V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
ty woe..to jsem hoši fakt nečekal. nejlepší zápas téhle generace.. bojujte takhle dál, prosím!!
-
„Myslím,
že jsme všichni viděli, jak moc je talentovaný a jak skvělé údery
dokáže hrát,“ vrátil se šampion letošního Australian Open a US Open
především k drtivému Macháčovu forhendu, který dělal Sinnerovi největší
problémy.Starosti
však Italovi dělala i rychlost, s jakou na něj létaly Macháčovy
projektily. „Musel jsem být velice pozorný při každém svém gamu na
podání, protože on returnuje velice agresivně a hrozně rychle. Prostě
jsem se snažil zůstat v každé výměně a ono to nějak dopadne, přesně jako
v té poslední. Hrál jsem každý míček na maximum, takže jsem šťastný, že
jsem zase ve finále,“ dodal Sinner.
zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-svetova-jednicka-se-klani-machacovi-vsichni-jsme-videli-jak-moc-je-talentovany-5038116
další poklona pro Tomáše od dalšího generačního talentu. Proti Tomášovi musí fakt každý hrát naplno, jinak může mít už velký problém. Jsem zvědav, kam to Tomáš dotáhne do konce roku, tuším jsou ještě pro něj dva turnaje - nevím, jestli se přihlásil do Basileje nebo Vídně a pak tisícovka v Paříži. Gratuluju Jannikovi k uzavření roku na 1. místě.. :) -
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jannik-sinner-miami-titul-zebricek-posun-antuka.A240402_130326_tenis_pls
tady je to přesně naopak. Na antuce bude ve výhodě Carlitos. Jednak má pestřejší hru, což rozhoduje právě na antuce, druhak třeba v Monte Carlu a Římě tuším taky nic neobhajuje, čiže může jen získat.
Antuka je navíc pořád Jannikův nejméně oblíbený povrch. "naučil" se na ni teprve nedávno, datuje se to podle mě s angažováním trenéra Cahilla, kdy tu hru na antuce zlepšil. Tak 3 sezony dozadu to byla ještě jeho noční můra,kdo si pamatuje.
Pro Carlose je to naproti tomu nejoblíbenější povrch. Exceluje hlavně doma na pětistovce v Barči a tisícovce v Madridu, ale čekám, že letos, před vrcholem na antuce, kterým bude olympiáda, pojede ty antukové turnaje jako dráha. Pro mě je to největší favorit jak Roland Garros, tak i olympiády. :)
Jannik má skvělou sezonu, ale velmi těžko se drží taková forma celou sezonu. Možná by byl rád, kdyby ji měl na tu antukovou část, kde budou dva velké vrcholy. Ale třeba ji udrží. Carlos toho hodně dokázal hned v prvním roce na okruhu, trošku se zahltil, podle mě i vyhořel a nyní musí najít novou motivaci. Nyní ji má před sebou dostatek pro červen a červenec. Bude to zajímavé ty souboje s Nolem a Jannikem. :) Jakože se tam může přimotat ještě i Alex Zverev na clayi.. -
Sparta zvládla ukrutně těžký zápas s perspektivním Libe. Kdyby hrál Libe od začátku tak, jako od té 20.-25. min. až do konce, tak si možná něco odvezl. Vepředu je ale moc do ničeho nepouštěli, pač hrál skvěle Pany, nejlepší hráč Sparty dnes určitě. Ale líbil se mi i Ryneš. Kdo ví, jestli ta branka Libe měla platit a nebylo to za čárou, tohle už se asi nikdy nedozvíme, každopádně Radek Kováč tam dělá s nimi dobrou práci, jsou mladí, bude to hodně nepříjemný tým, líbí se mi tam vícero hráčů, které nakoupili - Enemeho nevyjímaje, toho jsem měl na scouting sheet sám.
Z tohoto pohledu mě zajímá zítra Slavie na Gablonz, pač Gablonz je už zase slušný oddíl, a jestli zvládnou vzadu uhlídat Chorase tak, jak ho vymazala Sparta minule, tak i vzhledem k tomu, že hrají doma, to tam Slavie nebude mít lehké. Navíc v derby nic zářného nepředvedla, celý druhý poločas byla lepší Sparta a nebylo vůbec poznat, že Slavie hraje doma, bylo to remízové utkání, na šance pro Spartu, čiže Gablonz má slušné šance, pokud to takticky zvládnou a nebudou to moc otevírat a hrát na brejky, mají na to totiž tým. Slavie určitě není ve formě, což ukázal i zápas předtím s Ajaxem. -
-
Protože o něm skauti z Evropy dávno vědí?
Přesně
tak. Proto svoje tvrzení otáčím a říkám: čím víc bodů, gólů a asistencí,
tím lépe, protože za něj dostaneme víc peněz. Snad u nás vydrží co
nejdéle. Ale pokud si udrží současnou formu a nastavení, může z něj být
jednoho dne klidně vůbec nejdražší hráč v historii české ligy.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jindrich-trpisovsky-jablonec-slavia-rozhovor.A241020_215014_fotbal_jic
no to klidně může, ale bude to případ jako Juras, pač nej hráčem ligy je jednoznačně nyní Šulcík. Ten by měl navázat na ty přestupy Rosy, Pavla Nedvěda apod. A klidně bych, být Adou, za něj chtěl i k půl miliardě i s bonusy.
Slavie vyhrála zase asi šťastně. Koukal jsem jen hodinku, protože to byl obvyklý zápas Slavie tuhle sezonu. Táhnou ji ty staré páky, legendy z té éry, kdy Slavie ligu opravdu válcovala. Tohle ten tým nyní nepředstavuje, protože Slavie sice kupuje hodně hráčů, ale málokterý se chytne tak, aby tým pak táhl jako to bylo u Ngadeua + ještě toho jednoho exotického stopera, Olayinky, Simy, zmiňuji zahraniční hráče záměrně.
Tenhle Diouf něco do sebe má, ale není to zase žádný míčový kouzelník a včera ta asistence na gol byla jednoznačně chyba hned dvou hráčů Jablonce, to jim ten zápas prohrálo. Jinak byl Gablonz Slavii úplně vyrovnaným soupeřem.
Slavie zkrátka neválcuje jako před těmi 3-4 roky a je mylné to o ni psát. Pořád to je o těch hráčích jako Bořa, Lingi, Provod, popř. se musí dařit Chorasovi + o Oscarovi už jsem napsal litanie v minulosti. Kdo se mi ale líbil včera z nových byl ten Minchez.
Slavie udělala před sezonou, jak jsem psal, maximum pro zisk toho titulu. Chybělo jen přivézt ještě Olayinku. Ale čtěte mě - pořád to jsou stará známá jména. Nejsou noví tahouni.
A ještě jeden problém má Slavie, a sice nižší zapracování mladých do kádru oproti Spartě, která jich tam má snad 6-7, když vezmu i Vydryse. Včera jsem koukal na juniorku Slavie, viděl jsem už ji snad 10x a jak zase čtu, že to tam překypuje talenty, tak vždy kroutím hlavou, protože už jsem jich pár zpochybnil a dnes hrají na Slovensku v týmech na padáka. Slavie prostě hodně nakupuje a nevím, jestli to má někdy racio..
Ti tahouni z té zlaté ery navíc stárnou, stárne i Choras, letos jim to může stačit, ale s každým dalším rokem získá na převaze Sparta a Plzeň, kteří staví ten kádr více věkově koncepčním způsobem, mají tam mladé, kteří ten tým táhnou už teď a vychází jim ten scouting o poznání lépe.
čiže to, jak zmiňuje Jindra, že se třásli až do konce, to i v zápase se Spartou, dost jim dal zabrat Ajax v krizi, tam to bylo vidět nejvíce, co píšu, pač nastoupila lavička. A to ještě příjdou prodeje takového Jurase, toho Dioufa, asi už i Igyho, Zimy pravděpodobně taky, což je jeden z mála tahounů z té silné doby věkově ok a nemají zkrátka budovaný tým na 3 sezony dopředu jako to dělá konkurence. Proto už nevidíme tu dominantní Slavii z té éry předešlé, pač ti tahouni jsou předem daní a už to nejsou žádní mladíci navíc, každý zápas jim nemusí vyjít + tam jsou znát nyní ty poslední špatné scoutingové roky. vždy je třeba koukat dopředu v takové práci jako management čehokoliv. Bude to vyrovnané až do konce, momentálně má výsledkově štěstí Slavie. Sparta, kdykoliv nezahrála ten svůj standard, tak na to doplatila, Slavie zatím ne, už tam měla totiž vícero zápasů, kde k tomu vítězství vyloženě dokulhala (vedle derby, včera Jablonce, Teplice mě napadají ještě a ještě tam byl jeden zápas takový) -
-
ještě jsem si teď ve sprše vzpomněl teda na mého oblíbence Holeše, ale taky už hráč přes 30, ale ten by mohl Slavii podržet ještě 2-3 roky, pač jde vidět, že se o sebe celou kariéru stará - atletický typ.
Ale jinak juniorku dělá Slavii juniorka Bolky, ze které nakupují. Tam je to vidět asi nejvíce, co píšu. Proto ale i možná Slavie stáhla nyní od čs. repre mládežnického trenéra, cítí tam sami deficit.
Navíc nejsou vyloučeny odchody i těch tahounů ještě - Provod má zaječí úmysly, Lingi možná bude chtít taky pryč, Slavie nemá ale náhrady, pač Zaf se trošičku zase posunul, ale není to pořád to, s čím ho Slavie kupovala. Ty 2-3 poslední roky, kdy byla konkurence dál ve scoutingu, ty budou nyní další roky Slavii dobíhat, už jsem o tom psal.. vsadili vše na jednu kartu zkušenosti se ziskem titulu hlavně tento rok, jsem na to zvědav, čekám to vyrovnané i vzhledem k okolnostem (přetížení klíčových hráčů Slavie a možná zranění), do posledního kola, pač konkurence více rozkádá síly, točí hráče-reprezentanty. Je to jako maraton. Nemusíte vézt prvních 20km, rozhoduje se totiž na konci a někdy až v cílové rovince.. :)
-
-
-
Titul bude v Ostravě obhajovat Čech
Zdeněk Kolář (224.), v kvalifikaci, která se odehraje v neděli
21. dubna, nastoupí mimo jiných i Češi Jiří Veselý (281.) či Jonáš
Forejtek (369.). „Zajímavý je určitě 20letý Portugalec Jaime Faria
(223. na žebříčku ATP). Výsledky na začátku sezony má fakt fantastické,
tak jsem na něj zvědavý stejně jako na Bosňana Damira Dzumhura (126.),
Francouze Benjamina Bonziho (182.) nebo na vítěze juniorského Rolland
Garros Chorvata Dina Prižmiče (183.). V Austrálii prohrál těsně
s Djokovičem a ten o něm prohlásil, že to bylo, jako by hrál se svým
mladším dvojčetem,“ přiblížil Roubíček.zdroj: https://www.sport.cz/clanek/tenis-potize-tenisoveho-svazu-turnaj-v-ostrave-neohrozily-obesel-se-bez-dotaci-titul-obhajuje-kolar-5026554
mně se taky tento Prizmič líbí jako Nolemu. Pamatujete, jak jsem po zápasech s Jirkou Lehečkou a Tomášem Machačem, kteří s ním oba hráli, psal, že to bude podle mě hráč top 10 v budoucnu, teď je mu tuším 19. tak uvidíme. :) musí ale makat, pač tihle kluci z Balkánu ne vždy ten talent dotáhnou právě.. -
Jak jste přemýšlel o změnách po půli?
Změnili jsme formaci, dostali jsme beka Wiesnera do středu hřiště, což nám pomohlo
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-13-kolo-viktoria-plzen-sparta-praha-lars-friis.A241027_211357_fotbal_duff
tohle jsem psal o půli, že Sparta nemá střed hřiště, Plzeň tam měla více hráčů. Na tohle se mělo reagovat dříve. Ale absolutně nesouhlasím s tím, že Slavie je odskočená od zbytku ligy. Ukázalo to derby, kdy Slavie ve 2. půli DOMA nestíhala a Sparta převzala tu režii hry, nebylo zkrátka vůbec poznat, kdo hraje doma. Slavie střídá dobré výkony s matnými (derby, Ajax, Teplice), Plzeň má velkou šanci letos na titul, protože podle mě mají nejvyrovnanější kádr, dobře nakupují, stabilně. Ten kádr bobtná stran kvality. Element kvalitního stratéga, trenéra Koubka, který je výborný analyticky (čtení slabin soupeřů + výběr hráčů do svého konceptu hry, dokáže přizpůsobit hru kvalitám vlastního týmu), nevyjímaje.
Proto jsem psal, že letos už do něho promluví. To je nyní ještě trápí zranění. Netrápit je u klíčových hráčů, tak tu Slavii vůbec neztratí z dohledu po celou sezonu.
Sparta i Slavie musí zkvalitnit lavičku, v tom mají problém oba ty týmy, u Slavie to ukázal zápas s Ajaxem, ale kdykoliv tam pustí hráče z lavičky, prostřídají, tak v tom zápase ztrácejí otěže (derby), táhne to tam pár lidí z té minulé éry Slavie + je pro ně důležitý Oscar ve středu, který je ale patrně na odchodu. U Sparty je to totéž, musí nakupovat a zase selektovat kádr, Plzeň to má rozloženo na vícero hráčů, proto táhnou, byť mají tolik zranění - Kabongo, Durosinmi, ta černá perla z Vyškova, pro mě obrovský talent čs. fotbalu Slon, odešel Hranáč, hned se jej podařilo nahradit. Umí zapojit i talentované hráče z akademie, kteří jsou schopni v důležitých zápasech už tým táhnout - Panoš, Sojka. Funguje tam výborně management zkrátka, píšu to už déle a chválím Adu i kolegu Koláře, zřejmě v tuhle dobu už i scouting s kolegou Říčkou.
bude to ale vyrovnané až dokonce. Slavii se momentálně daří v lize výsledkově (derby, Teplice, ještě tam byl nějaký takový zápas + nyní Jablonec měli taky štěstí, Jablonec tam měl šance), mají to postaveno na málo hráčích, pokud se ti zraní, bude to narozdíl od Plzně vidět v tom těsném lámání zápasů na svou stranu, pač ti hráči jim dávají rozhodující goly. O příštích sezonách jsem psal - ti klíčoví jsou ta nejvyšší věkovka v kádru Slavie. Z tohoto pohledu je na tom zase nejlépe Plzeň + Sparta, když ještě nyní v zimě doplní, pač si taky hlídá věkovou skladbu kádru.
Slavie hraje na tuhle sezonu, vsadili na to vše (příchody starších hráčů + je dohání špatný scouting z minulých let, ve kterém byla Plzeň i Sparta dál), jsem zvědav, jestli jim to vyjde. :) -
-
dnes jde do důsledku vidět to, jak Sparta potřebuje nakoupit křídla. Pár zranění, karty a je to úplně bez nápadu vepředu a i takový Rrahmani zůstává nevyužitým, nyní ho Lars zřejmě posune na křídlo, pač je to zase jeden z mála hráčů, který tam je schopen obejít jeden na jednoho dnes a na střed půjde Olatunji zvýšit důraz. Sparta musí být aktivní tohle přestupní období a hlavně o tvořivé typy na ta křídla. Takhle to bude vypadat, když odejde Šulo a Birma zkrátka.. Proto jsem čekal v létě nákupy, když byli posláni na hostovačku mladí, se kterými se už ztratila trpělivost.
Baník hraje fantasticky, hlavně ve středu pole. Sparta to dnes asi odnese, protože se daří jak Šiňasovi, tak i Rigovi, Boulovi, Buchtičovi a Ewe jediný z nich je dnes za svým standardem, ale ten střed má Baník.
Fakt jsem čekal, že v létě Sparta bude nakupovat na ta křídla, psal jsem o Vasilovi, toho jsem čekal na Letné fakt jistojistě ( špička ligy v bodování, nejlepší asistent s Birmou, sparťan, byl levný v létě, neměl ještě prodlouženo, nedařilo se jim tak, navíc nebývá zraněný, pač je to profík, stará se o sebe, velké plus pro týmy, které hrávají poháry), ale i klidně někdo z venku, kdo by už byl dnes trochu zapracovaný. Sparta potřebuje doplnit hráči s herní inteligencí zkrátka.
Baník je zranitelný v obraně, ještě hotovo není, stačí pár standardek a může se stát cokoliv, ale vzhledem k tomu, jak hrají dopředu, jak už se ukazuje Erik Prekop, který bude pro Baník čím dál větší posilou tím důrazem, který Baníku jako technickému týmu vždy chyběl, tak to nevidím moc dobře dnes se šancemi Letenských. Jedině ze standardek, jinak tam je fakt 5-6 hráčů na odchod (Kryštof, Peša, Solbakken - dnes to zase ukazuje, nenavázal spoustu hráčů dnes už, není určitě lepší než čeští hráči, je dokonce nejslabší z těch šestek, které Sparta má, ale dnes musel asi nastoupit, díky Kaanově stopce, Ross apod.). Spartě se uvolní místa na soupisce a musí utrácet. Vydělali, je třeba to neustále obnovovat a zkvalitňovat.
Mají i smůlu, že je Baník v plné palbě v době, kdy Spartě chybí naopak klíčoví hráči, pač v Baníku je to taky o nákupech, potřebují taky zkvalitnit ještě lavičku, ale základem už potrápí i špičku ligy. Ani Slavie to na tom terénu, co bude v prosinci, navíc v Ostravě, nebude mít s nimi lehké, budou-li kompletní, pač už jsou sehraní. Takhle bude třeba hrát i proti Slavii, taky nemají rádi hru na tělo s rychlým přistupováním -
sezona je totiž předlouhá pro všechny ty 3 týmy nahoře a něco mi říká, že na jejím konci bude rozhodovat právě ta šíře kádru, tzn. ten dlouhodobě kvalitní scouting a kvalitativně nabobtnalý kádr.. ;) pokud to Sparta nezmění scoutingem nyní v zimě ligou prověřených hráčů, tzn. si maximalizují šanci, že ti hráči hned zapadnou a pomůžou ještě tuhle sezonu, o tom píšu níže.
Ale budete to mít s lišákem trenérem Koubkem těžké, on tu šanci podle mě nepustí. Plzeň je na tom nejlépe z té trojky, psal jsem o tom už minulý rok, trošku jsem doufal, že k tomu dojde už minulý rok, ale ten kádr Plzně chtěl ustálit. Plzeň je opravdu nejdál z manažerského pohledu, i s výhledem na další sezony.. :) pač tohle je talentovaná profese, rozhoduje, krom práce trenérského týmu (a tam Plzeň navíc nijak neztrácí oproti konkurenci, ba právě naopak, analytika trenéra Koubka dokáže konkurenci pěkně zatopit a já už vám píšu teď, že Slavie v Plzni taky nevyhraje, pokud Plzeň přehrála Spartu i s tolika zraněnými, musela by se jí zranit obrana, tam potřebují ještě doplňovat, pro Hejdiče už je to asi poslední sezona v Plzni, co tak na něj koukám, když nastoupí, tam asi bude Ada koukat nyní nejvíce, pokud nevyjednávají teda o návratu Hranyho, což by jim ten problém se zastupitelností vzadu, kde spotřebovávají navíc maximum 3 stoperů, vyřešilo), hlavně ten scouting právě... a ten má Plzeň dlouhodobě nejlepší do toho systému, kterým se prezentuje. -
-
Slavií to je největší favorit soutěže,“ míní trenér třetiligisty
Svatopluk Habanec.
„Na rovinu: šance jsou 90 na 10 pro Viktorii, ale
budeme bojovat.“ "Vyřadit ji, to by se muselo sejít moc věcí."
„Plzeň má asi osmadvacetičlenný kádr, který je našlapaný, každý hráč má kvalitu a chce si říct o místo.Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/mol-cup-usti-nad-labem-plzen.A241030_824501_fot_dsouteze_rou
vypíchl jsem pár pravd, které pronesl ústecký trenér, jen ty šance bych viděl na 99% pro Plzeň, přičemž to jedno procento je má vrozená pokora i v těchto dopředu jasných záležitostech.
taky jsem psal, že Plzeň má podle mě nejnašlapanější kádr v lize, prakticky všechno to jsou totiž i ligou prověření hráči, už i se spoustou zkušeností z pohárů, repre, mají nejlepší scouting v lize dlouhodobě, prakticky se nepletou, kvalitní trenér, výborný analytik pak do toho promlouvá, pač ví, co do toho specifického systému Plzně potřebuje. Pro mě je to největší favorit na titul letos v tuhle chvíli, i díky té šíři kádru, nejsilnější lavičce v lize, sehranosti.
Ale Spartu bych nepodceňoval, pokud bude mít nyní zase dobré přestupní období, má tam navíc hráče, kteří se ještě neprojevili a mají zkušenosti z těžkých lig - Igor Hnízdo, ten kluk z Bilbaa, Sparta má velmi silné kraje, zdá se, dost tam na tom Rosa zapracoval. Potřebují jen zkvalitnit lavičku, přivést tvořivá křídla, což je základem jejich hry + ještě nějakého stopera, přičemž by si měli stáhnout už Vydryse na tohle místo, já ho vidím na rozehrávce zezadu, podobně jako Krejču, pro mě to není hráč do středu, kde ten jeho potenciál v plné šíři podle mě nevynikne.
Sparta navíc s ním vzadu získá více alternativ do rozehrávky, nepůjde to jen přes Panyho, případně šestky. Sparta má svou kvalitu, jen potřebuje dostat přes ta křídla do hry více ty své kvalitní hroťáky, aby zvýšili produktivitu - Olatunji, Tuci i Rrahmani nejsou určitě výstřelem do tmy, je to nadstandard naší ligy, jen nemají servis momentálně. Vše leží na Šulovi a Birmovi a už by se s tím mělo teda něco dělat... čekal jsem to už teda minulé přestupové, opravdu jsem si myslel, že Sparta koupí Vasila s jeho výbornými čísly, cena byla nízko, pač Bolce nevyšel závěr sezony jako týmu. Teď už je Vasil zase ve svém živlu, prodloužil, ale Sparta moc možností nemá, chce-li ještě tuhle sezonu útočit na titul, musí kupovat ligou prověřené, s vysokou herní inteligencí, aby hned zapadli - Ladra, Ewe a Boula na šestku jako další element, který umí i rozehrávku, čímž Sparta taky je méně čitelnější, protože finálku tam může dát i šestka, nebo stoper - Pany, Vydrys..
fakt můžete být ještě překvapeni, rozhodne šíře kádru a sehranost, chytrost managementu v nákupech - dlouhodobě, i v tomhle přestupním.. jakože s každou další sezonou je na tom stran výhledu na titul hůře Slavie v tuhle dobu, ti musí nakupovat a zapracovávat hráče vyloženě zběsile, protože jim dobrých 6-7 hráčů té staré generace buď odejde nebo výkonnostně spadne, popř. mohou přijít zranění, už to jsou třicátníci.. ale všichni víme, že Slavie hraje dominantně na tuhle sezonu, hrají all in, tomu přizpůsobili i přestupové (návraty kluků z té staré úspěšné generace, kdy Slavie ještě vyhrávala tituly a hrála kontinuálně dobrý fotbal) -
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-podivejte-se-na-bizar-v-ceske-lize-rozhodci-odpiskal-ofsajd-po-autu-5039097
Xi prodělal zase krátký test inteligence... (zápas řídí hlavní a on byl tomu momentu nejblíže, pomezní přes celou šířku si mohl i myslet, jestli tam nebyla teč po tom autu hostujících hráčů, Xi to má opravovat) -
-
prof. Fiala rozumí i fotbalu: "Zlatý míč pro Rodriho mě potěšil.
Defenzivní záložníci nebývají pro média a veřejnost takové hvězdy jako
ofenzivní hráči. Přitom je jejich význam zásadní. Rodri je mimořádný
hráč, rozdílový, jak pro City, tak pro španělskou reprezentaci. "zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-premier-fiala-se-vyjadril-ke-zlatemu-mici-pro-rodriho-5039151
našeho premiéra, prof. Fialu, už citují i sportovní redaktoři, takový prokazuje přehled i o fotbalovém dění. Vše, co sdělil, s tím se přitom nedá polemizovat. Redaktor s tím taky uznale nepolemizuje.. :)
Jen snad dodám, že u statistiky City si všimnete, že kdykoliv Rodri nenastoupil, tak těch málo zápasů, které City remizuje nebo prohraje, bylo právě DOMINANTNĚ bez Rodriho. Z tohoto pohledu se dá říci, že je to letos kupodivu spravedlivé.
Vini je mladší, ještě bude mít příležitost, bylo to určitě rozhodování i stran věku nominantů. Leoš už asi sám napsal do France football, nebo kdo to uděluje, že to už letos nechce, že už to nemá, kam doma dávat, jinak to zase dostal.
Ale proto se směju sběratelům trofejí napříč společností, pač to vždy rozhádá kolokvium měsíc předem a měsíc po tom udílení. Je to jako miss, kdo z těch kluků je krásnější u těch kliček.. ;) pro někoho ten, pro jiného onen, pro manažery gamblingového Tipsportu kluci z Edenu :D , málokdy se berou v potaz statistiky, letos tomu tak ale evidentně bylo..
Statistika je pak jediným spravedlivým ukazatelem, komu by ta trofej měla náležet, aniž bych někomu nadržoval.. -
-
čiže jinými slovy - buďte oba rádi, že to Leoš letos asi nechtěl...
-
-
-
-
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-tenis-online-rozjety-machac-jde-na-alcaraze-zabojuje-o-semifinale-5037999
no senzace to zase taková není. Tomáš fakt může porazit kohokoliv na okruhu, to už jsem psal kdysi, už to taky od té doby dokázal několikrát. Zvláště, když Carlitos nehrál to své obvyklé peklo, ale to zase nedovolil Tom tou svou agresivní hrou, pořád se zlepšuje. Dnes třeba zkazil na síti tuším jen jeden míč z 20. To je neuvěřitelné v takovém zápase. Jenom tam lítalo 158-160km v hodině ty Tomášovy forhendy režii toho přenosu.
Tomáš tuším poskočil už na 24.-25. místo žebříčku.
Raději bych teď ale Noleho, aby si to s Tomem rozdali ve férovém souboji teď, když už je Tomáš zase dál, Nole má zase lehčího pavouka. Ještěže ty zápasy nejsou tak dlouhé, že mají kluci čas na odpočinek. Ale zítra zase battle Jannika a Toma, co mi to děláte.. :D
Tomáš to bude mít zítra těžší v tom, že Jannik hraje více strojově a prakticky pořád stejně - rychle po odskoku, bude muset využít každou šanci, možná ho i tlačit na síť, tam vidím Jannikův deficit.. měnit mu rytmus hry a rozběhat ho trošku směrem dopředu.
Ale na Miami spolu hráli úplně vyrovnaný první set, pak tam Tomáš odešel fyzicky díky té humidity, která tam tehdy byla, čiže čekám zase pořádný battle.
A jsem zvědavý na Menšu a Noleho zítra, to srovnání. Jestli už jako Tomáš má na tenhle level těch nejlepších. :)
gl a gratulace Tome, potvrzuješ, že jsi náš nejtalentovanější hráč, jak jsem psal. Teď už navíc i mentálně silný, dnes to bylo vidět a s Carlitosem je to v tomhle ohledu vždy těžké..Ale už to bylo vidět i v té Ženevě, Tomáš tam Nolemu vzal 2x za sebou 5 gamů v řadě, to už ukazovalo, že na tenhle level má a je to jen o něm, kam se v kariéře dostane v žebříčku. :) Tomáš je objevem roku ATP za mě.. -
-
a jedenadvacetiletý Alcaraz
se nestačil divit, co Čech předvádí. „Od prvního gamu do posledního
hrál skvěle. Rychlost jeho úderů byla neuvěřitelná. Já se na kurtu cítil
dobře, ale místy jsem vůbec nevěděl, co mám dělat. Přišlo mi, jako bych
čelil hráči z elitní pětky,“ chválil ho Španěl.„Ne
z desítky, ale pětky. Tak dobře hrál. Čekal jsem, že mě alespoň k
něčemu pustí, ale on pořád diktoval tempo hry. Vůbec jsem se nechytal.
Vyvinul na mě tlak, což rozhodlo v jeho prospěch.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-vyhra-sanghaj-carlos-alcaraz.A241010_192053_tenis_pls
tak ne těch mých TOP 10, Carlitos říká Tome, že máš na TOP 5.. od takového generačního talentu skvělá poklona. Carlitos teď vyhraje Turnaj mistrů a navlékne další korálek do své GOAT HALL OF FAME :) jeden z posledních
Ale Carlitos zmínil to, co jsem psal kdysi o Tomovi, a sice že má výbornou techniku úderů a pořád ji zlepšuje navíc - forhend.. všechno to lítá jako z praku a pořádně nízko nad sítí. A to je Carlos Usain Bolt, ale tohle se na těch betonech a taraflexech nedá prostě chytat. Celá ta sezona od Wimbledonu až po ty americké jarní sunshine by tak měla být pro Tomáše jako dělaná každý rok. Možná snad na tisícovce v Paříži je to trošku pomalejší v té hale.
Ale Tomáš umí už i na antuce právě, čiže míří k té komplexnosti, která je ve špičce nutná. Jinak musíte vyhrávat všechno na hardu jako Meďa jednu dobu, abyste se nahoře udrželi.. -
-
a Nole je dnes velmi, velmi špatný. Jeden ze dvou nejhorších výkonů, co jsem od něj kdy viděl. A oba jsou z poslední doby max. půl roku od sebe, už asi ztrácí motivaci. Menša by ho měl dnes udělat!!! a moc k tomu potřebovat nebude. Ale historie se neptá, každý výsledek s Nolem se počítá. :)
-
-
Nole se v dalších setech zlepšil, ale tohle by mu už nestačilo na ty nej na okruhu + Tomáše Machače. Ten by s ním dnes vyběhl ve 2 setech. Nolemu se, se mi zdá, ale zle dýchalo ten první set. V té čajně je to složité, po celé Asii, je tam asi jako v prádelně + špatné životní prostředí, zrovna Shangai je hodně průmyslová, ne tak jako Peking, kde část roku nevidíte vůbec slunce, byť je jasno, přes ten smog tam, ale i tak.
Ten match Jannika s Tomášem bude asi předčasné finále, byť jsem neviděl Taylora, jak hraje. Ale on má, se mi zdá, z těch nej hráčů světa komplex, pač jinak je to hrou podle mě nejlepší Američan na okruhu, byť třeba Tommy Paul se hodně zlepšil poslední rok.. Ale Nolemu vůůůbec nevěřím na titul tady po tom, co jsem viděl dnes. Navíc ho braly asi křeče do té zdravé, levé nohy. Ale je to legenda tohoto sportu, má už na to nárok, stejně jako Rafík.
Menšovi je 18, má ještě čas. Ale dnes to měl nalajnováno na výhru okolnostmi. škoda no..
-
-
-
-
https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-trinec-vterinu-pred-koncem-zmrazil-spartu-krasne-i-nespravedlive-zaroven-zaril-cienciala-5026190
ještě v Prága něco podobného a Voža půjde do znaku místo toho draka.. -
ještě k tomu včerejšku, protože jsem si přečetl machrování kolegy Fouska. Na kolegovi Fouskovi jde vidět, že není právě manažerem pro tu absenci kritického myšlení a analýzy a z ní vycházející anticipace směrem do budoucnosti. "Výsledky jsou jasné," ale výkony bohužel taky... U U21 jsem se k tomu vyjádřil, trenér tam pracuje s málem mnohdy, ta Belgie to ukázala vrchovatě, měli jsme opravdu štěstí, ale trenér Suchopárek připravil kluky fantasticky vzhledem k okolnostem. Tam k trenérovi nic, spíše je to o tom slovíčkaření.
U áčka to vidí každý, máme obrovskou porci štěstí, že narážíme zatím na samé mančafty, které neumí své šance díky kvalitě svých hráčů proměňovat. Popř. nám pomáhá náš golman. Včera to byl zase remízový zápas, stejně remízový byl ten s Ukrajinou doma, kdy soupeř měl minimálně stejně tutovek jako my, ne-li více. V Albánii jsme hráli proti soupeři, který nepůsobí nyní herně dobře, Ukrajina to tam včera ukázala, my jsme hráli zase jen 20 min., zase jinak vyrovnaný zápas 70 min, dost nezáživný krom toho, bez šancí ve zbytku zápasu, Albánci tam měli pak ještě jednu, my snad 70 minut pak už vůbec nic.
A to už je dost bodů, které, kdyby se to přechýlilo štěstím na soupeřovu stranu a proměnil ty své šance, tak by nám chyběly ke konečnému úspěchu.
čiže čistě analyticky, není na místě kolego Fousku machrovat, ono se to totiž dost pravděpodobně ukáže v další fázi působení Ivana Haška v opačném gardu (statistika), není tam vidět prakticky žádný progres, herní styl, vzadu to opravdu hoří pravidelně, pravidelně nás soupeři zavírají v zápase, ať hrajeme doma nebo venku. A nejsou to soupeři typu Španělska, Německa apod, ale opravdu týmy v pořadí národů FIFA až za námi.
Liga národů je pak hodnocením nejméně atraktivní soutěží, čiže počkejme si na kvaldu MS, tam už každý ten tým ze sebe vydává opravdu vše, neměl jsem z Albánců pocit, že by tomu tak bylo, nebo tam mají zranění, Ukrajinci se mi nelíbili vůbec, přesto nás na šance přehráli u nás doma. Umí hrát lépe, viděl jsem je letos asi 5x a tuhle Ligu národů hráli nejhůře.
Psal jsem taky, že se mi líbí, na koho Hašek sází, měl jsem na mysli hlavně Holeše, Bořu, Červíka, což jsou podle mě bojovníci, měl bych je v kádru taky. Ale vepředu chybí jednoznačně Schicky, vzadu Braba, který tam tu hru vždy uměl uklidnit, ale to si Hašek obhájí věkem, byť má nyní v Soluni formu.
Klukům gratuluji, ale po roce to není určitě tam, kde jsme to chtěli a doufali, že to bude Ivan Hašek mít. Je to vše moc na náhodu výsledkově, necítím vůbec, že bychom ty zápasy měli zkrátka pevně v rukou jako tomu bylo u zápasů pod trenérem Šilhavým, nebo dříve Uhrinem nebo Brucknerem, kdy ten tým měl nějakou tvář.
Doufám, že nebudu mít pravdu, ale pokud by to takhle pokračovalo, Fousek ze sebe udělal tím výrokem zase Blbce k veřeči, protože ho novináři budou po dalších nezdarech interpelovat stejnými dotazy, jestli nebyly jeho výroky Z POUHÉ LIGY NÁRODŮ a proti týmům jako Albánie nebo Gruzie, trošku předčasnými i v kontextu statistik a neproměňování šancí soupeřem. Pač pokud si tyhle týmy proti nám dokáží vytvořit 3-4 tutovice, tak u těch nej týmů to bude dvojnásobek a vypadá to tedy na pěkný kotel, který ještě Ivan s Fouskem zažijí, pač systémově dozadu tam jsou prostě chyby a nedorazy, volné prostory, nepřijde mi to vůbec systémově, trenérsky zkrátka zvládnuté, těží se zatím z kvality hráčů, které tento národní tým nyní má jako 2. nej generaci po té elitní z minulosti + z formy našich pohárových, klubových zástupců a jejich hráčů v repre.
Na druhou stranu chápu, že si Fousek připravuje nějakou pozici před valnou hromadou. Nicméně podle mě zbytečně, protože nemá absolutně žádnou podporu a tyhle VÝKONY obou nároďáků mu ji určitě nepřihrají, protože lidé, kteří volí, tak ten fotbal sledují stejnou optikou jako my fanoušci a vidí prostě, že je to zatím o haluzi a neproměňování šancí soupeřem. A na druhé straně o chybách golmanů soupeře, kdy naši kluci v bráně obou repre výběrů ten tým drží.
Přesto klukům gratuluji, ale je před vámi ještě hodně práce a trenéru Suchopárkovi určitě ten tým na ME vytuňte, s tímhle by tam opravdu prožil ostudu, kterou si nezaslouží. Musí jet naši nej hráči, je to reprezentace země a je fuk, že už hrají v áčku, je to v červnu největší akce ve fotbalovém světě. Pak dopadnete, jako když jste trenéru Šilhavému vzali ME s jeho sehraným systémem, narušili jim tu partu, přišel Ivan, nemohlo se to v životě sehrát za tak krátkou chvíli, začalo se navíc nepochopitelně zkoušet V RÁMCI ME a dopadlo to tak, že jsme byli vyhodnoceni jako nejhorší tým na mistrovství, což bude právě to ŠPATNÉ MANAŽERSKÉ ROZHODNUTÍ NAPROSTO V NEVHODNOU DOBU, co Fouskovi budou jeho oponenti určitě dávat na stůl ve snaze obhájit, proč tu ruku pro něj nezvedli.
Je to ještě zkrátka hodně v plenkách a je na místě více pokory než plácání se po zádech. -
V čem ještě tkví Djokovičův um?Tak nějak jsem
doufal, že by mi mohl darovat pár lehčích balonů, ale hrát proti němu
bylo strašně těžké. Každý míč, který jsem mu dal, mi přišel zpátky ještě
o to rychleji. Každý servis zreturnuje, z tohohle pohledu mi přijde
brutálně nedoceněný.Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/vit-kopriva-wimbledon-novak-djokovic-porazka-rozhovor.A240702_193329_tenis_ikuc
Nole je nejlépe returnující hráč na okruhu podle mě už více jak dekádu, navíc na trávě jsou nejdůležitější údery vlastní podání a pak právě return a další váš míč, kterým často ukončujete, pokud si returnem umíte pomoci. POdání je pak Noleho další stěžejní úder. Psal jsem to v jeho zápase s Carlitosem, kdy ho většinu zápasu neměl, Carlos ho i dobře četl, z tohoto pohledu je ten jeho wimbledonský titul vyhraný ve finále proti Nolemu asi nejcennějším v jeho sbírce, protože Noleho hra píše nejvíce právě na trávě, díky těm jeho přednostem - servis, return.. :)