Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Rozhodčí chybně nenařídil pokutový kop pro hostující družstvo za
    držení. U držení má VAR intervenovat pouze ve výjimečných a
    nezpochybnitelných situacích, což nebyl tento případ, VAR správně
    neintervenoval," uvedl asi můžeme napsat rovnou kolega Kovařík jako šéf komise sudích..

zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-sudi-v-jablonci-chyboval-mistr-mel-zahravat-penaltu-komise-dalsi-preslapy-arbitru-nenasla-fbf69c5d-c009-4af2-a197-8eabbc281c54

všichni si pozorně přečtěte semiotiku té zprávy výše.. A teď si to sdělení naší úžasné, samo nezkorumpovatelné, komise sudích přeložme do češtiny naprosto všech..
    Náš nejlepší a snad jediný seriozní sudí Rouček byl pokárán komisí sudích kolegy Kovaříka za to, že nenařídil pokutový kop, pač se nejednalo o nezpochybnitelnou situaci..  Tu situaci ostatně nezmiňují v highlightech ani novináři z oneplay..A to by určitě zmínili, pokud by tam byl jen náznak nějakého penaltového zákroku..
    Já sám si ničeho teda nevšiml, jinak bych o tom férově napsal, právě asi protože tam žádný faul nebyl, popř. to byla jedna z  x situací, které se v pokutovém území dějí a muselo by se pískat neustále něco, pač hráči se tam často drží navzájem objektivně..
    Ale myslím si tedy dlouhodobě, že členové jakékoliv komise, která řeší cokoliv, by měli disponovat optimálním obecným IQ, právě pro tyhle následné mediální výstupy se tahle POZITIVNÍ DEVIACE velmi hodí.. :)
    Začnou se dít další kola asi věci - Slavie ztrácí, kolega Kovařík už vyslal jasný signál. Děkujeme.. Ve světě už vaši práci taky sledují, nebojte se.. Asi pěkně dlouho nebudeme mít čs. mezinárodního sudího při té korupci tady..

• na Spartě zase podle mě fail-podvod. VAR vyjel ofsajd skoro metr u podle všeho regulérního druhého golu Sparty. Metrový ofsajd vidí určitě pouhé oko. U té trigonometrie, kterou naši sudí používají, je failové to, že si mohou nastavit JAKÝKOLIV BOD na hráčově těle či ve skrumáži mimo něj (tenhle případ), tzn. vystavit ho do ofsajdu, aniž by v něm byl a systém ji na základě toho bodu, který v rovině někam umístí pak vyjede tenhle nesmysl.. Pak to ukáží s čarami, absolutně nic tam divák nevidí, přičemž metrový ofsajd by snad viděl i pomezní..
      Kovařík by je měl aspoň naučit nedělat z těch podvůdků metrové záležitosti, pač to pak začne vrtat hlavou i leckomu z čs. FOTBALOVÉ komunity.. Nejen teda matfyzákům.. :)  Dukla ale opakuje výkon ze zápasu s Plzní, budou s ní mít problémy všichni, pokud bude takhle hrát..
      Ale Sparta je tuze silná, možná silnější než v těch dvou mistrovských sezonách, kdy se ta kostra toho současného týmu teprve skládala a bylo to tam hodně hlavně na Krejčovi. Teď tam vidím 20 velmi silných hráčů na všech postech, schopných zaskočit jeden za druhého v případě zranění (Sparta má některé posty až ztrojeny!! ), ztráty formy. Velmi by mě překvapilo, kdyby Sparta letos nebrala titul po téhle zase vydařené přestupové intermission.
      Už bych nikoho neprodával, dnes zase ukázal Kaan, jak je pro Spartu důležitý, dával tam suprové balony v kritických chvílích toho obratu. Spíše bych koupil ještě Vacla, pokud nemáte opravdu dobrou dvojku a nechal trošku psychicky odpočinout Vindahla. Pár branek šlo nyní poslední dobou za ním, dnes zase. Aby dostal znovu chuť. Vaclo bude ještě dobré 3 roky na high levelu, udržuje se, vytáhl z bídy pár týmů v těch svých krátkých angažmá, je to sparťan, může pomoci pak navíc s výchovou golmanů v akademii Sparty. Sledoval jsem ho poslední rok a půl na těch jeho angažmá, furt je to špičkový golman.
      Tam vás trošku nyní tlačí bota. Jinak byste se měli pokusit dostat do finále Konferenční ligy jako první čs. tým. Ten tým na ty nej týmy téhle soutěže určitě má, už je konsolidovaný, sehraný a budu se opakovat - nesmírně silný spoustou individualit, které navíc dokáží spolupracovat, což tu sílu ještě umocňuje.
      Dnes to bylo zase vidět, pač Dukla hrála zase výborný zápas, ale narazila na náš nej tým současnosti holt..
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laco gratuluju k dalšímu golu, Baník dnes hrál fantasticky. Owusu, Fryďas, Holzi, máme možná takovou druhou sestavu, která by se mohla točit, klapalo jim to. Všichni hráli výborně, vzadu hlavně zase Karel, doufám, že nám neodejde.
      Fryďas by mohl být další playmaker, na které Baník vždy hrával historicky, dnes tak vypadal.  Nevím ale proč nebyli Rigi, Kohut, doufám, že nejsou nemocní, nebyli ani na tribce, teď, jak se střídají ty šílené teplotní skoky, Bohemka asi lehla kvůli tomuhle. Doufám, že budete na čtvrtek ok. Ale Pavel zase ukázal, jak ten tým zná, jak to dnes postavil, Fryďas a Owusu si výborně rozuměli, se mi zdálo.
      Držím palce ve čtvrtek, musíte je vyřadit, už snad nabíráte formu, dnes to bylo, jak si to představuju, byli jsme fakt všude o krok vepředu, živí, náběhy. Tak snad už slehla ta Pavlova tortura v přípravě a pojedete jako minulou sezonu.
      Ten Owusu se mi hodně líbí, říkal jsem si, proč nedostává více minut, dnes je dostal a super výkon.. Fryďasovi taky věřím, potřebuje jen hrát a důvěru, technický hráč přesně do našeho týmu a hry, dnes jste je tam vymíchali s Buchtičem, že zapomněli i na Laca...
      Na něho bych nechtěl hrát, silný chlap, lítali tam od něj zase šohaji ze Slovácka, podle mě by vám sami řekli, že je nepříjemný. Beast prostě v boxu.. A Eric si s ním v ničem nezadá, máme dva super slovenské hroťáky do těch bojůvek před bránou..

• max. bych pustil teda Krasniqiho a Solbakkena, u Enemeho nebo Holleho se uvidí, jestli se zařadí do toho kvalitního týmu dneška, kterým Sparta disponuje a udrží krok. Eneme by určitě měl. Navíc vás setrvání mezi takovou kvalitou vždy posunuje jako hráče, tzn. mohli bychom se od něj pod Brianem dočkat toho, co od něj já třeba čekám a vidím v něm odpočátku, co jsem ho před 3 roky poprvé viděl při zápase Vyškova a hned mě zaujal..
        U té trigonometrie ještě, tam by se mělo jako je tomu u zápasů těch nej světových lig nebo evropských pohárů ukazovat v detailu to ofsajdové postavení, tyhle čáry na dálku nic divákovi neřeknou a jen zakládají na spekulace, ten VAR neplní u nás absolutně účel, měli byste přejít co nejrychleji na tu automatickou technologii, která se používá i na Západě, a nejde s ní už manipulovat tak, jako je to nyní právě možné v rámci té trigonometrie nastavení bodů v rovině VAR sudím, ze kterých systém pak vyhodnocuje ofsajdové postavení v cm.

• na tom zápase Baníku byl nejlepším faktorem ta chuť Plavši (možná do toho naskočí hned) a pak asi největší výjezd chacharů, co jsem kdy venku viděl... :) škoda, že jste chlapci nezahráli pro fans lépe.
      Soupeř rychlý, technicky zdatný, vědí o sobě, ale nejsou neporazitelní, můžeme je doma vyřadit, čekal jsem je ještě ve větším hype podle výsledků, které mají. Ale musíme dávat pozor na brejky, mají tam fakt rychlá křídla a obecně umí pracovat s balonem v rychlosti na to, jak tam asi bylo špatné hřiště, technicky se nám vyrovnají, ale nemají asi takové sebevědomí, aby drželi balon celý zápas, pač jak za to vzali, měli jsme problémy.
      Musíte hrát trpělivě doma, odzadu, držet míč hlavně, aby běhali, to tyhle jižanské týmy nerady, stejně jako tvrdou hru, a hlavně taky střílet - není ranka, není branka a chodit do toho boxu ve více lidech. Je to stále 50 na 50, doma je můžeme přejet s chachary v zádech, měli byste jim ale předvézt lepší výkon za to, jakou trasu tam táhli..
      snad bude i méně úzkostlivý sudí, pískal každou kravinu.. což jim sedělo

• Klíč k úspěchu je jasný. Přetavit herní převahu a sympatické výkony v
    bodový zisk. K tomu bude mít Jindřich Trpišovský k dispozici téměř
    kompletní soupisku

zdroj: https://infotbal.cz/kadr-je-ve-skvelem-stavu-hlasi-trpisovsky-pred-fenerbahce-chybet-bude-pouze-lingr-proc-se-vytratil-wallem/

jenom dodám, že Mou je na tom na druhé straně úplně naopak. Má sotva 15 hráčů do utkání, čiže to nebude, stejně jako u zápasu s AS Roma, úplně férový souboj těchto dvou kvalitních trenérů, na který jsem se těšil asi nejen já. Slavia je ještě větším favoritem, než byla v zápase s AS Roma, kde ty šance byly dejme tomu vyrovnané, ale řekl bych, že i tam byla favoritem, pač AS chybělo tehdy snad 5-6 hráčů, z toho 3 velmi klíčoví, do toho Dybala byl polomrtvý na lavičce, šel až ke konci zápasu, ne úplně zdráv, a Mou měl i v AS velmi okleštěnou soupisku.
    Fene má problémy vzadu, čekám hodně branek, protože vepředu jsou zase velmi nebezpeční, ale Slavia by se měla určitě prosadit, Amrabat na šestce bude určitě chybět, Soyunci na stoperu taky a ta stoperská dvojka je podle mě slabinou Fene, tam by potřebovali posílit.
    tyhle body bude Slavie potřebovat, mají k tomu zase veškeré podmínky. :)

• https://infotbal.cz/vydra-sestrelil-betis-mlada-boleslav-senzacne-vyhrala-kazdy-z-nas-by-chtel-hrat-v-lalize-co-navrat-do-sparty/

GRATULACE Bolce, jde vidět, že semka k nám se už musí bát jezdit každý světový tým. :D Zkuste ještě postup, chlapci, to by bylo škoda na tuhle senzační výhru nenavázat!

• a Pilsen má POSTUP jako první z čs. týmů!! :) tohle už bude bez problémů stačit.. gratulace i trenéru Koubkovi a Adovi. Teď se můžou soustředit na ligu a cokoliv z bodů navíc je může ještě přiblížit té postupové osmičce přímo do osmifinále, kterou by si snad i zasloužili. Jsou totiž právě v rovné osmičce týmů, která ještě neprohrála.
      Líbí se mi, jak trenér Koubek našel místo pro Šulcíka a má směrem dopředu volnost - tohle přesně potřebuje (pamatuji se, jak jsem vídával na kraji, i v repre, furt někde u lajny), byť dozadu bránit musí, ale to myslím každý pod trenérem Koubkem. :D ten styl Plzně je hodně nepříjemný, můžou podle mě potrápit hodně každého, protože už jsou i zkušení, naběhaní, 7 se jich pravidelně vrací, mají už v té hře automatismy, jde to hodně vidět. Jsou z čs. týmů zkrátka nejdále i stran skladby kádru a zapracování do systému, který chtějí hrát. Proto už mají taky postup nejdříve z našich týmů. :)

• Z pohledu Baníku by šlo o zajímavý obchod, protože potenciál obou hráčů daleko převyšuje cenu 4 miliony korun

zdroj: https://infotbal.cz/dynamo-dluzi-baniku-ostrava-miliony-ale-penize-nema-jako-kompenzaci-nabizi-dva-hrace-pod-cenou/

no to teda. I kdyby se chytl jen jeden, bude to furt dobrý deal, jakože jsou oba mladí, minimálně mohou pomoci v juniorce. Kolega Koubek by nic zneplatňovat neměl, pač ten dluh jde v podstatě ještě za ním. četl jsem, že tam nechal spousty nedořešených, skrytých závazků, ale to je na druhou stranu chyba kupujícího, že si neudělal due deligence před uzavřením obchodu jako je tomu u jakékoliv transakce, zvláště v rizikovém prostředí čs. fotbalu, běžnou záležitostí.
      Nevím, jak mají postavenu smlouvu mezi sebou oba pánové, ale tam budou asi padat žaloby na obě strany, jak tu vzájemnou transakci vnímám. Tenhle deal by ale měli oba potvrdit, protože dlužit není normální, kazí to vztahy nejen ve fotbalovém prostředí, ale obchodní obecně, tzn. tohle by mělo proběhnout s tím, že ze strany Baníku už bylo provedeno dávno plnění, mohl by za určitých okolností poslat Budějky i do konkurzu, pokud by se přihlásili ještě další věřitelé, což asi ani jeden pán nechce všem  ostatním v klubu, kde výborně funguje mládež, provézt. Navíc neobdrží licenci od svazu, pokud tuhle pohledávku Baníku neuspokojí..
      Na tenhle trade by měl Baník tlačit..

• možná bych místo jednoho z nich chtěl ale Sama Šiguta do té dvojky hráčů, asi místo toho mladého Ziky, pač Čoudek už se vyhrává v obraně v lize, bude mít nějaké zkušenosti. :) to už je ale na jednání mezi kluby a zvážení scoutů a sportovního ředitele Baníku, mně to takhle vychází výhodněji pro Baník

• dneska se mi moc nelíbí Souare.. neudělat ten poslední zákrok na Preciada, tak bych ho raději stáhl. Působí nějak zadrženě, nevím, jestli tíha utkání, takového ho fakt neznám. Snad už se do toho dostal ke konci poločasu.
    Ten zápas ale není vůbec hezký, o víkendu to může ještě vyvrcholit ty odvety těch minisoubojů, zbytečně vyostřené..

• vyrovnaný zápas, Plzeň byla důstojným soupeřem, ale proti dnešní Spartě, ve které je ten OHEŇ, se už těžko hraje, dokáže být efektivní, v určitých momentech smrtící. Psal jsem před 2 roky, když se to ve Spartě postavilo a rozpustil ten starý kádr, někdy po zápase na Bohemce, který Sparta drtivě vyhrála, že teď to začne vše sbírat a i v Evropě ty úspěchy. Plzeň ale pro ni bude pořád těžkým soupeřem, staví tam silný kádr, jestli dorazí Slon, uzdraví Durosinmi, přijdou ještě další, tak to budou krásné zápasy mezi těmihle týmy. Já to vidím mezi nimi příští sezonu..
      škoda, že to bylo tak vyostřené a nehrálo se jako posledních 20 min. Gratulace Spartě. :)

• PLzeň má totiž taky vyrovnané všechny řady, teď už se jen 100% sehrát a budou velmi silní. Červík, Dweh, Hranáč jsou fakt výborní na to, jak krátkou dobu v klubu jsou.

• V play
    off jste obdrželi hned několik trestů od disciplinární komise a letošní
    rok v tom nebyl výjimkou. Nepřijde vám to už zvláštní?

Když
    porovnám, za co dostal trest na dva zápasy Honza Ordoš a Tomáš Chlubna,
    za co jednou stál Honza Štencel, a pak vidím zákrok sparťanského Michala
    Řepíka, který dostal také dva zápasy, tak je naše důvěra k rozhodování
    předsedy disciplinární komisi zase o něco menší.

Jak vůbec může vést disciplinární komisi Viktor Ujčík, trenér prvoligového týmu Jihlavy?

(smích)
    Tak, že je každoročně APK zvolen. Ono ale není vlastně moc o čem
    rozhodovat. Nepamatuji, že by byl jiný kandidát. Při profesionalizaci
    ligy by bylo jistě víc než vhodné, aby disciplinární komisi řídil
    nezávislý šéf na plný úvazek. To je naše nejzásadnější připomínka k
    obsazení postu předsedy disciplinární komise. I když je jasné, že s
    rozhodováním bude i tak alespoň někdy panovat nespokojenost. Jde nám ale
    o to, aby rozhodovací proces měl jasnou strukturu a nebyl závislý na
    tom, kolik zbude předsedovi času na klíčová rozhodnutí vedle jeho hlavní
    pracovní náplně, kterou je trénování úspěšného prvoligového týmu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/extraliga/stanislav-bednarik-ceske-budejovice-eef-klubu-rozhovor.A240415_789590_hokej_rou#cxrecs_s

zase jeden vzkaz Vikyne od těch, kterým de facto sloužíš.. Kluby extraligy, vy se máte domluvit na schůzi APK a prohlasovat si Vikynovo nahrazení nějakým právním zástupcem, nezúčastněným v hokejovém prostředí. Jinak se budete dohadovat donekonečna, koho má Vikyn rád, koho ne. To jeho rozhodování nemá opravdu racio, a to jsem do toho jen nakoukl.. navíc úplně nechtěně, pač hokej normálně až tolik u nás nesleduji.. Nějaký vámi oslovený právník to určitě za úplatu vezme, udělejte si mezi nimi tendr.. :)  abyste ponížili cenu.
    Spory budou minimální, pač právník chápe, co je to rozhodování precedentním způsobem + tím, že bude nezainteresovaný v hokejových kruzích, tak nějaká zaujatost pro tu či onu stranu nebude vůbec na stole.. Pokud by to byl antisportovec, což už dnes nevěřím, že i mezi právníky najdete (hokej je doslova národním sportem) a hokej nikdy neviděl, neznal pravidla, no tak mu tam k ruce bude sloužit šéf komise sudích pro to rozklíčování, co je a není faul. Trest už pak nechá kritickému myšlení  a LOGICE najatého právníka.

• Sparta už je v jednání s Baníkem i samotným hráčem. V zákulisí se
    spekuluje o částce mezi 1,5 až 2 miliony eur (40 až 50 milionů korun).

zdroj: https://infotbal.cz/sparta-chce-defenzivni-eso-baniku-ostrava-zaujala-ji-raketa-sezony-uchenna-ktery-dal-prestupu-zelenou/

tohle je podle mě moc za dostatečně neprověřeného hráče, i když je to aktuálně asi opravdu nej stoper Baníku po tom, co Chalyho trošku provětrala tuším Plzeň tehdy. Ale mohl být unavený, odehrál prakticky do té doby snad úplně vše.
    tohle bych za tohoto hráče nikdy nedal, pokud ta cena odpovídá a není to novinářská kachna, zdá se mi to hodně nadsazené. Tohle bych slíbil v bonusech, ale nedal bych více než 15mio.

• tak ne, že nevidím v lize žádného stopera pro Spartu tohle přestupové, ale už se jeden uzdravil. Už dříve jsem doporučoval KNAPÍKA, uskákal už několikrát slavisty, dnes i sparťany + je nebezpečný u standardek. Nelíbil se mi ani tak v mládežnické repre jako nyní pod trenérem Frťalou, který ho dotáhl.
      Za tohoto bych dal klidně i 25mio + bonusy, určitě lepší než Uchenna, který ještě podle mě potřebuje čas.
      Sparta musí nakupovat, dnes se to zase ukázalo. Vzadu dobrý, ale vepředu moc málo kreativity, a to ještě netuším, proč byl stažen Šulo, jestli ještě nemá natrénováno. Teplice jsou ale dobrý tým pod trenérem Frťalou, to poznala i Slavie, která s nimi měla taky ztratit.
      Nic se ale neděje, Spartě teď nevyšly poslední scouting picks, ve scoutingu nejde být 100%, už jsem je měl za alieny. :) Tuhle sezonu budou mít zase konsolidační se zapracováním nových příchodů, jenom vybírat z prověřených hráčů!!

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slovacko-miroslav-kadlec-konec-kariery.A240512_202316_fotbal_duff

končí jeden z nej obránců historie čs. fotbalu, stejně jako byl jeho táta. Hodně štěstí v životě, Káco. :)

• Měl výbornou levou nohu, techniku, rychlost, ale nebyl fyzicky vyspělý a neřekl bych tehdy, že tak vystřelí,“ přiznává Stýskal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/slovacko-odchovanci-sadilek-kovar-matej-jurasek.A240614_101927_fotbal_ald?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

trenér myslí asi u Davida Juráska kopací techniku, to souhlasím. Ale individuální techniku nemá zase tak dobrou a mít ji, tak se podle mě prosadí už v tom Portugalsku, pač je to tam samý Brazilec a hraje se tam hodně na jednoho a od těch krajních beků se to chce ten přechod přes hráče do vápna právě.

• Dominantní výkon Sparty. Až mě překvapilo, jaký byl rozdíl mezi týmy. Hodně tomu pomohl ale i první gol Kaana. Zase ukázal, že je pro Spartu fakt podle mě její MVP. V takovýc zápasech rozhodují rychlé první goly, pak se hraje hned lépe. Ale Sparta i dobře napadala, vnutila soupeři odpočátku svou hru, ten mladý rakouský tým vůbec nestíhal.
    Suprově zahrál Preciado, Olatunji a směrem dozadu i poslední dobou tradičně Wiesny, to jsem si fakt nemyslel, že tohle někdy o něm budu psát, zlepšil se dozadu enormně. Co udělá týmová kabina. :) Rrahimi má fakt X faktor, má výborná řešení situací, hned byl zase vidět na hřišti, toho Sparta prodá a Rosa by měl určitě přitlačit, až půjde ven, klidně za půl miliardy. Bude atakovat rekord tuším toho Rosy nebo Pavla Nedvěda, ti šli tuším za maximum. Ale jako zahraniční hráč z čs. ligy podle mě tutově půjde za nejvíc. Jde na něm vidět, že je to výborný fotbalista od prvního okamžiku, i z těch videí + má herní inteligenci, techniku, fakt nadstandardní řešení situací, je týmový navíc, nevím ještě, jakou má hru hlavou, jinak má asi vše. I se vrací, což takhle nadaní kluci moc nemají rádi. Jeden z nej hráčů, co tady kdy běhal, to už je vidět teď.
    Sparta může doma porazit skoro každého, i na Inter by si měli v pohodě věřit, jsou k poražení, furt to není City nebo Real..

• no tak dnes už doufám každý viděl, že tahle Slavie není žádný Harlem a nejde naprosto srovnat s tou z před 3 let a Diouf není žádný malý Messi (dnes snad nedal jediný balon, kdo pozorně koukal), momentálně je to jen shoda výsledků, které šly na jejich stranu v posledním období.
    Hra Slavie stojí na těch starých pákách z té zlaté éry, je to hra all-in tuhle sezonu, jak jsem psal, pro příští sezony budou ve výhodě hlavně Plzeň a jestli dobře posílí, tak i Sparta, popř. klidně i Baník (taky ale s posilami), protože mají věkově podstatně mladší kádry a hlavně u těch klíčových hráčů tomu tak je.
    Hradec dnes měl možná kopat dvě pentle - na Adama Vlkanovu to přišlápnutí, to by musely rozklíčovat až detailní záběry a na Mihalíka to taky měla být pentle, pokud ten mladý sudí pískl na druhé straně úplně stejný zákrok Kodeše na Provoda chvíli předtím jako přímák.
    Kolega Kovařík by měl ty své lumeny učit, že cokoliv písknou venku z vápna, tak musí i v tom vápně, tam to nejsou nějaké odlišné zákroky, furt to je buď faul nebo ne. Rozhodně za to neměl dostat Mihalík kartu, pač Bořa nesledoval míč, ale tělo hráče, ten míč už byl mimo souboj, to je prostě faul..
    Ale celkově zasloužená remíza, Slavia nepodala nijak zářný výkon a Hradec měl taky ty své možnosti dotáhnout lépe, mohl Slavii dnes i porazit i jinak než bez těch pentlí, z nichž ta Mihalíka bezpochyby byla, to ať se Bořa nezlobí. Možná, kdyby jen spadl a nepřifilmovával to ještě v té další sekvenci, tak se tím VAR i zabývá..
    Já vám chlapci říkám - nefilmujte, je to trapné v éře VAR, nic tím nedocílíte, jen ze sebe děláte sudokopytníky před národem, který na to pak zpomaleně kouká.
    Liga bude ještě zajímavá, na těch pohárových týmech se už začíná projevovat totiž únava z nižší rotace kádru, díky zraněním. Tohle kolo to ukázalo vrchovatě, Šulcík by si měl asi proti Bohemce odpočinout, v poháru ho asi trenér KOubek bude muset nasadit, ale jde na něm vidět únava - a to ještě bude mít repre. Slavii dnes taky hrál snad jen Provod a Zaf nehrál zle, obrana je taky držela, ale to bylo spíše dílem neschopnosti Hradeckých..měli tam hodně zajímavých akcí, které chtěly lépe dotáhnout

• Komise rozhodčích naopak částečně posvětila verdikt sudího
      Beneše v Hradci Králové, který po souboji Mihálika s Bořilem správně
      nenařídil proti Slavii pokutový kop. Ale už neměl domácímu útočníkovi
      udělit žlutou kartu za simulování.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-14-kolo-komise-rozhodcich-chyba-sparta-banik-slavia-hradec.A241104_135952_fotbal_min

no tak asi by se měla změnit HLAVA té komise sudích, pak nemůžeme chtít po těch, které vybírá, totiž ten intelekt prokázaný na hřišti. To nějakou logiku dává ne? Ta simulace tam v té závěrečné sekvenci byla.
      A pojďme na to zase analyticky, kolego Kovaříku... Pokud kolega Kovařík tedy KONSTATUJE, že to faul nebyl, a kolega Mihalík potvrdí, a ze záběru to jde i jasně vidět, že bohužel něco zkusil, aniž by musel, pač ten zákrok byl faulem sám o sobě, pak v tomhle konstatování ten sudí postupoval správně.
      To z toho jediné jde vidět jasně. :) O čem se můžeme přít, to je, jestli to byl faul nebo ne. Já tvrdím, že ano, protože Bořu vůbec nezajímal míč, ale ten hráč samotný, a to by, poradím kolegovi kovaříkovi, mělo vést jakoukoliv pravidlovou komisi ke konstatování, že jde o faul. Protože DOKONCE I V HOKEJI už tohle pravidlo s názvem -pozdní dohrání- zavedli. A víme, že fotbal je více pro "slečinky", objektivně řečeno se ale ty zákroky posuzují citlivěji i z důvodu nižší ochrany aktérů chrániči.
      navíc úplně totožný zákrok předtím sudí pískl na opačné straně na Provoda, kterého podobně nedovoleně atakoval Kodeš.
      Dále... pokud kolega KOvařík chce vylučovat Ryneše za faul bez míče, pak to je zase stejná kategorie zákroku jako u toho Bořy, který neměl evidentně snahu hrát míč.. čiže pentle a redka?? musíte si hlídat ty výstupy komise, protože opravdu ze sebe děláte idioty.. Ani v tom fotbalovém prostředí to totiž není jen o nemyslících. Analyticky to nedává smysl. Já vám to řeknu takhle, trenér Rada, že jste padlí na hlavu a oba máme v té chvíli pravdu..
      je to hoši o intelektu, jako každá lidská činnost. Je jedno, jaký segment populace kouká na to čutání, pořád se u toho musí přemýšlet, a to i v případě pravidlových komisí, nebo zejména v rámci nich. To se týká i toho posuzování rukou ve vápně a mimo (furt jde o tentýž zákrok), nebo karet trenérům. Tenhle sudí včera zase vymyslel nějakou pro kolegu Horejše, který nevěřil svým očím. Navíc tomu předcházelo jeho zmatené pobíhání okolo čáry, jako by toho kolegu Horejše hledal, ten byl přitom neustále na svém stanovišti. Vypadalo to dosti podivně - zase jako reklama na lysohlávky v akci retailového řetězce. K tomuhle hodnocení by se měla taky komise sudích vrátit, pač pak z vás trenéři nemají mít těžkou hlavu nebo srandu, navíc to poškozuje zase klub, jeho investora, pač ten trenér dostal kartu, protože sudímu pravděpodobně přeskočilo z nezvládnutého stresu, nebo zafungoval nižší intelekt, popř. obojí v synergii.
      Přitom fakt kluci neděláte žádnou intelektuálně náročnou činnost, byť se tak někdy u toho tváříte, kdy i v rámci toho učení se s obsluhou VARu děláte, jako byste vymýšleli lék na rakovinu s těmi všemi semináři, přitom jde o jednoduchou záležitost, pokud má tedy ten jedinec vyselektovaný komisí sudích jako schopný pískat prof. soutěže, důvtip. Pak tak lomíte stejně ofsajd lajny do parabol a veškerý seminář je v tu chvíli k ničemu, pač sudí je buď lump, nebo se teprve včera zbavil bot na suchý zip a naučil se zavazovat tkaničky. A nejde se do nekonečna vymlouvat na to, že se ti sudí učí. Učit se můžete matematiku, fyziku, to je na delší čas, ale tohle je opravdu marginální činnost lidského konání, tam se pozná tvrdím hned, jestli ten potenciální sudí pro tu činnost má předpoklady nebo ne. přesto ty jasné principy překrucujete, snažíte se dělat z těch aktérů sudokopytníky, ta evidentní intelektová pochybení zahlazovat tak, že to dělá idioty z vás v té komisi a celé to působí jako hodně špatná parodie na reprodukční práci vašich rodičů v té intelektové oblasti..
      Pak se můžeme totiž bavit i o tom, co dělá Xi ještě v lize..zvláště po té ofsajdové exhibici v Olomouci.. to jste moudře vyhodnotili jak? že Xi v tu chvíli koukal po Hanačkách v publiku a měl na to lidsky právo?? ovlivňujete soutěž, což už tady bylo právě..teď je otázkou, je-li to záměrné nebo by vás měl prověřit nějaký test Mensy.

• Jako hlavní utkání pískal Karel Hanousek, který v roli
        čtvrtého sudího figuroval už i v nejvyšší soutěži
        . Na čarách mu
        asistovali Lubomír Řeháček s Josefem Šůmou.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/domaci-souteze/fotbal-rozhodci-alkohol-chomutov-ceske-budejovice.A241104_160845_fot_dsouteze_pbi

tak tohle je nečekané... vzhledem k už několika kontroverzním výrokům komise sudích pod kolegou Kovaříkem, který už nyní, můžeme spolehlivě říci jen z případů Bohemky, narušil regulérnost celé soutěže.
        Tím druhým nejpočetnějším Klubem registrovaných alkoholiků jsou pak fotbaloví sudí, tam už taky proběhlo několik skandálů včetně korupce.. to nyní po těch všech nesmyslných výrocích komise sudích, kterých už bylo nepočítaně, je na stole zase.
        A chlapci, stále připomínám, policie a soudy se nemají neustále čas zabývat lumeny z fotbalového prostředí... tahle sféra se považuje za společenskou zábavu, ale ne teda pro vás aktéry, kteří jste vedeni jako profíci

úplně pak nejde pochopit vyjádření bývalého fotbalisty Smoly, který to nařčení Budějovických z ožralosti sudích pojal snad až příliš osobně. Pač jsem nikde nezaznamenal  v tom výroku Budějovic o beztížném stavu sudích, že by obvinili jeho nebo někoho z domácích funkcionářů, že jim před zápasem naléval.
        A jak pozná kolega Smola ožralého? no především tak, že z něj táhne, to Budějovičtí uvedli jako všeobecně známý fakt už pro dítě předškolního věku. Ten kraj není příliš obdařen intelektuálně u obyvatel (souvisí to s poválečnou migrací a sestěhováním nepřizpůsobivých, taky to tam podle toho vypadá - nejznámější urbanistický skanzen komunismu v Česku, každou chvíli se tam pak, není divu, řeší nějaký korupční nebo tunelářský skandál - tu v hokeji, v politice, ten nízký hodnotový žebříček tam dominuje), kdo tam kdy byl, ale tohle je perla.. :)

• „Hrát pod tímto heslem (FC Hradec Králové
      proti rasismus), a pak nechat opakovaně z lavičky rasisticky urážet
      našeho hráče, to je opravdu absolutně nechutné. Věřím, že nejen
      disciplinární komise, ale hlavně klub zaujme jasné a exemplární
      stanovisko,“ vyťukal Tvrdík na sociální síť X.

zdroj: https://infotbal.cz/vacha-mel-rasisticky-urazet-lingra-tvrdi-slavia-absolutne-nechutne-pridal-se-tvrdik-prijde-hradec-o-asistenta/

nepolemizuji s výše napsaným výrokem, ale pokud bychom to měli otočit, tak ty Jardo už nemáš být ve Slavii dávno, ale to by se musel vyloučit i sám majitel, kontinuálně posledními roky Slavie procházejíc. OTEVŘENÁ, DLOUHODOBÁ, podpora autokratických režimů, které konají masové popravy (vraždy) např. těch ujgurů v čajně, nebo nepohodlných novinářů, kohokoliv, kdo vystupuje proti režimu v Saudské Arabii (pak není divu i tvá podpora komouše Haška a Veselého, kteří s těmito režimy taky sympatizují, proto jezdí do těch Emirátů tvořit HDP - je to volnější režim, ale furt autokratický, u Haška je to už v rodinné anamnéze ostatně z před revoluce, což ještě navíc LUMEN popírá, i jako synek totalitního soudce..šel dělat revoluci, blázen, příslušník elity totalitní doby půjde otáčet revolučními koly, to mu může věřit jen někdo padlý na hlavu nebo povahově stejný jako on), tohle vše jako osobní zájem nadsazeno nad ten veřejný (dokonce je to i  proti nyní již OFICIÁLNÍ zahraniční doktríně českého státu), to z tebe nedělá jen nepřítele Slavie, českého fotbalu, ale dokonce i českého svrchovaného státu, úplně bez legrace. Zvláště pak v této napjaté době nejen ve světě (Západ, který ctí nějaké hodnoty postavené na humanitě kontra Východ), popř tady u nás, kde víme, co se formuje na té straně opozice - se soudružkou Konečnou, která je v každém svém vyjádření jen hlasnou troubou Kremlu a otevřeně tamní soudruhy podporuje.
      Pač ty tvoje líbačky se soudruhy v čajně, vítání delegací soudruhů tady u nás (kdy tribuna Slavie připomíná sjezd ústředního výboru Ping Pongovy KSČ), to je taky naprostá prasárna, řekl bych, že ještě větší než to zařadit někoho etnicky, zvláště, pokud Lingi ty romské předky má.
      Je třeba se zeptat jeho, jestli mu označení -cikáne-  vadí, pač jak se pohybuji mezi Romy a mám mezi nimi nechci říkat přátele, ale známé, tak se jim naopak velmi nelíbí to označení Rome a trvají právě na označení -cikáne-. Ale kdyby kolega Vácha zakřičel ty Rome, tak vám to možná tak nevadí, což je nějaká falešná společenská konvence.
      Neříkám, že je to ok, protože ten kontext byl urazit druhou stranu, ale bráno do důsledku je to daleko menší prohřešek, pokud Lingi z romské rodiny pochází, než to, co vyvádíte vy dva se soudruhem Tykačem dlouhodobě, naprosto na očích čs. veřejnosti a jak poškozujete čs. stát (z hlediska zahraničně politického i toho enviromentálního, co píše soudruh Tykač na svůj web, to hovoří jinak o jeho intelektu samo o sobě, to už si musí udělat každý závěr sám, popisuji to níže).
      Jsi Jardo jako soudruh Fico, který se jezdí klanět a klečet na ten Východ, jenom abys tady mohl pak hrát papaláše na tribuně v nějaké pseudomanažerské funkci, která ti, jak víme nejde, a což stejně, všichni víme, nejsi (už si zabojoval proti čs. státu jednou, když si přijal post manažera aerolinek a dopadlo to katastrofálně - to je stejná anabáze u vás komoušů jako u Haška, který si taky vzal velký krajíc, jenom aby MĚL TU FUNKCI). To je právě ten relikt té totalitní doby, že i sudokopytníci touží po kariéře a něco managerovat, byť na to neměli nikdy odborně a intelektem. To ve vás zkrátka chlapci je. Zbytek, i tohle výše, v kontextu tvého života a nadsazování osobního zájmu nad ten veřejný, je jen Jardo váš marketing, který vás naučil až ten západní kapitalismus..
      Tak jen zase na rovinu. Kolegu Tykače vůbec nediagnostikuji, to je i podle výroku kolegy Jocha z Institutu Václava Klause cituji "napravený tunelář".. já tvrdím - kdo ví..
      čiže se starejte oba, abyste tu svoji oligarchickou manii po úspěchu za každou cenu letos dotáhli, pač jinak by se taky mohla probrat pak po dalším neúspěchu ta slavistická Severní tribuna a vynést vás oba až za hranice země.. Ode zdi ke zdi.. Klauni..

• těch poprav je jinak do nižších stovek ROČNĚ, čiže žádné záležitosti, nad kterými lze mávnou velkoryse rukou, nebo tzv. dělat, že je nevidíme v rámci uplatnění vlastních osobních (obchodních zájmů). Je to úplně stejné Jardo, jako když nyní kritizuješ Sověty, úplně stejné.. jen odtud tě nikdo nechce sponzorovat.
        Zvláště v této době je nutné si to připomínat, v té napjaté atmosféře ve světě, společnosti, jako nějaký hodnotový základ. Co je vlastně v životě důležité.
        čiže nehrej marketera, sám šlapeš po lidských právech v obchodování s lumpy.

• a pro ty, kdo se neorientují v politologii, nebo mladší ročníky. V totalitách typu čajny, Sovětského svazu (ano, tam taky, proto té tamní plutokracii říkám, že je jen vyšší formou totality, protože jakmile se soudruh Putin rozhodne, že v čele Gazpromu, Neftěchimiku, či jak se ty jejich stachanovské korporace jmenují, ten generální nebo oligarcha skončil, tak spadne na ulici na ježka, nebo spáchá sebevraždu skokem z výškové budovy coby sovětskou formu výpovědi bez udání důvodu, popř. ho odstaví zkrátka od zdrojů a najednou zchudne, je to STÁLE CENTRÁLNĚ ŘÍZENÁ AUTOKRACIE, tzn. komunismus) NEEXISTUJE ŽÁDNÝ SOUKROMÝ KAPITÁL.
          Je na to ještě jeden výborný důkaz z doby, kdy začal soudruh Putin tu svévolnou okupaci Ukrajiny a sovětské centrální bance pochyběly devízy v důsledku sankcí Západu. Nařídil pak zkrátka všem těmto státním podnikům, které se tváří jako soukromé tím, že mají v čele oligarchy (ale ti jsou řízeni samo soudruhem Putinem, tedy z centra), že vyloženě MUSÍ odvádět devízy právě centrální bance. Takhle chvíli byli schopni fungovat, když se běžní Sověti zkraje toho roku 2022 zbláznili a začali logicky vybírat své devizové prostředky z účtů sovětských bank.
          Tzn. jakýkoliv soudruh, který tady kdy na pozvání Jardy Tvrdíka přicestoval z té čajny a vyloženě nás kulturně obohatil svou přítomností na slavistické socialistické tribuně, JE VYSLANCEM SOUDRUHA PING PONGA z čajny, který tu jeho korporaci vlastní jako státem řízenou..čiže i Slavie byla svého času majetkem čínského státu..

• Z jednotlivců vypíchl nový trenér Pardubic hrotového útočníka Marzuqa Yahayu (20). „Něco neskutečnýho. To je tak důležitý hráč. 

zdroj: https://infotbal.cz/slavisticka-skola-v-pardubicich-hlavne-zlepsit-kondici-hlasi-strihavka-yahaya-neco-neskutecneho/

a něco pozitivního ze slavistického totalitního koše.. Pardubice hrály fakticky jako vyměněné. Mají dlouhodobě velmi dobrý scouting na regionální klub (už z dob trenéra Krejčího - příchody Cadu, Ewertona za mnohé) a na tohohle Yahayu jsem upozorňoval, když jsem ho viděl poprvé v Opavě, čiže souhlas s kolegou Střihavkou, který za tak krátkou dobu udělal s týmem divy. Uhráli naprosto zasloužený bod proti kádru soudruha Veselého, který má spousty individualit, které ještě před pár lety hrály v těch našich nej klubech, tzn. Bohemka má i tak výrazně papírově lepší tým než Pardubice i s tímhle zajímavým scoutingem. Na hřišti to nebylo ale vidět..

• k Červikovi. Já jsem ho doporučoval Baníku na začátku minulé sezony, s dovětkem, že je to hráč s herní inteligencí, od té doby ho tlačím a myslím si, že je to jeden z velkých omylů slavistické akademie, že ho pustili. Vůbec to nechápu. Pro mě není vůbec překvapení, že jde takhle nahoru, tlačil jsem ho, dokud ho nekoupila Plzeň, kde má Ada radary na tyhle bonitní trady. Byl a je mladý a má všechny atributy budoucího výborného fotbalisty, snad jen možná hra hlavou u něj není dominantní. On už asi půjde spíše přímo ven, než do Sparty. Trošku nechápu, že šli do neprověřeného Solbakkena namísto tohoto kluka. Ale zase Brian měl do té doby snad 100% scouting z hráčů, které přivedl. Tenhle kluk už jim asi utekl, to by ho museli přeplatit jako Slavie Chorase, jinak ho Ada ke konkurenci nepustí.
    Už napíšu něco k repre. Nejdříve, co se mi líbí - líbí se mi Ivanovy nominačky, je to spravedlivé, stejně tak se mi líbí, na jaké hráče sází do základních sestav, pak už je to ale o práci trenérského týmu - na taktice, schématech. A ta už trvá rok. Pokud by tohle měl být vrchol, protože po roce už by měly být nějaké principy vidět, pak lze konstatovat, že to na ty nej týmy nebude stačit a těžko budeme brát body týmům jako Španělsko, Anglie, Belgie, jako tomu bylo za trenéra Šilhavého.
    Vadí mi hlavně ty hluché pasáže, kdy nás zavře prakticky každý tým, se kterým hrajeme. Kdyby nás jen zavřeli, tak by to bylo ok, ale oni mají i několik tutovek za zápas, a jsou to týmy jako Albánie, Gruzie, kterou ale považuju v uptrendu, hodně ji fandové podceňují, ale mají hráče ve výborných týmech. Nicméně oba pod námi v žebříčku, kde my nejsme taky nijak navíc vysoko.
    my jsme ale byli favority téhle skupiny. Obhájím si to lehce. Podívejte se na naši lavičku a na lavičky soupeřů v téhle skupině, kde hrají naši kluci v zahraničí, jak se daří českému klubovému fotbalu, Ivan má fakt nej tým hned po té zlaté éře trenérů Brucknera, Uhrina. Měli jsme i štěstí na problémy Ukrajiny asi v souvislosti s válkou. Podle mě to byl další favorit skupiny, trochu mě zklamali. Odehráli kvalitní session až tuhle poslední. Ale i tihle měli proti nám spoustu šancí, hlavně teda u nás, kde jsme neměli vyhrát, to byl remízový zápas a na šance pro Ukrajinu.
    Proto říkám, že jsme ještě neměli kvalitní soupeře vyjma Portugalců na ME, a ti hráli jako po flámu, byť je někteří chválili. Naldo úplně nulový na celém ME např. Počkejme na kvaldu MS, materiál má Ivan výborný, možná potřebuje více času. Obvykle stačí trenérům ten rok, ale třeba toho času potřebuje na vytáhnutí maxima z toho týmu a vyváženost defenzívy i ofenzívy zkrátka více.
    Má ale tak kvalitní tým, že si dovolí dnes oželet i Brábu, který hraje v Řecku nyní výborně, Soluň snad vede tabulku ligy, absence Chorase vepředu třeba vůbec nejde dnes vidět stran šancí - možná by podržel více míč, což nám dnes trochu chybí. Ale to je právo trenéra, stejně jako není možné Hašanovi vyčítat, že soupeři nemají dostatečně široké kádry - na Albánii to bylo vidět nyní markantně (mají nějaké výpadky hráčů + asi únava, mně se už nelíbili tady u nás, dost nám to tady ulehčili).
    A bylo by zvláštní, když máme rekordní počet krajánků a ve výborných ligách + se daří domácím týmům v pohárové Evropě, kdybychom to nepřenesli na repre. Ale tohle by fakt na tu špičku nestačilo. Jakmile příjdou kvalitnější střelci, tak nás budou vzadu trestat, bohužel. A to tým sráží. 

• ale koho musím fakt pochválit, to je trenér Suchopárek, to je trenér podle mého gusta, výborný psycholog, což ukázal na tom switchi té špatně se rozvíjející kvaldy. Pracuje fakt s málem, někteří hráči by podle mě nebyli ani v nominaci, kteří dnes hráli, nebudu jmenovat, pač je mám i blízko. :) na těch místech je prostě konkurence vyšší, ale ti kluci jsou zranění, nebo si je bere Hašan do áčka.
      Doufám, že trenér Suchopárek zapomene na myšlenku, že kdo byl kdy už v áčku, tak zpět není cesty. Pokud se jedná o šampionát, měli by jet ti nejlepší. Tak doufám, že v červnu nebude Hašan nebo Jarda Veselý potřebovat od Viťaze, popř. nevím, jestli i Hloža ještě může, posekat zahradu a pustí je na to ME zvlášť, když je to vedle na Slovensku.
      Aby si i trenér Suchopárek mohl sáhnout na nějaký velký úspěch, jakože už byl blízko semifinále minulého ME, kde už jsem ho chválil, což by podle mě byl už vynikající úspěch pro tuhle generaci našeho fotbalu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší