-
Přesně. Jakmile zapneš AA další věci "navíc" tak máš těch 60FPS a někdy to je i pod. Tedy takovou kartu stále využiješ na maximum pro pouze fullHD jak píšeš. Jestliže chceš mít maximálně kvalitu.
A ta spotřeba je super. Nějaké prachy to ušetří a ten směr se mi líbí. Silné stroje a efektivní spotřeba. Oproti tomu AMD které má ještě silnější stroje ale horší spotřebu.
Snad i s dalšími CPU budou hry lépe vyžívat více jader, když frekvence již tolik neroste. Když jsem taktoval e8400 to šlo jako nic. Dnes to je hodně omezené. -
Daniel Vávra: ''O herním průmyslu''
https://www.youtube.com/watch?v=zwZ7Tjtd_Rg&index=1&list=PLgzlUXEE6QUwkb2J_1wtwQI3xE_2QO67c
Sice staré na WH jsem zaznamenal info dnes. -
Jo, ta spotřeba je super a pokud člověk má nějakou starší kartu a chystá se na upgrade, tak se mu investice do nové řady určitě vyplatí.
Já ale nedávno pořídil 780Lightning, takže mě se to moc nevyplatí. Výkonově mi při FullHD ještě poslouží nějakej ten pátek.
Jinak podle mě 980 stejně na fullHD moc nevyužiješ, pokud si teda opravdu nepotrpíš na 60fps u nových singl player her. V MP člověk stejně plno efektů vypíná.
Co jsem koukal na benchmarky, tak třeba Crysis 3 s 4xAA a plné detaily běží na cca 50 fps u 980 zatímco obyčejná 780 dává cca 41 fps.
Jasný, přijdou nové hry, které budou náročnější nebo s horší optimalizací, ale pokud člověk nemusí mít nutně vysoké AA a 50-60 fps, tak mu slabší karty poslouží stejně dobře.
Ta 970 už je ale zajímavější volba. -
Teď mám problémy se svou GTX670. Pokud bude pravda to, že se fakt posr*la, tak si asi vezmu něco takového. Každopádně bych nespěchal. Dokud mi slouží ta, co mám, tak rozhodně měnit grafiku nebudu. On ani není důvod spěchat s koupí. Je vlastně otázkou, jestli jsem schopen využít tolik výkonu. Mám jen jeden monitor a hraji de facto jen tak nějak aktivněji CS:GO. Když jsem si kupoval GTX670 před dvěma lety, tak jsem uvažoval jinak. Hrál jsem Battlefield 3 a tyhle grafický masakry a ještě jsem měl nějaké plány, jak maximálně využít výkon, ale nějak se sen nenaplnil a ty hry, co teď vycházejí, stojí s prominutím za houby. Nic, co by mě vyloženě přesvědčilo, abych měl touhu si to zahrát na maximum. Ale na druhou stranu, když už kupovat znovu grafárnu, tak aspoň ať je trochu lepší. Zvykat si na něco horšího nehodlám. *15*
-
I ve fhd takovou kartu vyuzijes, pokud rad hrajes na max detaily, nedejboze s vyhlazovanim a chces solidni fps, treba 60. Ja si rad vychutnavam hry na vysoke detaily ve fullhd a pokud muzu, zapnu AA. Pritom to pod 30fps nesmi spadnout, ideal tech 50,60,,, za chvili tu mame pCars, GTA5, Zaklinace a dalsi, dalsi graficky narezove hry. Aktualne mam pouze 760, protoze jsem cekal prave na 9xx radu a
kolega nad tebou. Spotreba je hooodne dulezita, x hodin hrani denne ti mezi ruznyma kartama udela treba i 500kc za rok ve spotrebe, i vic... radeji si priplatim dva litry na 970tku, ktere se mi za dva roky vrati na spotrebe, nez treba kupovat 280X, kterou jsem mimochodem mel a krome ceny nebyla nicim zajimava, asi jako kazde soucasne AMD.
980 ma vykon asi jako 780Ti bez OC a zere cca 170W max zhruba, to je neskutecny masakr. Osobne chci 970tku, protoze mam pravidlo, ze vic nez 10 klacku za gpu nedam. Ale i tak, vykon 780+ respektive o 100 procent skoro vyssi, nez moje 760 a spotreba nizsi, to je narez a chci ji. Uz se tesim na dalsi minimalne rok hrani na plne pecky. -
Řada 7xx je dobrá. Ten skok v rámci stejné série 560,660,760 je u 760 opravu znatelný.
Navíc když vypneš různé věci, které hodně zatěžují počítač a nejsou skoro poznat. Tak to je krásně plynulé a vypadá to jak má.
U té řady 9xx si zase skvěle vyhráli se spotřebou. Těším se na 970. x70 většinou utáhnou vše i když dáš nastavení na max a nic neřešíš :). A ještě máš nějakou rezervu. -
Furt je co závidět. Např. v momentě kdy bych měl Force Dynamics cokpit a 4K Rift a nejnovější GPU v triple-SLI, našlo by se zase něco jiného, co by člověk strašně chtěl. Třeba být rád za to co člověk má ;o] Někdo chudák nemá ani ten Playstation 1, hry ho strašně zajímají... To musí být docela utrpení. Pamatuju na sebe, než jsem měl první vlastní PC, nebo tak :)
-
GPU sice hezké, ale podlě mě momentálně celkem zbytečné. Pokud člověk nemá v plánu v následucích měsících hrát ve 4K rozlišení nové hry, tak je ten výkon zbytečný a nějakej pátek bude zřejmě docela nevyužit.
Jedině snad Star Citizen, ale to není hra pro každého.
Navíc pro 4K u nadcházejících her by to asi chtělo spíše 2 tyto karty, než jen jednu.
Já věřím, že si osobně s přehledem nějakej ten pátek vystačím bohatě s tím co mám. 4K zatím neplánuju.
Ale tak proč né, že. -
Já akorát je tomu týden upgradnul na (pro někoho možná šuntovní) 760ku z ještě šuntovnější 560ti a chrochtám si blahem :) Položily to na kolena až tři monitory a to jen v Crysis na plné a v p Cars na plné. Člověk nemůže mít všechno ;o) GTX9xx přináší zajímavé technologie. Jakmile to hry využijí, bude to zase o něco lepšejší zážitek, prý už i ten GSync (dle fora na Guru3d) v nových ovladačích funguje parádnějc... Edit: No mít na to procesor a ideálně i GSync ready monitor, tak bych měl prachy asi i na tu kartu :) A spotřebu už bych vůbec neřešil, i když nízká by asi rozhodně potěšila, obvzláště pokud by bylo těch karet několik. No hýřit penězi, bral bych hned tři :)
-
:+ nejspis jen test kolik je tu zavistivcu bez penez
-
nerd
-
Tak co, kdo si koupi gtx970 nebo 80... ten vykon a spotreba jsou luxus.
-
Miserius: *1* Jo, některý sprostý slova napsat jdou. A to s tím zviditelněním a vytřískáním peněz je bohužel pravda.
-
Plottwist: Jeho přítelem je místní Ježíš.
-
Do McDonalds můžeš jít beztrestně v jakémkoliv věku.
-
Můžu napsat doprdele, ale ne po*no... Asi kdyby si to nějaky dite precetlo bez hvezdnicky tak by slo ven a zabilo prostitutku... Zalezi jak myslis nesmysl, pro nejakyho stourala to je moznost jak se zviditelnit nebo z toho dokonec neco vytriskat, ze to je padly na hlavu to je jiná...
-
Tak pište "promo s buchtama" ...každej to pochopí ;o) ale je to dlouhé, to je fakt :/
PS: Na mně ještě žádná reklama nikdy pozitivně nezafungovala. Možná až na pár výjimek. Spíše mně to ale taky od produktu odradí (teda pokud těch prvních pár vteřin té samé reklamy vidím za den 47x). To pak beru všechno okolo, jen ne to ono.
Např. do Alzy jsem chodil i před tím, nebo i jinam, podle toho kde co, ale teď už tam jdu fakt jen když musím, neboť mám z toho zeleného úchyláka pomalu deprese :D -
Jak jsi přišel na to, že mi to přijde normální??? Jen jsem psal, že podobná žaloba je podle mě nesmysl. A pochybuju, že ta reklama někoho naláká, když tu každého jen štve. A tu cenzuru p.rna taky nechápu *1*
-
Ty jo já už ani nevím, jestli jsem PCčkář, nebo konzolista, ale to z těch (zatím 3 lidí) neměl fakt nikdo aspoň trošku smysl pro humor? :)
-
Co to je za argumentaci ze to odklikne ale lže, nebo že někde je po*no? Co to s tim má společnýho? Jednou je na webu kde jim potvrdil že mu je 18 tak mu ukážou kasíno, že mu 18 neni to už je jeho boj... Tobě přijde normální lákat 11 letý fakany vsázet na internetu, protože někde na webu je po*no a stranky kde nekomu řežou hlavu?
Doprdele už, odstraňte slovo PO*NO z cenzury, co to má za význám?