Aphelion – recenze filmového sci-fi, které umí chytit za srdíčko
-
Upřímně tenhle sentiment vůči příběhovým hrám se mi poslední dobou dost zajídá. Má hra skvělý příběh, postavy, ale mizernou hratelnost? V klidu, napálíme tomu nejméně 8/10 a to, že celé gró HRY by mělo být o HRATELNOSTI budeme jaksi přehlížet. Hlavně že hra sdílí nějaké poselství, to je vlastně důležitější než samotná interaktivita, že?
A v opačném případě jsou tu pak tituly, které se hrají nadprůměrně dobře, ale protože nemají propracované charaktery, tak jsou mnohdy hodnoceny hůře než jako příklady z prvního odstavce. Pak taky není divu, že jsou hráči poslední dobou krapet nevrlí k moderní produkci a raději volí menší hry s oldschool hratelností, kde skutečně z 90% hraju hru a nekoukám jen na cutscény atd. -
-
Vnímám to stejně a myslím si, že se ta příběhová hloubka u her jako média přeceňuje. Hratelnost by měla být na prvním místě.
Navic za mě sebelepší příběh rozbije samotné tempo hry. Na začátku ti oznámí ze musíš zachránit svět a ty pak hraješ desítky hodinky vedlejší obsah a na příběh zapomeneš. hra s důrazem na příběh bývá většinou lineární. Nejhůře jsem se spálil u Disco Elysium, kdy jsem chtěl hrát, ale místo toho jsem jen hodiny a hodiny četl 😀
-
-
Proč, proč,proč ani v roce 2026 nejsou vývojári schopní pridat podporu widescreen zobrazení. Koukat na to v kostce uprostred monitoru se fakt nedá. Refund bohužel 👿 A já se tak tešil.
-
Zaváděcí cena 26,99 € (cca 660 Kč) a emoce na maximum + krásná hudba a graficky nejpokročilejší hra Don't Nod = instantní nákup. Díky za pěknou recenzi. Zrovna hraju LiS: Double Exposure, Aphelion si dám hned potom. Než dorazí 007: First Light a Gothic 1 Remake vzhůru na Persephonu!
Překlep v recenzi: Apehelion
-
Moc to chci. :-)
-
Moc povedená příběhovka s parádní hudbou. Je to víc hra než Life is Strange a za tu cenu, co to teď je... No neberte to.
-
Já do toho jdu. Díky za recenzi.