-
WH30-40k knizky
Kdo tu ma neco nacteno? S cim zacit? Na prekladu do cestiny mi vubec nezalezi anglictinu zvladnu bez problemu.
V jaky knizce je sepsanej pribeh cisare a zacatek chaosu? -
-
Horus heresy, prve tri knihy su prelozene do cestiny(je to cez 20 knih, ale zatial po anglicky. staci ten nazov hodit do wiki, najde ti vsetky casti). potom su fajn knihy o Ragnarovi, co uz je klasicka WH40K o Adeptus Astartes, Gauntovi Prvni a Jedini, to je o cannon fodder(pesiaci) vojska cisarstva, 3+3 knihy o Inkvizitoroch - Eisenhorn a Ravenor. to je take kvalitnejsie gro z WH40K
-
-
Diky
-
-
Doplnil bych Poslední šance (minimálně první díl), pak sbírku povídek Do Malströmu.
A pak už záleží, co chceš číst. Jestli například o ADEPTUS MECHANICUSm tak pak série Forge of Mars, jestli o ALPHA LEGION, tak pak Shroud of Night a můj osobní favorit o těch "zlých" (protože všichni ví, že ta hnijící mrtvola, co sedí na Zlatém trůně je ovládána AM a nic nerozhoduje) Black Legion (rok 2017). -
-
nz.
btw, ked som videl tvoj nadpis, ze WH30K-40K, niektori by povedali(je taka teoria), ze WH30K je komplet WH fantasy -
-
To ne, klasický Warhammer se odehrává v alternativní minulosti a světě. Kdyžto celý W30k a 40k je náš vesmír.
-
-
Jo, to jsem četl taky. Ono se popisuje, že skrze Warp lze cestovat i do alternativních světů. Toho občas mají využívaj Temní Eldeři, aby se vyhli svým bohům a přinesli více duší otroků. Já W30 beru jako takovou renesanci. Technologie na vrcholu, Císař a jeho legie primarchů nejsou stělesněním náboženství. Prostě věda, technika, poznání. Ne nadarmo většina technologií, co se odkryje z toho období je ceněna jako pomalu celý planetarní sektor s nějakým kovářským světem.
-
cital som nejaky omnibook alebo nieco take, a bolo tam naznacovane ze parkrat sa portalmi v minulosti dostali do WH sveta obrovski rytieri celi zakuti v brneni, ktori pouzivali zbrane hlavne na dialku. viem ze je to len take pomrknutie, ale mne to sedi viac(ze prvotni nejakym sposobom odrezali svet WH od ostatneho WH univerza). moja aj tvoja verzia su vlastne moznosti, ktore si domyslame
-
-
-
-
-
-
Na jednom z udajných dokumentů obchodu EB Games se objevuje poznámka o WiiU verzi her Watch Dogs a Rainbow...
Jo cár papíru to je dokaz jak hovado:D:D -
DOOM
Jsem koukal na ten livestream, ale tyhle dva gameplaye (2dny stare) mi nejak unikly:)
https://youtu.be/i92rgRDT0lI
https://youtu.be/lfEsZcGfTwY -
-
Graficky hroznej downgrade a hroznej leveldizajn. Nepratele nic nedelaj
-
Jedno z těch videií je údajně poslední level hry. Takže pokud to plánujete někdo hrát, tak si to zbytečně nespoilujte.
-
2:22 druhé video. Mapa, klasická mapa:-D To už jsem dlouho neviděl.
-
-
LOL jj úplný návrat ke kořenům *15*
-
-
No nevím podle videí mě to moc nebere, MP trága podle bety tohle asi až na Vánoce ve slevě.
-
-
Spíš až tu někdo za dlouhou dobu dá kód si chtěl napsat, ne?
-
-
Ne.
-
-
-
-
Zelda vs Horizon(a další openworld hry)
https://www.youtube.com/watch?v=aVPXKdSEGNQ
sorry tohleto jsem musel - aneb grafika není všechno, tohle jsou jen drobné detaily ze kterých nepoznáte rozdíl mezi hodnocením 9 a 10, nicméně z toho je vidět, že ač horizon ve vizuálu vypadá skvěle, tak ten šíp co hoří ve vodě je fakt vynikající, lepší než ty nezničitelný stromy nebo nehybná vegetace ve který Aloy prochází jako duch *1* měl jsem to možnost hrát dohromady pár hodin u kamaráda, ale je vidět, že kvůli vizuálu museli hodně ubrat na fyzice prostředí a je to dost bolestivě vidět. Říkejte si o vizuálu Zeldy co chcete, ale má svět co funguje, nejsou to nefunkční nafintěné kulisy, fyzika funguje, dřevěným kopím strom neporazíte - mečem ano ale zničí se dřív než sekyra, déšť uhasí oheň a povrchy jsou kluzké a na skálu nejde vylézt - pro někoho mínus, ale spadnout můžou i nepřátelé. Donedávna jsem si myslel, že nejlepší funkčí svět v singleplayer hře má Stalker CoP, ale má jenom dobře vyřešenou AI v openworldu ale svět je kulisa, neříkám že v nové zeldě jde všechno, nicméně je natolik dobrá aby měla dost mechanik aby bavila a nebyl to minecraft, kde jde všechno vykutat/přesunout. Zdá se to jako rant na horizon, jen jsem ho použil jako příklad, za mě z toho mála co jsem okusil bych ho přirovnal k novodobému restartu tomb raidera, který mám hodně rád, oba díly, ale rozhodně je nepovažuju za system-sellery a mluvím o kvalitě hry, ne o tom, že zrovna TR je multiplatformní. Dost lidí co u téhle hry zpochybňuje hodnocení a chějí vědět proč si to zaslouží tak to nejde vysvětlit bez spoilerů, kterých jsou na internetu tuny, ale hlavní kouzlo téhle hry je v objevování a to jak příběhu tak mechanik. To je jako kdyby např. adventura dostala 10/10 a vy byste chtěli vyspoilovat příběh abyste pochopily proč -
-
Nintenďák zasahuje. Jako nic proti, ale když si vezmu například módovaný Skyrim, tak Zeldu sundá v těch aspektech, co vychvaluješ. Doteď nikdo z "Nintendo" komunity neřekl, v čem je ta hra revoluční, aby měla jedno, ne jedno, nejvyšší hodnocení v historii. Zpracováním ne, herní mechaniky ne, příběh taky ne. Z recenzí a nadšení Nintendo hráčů mi přijde, že je to naprosto revoluční hra, která nemá naprosto obdoby a ve všem je perfektní, dokonalá a nikdo na ni nikdy neměl. Ono spíš to bude tím, že Nintendo recenzenti nemají růžové brýle, ti rovnou v té růžové vidí.
-
-
Nikde netvrdím,že je revoluční jenom že si zaslouží svoje hodnocení. Navíc já se pořád považuju za PC hráče, takže jestli chceš vyjádření "nintendo komunity" tak se zeptej jejich mluvčího. Btw moc se mi líbí jak si napsal nintenďák zasahuje a pak editoval příspěvek a přidal něco o čem se zřejmě domníváš, že jsou argumenty. Namodovaný skyrim strčí do kapsy maximálně vanilla skyrim
-
-
Zaslouží? A čím? Hra není revoluční, nenabízí prakticky nic, co by už ve hrách nebylo. Ale je to Nintendo, takže automaticky +10-20% k hodnocení.
Díky tomu hodnocení by to měla být hra, která se zapíše do herní historie jako například Doom, Quake, Half Life, AoE II atd. Ale ta hra všechny tyhle velikány poráží. A nemá čím. -
-
Ano nemá čím *7* Viz poslední věta, na vlastní nebezpečí že si vyspoiluješ všechna tajemství a budeš mít znalosti speedrunera, nechci tě připravit o zážitek, za chvíli se tahle hra možná podaří rozjet na cemu tak, že půjde možná i hrát sice nesnáším pirátství a to ani emulaci, ale zjisti si to sám, nepřipravuj se o překvapení, jsou toho tuny. Já ti napíšu co není:
Není to to samé klišé furt dokola ty samé daedrické zbraně od prvních elder scrolls, furt ty samé gildy, kde se u většiny můžeš stát velmistrem, takže si pak sám sobě kradeš mágský předmět pro gildu zlodějů.
Zelda prostě funguje, jede z krabice, má fíčury které jsou dobře udělané a fungují, žádná instalace, nové directx knihovny, žádné day one patche, naprostá svoboda v hraní, žádné přines paličku a speciální dýku abys zabil finálního bosse. Navíc srovnáváš skyrim s akční adventurou, kde když pomineme upgrade zdraví a staminy tak nemá žádné další rpg prvky kromě jednoho a to je roleplay.
Nechápej mě špatně, pro mě je a byl už i základní skyrim 10/10 a vyzkoušel jsem tuny modů, ale srovnáváš 2 nesrovnatelné hry, navíc z toho na jedné dělala komunita mody o rok déle než ta druhá vznikala od začátku vývoje do vydání a navíc proto, že jsou to mody, tak jediné co působí konzistentně jsou modpacky na grafiku a počasí, ano můžeš si tam naházet kolik modů ti PC dovolí, ale většina jsou bikini armor a podobné věci, které zásadním způsobem mění "hratelnost" *3* -
ale ta hra se zapise do herni historie. vlastne uz se zapsala.
-
A v čem je revoluční ten Skyrim? Já ho ani nedohrál, protože příběh se jaksi nekonal a svět časem omrzel. Jinak porovnávat namodovaný Skyrim je něco jako porovnávat přetaktovaný CPU a CPU na základním taktu. Dost nefér..
-
-
Já nepovažuji Skyrim za revoluční, dokonce ani Zaklínače 3 například. Fér, nefér, Zelda má spoustu mechanik, které jsou převzaté, objevily se jinde atd. A přesně u nich tečou někteří hráči, že je to revoluce. Hra má 97/100 podle recenzentů. Takže je to téměř nejlepší hra historie. A i když nejsem příznivce score od uživatelů, tak mi přijde mnohem věrohodnější to jejich hodnocení i kdyby 2/3 z toho byly od hráčů, co dají 0 či 10 jenom z principu.
Pro porovnání HL2 96/100 a od uživatelů 9,1. Zelda 97/100 a od uživatelů 7,5. Je zvláštní, že u ostatních vysoce hodnocených titulů ať už Zelda (The Legend of Zelda: Ocarina of Time) či Mario, tak tam se uživatelé skoro shodnou s recenzenty.
-
-
-
-
-
Možná to vidím moc jednouduše, ale čím graficky náročnější hra tím více zdrojů spolkne (lidi, finance) a dostane se tak měně prostředků pro podobné "blbinky".
Stačí si přečíst článek s implementací skoků do nového Mass Effectu. Takové přikrčení/zalehnutí se do Division kvůli problémům s implementací vůbec nedostalo. Ono to není tak, že se spustí nějaký software a hurá máme tu fyziku.
Osobně by mě zajímaly důvody, proč i ve větších AAA hrách se neklade takový důraz na detaily. Je to implementace skutečně zdrojově/technicky náročné nebo jsou to jen kecy a vývojářům se nechce ? -
-
Tak hlavně jde o to, že v Zeldě tyhlety "blbinky" nejsou blbinky ale součást systemických herních mechanik a nejsou jenom na efekt. Ten pokácený kmen můžeš odkutálet na nepřátele nebo z něj vyrobit palivové dřevo, hořící vegatace taky není jenom na okrasu, lze použít nejen na likvidaci nepřátel ale taky se můžeš nechat vynést stoupajícím horkým vzduchem na paraglideru atd.
-
-
Je rozdíl mezi vizuální blbinkou (vegetace nebo voda se při průchodu hýbe) a herní mechanikou (funkce ohně). To první potěší, ale neovlivňuje to mechaniky a to druhé je součástí pevně daného game designu. Takže lidi od Zeldy to tam mají proto, že je to součástí předem rafinovaného designu. Stejně jako třeba Far Cry využívá oheň. Ale v jiných hrách takové věci nejsou, ptze tam nepotřebují být.
Tím chci říct, že Zelda teď musí vypadat strašně inovátorsky a všichni by si z ní měli vzít příklad, ale ne vše co nám přijde nutně skvělé bude fungovat i jinde. -
-
Ještě bych si dovolil uvést příklad třeba s fyzikou. Divinity vs Pillars. Gamedesign Divinity je postavený na interakci s prostředím. Je možno hýbat s předměty, v soubojích jsou zobrazeny závislosti jednotlivých povrchů a kouzel atd. PoE se zase zaměřuje na jiné věci.
Dá se objektivně říct, že je Divinity inovativní a PoE ztrácí, ptže tohle neobsahuje ? Když je to jen převzetí principů z prvního Divinity a to to převzalo ze série Ultima atd.
Nehrál jsem ani Zeldu ani Horizon. Obě hry mi přijdou zajímavé ale konzoli si kvůli nim kupovat nebudu. -
-
Obě jsou zajímavé a časem si koupím i "tu druhou" konzoli, tedy PS4 ale spíš kvůli filmům, nechystám si v příštím desetiletí pořizovat ani 4k TV ani 4k blu raye a ps4 má lepší exkluzivity, nebo spíš vůbec má exkluzivity, jestli s nějakými pořádnými nepříjde Scorpio, tak to bude levnější ekvivalent herního pc
-
-
Jo v pohodě, tohle beru, samotné mechaniky netvoří perfektní hru. btw ta hýbající se vegetace není jen vizuální blbinka, má smysl pro stealth, kde když tě bokoblin na koni spatří jak tam v příkleku čechráš trávu tak si v... nebo nejsi páč máš právě ohnivé šípy a on i jeho kůň jsou v...
-
-
To už je povýšení vizuálního prvku na herní mechaniku a to pak zásadně ovlivňuje i hratelnost. Srovnávat to třeba s Horizon není na místě. Není to tam, ptže se na to game design nezaměřuje z nějakého důvodu. To nutně neznamená, že je to špatně.
Horizon a Zelda jdou vlastní cestou a je na tobě, co tě bude bavit víc. Nic víc, nic míň.
-
-
-
-
Všechno je to o schopnosti vývojářů a jestli je na to čas. "Blbinky" a malý detaily mají převážně právě japonské hry, ale pak se podívej třeba na R* a GTA V. Tam toho je hromada a ostatní městský hry z otevřeného světa kvůli tomu vypadají minimálně o třídu hůře. Není to nutnost, ale jakmile to tam je, tak si toho všimneš u her, které ty věci nemají. Proto se to pak vyzdvihuje a hrozně rychle se na to zvyká.
-
-
Jak píšu níže, tak tohle je součástí game designu. To neznamená, že všechno bude všude a hráč si vybere co bude dělat.
-
-
-
Tyhle zdi textu by měly být trestné.
-
-
Omlouvám se, příště budou kratší věty a možná i na ty odstavce se dostane, ale já dávám radši přednost obsahu nad formou a nechci text zpětne editovat.
-
-
Obsah a forma přeci nejsou v kontradikci.
-
-
To sice ne, ale editaci na telefonu prosím nechtěj(ano píšu s diakritikou na mobilu)
-
-
-
-
-
Životní sbírka na prodej
http://www.ebay.com/itm/221564569633
http://imgur.com/a/Pcy64
celkem škoda to prodávat, určitě do toho napral víc peněz -
-
Jo ale sběratelé to koupí ty jo, to musí bejt fakt blázen kdo to koupí... *8*
-
-
Tak takhle nějak by to vypadalo u některých z nás , kdyby nebylo emulátorů a PC ;)
-
sběratel si takovou sbírku nikdy nekoupí, protože velkou část toho už má a navíc tak přijde o to kouzlo
-
-
No jo tak kdo asi někdo kdo nikdy nic nenasbíral a neví co s penězma...
Upřímně? zas takovej magor do her nejsem, i kdybych nato měl, navíc je to (aukce néé) takže ještě potřebuje krapet toho štěstí.
-
-
-
-
Wildlands Downgrade
https://www.youtube.com/watch?v=mBGHiVwCE04
Legracni -
-
Na max hra vypadá skvěle. Hlavně když začne bouřka. Co zatím grafikcy pokulhává je vegetace. konkrétněji tráva.
V betě je spousta grafických bugů a glitchů, takže bych zatím neřešil jak hra vypadá. Pravděpodobně nejde o aktuální build hry.
A optimalizace taky silně pokulhává, takže doufejme, že finální verze spolu s novými ovladači poběží mnohem lépe. -
-
-
SimCity Modder Tells Us Offline Regional Play Easily Done (RPS)
http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/16/simcity-modder-tells-us-offline-regional-play-easily-done/
Dobře to vystihl v komentářích na RPS JaminBob:
http://www.2imgs.com/3ab3d0fa29
- Na to si mohou pouze vypůjčit komentář z EG od kirinnokoshina: Sim Shitty -
Rhythm Destruction
***********************: P6EAK-G9J5B-A4EHC -
EA Infects Battlefield Hardline with new ghastly DRM
http://www.guru3d.com/news-story/ea-infects-battlefield-hardline-with-new-ghastly-drm.html
Příště mohou sledovat zda tam sedím ve stejných hadrech. Nekup to *15*
I když chorých lidí na mozku je dostatek podle prodejů. Klidně by si nechali zavést anální sondu jak to tak vypadá, jen aby mohli mastit MP za drsného poldu...
Aneb americká mentalita. Sleduj vše co je možné... Doby kdy firma v USA znamenala kvalitu a jistotu již mizí.
Úřady tam sledují každé ho*no, firmy sledují každé ho/no a pak to někdo pustí ven a je problém. Již samotná podstata sledování je problém. -
-
Si kup konzoli a máš klid *3*
-
-
Tak to si mu teda poradil. Odkážeš ho na kus HW a SW, který je komplet v rukou jedné společnosti, který si může dělat co se mu zlíbí a sledovat co se mu zachce. *1*
-
Tak tak, tam ani len netusis co vsetko sleduju a ani to nemas ako zistit, to je skvela volba. ;-)
-
-
-
Skyrim video preview
Rozebrání nového video preview z G4TV. K vydění khajiit i argonian, blacksmithing a další libůstky. http://www.youtube.com/watch?v=SCOX1Km3K84&feature=feedlik -
-
pekne, chcel by som vediet, ake caste budu loadingy
-
-
Mělo by to být stejné jako v Oblivonu - loadingy při vlezu do baráku / dungu / jeskyně. V případě hradbami obehnaným městem i při vstupu do města. Loadování krajiny při volném procházení má být rychlejší a v podstatě neviditelné.
-
-
vidim ze sa vyznas, diks :)
-
-
-