Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Steam key

yehmz-4fkc0-kghmc
  • Gears of War 2 DLC All Front Collection

Neviem akym zazrakom, ale uz to ide stiahnut aj zo Slovenska. Tiez UK Live.
  • Jack1947

Win10

Nojo nebyl jsem pár dní doma a vypli proud a zřejmně mi to odrovnalo disk na kterým jsem měl Win7 ( takže nazdar bazar a čus bus) Zajímavé je že ho vidím všude i v biosu

No nicméně jsem přešel tedy radši na Win10 ( formátnul starý disk) Když už jsem byl nucen instalovat asi po letech nové widle

Říkal jsem si proč nezkusit - ale vadí mi tam pár věcí třeba ten start je opravdu chaos - nedá se tam pomalu vyznat hlavně že tam cpou nesmysli typu Netflix a Xlive, Tento počítač a Dokemunty jsou vložené někde bůhví kde ( o ovládacích panelech radši ani nemluvě)
    Pak ten hrozný až otravný ton který hraje při každé akci. Njn ale asi si na to zvyknu ač nerad - ještě je třeba se popasovat se zákeřněji situovanými aktualizacemi. Na druhou stranu již budu moci využít ten neskutečný DX12 budoucí výkon. Co se mi naopak líbí start systému vím je novej čistej ale jsem ve winech v řádu pár sekund. Win7 už ke konci to trvalo pomalu minuty.

Jo tak já si na to nakonec snad i zvyknu inu co jiného mi zbývá že *12*
    • Hanzales
      Nic ti nebrání úpravám :)
      http://i.imgur.com/OpM6KZi.jpg
      google classic shell
      Tweakery a úpravy registrů v tvém případě radši vynechej ;)
      Když už tak Ultimate Windows Tweaker, nebo ten OO ShutUp jak píše kolega, ale když už do toho půjdeš, rýpej jen tam kde víš co měníš a proč a dělej to po krůčcích ;o)
      • Jack1947
        Jo díky za tipy, už jsem něco našel v nastavení ale zatím žádná sláva.

Víceméně mne de o ty zbytečnosti co se snad nedají ani odinstalovat. Start je fakt změt proč nemůžou nechat při starém... pak musím jít na plochu a hledat kde mám tento počítač nebo dokumenty *7*

Hlavně že ve startu je fůůra nějakejch přiblblejch Netflix, Xlive a jinejch a Shut up už zkouším. Trochu se vším tím potvrzováním přiblížily do dřevních dob Vist.
    • toto pouzivam ja
      https://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system
      • Hanzales
        Hele super, díky za tip, něco málo nového jsem si tam našel, jak většinou hledám tips tricks v eng. tak jsem se k tomuto česky psanému souhrnu na powershell nikdy nedogooglil :)
        Taky si vše radši upravuji ručně, než tweakerama. Tím jak je ten OS víceúčelový, spoustu věcí je fakt lepší na desktopu vypnout, např. wifi sense, nebo pakárnu na čtečku otisku prstů :)
        Akorát pozor, je to starší článek a v tom Anniversary update např. omezili možnost měnit nějaké funkce (gpedit.msc u win pro) Cortana je taky zase hůře odrovnatelná, mám to přeplé jen do basic hledátka a aspoň o jeden proces méně a pár věcí nemusí jít odebrat aniž by pak event log nevyhazoval chyby, že se spouští neco co tam není (tedy to není odebráno úplně tak docela regulerně)...
        Obecně pak doporučuji odebírat a vypínat věci opravdu po kouskách a dát tomu dva tři dny na odzkoušení. Když třeba provedete 25 změn najednou, na oko je vše ok, ale za 4 dny něco spustíte a ono najednou upss.. těžko se pak pátrá která ta změna za to může ;o) (spíše zkušenosti z dřívějška při okukování sedmiček)
        • ja som zatial na Anniversary ediciu nepresiel, nemam k tomu dovod. Ked vysla, kope ludom vela veci neslo, alebo sa rozbilo, takze som cakal...a nakoniec som zistil, ze ani prechadzat nemusim :)
          Takze, kym mi vsetko ide ako ma, neprechadzam.
      • Draken69CZ
        Já trochu pohodlnější variantu O&O ShutUp10
    • Veskoslav
      1. Jaký tón? Mám Win 10 od začátku a tón žádný nemám. Jinak doporučuji si ho vypnout v nastavení zvuku, pokud máš nějaký tón.
      2. Živé dlaždice jdou upravovat. Jinak "tento počítač alias průzkumník" je taková malá ikonka složky v levém sloupci úplně, když zapneš start. Navíc si tam můžeš přidat dlaždici Tento počítač atd.
  • Wheatley se ve videu na VGA loučil slovy "jedna, jedna, jedna", což dohromady dává tři. V zakódovaném...

Avšak Gabe i Marc z Valve vyvrátili, že by běžela ARG nebo něco. Spíš bych to bral jako easter egg.
    • Wheatley se ve videu na VGA loučil slovy "jedna, jedna, jedna", což dohromady dává tři. V zakódovaném...

zajímaly by mě důvody, proč se Valve dodneška neodhodlali udělat další HL. Taková značka, že jiný studio by z ní vyždímalo každou kapičku a valve furt nic; přinejmenším zajímavý.
      • Nejsem HL hipster

Přinejmenším napínají a mlží .... umíte si představit ten šok když řeknou , do měsíce ji tu máte ? ;D .
      • Valve má Steam. Někdy v době vydání Episode 2 (Orange Box, TF, Portal) se Steam neuvěřitelně rozrostl, mimo jiné i díky masivnímu nárůstu indie her, takže nemají důvod hnát se do vydávání dalších her. A L4D má na svědomí z větší části Turtle Rock, snad jen Portal 2 by mohl předznamenávat světlejší budoucnost.
        • Starhawk nebude podporovat stereoskopické 3D.

tyhle důvody já znám;), co mi vrtá hlavou je to, že se jako herní vývojáři nechtějí pochlubit tím, co umí. Vždyť i třeba takovej Jágr mohl už dávno pověsit brusle na kolík a přesto to neudělal, protože hokej je to v čem je dobrej, tak proč by měl jenom sedět a utrácet vydělaný love.
  • PS4 nebo pc

Nemůžu se pořád rozhodnout jestli si počkat na ps4 nebo koupit herní pc....kolik by tak stálo poskladat si pc aby mělo výkon jako ps4?Těď mam xko 360 a u toho to bylo lehký výkon/cena 100x výhodnější než pc na hry, ale teď fakt nevim...navíc jak to bude s pirátěním *10*
    • Ronox
      Hele je to fakt čistě na preferencích. Já osobně beru PS4, ale je to taky tím, že už herní PC doma mám. Skládal jsem ho před rokem a vyšelo na 30 tis +-. Bez monitoru a periferií jen bedna a je tam 16GB RAM, i7 3770k, SSD+HDD, GTX 670 OC verze od EVGA a nějakej 750 Gold zdroj už nevím značku ale tuším corsair nebo cm. Teď by se složil tak za 20-24 počítám protože jen grafika spadla o cca 6 tisíc. Shodnou sestavu na nextgen ti neřeknu a defakto nikdo tady z rozumradů, protože záleží hlavně na optimalizaci. Jediný co hraje PC do karet je podobná architektura konzolí. Chce si to počkat vážně na 100% nextgen hry, který budou vycházet příští rok, ale teď to stočím proč jako první beru PS4. Oslovila mě víc. Po čase rozhodně vezmu i Xko, ale 1. PS4 tu seženeš pravděpodobně bez problémů tenhle rok což se u Xka nedá říct. 2. má PS+ a podle mě lepší hry k brzkýmu vydání. Nejsem zaslepenej hater. Vlastním všechny current gen konzole i handheldy. Pracuju na macu a hraju primárně na PC, ale ostatní hračky jsem si vzal, aby mi neutákaly nikde kvalitní exkluzivní tituly. Nebudu tu rozebírat to, že pirátíš a tak pro tebe bude asi nejlepší to PC, protože PS4 bude mít pravděpodobně ještě lepší ochranu jak PS3 a u Xka nevím jak to bude takže bys musel kupovat hry ať už funglovky nebo šedej dovoz nebo bazar. Je to čistě na tobě. Mrkni na lineup konzolovejch exkluzivitek, který budou vycházet těsně po vydání konzolí a možná to bude faktor podle kterýho se rozhodneš.
      • Ronox:
        Jediný co mě štve, tak je to jak microsoft změnil politiku a celkový přístup k hráčům. Chtěl sem koupit XBONE, ale koupí si ho asi jenom slepý člověk.
        Nemá to být čistě herní konzole, ale multimediální centrum s tisíci zbytečných funkcí, který stejně v čr nevyužijeme a jak všude rvou facebooky a youtuby atd. Já se nechci s nikym dělit že jsem dal gol nebo zabil 20 prasat, koho to zajímá? Zbytečný plýtvání resursy, kdyby radši zainvestovali do AI, optimalizace a snížení výrobních nákladů. Zlatý časy, kdy jsme s kámošem pařili 2 roky demo tony hawka 3 *1*
        A do kompa se mi nechce investovat, protože tam cítím šméčka jako u Iphonů, jak se každej žene za high endem, který se pořizuje na splátky a pak si mrskaj kdo má víc stream procesorů.
    • smejki
      pirátění je dost zapeklitá komponenta. asi bych ho bral od nvidie
    • Pc je nejlepší herní platforma, byla je a bude. Klávesnici a myš nikdy žádný páčkovač pro děti nenahradí. Někteří pomatení konzolisti budou tvrdit opak, ale pokud si tu samu hru zahraješ normálně na myši a nebo na gamepadu, rozdíl diametrální. Dál na PC je lepší grafika, konzole se teĎ chvíli budou držet, ale uteče rok, dva .. a ...mimo to na PC můžeš dělat spoustu dalších věcí, připojíš k němu všechno apod. .... vůbec nepřemýšlej nad krámem a kup si počítač.
      • Jack1947
        Ta tvoje ocividna nenavist ke konzolim, je nejen zbytecna ale jakmile mas prilezitost rad ji proklamujes a cim vic tim lip co, *3* uz to spis zacina bejt nudny... aspon to vrvyrat poradnym tvrzenim rict ze pockavcae budou beztak blby mi neprijde jako dostacujici. *4*
      • Ja sem si nějak zvyk na ovladačm ale ve skutečnosti je mi jedno na čem hrát , už sem svoje meziplatformovou válkou prošel. Každý si ať bráni co chce, když řeknu že třeba hraju na toustovači tak to bude pro mě nejlepší platforma *3* . Máš vlastně pravdu ale ten počítač beru jako pracovní nástroj, prostě na něm nemůžu hrát připadám si jako v práci
        • Tak na PC můžeš hrát na gamepadu.A nemusíš si ani kupovat novej gamepad, stačí si sehnat USB příjmač na x360 controller.
          • Tak nebráním se PC, asi mě dostal ten hype kolem konzolí.. *5*

Poskladal sem sestavu zhruba:¨
            i5 4570
            8gb ramek
            gtx660

Za 15000 vím že to není high end ale tak nejsem hardcore gamer na bf 4 stačí ne?
            • ucho
              PS3 je i dnes slušná mašinka. jo, nejsou to žádný grafický orgie, ale herní zábavy poskytne vrchovatě. a pořád na to něco vychází (a špatně graficky ty hry opravdu nevypadají)
              http://youtu.be/4qlEhkhDxKg
            • Jo stačí v pohodě .. časem jen vyměníš grafiku za silnější a zase jedeš dál pár let ... v té době bude nějaká PS4 sh1t jako je teď trojka ..
    • ucho
      obojí. záleží, co máš teď a proč chceš teď utrácet za větší výkon. a pirátění je pro děcka.
      • mam xko360 přecházím na další generaci musím být in *5*
        Já sem rusák takže mám pirátění v krvi jako češi pivo... *1*
        • ucho
          takže teď semka píšeš z xka360?
          • nene z fénu *5*
  • oin.odin

Vlastníte iPad a chybí vám fyzická odezva u "virtuální" analogové páčky? Tak právě pro vás...

normálne sa červena ...
  • Zdravím místní hardwarové odborníky (že jich není málo, jak jsem vypozoroval). Mám takovej problém s PhysX v Borderlands 2. K jejich zapnutí bylo třeba editovat WillowEngine v adresáři se hrou, ale teď se přede mne postavil další problém a to, že moje karta (GTX 570) jaksi odmítá s spolupracovat, protože mi po zapnutí PhysX začali padat FPS po chvilce zkoumání jsem si v ovladačích všimnul položky "Zobrazit virtuální indikátor PhysX" a ten mi ukazuje (viz. obrazky dole) že hra PhysX počítá přes CPU a nikoliv přes GPU. V ovladačích mám přitom nastaveno aby bylo defalutně použito primární gpu. Nevíte jak to přepnou či nastavit, tak aby PhysX počítala grafická karta a ne procesor, kterej to logicky neutáhne?
    http://postimage.org/image/gycnsi9kv/
    http://s14.postimage.org/7brfx4a7j/logo2.png
    • Zkousel jsi dat treba auto? Je mozny, ze to nejak blbne...Zkusil bych stahnout GPU-Z jestli tam mas PhysX zaskretlej, pokud ne tak to bude neco s ovladacema...

Taky mrkni do ovladaciho panelu nVidie nahore (Help - System Information a pak Components, ty tam budes mit asi Napoveda - Systemove informace a pak Kompenenty nebo tak) co mas za verzi PhysX, nejnovejsi je 9.12.0613, pokud mas starsi, tak odinstalovat a http://www.nvidia.com/object/physx-9.12.0613-driver.html
    • Tady jim to jede krásně i na AMD kartách včetně PhysX. http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/25133-borderlands-2-krasna-komiksova-grafika-i-fyzika

Nemáš staré ovladače? A cos editoval?
      • Ovladače mám pro aktuální (asi týden staré) driver pro PhysX se mi instaloval společně se hrou. Upravil jsem soubor WillowGame (\My Games\Borderlands 2\WillowGame\Config) protože původně bylo v nastavení low nešlo změnit tak jsem to musel udělat ručně. Bylo tam PhysXLevel=0 (LOW) a já to změnil na 2 (HIGH)
        • Já mám GTX560Ti a ve hře jde zapnout PhysX bez problémů. U tebe bude problém někde v nastavení softwaru/systémů, případně tam bude nějaký bug.

Zkusil bych načisto nainstalovat (ideálně předem i odinstalovat) ovladače NVIDIE (se vším všudy), hlavně odstranit veškerá nastavení.
        • ovladače ke hře většinou nezkoumaj, co máš za grafiku (a jestli podporuje PhysX), a rovnou tam defaultně švihnou verzi řízenou procesorem... zkus spešl ovladač od nVidie
          • te spešl ovladač se jmenuje jak prosimtě?
            • tak já nemyslím, aby si tam instaloval tenhle :) jen aby se mrknul, jestli se mu tam nenainstaloval nějakej default herní pro počítání procesorem. ale když jsi mu už poradil to stažení z nVidia stránek, tak snad bude dobrej...
            • Dublinské studio PopCap končí a 96 jeho zaměstnanců s ním.

Aha, no ale to jsou specialne upraveny ovladace pro ATi, tim by si vubec nepomohl a ani by mu to s novym PhysX nefungovalo, jen by si pridelal problemy *3*
            • já mám kartu ATI a s Mirror's Edge se mi nainstaloval jakejsi PhysX ovladač, takže to šlo ve hře zapnout, ale počítalo se to procesorem...

možná tomu nerozumím, ale snažím se pomoct, jak bych to řešil já.
            • Borderlands 2 se stalo nejprodávanější novinkou (počet prodaných kusů v prvním týdnu) všech...

Spesl ovladac se nejmenuje nijak, pan dela znalce, ale nic o tom nevi. Vsechny ovladace jsou samozrejme nVidia...
    • Mozna se pletu protoze moje informace ohledne tehle veci jsou vetsinou docela zastarale ale nemusi byt nahodou cely graficky cip dedikovany pro physX aby to fungovalo?
      • rancor1223
        Ne. Dříve to bylo doporučeno, protože spousta ani těch high-end grafik PhysX neutáhla zároveň se hrou. V BL2 má ale tak skvělou optimalizaci, že ani na GTX560Ti není problém mít PhysX na High.
  • Naughty Dog se chvástá, že z konzole PS3 vyždíme titulem The Last of Us všechnu sílu.

Chvastá ????? Veď to určite urobia, o tom nech nikto nepochybuje !
  • FIFA 16 / error 0xc00007b / msvcr100.dll clr0400 nelze zkopirovat

Ahoj,

stahl jsem si demo fify 16. Pri spusteni mne to napise chybovou hlasku 0x00007b. Na netu jsem se docetl ze staci zkopivat asi petici dll knihoven do systemu32, jenze...:

podari se mi zkopirovat a premazat jen ctyri msvcr100.dll soubory a na posledni msvcr100.dll clr0400 to vyzaduje admin povoleni a pri pokusu o zkopirovani je moznost pouze : opakovat - preskocit - zrusit...

nevite nekdo co s tim ? vcera jsem se v tom vrtal, zkousel neco najit na webu a uz vazne nevim.. :(
    • Hanzales
      Aneb tohle by melo pomoct:
      http://gamerrors.com/downloads/learn-download-0xc000007b-is-missing-fix.html
      Jak rikam, pokud ty C++ redistributables prilozene u hry v adresari redist uz nainstalovane mas, mas je mozna poskozene a chce je to odinstalovat a nainstalovat:
      https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/2977003 (nezapomen vzdy vybrat spravnou jazykovou verzi podle jazykove verze tveho OS.
      Tady jeste direct link na Framework a DX installery: http://remote1.hulkload.com/files/2/1qncrl70f9d4wt/DX_Framework.7z
      PS: Pri hledani FIFA 16 error 0xc00007b hned prvni odkaz. Kudy/jak jsi se to k tomu nestastnemu reseni kopirovani knihoven pls dostal?
      • no tak se mne nakonec podarilo prekopirovat ty knihovny skrz jeden program, ovsem tentokrat to muj problem nevyresilo.

po nekolika pokusech prekopirovani dalsich a dalsich knihoven se mi uz podarilo rozjet pes 2016, ovsem demo fify 16 porad haze stejnou chybu... zajimavy..

mohlo by ten problem delat jen demo a plna verze hry by sla spustit bez problemu ?
      • Zacnu od konce.. v ruznych odkazech na reseni problemu error 0xc00007b bylo i reseni prepsani dll. knihoven a treba konkretne u Pro Evo Socceru 16 to bylo to spravny reseni, kdy mi hra po teto chybove hlasce zacala behat, tak verim ze by to pomohlo i zde... fotbal jako fotbal :D

dik za vycerpavajici info, ten odkaz kterej jsi mi napsal konkretne k ty fife, tak podle neho jsem uz postupoval a jsem ve fazi instalovani znovu vsech VC ++ verzi. Ovsem je to na dyl a prepsani dll. knihoven je preci jen jednodussi reseni... proto bych si to i riskl a zkusil to prepsat...
    • Hanzales
      Probuh, nikdy neprepisuj stazene knihovny, nebo knihovny ze hry do system adresare windows.
      Zkopirovat nestaci, kazda knihovna musi byt radne zaregistrovana, muzes prespat nejakou verzi knihovny, co je defaultne v systemu verzi jinou a tim si to spis jeste vic drbnes.
      Vzdy prvne nainstalovat veskere c++ z redist adresáře a DX. Pokud nepomůže a už redisty máš, zkus dát opravit.
      PS: kdysi jsem si myslel v domeni ze tam mam tech c++2005-2013 nejak moc a "starsi verze" tech samych (x64) 2010 odinstaloval v domeni, ze staci ta s nejvyssim cislem. Omyl. Spousta programu pak zacala vyhazovat neplatne operace atp. C++ vzdy jen instalovat (opravovat) nikdy neodinstalovavat a pokud nejaka hra nejde, vetsinou je prvne chyba zde, nebo v nejakych hodne starych ovladacich celkove i klidne. To ze to pak vypada p case takto je normalni:
      http://i.imgur.com/ZG4IZ1G.png
    • Mart9
      Zkusil ses přihlásit jako admin?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit