Aphelion – recenze filmového sci-fi, které umí chytit za srdíčko
-
Bug to není. Nicméně vlastně všechny fail prvky jde vypnout v nastavení. Včetně toho chytání, a taky je to jediné co jsem vypínal, protože je to fakt otrava. Doporučuju.
-
Ale tohle je malá hra, která mě stála v den vydání 27 dolarů. Nějak v tom nevidím problém. Největší chybou je teda opravdu otravný mačkání chycení "ledge", protože to postavě uklouzne opravdu skoro vždy, ale to je snad bug, který opraví. Příběhové walking simulatory jsou naprosto v pořádku. Těch dalších her, o kterých píšeš, je pořád hafo.
-
Vnímám to stejně a myslím si, že se ta příběhová hloubka u her jako média přeceňuje. Hratelnost by měla být na prvním místě.
Navic za mě sebelepší příběh rozbije samotné tempo hry. Na začátku ti oznámí ze musíš zachránit svět a ty pak hraješ desítky hodinky vedlejší obsah a na příběh zapomeneš. hra s důrazem na příběh bývá většinou lineární. Nejhůře jsem se spálil u Disco Elysium, kdy jsem chtěl hrát, ale místo toho jsem jen hodiny a hodiny četl 😀
-
Upřímně tenhle sentiment vůči příběhovým hrám se mi poslední dobou dost zajídá. Má hra skvělý příběh, postavy, ale mizernou hratelnost? V klidu, napálíme tomu nejméně 8/10 a to, že celé gró HRY by mělo být o HRATELNOSTI budeme jaksi přehlížet. Hlavně že hra sdílí nějaké poselství, to je vlastně důležitější než samotná interaktivita, že?
A v opačném případě jsou tu pak tituly, které se hrají nadprůměrně dobře, ale protože nemají propracované charaktery, tak jsou mnohdy hodnoceny hůře než jako příklady z prvního odstavce. Pak taky není divu, že jsou hráči poslední dobou krapet nevrlí k moderní produkci a raději volí menší hry s oldschool hratelností, kde skutečně z 90% hraju hru a nekoukám jen na cutscény atd. -
Proč, proč,proč ani v roce 2026 nejsou vývojári schopní pridat podporu widescreen zobrazení. Koukat na to v kostce uprostred monitoru se fakt nedá. Refund bohužel 👿 A já se tak tešil.
-
Zaváděcí cena 26,99 € (cca 660 Kč) a emoce na maximum + krásná hudba a graficky nejpokročilejší hra Don't Nod = instantní nákup. Díky za pěknou recenzi. Zrovna hraju LiS: Double Exposure, Aphelion si dám hned potom. Než dorazí 007: First Light a Gothic 1 Remake vzhůru na Persephonu!
Překlep v recenzi: Apehelion
-
Moc to chci. :-)
-
Moc povedená příběhovka s parádní hudbou. Je to víc hra než Life is Strange a za tu cenu, co to teď je... No neberte to.
-
Já do toho jdu. Díky za recenzi.