Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SlavicBes

Tak to je dnes uz jasne, ze bude odklepnuty aj remake dvojky a ak zachvaju kvalitu, dvojka bude predavat este viac ...a potom pride aj remake trojky a ten remake chcem najviac zo vsetkych

• Sjee

Strašně doufám, že odklepnou dvojku, je to nejlepší díl trilogie!

• Tetralogie :P

• Davies182

Přidám se k souhlasu za boj ohledně lepšího technického stavu: hra mi celkem třikrát spadla (50hod hraní), a sice také nemám žádné dělo (i5-12400F / RAM 16GB / RTX3060 12GB), ale cítím, že se to občas dost škube a rozhodně to nemá plynulý chod. A to jsem snižoval FOV, stíny, efekty částic aj. 

Jako stěžovat si úplně nemůžu, jede to obstojně, ale mohlo by to být mnohem lepší!

Hra samotná, pominu-li technikálie, je za 11/10 zatím. Dvojka musí vzniknout!!

• SlavicBes

tak 11/10... zasa je treba to hodnotit s chladnou hlavou....IQ NPC postav je csstokrat tragicka a subojovy system ma svoje velke muchy

• Dondae

Myslím si, že u dvojky by mohli trochu zapracovat na propracovanějším soubojovém systému - třeba přidat štíty. Docela mně chybějí už v tomhle remaku...

• Přidám se k oponování vůči nařčení "strašlivý technický stav". Hra mi ani jednou nespadla a jede krásně na plné detaily, přičemž nemám žádné dělo (4070 Ti, i5 - 13600KF, RAM 32GB). Hra mi ani jednou nespadla - ani jednou za 46h hraní! A bugy? Jakože se Stone na chvíli zasekne v cele, aby vzápětí vyšel normálně ven a následoval mne? To není opravdu něco, co by mne trhalo žíly.

Mimochodem, 500k prodaných kusů během prvního týdne pro Remake 20 let staré niche hry je vynikající úspěch a téměř stoprocentně můžeme očekávat remake dvojky (ten hlavní drahý základ je již hotov, ted už se bude jen nabalovat).

• aspa

500K při současných nákladech na všechny platformy je tedy nic moc. Když jsme čistě u PC platformy, tak Gothic nedal na Steamu ani poslední Dragon Age, který měl tedy skrz internet snad nejhorší reklamu za poslední léta. Takže rozhodně bych nepočítal s remakem dvojky na 100%.

Chce to trošku chladnou hlavu. 

• Vážne budeme porovnávat Alkimia a 20 let starý remake pro "hardcore" hru pro nadšence s tehdejší vlajkovou lodí BioWare? Remake strčil do kapsy veškeré hry od Piraní, přičemž i přes mnohonásobně menší prodeje a aktivní hráče vznikaly další díly.

Ta hra je prakticky zaplacená a v následujících týdnech výdelečná. Fundamentální assety pro remake dvojky jsou již hotovy a vývoj bude mnohem, ale mnohem levnější, přičemž návratnost větší (nejlepší díl s největšími ohlasy).

Chtělo by to trošku více otevřít oči, chladná hlavo :) :) .

• aspa

ano, budeme, protože Bioware je dávno jen svůj stín, hra měla negativní reklamu, přesto měla větší peak než tady Gothic. A přestaň tvrdit něco o nadšencích, každá hra i hardcore dokáže při spravné kvalitě/reklamě zasáhnout masy lidí. Gothic klidně mohl oslovit i masy, kdyby to bylo dobře hodnocené, recenzenti by dostali review kody dříve a byl by to dobře odvedený remake a hra by si odnášela v recenzích 80+. 

Jinak prosím tedy odkazy, že je hra zaplacena, že je 100% jistota, že bude druhý díl. Pokud jsi tedy insider, tak mi den nějaké fakta. 

• Hidden

Na hre delalo podle dostupnych informaci zhruba padesat lidi, takze se budget odhaduje na 10-20 milionu dolaru. Takze s pul milionem prodanych kopii je odhad, ze je hra zaplacena (nebo brzo bude) docela realisticky. Pokud se vyvoj zaplatil nebo temer zaplatil hned v prvnim tydnu prodeju, tak to povazuju docela za uspech a i podle nadseni vydavatele to je asi lepsi, nez cekali, takze bych cekal, ze o remake Gothic 2 padne minimalne alespon nejaka uvaha.

Apropo, pokud odmitas bez jasnych tvrdych dat tvrzeni "hra je zaplacena", tak pak tedy musis zaroven daty podlozit i sve tvrzeni, ze "500k pri soucasnych nakladech je nicmoc". ;)

• aspa

"Apropo, pokud odmitas bez jasnych tvrdych dat tvrzeni "hra je zaplacena", tak pak tedy musis zaroven daty podlozit i sve tvrzeni, ze "500k pri soucasnych nakladech je nicmoc".

Protože i AA hry typu Claire, Lies of P, Silksong dokáži prodat v milionech a jsou to poměrně hardcore hry a troufnu si říci, že Gothic je neméně kvalitní, takže by měl oslovit mnohem více než v současnosti.

Ovšem s recenzemi 74% na PC a 63% na PS5, bez dřívějších recenzí, nedokážeš vytvořit momentum. Kdyby se ten remake udělal opravdu kvalitně a tak jak se kvalitní remake má udělat, tak se to momentum vytvoří. 

• Reakce na příspěvek:

Ty tvé zmíněné recenze jsou názory 32 jedinců, z nichž jsem si některé četl a psali to lidi, kteří jsou schopni hrát max pokémony….nebo veilguard😃. 

Když už se tu oháníš svým “cherry pickingem” dovolím si hodit svůj:

Metacritic user PC 84 (505 lidí)

Steam 87% (21 354 lidí) 

Myslím si, že na niche značku, která prakticky zanikla před dvaceti lety a na to, že to dělal, tak malý tým lidí bez větší reklamy( na veilguard vysílali i během fotbalových zapasů v TV),  je to docela slušné “momentum.”

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Rozhodne nerozporuju, ze i hardcore hry dokazou prodat vice, o tom zadna (i kdyz rychly fact check - Lies of P prodalo podle odhadu v prvnim tydnu "jen" 200k, overene jeden milion za prvni mesic). Reagoval jsem na tvrzeni, ze 500k je nicmoc pri soucasnych nakladech - tedy, ze prodeje jsou vzhledem k nakladum slabe v kontrastu s tvrzenim kolegy, ze se vyvoj zaplatil. Tedy, ze kdyz chces podlozit, ze se hra zaplatila, melo by byt pak obdobne podlozeno tvrzeni, ze se hra nezaplatila. ;)

• aspa

Reakce na příspěvek:

"Tedy, ze kdyz chces podlozit, ze se hra zaplatila, melo by byt pak obdobne podlozeno tvrzeni, ze se hra nezaplatila. "

WTF. Co to je za mentální gymnastiku, pokud někdo tvrdí, že se to zaplatilo bez jakýkoliv čisel, zdrojů, a že vznikne 100% dvojka, tak chci zdroje, do té doby musíme předpokládat, že nic není jisté. 

Tenhle fanatismus Gothic strýců už začíná být otravný. Hra prodala půl milionu, tohle prodá kde kdo na jedné platformě. Pořád je to výborné RPG, které mohlo oslovit díky absolutně prázdnému kalendáři x lidí, vychází na všechny platformy a ten výsledek je opravdu k diskuzi.

A  je potřeba si říci, že to hodnocení je katastrofální. Na MT je to 126 hra z 199 letos hodnocených a to beru lepší PC verzi, PS5 by byla na chvostu všech her. Pokud dodáš produkt, kde se většina recenzí shoduje, že hráči mají počkat na slevu a až se to opraví, tak prostě to je nic moc výsledek. A přestaňme se kolíbat nesmysly, že je to hra pro nějaké hardcore pařany, jsou tu daleko více hardcore hry, které prodaly více. Touhle optikou Silksong by měl prodat kolik? 

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Takze, chapu-li dobre, tvrzeni:
                    "Hra se zaplatila" - nutno podlozit daty
                    "Hra se nezaplatila" - neni nutno z nejakeho duvodu podkladat daty

Tak to pak jo. ;)
                    (Nepoukazoval jsem svou poznamku na to, jestli bude nebo nebude pokracovani, jen ciste na tvrzeni o prodejich/nakladech).

• aspa

Reakce na příspěvek:

můžeš mí říci, kde tvrdím, že se hra nezaplatita? 😂

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Cituji: "500K při současných nákladech na všechny platformy je tedy nic moc." - pises primo o nakladech a ze 500k je nicmoc, tedy predpokladam, ze ty naklady znas a muzes uvest, kdyz hodnotis, ze pocet prodanych kopii neni na dane naklady nijak zazracny. Mozna jsi to ale myslel uplne jinak? :)

• aspa

Reakce na příspěvek:

tak ty předpokládáš? 

Tak ještě jednou, můžeš mí říci, kde tvrdím, že se hra nezaplatila?  Poprosím přesnou citaci, kde to tvrdím.

Jinak ano, je to nic moc za mě, na tak slavnou značku, herní sucho a hlad po RPG. 

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Nabidl jsem smirlivou cestu ven, ale zustala nevyuzita (jako treba, ze jsi svou neduveru/opozici k tvrzeni "hra se zaplatila a bude pokracovani" (jako opak k nepodlozenemu tvrzeni, ze prodeje jsou vzhledem k nakladum takove a makove) myslel jen na to pokracovani). No nevadi, nechme to tedy tak. ;)

• aspa

Reakce na příspěvek:

Ty nenabízej vůbec nic, příště nepředpokládej, čti diskuzi a nauč se diskutovat. 

Můj pohled byl čistě subjektivní a za názorem "nic moc" si stojím v kontextu, co to je za hru a jaké jsou čísla. Pokud s tím nesouhlasíš ok, ale tvá argumentace ja absolutně ubohá. To, že tady místní letka chce po mě zdroje na můj názor, že ty prodeje jsou nic moc, je absolutně padlé na hlavu.

• Hidden

Reakce na příspěvek:

Subjektivni nazor ti nikdo samozrejme nebere, ale pak se neohanej naklady, kdyz je neznas a necerti se, kdyz je nekdo tedy chce dolozit (tak jako ty je chces dolozit pro jine tvrzeni). Stacilo proste rict, zes to myslel jinak a vse by se vyjasnilo, ale chapu, jednodussi je sahnout po ad hominem "argumentaci", pricemz pak doporuceni "nauc se diskutovat" nabira az necekany rozmer. Timto to povazuji za uzavrene. :)

• aspa

Reakce na příspěvek:

inteligentní člověk rozumí slovu "nic moc".? Já jsem se oháněl sloven nic moc, to vaše elita se oháněla tím, že je to zaplacené a 100% vznikne dvojka, do teď nemám jediný relevantní zdroj, který by to potvrzoval. 

Pokud mám člověku vysvětlovat, že nic moc, znamená, že je to můj názor, a že to automaticky neznamená, že se to nezaplatilo, tak jsme na tom opravdu špatně jako lidstvo.

Ve finále jediné co jsem napsal, že to není zase tak skvostné, a že bych rozhodně netvrdil, že máme 100% potvrzení, že ramake vznikne.

Pokud by Gothic fanoušci nebyli pouze fanatici, ale i občas přemýšleli, tak tady tahle stupidní debata vůbed není.

Tohle je problém celé série už desítky let. Od dob druhého Risenu vždy přišlo x fanatiků, kteří tvrdili, jak je všechno skvělé, růživé a tohle pokračovalo až do příšernosti jménem Elexem. Jak Piranha skončila víme. Vyšší nároky by mohly všem ve finále pomoci. 

• Reakce na příspěvek:

Zase ten Tvůj “cherry picking”, který se Ti hodí do krámu. Na MT je možná hodnocená dle 32 novinářů na 126. místě, ale v user score je na 8. místě. 

• aspa

Reakce na příspěvek:

Mě absolutně nezajímá user score, user score neovlivnuje akcie a prodeje jako profi recenze, což jsem dokázal u Crimson Desert. 

Opravdu se chceš pustit do argumentace s user score na MT s tou historií, co má Metacritic v rámci user score za sebou.?

• Reakce na příspěvek:

Mě přijde, že se té hře docela daří a Tebe to prostě stolicuje. 

• Reakce na příspěvek:

Asi tak. Není s nim rozumná řeč, všechno dobré o hře vyvrátí a černé na bílém ignoruje. Kde vývojáří i fanoušci plesají nadšením, on rozumuje, jak je hra propadák a srovnává hrušky a jablka.

Všiml jsem si, jak dští ty svoje moudra o eurojanku již od recenze...
                      Tak tady má zase njěaké nové téma, kde může opakovat svoje dokola a dokola. Schválně, až oznámí remake dvojky (což je opravdu věc, která se nepochybně stane) - jaké výmluvy bude mít po tom. :) 

• Nevím, co ostatní, ale “strašlivý technický stav” si za sebe představuji jinak. Hraji od day 1, jsem 30hodin ve třetím aktu, spadlo to jednou, hra je zatím bez gamebraking bugů a prakticky jsem nezažil ani nějáký otravnější. A to mám kompl ve střední cenové na 2K rozlišení. Za mě naprosto famózní návrat. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit