Chválená kampaňovka Lands of Galzyr se rozšišuje o další dobroty
-
". Přeci jen díky nim bude moci ke stolu v jeden moment přisednout až pět hráčů místo původních čtyř."
No, ale ruku na srdce - chce tohle hrát někdo v pěti lidech? Tahle "hra" je víceméně gamebook, který využívá deskoherní komponenty místo character sheetu. Takže z principu je to víceméně sólovka. Hraní ve víc lidech je samozřejmě možné, ale je to tak trošku jako hrát jakýkoliv jiný gamebook, kdy si ho předáváte a každý čte chvilku. Možné to je, ale nikdo to nedělá (krom rodičů, kteří čtou dětem. Ale to není kvůli hře více hráčů, to je proto, že dítě si to ještě nepřečte)
-
-
Díky za reakci. Jak jsem slyšel, že je to kampaňovka, tak jsem zbystřil. Ale kampaňovky mám na hraní se ženou, takže pokud je to primárně o předčítání ostatním nahlas, tak to mi skvěle vyřešilo dilema 😀.
-
-
Vyřešilo, že do toho jde, nebo ne? :-D
Jako nic proti té hře. Já ji mám fakt rád. Ale je u ní fakt dobrý vědět o co jde a mít na tohle chuť. Osobně mám i problém tohle nazývat deskovou hrou, pro mě je to gamebook. Který ale díky komponentám dělá některé věci jinak (plynutí času, změny herní mapy ...) Ale gameplay (mimo čtení) tam fakt skoro není. Mapa není o nějakých strategických bitvách, pouze na ní žetony eviduješ, kde jsou questy a kde je tvoje postava (a jaké gamebookové odkazy z té lokace může jít). komponenty jsou vlastně kartičky itemů, společníků, status efektů, aby je člověk pořád negumovat a nezapisoval. A při čtení se akorát kostkama dělají jednoduché skill checky. Takže pokud chce člověk pohodobý gamebook s light legacy prvky (nic se neničí, ale některé věci mají dopad na hodně her dopředu) tak je to ideální. Pokud chceš člověk strategický gameplay, tak ne.
-
-
Nejdu právě. Gamebooků mám teď dost, prahnu spíš po skutečně kooperativních kampaňovkách, kde má kooperace smysl 🙂. Ale jako Galzyr zní skvěle, jen ho teď opravdu nepotřebuju.
-
-
-