Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jsem v p*** :))

Jak jsem tu psal, tak jsem mi pokazila g. karta, ale teď mi odmítli reklamaci. Takže bych se rád zeptal, co bych měl koupit, pokud vám to nebude vadit.

Osobně bych chtěl něco, co je levné, ale hrají se na tom hry jak jedna báseň. Hlavně to musí mít výkon jak GTX670 (bohužel se už neprodává), nebo větší... ale ne zas moc, ať je to za rozumnou cenu. Nechci nic za 10 000 Kč apod. Já takový výkon nevyužiji. Stačí mi hry jako BF3, BF4, GTA IV, NFS MW 2012 na Ultra a Full HD. Dnešní Black Ops III hrát nemusím.

Takže mé požadavky nejsou úplně nejskromnější, jak podle koho. No však nejlepší bude ekvivalentní karta (výkonově) ke kartě GTX670 za nejrozumnější cenu.

DÍKY
    • Do týdne bude R9 380X, výkon a cena mezi GTX960 a GTX970. Nvidia tam nic nemá, minimálně než vyrukují s GTX960Ti.
    • jakubc
      Pokud potřebuješ Nvidii, tak máš jedinou možnost, 960ku (můžeš se jen rozhodnout, jestli 2 nebo 4 GB paměti)

Pokud ti nevadí AMD, tak tam je o něco lepší varianta a to R9 380 (taky 2 nebo 4 GB). Já se mezi nimi rozhodoval, ale 960ka nakonec prohrála kvůli o něco slabšímu výkonu a specifikacím, které vypadaly už trochu moc na kost osekané.

Jinak taková karta už dnes na 1080p v ULTRA na 60 FPS nestačí (u většiny náročnějších her), ale stačí snížit/vypnout nějaký ten zákeřný žrout výkonu, který se většinou na kvalitě grafiky ani neprojevuje, a dá se 60+ hrát. F4 se mi podařilo vyladit tak, že hra vypadá opravdu perfektně a jeden stabilně nad 60 fps.
      • No právě. Počítám s tím, že na nějaké ULTRA-MEGA vyhlazování nevé generace se vykašlu. Stačí full HD a nějaké rozumné detaily.

Jinak tohle mě docela dost zajímá: AMD nebo Nvidia? Co by mělo být lepší? resp. Proč se říká, že je Nvidia lepší? Jinak GTX960 měl můj bývalý kamarád a byl jsem dost překvapen, že přestože je karta mnohem novější, tak o moc lepší není. Není ještě jedna z řad Nvidie?
        • No podivej, spoustu let jsem mel AMD karty a ted jsem hned pri vydani koupil gtx 970 a cekal na tu uzasnou a legendarni podporu od nvidie, jak vse bude hned fungovat a ono ejhle.

Spousta game ready ovladacu jsou naprosto nefunkcni, kde jedine co se zvysi jsou frekvence "ovladac prestal fungovat" podpora sli je *mozna* lepsi, ale vzasade naprosto tragicka, kde skoro vse co by to sli mohlo vyuzit, sli nepodporuje.

No a pak samozrejme klasicke veci, kdy jejich feacury mezi sebou proste nefunguji. Jako DSR, gsync a sli najednou. Nebo vse co ma nvidia frameworky, nefunguje moc ani na tech nvidia kartach (byt je to lepsi nez na amd).

Na druhou stranu AMD to nema nijak lepsi. Ty nove karty jsou z vetsi casti stare rebrandovane chipy, ktere maji jen o neco vetsi takt ale v zasade se o moc nelisi od rady 7900 a podpora ovladacu rozhodne neni lepsi nez nvidia.

Pokud vydrzis na integrovane karte co mas na cpu, tak bych pockal jeste chvili na nejake dx12 hry a podle testu se rozhodl. Ale pokud chces kartu hned a nechces dat 10k, tak mas na vyber dve moznosti a to r9 380 nebo gtx 960. Myslim si ze oboje to vyjde dost na stejno, ale asi bych momentalne zkusil tu amd.
        • Veskoslav
          Mám oboje a podle mě je to jenom o tom, co preferuješ. AMD mnohdy nabízí lepší poměr cena/výkon, Nvidia má zase lepší podporu u výrobců her a jejich efekty. Já bych ti doporučil 280X OC, sice 6000, ale prakticky všechno na max. Ale pozor. Důležité je, u této karty obzvlášť, aby byly plně funkční větráčky. Jinak spotřeba a teplota není žádná hrůza a hlučná také není.
          • To sice ano, ale zrovna Battlefield je víc optimalizován na AMD. Spíš bych to směřoval k R9 380, pokud nechce davat 10k za R9 390. Každopádně je to spíš otázka preferencí. Pokud není opravdu člověk, který by se v tom vyznal, tak ať si spíš nějakou vybere, dle úrovně (tedy nerozhodoval bych se zda nVidia nebo AMD, když bych tomu nerozumněl). Maximálně kdybych měl AMD procák, tak bych asi směřoval spíš s AMD grafikou. Jinak je to asi jedno.

Každopádně obecně platí, že AMD se více zahřívají, potřebují větší zdroj a lepší chlazení. Pokud ti toto nevadí, tak AMD. Pokud ti to vadí, tak spíš nVidia. Detaily nechávám stranou :)
        • Tak dává smysl, že když má NV většinu trhu grafických karet, více uslyšíš, že to jsou lepší tyto karty. Osobně nemohu posoudit, na PC hraju minimálně a když už ano, nejsou to hry, které by nějakou lepší kartu vyžadovaly.
    • Veskoslav
      R7 370X, GTX 960, GTX 950, R9 280 či R9 380.
  • SalemCZ
    myslel jsem si že Ubi je bohatší https://www.youtube.com/watch?v=lNj99a_Cm48

p.s. čekal jsem že Nintendo bude v top 3
  • Joshua

Gold Rush! Classic

http://www.indiegala.com/game?game_id=c8f48fc7772311e49527778e52b0b949
  • Je ešte dnes nejaká konferencia prosím vás?
    • braveman
      Omlouvám se za mystifikaci, další konference zítra v 15:00.
      • Ty už jsi najdi jinou práci *7*
        • braveman
          Ty už mi dej pokoj *7*
      • Je to z Kolína! Aby to dělali ve tři, to by museli být blázni!
        • To je fakt to musí byt 15 00
      • PSN hra rain nabídne příběh kluka, kterého jde vidět pouze za deště. Další PSN hrou ve vývoji...

To sú cvoci ... tak neskoro?:( každopádne díky za info. Obom
      • Z Gamespotu:
        Wednesday August 15
        Ubisoft: 3PM local time (2PM UK time, 6AM Pacific, 9AM Eastern)

Nemá to být až v 15 hodin??

PS: I na stránkách Gamescomu píšou, že to je od 15h...
    • Ne
  • frag.ment

Ubisoft zjišťuje v online dotazníku, kdo by měl hrát Aidena Pearce ve filmové verzi Watch Dogs.

No, kdo jinej než Keanu Reeves..
    • KeanuX
      Keanovo *1* kamenej xicht by se do tý role náramně hodil :) Skvělej herec. *5* *4*
    • Veskoslav
      Viděl jsi, jak teď vypadá?;) Toho by jsi rozhodně nechtěl za hlavního hrdinu. Tedy pokud to není mírně obezní hlavní hrdina, kdy se většina tuku přesunula do ksichtu *1*
      • frag.ment
        Přiznám se, že neviděl. Pamatuju si ho z Matrixu a dalších sci-fi (naposled z Den, kdy se zastavila Země, což bylo nedávno v TV) a tam mi vždycky sedl, protože to žádnej velkej herec není, ale měl na to takovej ten xicht.. No třeba by se dal zase do formy (pár profrkaných týdnů kokainem a kila sou dole :-D ).
  • Keyz

Impressions: Consortium

http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/19/impressions-consortium/
    Zajímavá hra která je na kickstarteru
    http://www.kickstarter.com/projects/idgi/consortium-0
  • Kravicka

ok

Na Games.cz najdete i pravidelné testy a novinky z oblasti hardwaru, podcasty, rozsáhlou databázi her a speciály k očekávaným hrám ze sérií jako Kingdom Come: Deliverance
  • Nefunkcni PS Store aplikace (PS3)

Store na PS3 se potyka s obrovskym problemem. Doporucuji redakci tuto kauzu blize prozkoumat. Jde o problem se zamrznutim hlavni obrazovky obchodu. Na forech na to spila spousta lidi a ja mam tentyz problem. Store je pres aplikaci na PS3 de facto nedostupny. Nikde na internetu jsem k tomu nenasel zadne seriozni informace. Z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze nepomaha obnova souboroveho systemu, ani reinstall aplikace. Jeden clovek dokonce zkousel preinstalovat cely system PS3, ale pry ani to nepomohlo. Prosim timto redakci o nejaky clanek na toto tema.
    • Zase po update ? Já nebudu už slušný a pošlu herní divizi Sony do temných koutů ... Tolik let měli na to aby se naučili záplatovat pořádně a stále to kopou ... nemám slov ....
    • Miserius
      Co na tom chceš zkoumat? Sony oficialne napsalo ze za to muze novy update a ze pracujou na oprave a at do ty doby lidi nakupujou pres web aplikaci a i tak stahujou hry (na webu das Download to your PS3 a hned to mas na psku ve stahovani)
      • tak k tomu vyjadreni jsem se nedohrabal. Mohu poprosit o link na tu zpravu?
        • Miserius
          Je to vystaveny na Support foru, protoze si tam stezovalo 10 lidi kazdou hodinu tak to tam šoupli aby si to každej přečetl... O problému ví a pracujou na něm...
          Please be aware that there is currently some Network instability which may be preventing some users from Signing into the PlayStation Network and using the PlayStation Store. Our engineers are currently aware of this issue and have restored use to most users however a small amount of users are still experiencing issues. Our engineers are continuing to work to resolve this.

A já to psal k vcerejsimu blog postu a taky jsem dostal odpověď od člena PS Store tymu:
          http://blog.eu.playstation.com/2014/10/29/new-playstation-store-freedom-wars-unfinished-swan-lords-fallen/
          Jsem hned druhej příspěvek
          • ok, díky.

Stejně bych si rád přečetl nějaký kritický článek, odborně laděný, a to nejen tady k tomu, ale k problematice internetového připojení PS3 obecně, nýbrž mám toho zamrzání PS3 i v jiných aplikacích (hrách) až po krk. V drtivé většině případů se jedná právě o chyby při připojení na internet. Někdy mám ze stroje pocit, že se při jeho návrhu až tolik nepočítalo s tím, že internet bude hrát při jeho používání prim.
            • NAT 2 jsem si zpristupnil, kdyz jsem zjistil, ze bez toho nemuzu hrat s kamaradem Dead island. Ja mel kdysi hodne problemy s NHL14, ktera je imho velice zabugovana a EA servery na to navic nejsou uplne dobre. Hra mi casto zamrzala (nekonecne loadovala) pri pripojeni pro hledani volneho zapasu. A delalo to i po aktivaci NAT 2. Dalsim problemem bylo Gran Turismo 6, ktere kdysi obcas zamrzalo (take nekonecny loading) pri startu. Tam se mi ale nepodarilo na sto procent zjistit, jestli se jednalo o problem s pripojenim. Po jednom z nedavnych updatu hry uz mi to ale neudelalo ani jednou. Aby bylo jasno co v tehle veci PS3 vycitam (protoze obadva problemy vypadaji spis na bugy tvurcu hry): nemoznost hru normalne vypnout, pokud dojde k takove situaci. Vzdu se konal restart konzole, coz mne prijde jako hodne hrube reseni problemu. Nehlede na to, ze se pri tom mohou poskodit soubory na disku. Sony jakoby se zaseklo nekde na prelomu stoleti, kdy restart byl pripustnym a da se rict ze i docela cistym resenim problemu (nevim jak u PS2, ale na PSX bylo pro restart dokonce udelano hardwarove tlacitko).
            • Miserius
              Já s připojením na psku nemam zadnej problem, kromě těhle jejich debilit kdy za to muže nějakej jejich supr patch... Žádna hra (pokud máš NAT 2 - protože spousta lidi si stezuje na psko a pak maj špatně nastavenej router) neblbne nebo nevypina ze ztratila spojeni
  • Předčasný vstup do betatestu Battlefield 3 budou mít zajištěni ti, kdož doma naleznou instalační...

Podle mě je tohle zavádějící. Dotaz na twitteru byl konkrétně k Xbox 360 a na PC to může (a předpokládám, že díky digi-distribuci i bude) jinak.
  • FreelancerSVK

Mojam - Mojang robí hru za dva dni

Hra má byť kombináciou RTS a Shoot em' up a prostredie kombináciou steampunku a starovekého Egypta. Na stránke http://www.humblebundle.com/ je žívý stream a dá sa kúpiť hra systémom zaplať koľko chceš, všetky príspevky idú na charitu.
    • *9* No tak to vypadá , že chlapci makají i přes noc ....ale abych kupoval něco co vzniká na přání hráčů za dva dny a netušil co to bude .... No charita .
      • ucho
        po včerejší noci už se to ovládá mnohem lépe. dost to stylem připomíná The Binding od Isaac, jen takové masovější. střílíš potvory ze kterých padají diamanty a tedy sbíráš body. dle menu to vypadá, že to bude moct hrát víc hráčů najednou. ty další dvě vznikající těžko říct, ale vypadají i tak zajímavě, v jaké rychlosti to tvoří.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit