát, měl více šanci. Ukazuje se dobré rozhodnutí Slavie podepsat Kinského. Byl jsem v šoku, když s tím tak váhali a licitovali s ním. Je to jeden z našich největších brankařských talentů historicky, i vzhledem k věku. To už jsem ale psal, když byl ve Vyškově. šikovný kluk, chytá hezky technicky. Jestli bude na sobě makat, tak to bude hvězda podobně jako Čech. -
-
Plzeň zraje jako víno a ten silný trenérský tým pana Koubka má další super skalp.. Nevím, co má pan trenér Koubek v plánu v důchodu, ale podle psychologů je nejlepším lékem na dlouhověkost zůstat činným co možná nejdéle a hlavně ve společnosti, nejlépe mladých, zkrátka v interakci s lidmi, což mu ta současnost splňuje. Už jsem to psal dříve. Dokud mu fotbal bude dělat radost, měl by zůstat a případně zemřít jako Pepík Hnátek na tom hřišti. :)
Plzeń je podle mě nejdál z těch našich klubů. Protože tam dlouhodobě funguje scouting + se přidal nyní kvalitní trenérský tým, ten tým už se sehrál, budou z toho teď těžit, mají tam kvalitní scoutingové oddělení, které ještě posílili panem Říčkou, Ada je manažer, který disponuje selským rozumem. Kdokoliv z toho soukolí vypadne, bude to pro Plzeň ztráta, protože ještě nejsou na konci té společné cesty.
Ten tým je už zkušený, do něj se řadí noví kluci jako ten Adu, který má neuvěřitelnou stabilitu. Jestli se dělají ve Štruncových sadech stabilizační cviky, tak on v tom musí být top. Hráč pro mě pro Premier league zase více než ten Diouf současnosti. Ta zkušenost byla jinak vidět tady u nás v Ostravě. Pač Baník nehrál zle, mají navíc kvalitní ten základ, ale Plzeň si to uhrála zkušeností.
Ta kvalita se pořád zkrátka rozrůstá, mají ten kádr široký, velmi silnou lavičku, dnes se to zase ukázalo, kdy hráči z lavičky rozhodli. Souare tam výborně vystihl tu nepřesnost Španělů. Plzeň se může spolehnout na vícero hráčů, tím vítězila Sparta v minulých 2 letech. divil bych se, kdyby nevyhráli letos nebo příští rok titul, se přiznám. Pač rozprodávat se asi nechystají, nemají důvod, pokud nebudou mít adekvátní náhradu za ten post, vydělávají v Evropě, vydělali na přestupech, ta zlatá éra přišla s trenérem Koubkem, hodně těžko by se mi ho zbavovalo. I kdybych měl zaměstnat jeho manželku v klubu jako jeho asistentku, aby byli ve dni spolu, tak bych to udělal, aby měl ten servis seniora (kávičky s ní ve volné chvíli, svačiny, procházky po Plzni, nevím, jak dlouho bývá na stadionu, asi ne málo času), který si užívá té závěrečné části života s rodinou, jak by to mělo být.
Ale jen zůstat doma, přestat taky namáhat hlavu-mozek, to v tom seniorní věku opravdu zabíjí. Jsou na to už i gerontologické výzkumy. :) Proto se dnes tak rozjely ty senior cluby, u nás jim město staví už nízkoenergetické, moderní budovy, mají tuším i zadarmo knihovnu, ne náhodou právě. :) čtení ten mozek taky procvičuje.
Trenér Koubek tohle nepotřebuje, pač má Viktorku, měl by zůstat, dokud mu to nezakáže ne manželka, ale lékař. :) Nejhorší by bylo, kdyby doma seděl a litoval toho rozhodnutí v takových chvílích, kdy by ta jeho Viktorka hrála tyhle velké zápasy a on u toho už nemohl být.. -
-
navíc zapojují i mladé z akademie - mají v týmu všechny věkovky, dnes Palusku, z čehož jsem měl trošku strach v takovém zápase, ale pan Koubek evidentně ne a kluk to zvládl velmi dobře.
Líbil se mi Cadu, ale i Jemelka. A jak jsem měl obavu o Šulcíka, aby se nezranil, pač se mi zdál na Slovácku trošku přešlý, tak dnes zase hrál to svoje a dával důležité balony.
Plzeň je ale vycvičená, bylo to vidět na tom konci zápasu, kdy San Sebastian přitlačil, ale u každého toho Španěla, který střílel, byli najednou 2-3 Plzeňáci, jde tam vidět ta morálka týmu v takových chvílích. A zase Plzeň ukázala, jak má natrénováno, kdy může hrát až do konce a ty zápasy překlápět na svou stranu. A to ještě mají nějaká zranění. Až budou aspoň z 95% komplet, tak to bude jízda i ligou, pač trenér Koubek může točit sestavou, z lavičky ten tým neztrácí sílu v zápase, budou to lámat na konci zápasů pravidelně, kdy už bývají soupeři unavení a ti jejich nej hráči ze hřiště.
-
-
-
Bolka to dnes staví zajímavě.. :) mají v sestavě baskeťáky a více stoperů než tvořivých, což je příprava asi na ty dva urostlé Maďary na hrotu Pakse. A dopředu breaky. Jsem rád, že nastupuje duo Jawo-Vasil, oni si podle mě enormně rozumí.
Mára se asi dalo čekat, že nebude u nich odpočátku, i když na ně platil. Zřejmě budou hrát s úplně jinou intenzitou hry i směrem dopředu,a le v průběhu zápasu, kdyby BOlka dala branku, tak by tam mohl ty rychlíky posílat do brejků, Maďaři to budou muset totiž pak otevřít.
Tenhle tým by neměl být ale pro ten kádr, který Bolka má, fakt překážkou. Se vším respektem, tohle je nejhorší soupeř našeho týmu v pohárech, který jsem asi viděl, i ti Arméni proti Baníku toho uměli s míčem totiž více. Jsem zvědavý na nového švédského trenéra Bolky, s čím příjde. :) -
-
ten poslední gol Bolky, to je vymíchali, jak nějaké sedláky z dědiny. A zase bereme 0,8 bodu do koeficientu, nejlepší v Evropě. 😛 psal jsem, že to letos může být ještě větší jízda našich týmů. že ty kádry našich pohárových týmů jsou fakt kvalitní + to vedou kvalitní kouči.
Ještěže se nehrálo v tom Skotsku déle, Červík by je tam vyfauloval šicki. Dweha Plzeň nesmí pustit, on umí všechno, toho taky prodají za raketu, je i tvořivý, chytrý hráč. Dokud Ada nekoupí nějaké eso, které se s nimi vzadu zase sehraje, tak nesmí pryč, neměl by to tam kdo řídit, Hejdič už má věk. Plzeň teď nemusí šetřit, může jít fakt po kvalitě, klidně za 50-70mio na toho stopera. Furt zkoušet EKG trenéra Koubka taky nemůžou, musí mu někoho přivézt. :) těch zápasů bude ještě hodně. -
a Sparta má, už teď víme, pěkně těžkou skupinu - City, Atletico, Leverkusen, Salzburg Feye a dál už to člověk ani nepotřebuje vědět... škoda, že jim los více nepřál. Ale zase není třeba stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. :D Ale tohle jsou kádry nesmírně silné týmy, ty první čtyři i hrou konsolidované, nejtěžší možní soupeři za mě..
-
-
ale možná to nemusí být zase úplně bez šance tím, že je to tam nalosováno křížem. Feye má tak ještě vražednější skupinu než Sparta. :D
Sparta musí 2x vyhrát, má tam Brest, Stuttgart, s těmi se podle mě bude dát hrát a pak můžou překvapit. Dál tam jde tuším 28 týmů, tzn. ty zápasy s papírově nejslabšími musí Sparta zvládnout, protože ti budou při tolika zápasech (statistika) dost pravděpodobně na tom chvostu. Ten model je spravedlivý statisticky tím, že i přibyly zápasy a je to dlouhodobější soutěž. -
-
24 postupuje, ono by to nesedělo pak i početně. Slavia by mohla i mezi tu osmičku rovnou postupujících do čtvrtfinále, má fakt hratelnou skupinu. Pro Bolku i Plzeň to bude těžší.
-
-
-
-
"Po
dvě desetiletí ovládala Roland Garros trojka Nadal, Djokovič, Federer,
ale tomu je podle všeho konec. V budoucnu čekám velký souboj o trůn mezi
Alcarazem a Sinnerem. A byl bych rád, kdyby mezi černé koně patřilo
i naše trio Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík. Stále ale platí,
že nejdůležitější je být zdravý.V
této antukové sezoně naši jen vystrkovali drápy. V Madridu Menšík
porazil Dimitrova a Lehečka Nadala, Macháč v Ženevě Djokoviče. A myslím,
že ve třetím kole French Open měl na to, aby vyřadil i Medveděva. To
byla škoda."zdroj: https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-smece-jana-kukala-zda-se-mi-ze-vondrousova-nehraje-s-chuti-obhajoby-ve-wimbledonu-by-se-ale-nemela-bat-5029978
tohle jsem psal taky, mám stejný názor jako tenisový expert a trenér pan Kukal.