Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nekromant33
    tak na ios je to docela fajn, s klasickým ovládáním může být jenom lepší
  • no prave, ja bych to cekal presne inverzne, madla dolu, plosky trochu vybouleny nahoru nebo plochy, kdyz uz jsou to ty plosky

kdyz tam bude clovek smrdlat takhle shora do dulku, to bude presnost jak na paralympiade... *6*
  • od urcitych rozmeru se asi blbe shani tak siroky pruhy platna *5*
  • to asi kazdej, koho bavi hrat hry a ne jen proplouvat interaktivni filmy...

jenze to zas narazime na to, co chce dav, a co chtej hraci

dav chce linearni jednohubky, takze nejvetsi neduh soucasnych her je pro ne vlastne plus, proto se delaj trapny hry a vychazej na ne trapny recenze, trapny hry jsou norma, takze se hodnoti kladne i kdyz to sou hovna, a neni o tom pomalu ani co napsat

nakonec to dopadne jak ty nfs, stopadesat dilu o nicem, ale samotny jmeno kdysi dobry hry drzi prodeje nad vodou, i kdyz nestoji za zlamanou gresli
  • pokec s Andrejem Anastasovem

http://www.youtube.com/watch?v=cWBHHtLr-Es

musím říct, že když jsem to dokoukal, bylo mi FAKT líto, že tenhle člověk už nepíše... ten má k těm hrám tak skvělej přístup, že to z něj úplně sálá, i po těch asi 30 nebo kolika letech.

obávám se, že na něj a podobný nikdo už nikdy neměl, ani Tukan ne...

(jo a mistr Červ je teda na facku, jak pořád přerušuje, ale zase chápu, že chce mít těch dílů hodně, takže musí usměrňovat, aby bylo o čem kecat i příště... zrovna tady u tohohle pána to ovšem myslím bylo zbytečný, jeho historky o současnejch i historickejch hrách bych mohl poslouchat klidně hodiny, stejně jako když mě před 20 lety bavilo číst všechny jeho recenze)
  • Keyz
    Pak to je dost smutný. Když i vzdělaný recenzent který toho minimálně hodně nahrál to hodnotí z pohledu davu.
    Mám rád hodnocení z pohledu hardcore hráčů, protože často řeší podstatu hry a jak se hraje. Je to sakra hra, má se to hrát a ne čumět, jak to něco dělá celou dobu samo a další srandy. Taky řeší herní prvky a fakta. Díky tomu máš přehled který pochopí většina. Žádně složitě kecy o herním zážitku a spanilé cestě danou hrou. Co to je ví pouze autor a vůbec ti to nepomůže před koupí hry.

Navíc jsou často přísný a díky tomu vyniknout podle čísla a verdiktu skvělé hry. Neodpouští vše co si dovolí vydat velké studia. Hra kterou nelze po vydání dohrát, závodní hra s 30 FPS, 3 hodiny SP kampaně, port z konzole který je zoufalý.... To bylo bylo lepší kdyby u těch FPS ten SP nebyl, jak to je debilní.
  • Keyz
    Dík.

Je to borec. Uměl věci zařídit.
    Taky souhlasím, že by se hry měli dohrát, protože pak nelze dobře ohodnotit příběh a další prvky. Taky je pak v recenze často více faktů, které mohou pomoci při rozhodování.
  • Obezita, nadváha, korpulence. Ať to nazvete jakkoliv znamená to totéž, být jako prase. (South Park s01e01)

Proč prasata mají často krátkné upnuté hadry je k nepochopení.
  • Celosvětově se prodalo již více než 6 milionů kopií The Last of Us.

Jde spíš o to, že na zahraničním serveru se objeví nějaká novinka a to samé se hned objeví na všech domácích serverech, i když to třeba není nic zajímavého pro tuzemské hráče. Jediná změna je, když to (nezřídka) je blbě přeložené, nebo tu novinku píše člověk, který evidentně neví, o co jde, a pak to vyznívá divně.
    Dále spousta času a prostoru věnovaná propagačním článkům na budoucí hry, které slouží pouze k reklamně a půlka informací jsou velkohubá prohlášení, jak hra bude skvělá, technicky dokonalá, originální a bla bla bla. Redakce musejí vědět, že jsou to kecy, ale stejně si neodpustí tím zaplácat místo (na webu to tak nevadí, ale v tištěných časopisech mě to vždy štvalo). Často mám pocit, že po samotném vydání ty hry jako kdyby už nebyly zajímavé. Narychlo se zfoukne recenze, za týden se objeví článek jak hra je/není úspěšná z hlediska prodejnosti a za pár týdnů se rozjíždí stejný kolotoč s novým pokračováním v sérii. Hry se mnohdy zřejmě ani nedohrají, nebo jen tak v rychlosti, nebo se recenze vydá až moc rychle na to, aby bylo možné se poctivých hraním dostat do pozdějších fází.
    O těch vyzdvihovaných retro plošinovkách a spol. to je také pravda. V osmdesátých a devadesátých letech jich byly mraky, blbé i výborné. Ty současné indie objevy s vysokým hodnocením vypadají často hůř něž ty historické a s hratelností je to podobné. Mnohé starší kousky by s přehledem i dnes proti nim obstály v přímém porovnání, přestože vznikly v dávných dobách.
  • ne, musis pockat na PS5
  • pravdu ma, z pohledu hardcore hrace, ale bohuzel svet=obchod, takze se nelze divit, ze se ridi vetsinou, a vetsina je povrchni, tak vznikaj povrchni recenze (aso ne u vsech, to ani nedokazu posoudit, ale treba ta na dragonfall, to by zvladnul napsat snad i clovek, co to nehral, a pusobilo to tak na me, slohovni cviceni bez obsahu, jak kdyby to bylo preview nikoliv recenze)
  • Ať si o něm každý myslí, co chce, ale naprostou pravdu má v názoru na herní časopisy (weby) a indie hry (plošinovky ap.).
  • Deus Ex The Fall

Za necelé dva dny má vyjít PC port mobilní odbočky serie Deus Ex s podtitulem The Fall. Při předobjednávce nabízí zdarma první díl v GOTY edici.
    Pokud někdo má zájem, asi nejlevněji jde hra předobjednat na nuuvem, kde hru mají za v přepočtu nějakých 170 kč (o kilo levněji než na steamu a o 30 kč levněji než na GMG).

Osobně se na hru těším opravdu dost, protože poslední "velký" Deus Ex mně velmi bavil a považuji ho za jednu z nejlepších her minulé generace konzolí. Zároveň jsem opravdu vděčný vývojářům, že se rozhodli tuto hru portnout, protože zařízení od Applu nemám, a můj androidí mobil hru ani nespustil. Z videí se mi hra velmi líbí a jsem rád, že zachovali původní stylizaci, kterou měl HR.
  • haha, prej beyond two souls nejvetsi ubohost, porad muj clovek i po tech letech, co jsem o nem neslysel *5*
  • 30fps, takze spis pujde nez pojede...
  • Ja mam Dual Shock radsi. Myslel jsem si ze na velky ruce bude pohodlnejsi ten od xboxu ale nevim proc ten playstationovej je proste proste lepsi. Snad teda az na ty spouste ktery jsou u toho xboxovyho lepsi. Jak jsou na tom ty novy ovladace ale nevim. Ten Playstationovej jsem videl jenom v obchode na predvadecce s uplne olamanejma gumama na packach.
  • Já bych se toho nebál - spíš myslím, že je to funkční prvek než výmysl ulítlého estéta. Plocha, kterou „oblsluhuje“ palec na klasické páčce je vyboulená směrem nahoru (teď nemyslím tvar samotné páčky), zatímco tyhle dotykové plochy jsou vyboulené směrem dolů. Proto mi přijde přirozenější přistupovat k takové ploše směrem shora, aby se palec nedotýkal kraje dotykové plochy.
  • Pokud jsi naučený hrát na páčkách, tak při prvním vyzkoušení určitě nebude. Mě zase zajímá, jestli to bude lehčí na naučení než analogový páčky.

Nedávno jsem zkoušel poprvé v životě ovládat FPS pomocí páček a motal jsem se tam jak e-e v míse...
  • Andrew - Rozhovor

Nekonečný Labůžo #2
    Andrej Anastasov
    https://www.youtube.com/watch?v=cWBHHtLr-Es
  • Spades
    Nechápu, proč když už dali klasické tlačítka, nedali tam i klasický D-Pad. Tohle vypadá hůř jak D-Pad na x360...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit