-
Vzal jsem si ho a díky. Ať kdyžtak kolega nad tebou pošle ten svůj Pilgrimovi, když jsem si ukořistil tenhle :) -
Když je o něj teda zájem, tak tady je i můj a když si ho vezmete, tak to aspoň řekněte, ať to ostatní zbytečně nezkouší, je to obyčejná slušnost, když už vám někdo něco dává zadarmo.... 8YZS-4HMP-2A5P-Z4KB
-
Je fakt, že dobře propracovanejch příběhů, v tom smyslu, že sama příběhová linie dává spíš iniciativu k tvorbě příběhu samotnýmu hráči, je extrémně málo a asi bych dlouho hledal nějakou, který se povedlo dokonalosti alespoň přiblížit. Witcher má přesně ty chyby, který píšeš a to ho taky nehodlám nějak hanit - je to skvělá hra. Ale je tam určitě dost velká průhlednost - můžu se přidat k tomu nebo k tomu, když se přidám k tomu, může to dopadnout tak a tak, bla bla...
Řekl bych, že paradoxně čim větší a propracovanější se snaží dějová linie ve hře bejt, tim omezuje hráčovu vlastní iniciativu ten příběh ovlivňovat. Když zajdu do extrému, tak sandboxový DayZ, kde v podstatě neni žádnej nalajnovanej příběh, nabídne hráči absolutní moc nad příběhem svojí postavy a třeba díky tomu jsem si to nejvíc užil. Samozřejmě je to zase omezený možnostma hry, ale snad je jasný, jak jsem to myslel. A taky je teda fakt, že většina těch "vzrušujících" momentů nastala při interakci s ostatníma survivorama (ještě v počátcích, kdy se tolik nehackovalo a byla menší fanbase rozumnějších hráčů).
Ten příklad z DayZ je opravdu extrém, jen abych poukázal na tu nepřímou úměrnost rozsáhlosti předpřipravený storyline a iniciativy hráče. Ale v dnešních hrách máš podle mě vždycky několik různejch cest kterejma se dát, s tim že po rozhodnutí se to přehodí na tu danou šablonu + několik menších rozhodnutí, který neovlivněj hlavní příběh, ale určitý detaily. To je pro i jen lehce bystřejšího člověka docela laciná cesta a na hák tomu neskočíš, ale asi je to dnes jedinej uskutečnitelnej způsob, byť si představuju, že by se časem mohlo zapracovat na nějakym systému, kterej by příběh v podstatě generoval. Tomu moc po technický stránce nerozumim, ale imho by to buďto chtělo nějakou komplexní a hrozně rozsáhlou síť právě těch šablon, což by asi byla neskutečná práce, anebo nějakou šíleně promakanou AI, ale asi fakt na tý úrovni, kdy by byla schopná zničit lidstvo, prostě skynet level. *15* -
Jesper Kyd a jeho Hitmani a Freedom fighters
-
Jsem měl zaškrtnuto jako anonym, sorry. Teď už je asi vidět.
-
Jasný, myslel jsem to spíš u hry, která má hodně různejch cestiček, rozhodnutí a variant ubírání se děje. Těch je ale jak šafránu. A to je možná ještě hodně velký podcenění šafránu. *3*
-
surikata@tiscali?
-
Kdyby nechtel kolega, tak bych se hlasil
-
Jestli ti je vyloženě na nic, tak ho s díky vezmu :) Případně tiscali mail?
-
já mám taky klíč, chceš ho poslat?
-
Levolution *1*
-
Díky za ochotu. Škoda, že ten co si to vzal neřek ani bů.
-
Pravda no mohli ji zmenit radsi, nez upravovat do takoveho paskvilu.
-
Presne to si rikam taky, kam to ta skvela znelka z 1942 a BF2 dopracovala. Ta prdici verze je fakt strasna. *1*
-
Battlefield 4 Battlepack Gold
6RZU-ZG6X-RM77-FUFS .....ak by niekto chcel... -
Rumunská stránka Sony se zmiňuje o PS4 titulu Siren.
Já jsem vždy myslel že Rumuni neví co to je Sony... stejně to asi furt neví :P -
pockej si na next-de-gen, ten vas s tim svym ps+ a mikrotransakcema jeste nauci skakat, jak sony psika *5*
-
Takovejch vzpominek...
To samy znelka MECu a USA...
Bohuzel tenhle pocit co jsem mel u BF 2 uz asi nikdy mit nebudu (vlastnim BF 3 i BF 4). -
K tomuhle se musím vyjádřit poměrně obšírněji *4*. První hra, ze které jsem poslouchal soundtrack i mimo ni byla DeusEx (2000 http://www.youtube.com/watch?v=2yDVM77lGlM). Pro ty mladší jen připomenu, že tehdy ještě nebyl iPod, takže jsem si ty mod soubory zkonvertoval na WAV a vypálil na CD a poslouchal to z discmana.
Druhá hra, se kterou jsem udělal něco podobného byl první Witcher. Tam jsem nemusel nic kutit, protože CD bylo v krabičce (co se prodávala v Česku), nicméně i přesto jsem oggy zase vypáral, protože na CDčku nebylo vše.
Pokud bych měl ovšem jmenovat jednotlivou skladbu (a pominu ty dvě hry zmíněné výše), tak to bude:
1) Unreal Tournament (1999) - Main title (http://www.youtube.com/watch?v=7MSFW8pZ-_4)
2) Civilizace IV - Baba Yetu (http://www.youtube.com/watch?v=IJiHDmyhE1A)
Pak bylo pár her, kde byly písničky od známých skupin, díky kterým jsem se s těmi skupinami seznámil (NFS Undercover - pro iPod Touch, nebo Prey). A poslední, sice není přímo ze hry, ale je na motivy "skutečných událostí" je DeusEx: SonicAugmentation (http://augment.ocremix.org/) -
Jen je hrozný, co z toho udělali v novějších dílech za prdící kravinu.. *7*