Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    A FPS máš pořád 200 apod i když si zapnul ten vsync?

Vypadá to tak, když 8XMSAA tohle řeší a tedy hodně zatíží kartu a sníží FPS. Divný. Jestli máš teploty ok tak netuším. Většinou to je to co jsme psal. Hodně FPS a karta dělá ten zvuk.
    Klidně může být nová to je prostě kus od kusu. Lze to otestovat u jiné hry kde vypneš vsync a v menu budeš mít také stovky FPS. Anebo MSI afterbuner nějaký test a vše dát na min. To budeš mít také hodně FPS.

- V MSI Afterburner je možné nastavit chlazení karty na určitá %. Podle toho uslyšíš zda to je větrákem :)
  • Jack1947
    Sice to sem nepatří ale naposled když mi odcházel zdroj tak mi celé pc jen "zhaslo" - tedy uplně. Bylo to při hraní Dead island. Takže si nemyslím že by grafika vydávala nějaký ton předtím než zkape ale zkušenosti s tím nemám každopádně to je holt dan za zmrvenou hru. Když to dělá i PS4.

Pc mi např vydávalo za začátku s novým zdrojem takové skřípání trochu jsem se bál poté to přestalo, jinak pokud tam máš teplotní čidlo tak by ti to hlásilo pípáním což ostatně spomenul už Keyz. To pípání je samozřejmě blbost když grafika vydrží i 80stupnů v plné zátěži. Začne pípat např při 65+... na to bych moc nespolehal... ani nevím proč tuhle srandu tam mám dneska to ani není potřeba vše řeší programy.

Pískání jsem ještě u grafiky neslyšel... *15* ale asi to nebude nic příjemného. *3*
  • MidnighT91
    Grafika rozhodně hučí, nepíská. Navíc pc je nové takže vadu karty bych vyloučil. Pc v menu dál hučí i po zapnutí vsync ve hře i na grafice. jinak hra sama o sobě jede naplno pouze se sníženými texturami ( když jsou textury na ultra tak hra místy zamrzá takže jsou na vysoké).

BTW: I když nastavím 8x MSAA tak to během hraní ani v tom největším davu hučet nezačne...
  • ringmancz
    poslední dobou tam Sony moc svých her nedává. co se dívám, tak leda All-Stars Battle Royale, předtím Puppeteer, Sly Cooper a pak zas dlouho nic. čekal jsem na flOw nebo Flower a rok a půl nic, tak jsem si to musel koupit :)
  • ringmancz
    já to třeba nemám. ale jestli to nebude tím, že nemám adventury rád
  • ucho

Adventury

http://www.bundlestars.com/all-bundles/conspiracy-bundle

za ty peníze pěkná nálož adventur. ale pochybuju, že je ještě někdo nemá.
  • ucho
    to jsem kontroloval jako první, ale ne.
  • ucho
    Náhodou já to tak kriticky nevidím. A přijde mi, že se to pomalu zlepšuje. U mě za tu cenu pořád dobrý, ale celkem chápu, že nemají pořádně co nabízet.
  • Keyz
    Jestli vyletí v menu FPS tak to nemá co hučet ale případně "pískat" a jestli to píská tak to dělají cívky na grafické kartě. To je vada karty.

Lze to řešit zapnutím vertical sync v menu hry anebo zapnutím vertical sync v ovladačích karty pro tuhle hru (v ovladačích lze měnit nastavení pouze pro vybrané aplikace a ne globálně). To udělá mimo jiné, že FPS nepůjdou více jak obnovovací frekvence monitoru. Tedy většinou 60 a to i v menu.

To bude asi to co myslíš. Jinak by to muselo hučet u každé hodně náročné hry kdyby větrák nestíhal chladit.
  • MidnighT91
    Teď si o tom problému čtu a podle všeho si na "náročnost" onoho menu stěžují i na ps4 kde to dělá to stejné a píšou že je to způsobeno tím že to menu oproti samotné hře nemá fps lock a fps v něm vyletí na 200.
    Btw: jakákoli z posledních her mi na pc jede na ultra ve full HD, jmenovitě FC4, Shadow of Mordor (a to včetně HD textur). každopádně díky za rychlou odpověď měl jsem v plánu to otestovat ale ještě jsem se k tomu nedostal...
  • Keyz
    Jestli hučí tak to asi větrák nestíhá.

Zapni HW monitor a během hraní (chvilku hraj) pak udělej to co popisuješ a mrkni na hodnoty.
    HW monitoru na teploty CPU a GPU. Asi někde bude hodně a proto to začne hučet.
  • MidnighT91

AC U

Chlapi můžete poradit? Už pár dní hraju ac unity, hra to není špatná a sama o sobě jede překvapivě dobře v rámci optimalizace, ale poslední dva dny jsem se setkal s problémem který mě poměrně děsí a znechucuje mi hraní. Totiž, kdykoli přejdu do menu s úpravou postavy ( takové to bílé s 3d modelem města) pc začne v několikavteřinových intervalech velmi hlasitě hučet, a to tak že to zní jako startující Boeing. Nevíte co to může způsobovat, zkoušel jsem si hrát s nastavením gk ale bez výsledku. Ze začátku to hra nedělala...
  • homeles8

DayZ

Zdravím. Čet jsem si pár článků a trochu víc komentů o DayZ a je hodně komentů, že když se to hraje ve více lidech, tak je to skoro nejlepší hra. Popisujou zážitky, jako by je sami zažili :-) Nadávání mě neodradí počítám s tim, že to bude vypadat a fungovat co nejhůř. Každopádně, hrál by tu někdo, kdo je v pohodě a chce si to taky zahrát a užít? Když se tu pár lidí najde, tak bych si to i koupil. Nikdo můj známej to nehraje.
  • Miserius
    Na PS+ velkolepě serou... Horší a horší hry od tý doby, co je PS+ povinnost na ps4... Driv bylo jediny lakadlo hry na ps3, ted uz to je druhotna featura
  • nenakoupils všechno nalitej? :D
  • ucho
    hm, můj wishlist je z nějakýho důvodu prázdnej, a mám za to, že včera jsem tam měl ještě spoustu věcí.
  • ucho

U příležitosti dvacátých narozenin značky PlayStation zlevnilo Sony téměř osm desítek her.

God of War: Ascension za 260,- zní lákavě, ale říkám si, jestli má vůbec cenu něco kupovat, když má člověk PS+, to by do roka mohli dát.
  • i tu podzimní nasadil tejden před steamem, nejsou blbý :)

ale tahle je výrazně s větším záběrem, v tý první byla v mým wishlistu zlevněná jediná hra, v týhle už asi šest ;)
  • Hmmm nikdo nikde... zvlastni...
  • To už to vyšlo? Jsem si toho ani nestihnul všimnout.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit