Gothic 1 Remake slaví skvělé prodeje. Nezapadl ani v záři letních konferencí
-
čekám pořád na ty zdroje, které používáš, když jsi tak přesvědčen, tak snad je dodáš, ne?
Pokud vznikne dvojka, tak budu jenom rád. Samozřejmě přeji tvůrcům vše nejlepší a úspěch. Rád si ji zahraji stejně tak trojku.
Rozhodně co nepřeji, aby fanatismus vyvrátil zdravý rozum. Ta hra je spíše remaster, za danou kvalitu je předražená, technický stav je neakceptovatelný. Pokud by fans této série měli vyšší nároky, mohli bychom z toho těžit všichni, takhle se jenom potvrzuje, že remake dvojky může být v mnoha ohledech 20 let za zenitem a pořád to bude stačit, aby se psalo v rámci uzké komunity fans Gothica o hře 11/10.
-
Asi tak. Není s nim rozumná řeč, všechno dobré o hře vyvrátí a černé na bílém ignoruje. Kde vývojáří i fanoušci plesají nadšením, on rozumuje, jak je hra propadák a srovnává hrušky a jablka.
Všiml jsem si, jak dští ty svoje moudra o eurojanku již od recenze...
Tak tady má zase njěaké nové téma, kde může opakovat svoje dokola a dokola. Schválně, až oznámí remake dvojky (což je opravdu věc, která se nepochybně stane) - jaké výmluvy bude mít po tom. :) -
inteligentní člověk rozumí slovu "nic moc".? Já jsem se oháněl sloven nic moc, to vaše elita se oháněla tím, že je to zaplacené a 100% vznikne dvojka, do teď nemám jediný relevantní zdroj, který by to potvrzoval.
Pokud mám člověku vysvětlovat, že nic moc, znamená, že je to můj názor, a že to automaticky neznamená, že se to nezaplatilo, tak jsme na tom opravdu špatně jako lidstvo.
Ve finále jediné co jsem napsal, že to není zase tak skvostné, a že bych rozhodně netvrdil, že máme 100% potvrzení, že ramake vznikne.
Pokud by Gothic fanoušci nebyli pouze fanatici, ale i občas přemýšleli, tak tady tahle stupidní debata vůbed není.
Tohle je problém celé série už desítky let. Od dob druhého Risenu vždy přišlo x fanatiků, kteří tvrdili, jak je všechno skvělé, růživé a tohle pokračovalo až do příšernosti jménem Elexem. Jak Piranha skončila víme. Vyšší nároky by mohly všem ve finále pomoci.
-
Subjektivni nazor ti nikdo samozrejme nebere, ale pak se neohanej naklady, kdyz je neznas a necerti se, kdyz je nekdo tedy chce dolozit (tak jako ty je chces dolozit pro jine tvrzeni). Stacilo proste rict, zes to myslel jinak a vse by se vyjasnilo, ale chapu, jednodussi je sahnout po ad hominem "argumentaci", pricemz pak doporuceni "nauc se diskutovat" nabira az necekany rozmer. Timto to povazuji za uzavrene. :)
-
Ty nenabízej vůbec nic, příště nepředpokládej, čti diskuzi a nauč se diskutovat.
Můj pohled byl čistě subjektivní a za názorem "nic moc" si stojím v kontextu, co to je za hru a jaké jsou čísla. Pokud s tím nesouhlasíš ok, ale tvá argumentace ja absolutně ubohá. To, že tady místní letka chce po mě zdroje na můj názor, že ty prodeje jsou nic moc, je absolutně padlé na hlavu.
-
Nabidl jsem smirlivou cestu ven, ale zustala nevyuzita (jako treba, ze jsi svou neduveru/opozici k tvrzeni "hra se zaplatila a bude pokracovani" (jako opak k nepodlozenemu tvrzeni, ze prodeje jsou vzhledem k nakladum takove a makove) myslel jen na to pokracovani). No nevadi, nechme to tedy tak. ;)
-
tak ty předpokládáš?
Tak ještě jednou, můžeš mí říci, kde tvrdím, že se hra nezaplatila? Poprosím přesnou citaci, kde to tvrdím.
Jinak ano, je to nic moc za mě, na tak slavnou značku, herní sucho a hlad po RPG.
-
Cituji: "500K při současných nákladech na všechny platformy je tedy nic moc." - pises primo o nakladech a ze 500k je nicmoc, tedy predpokladam, ze ty naklady znas a muzes uvest, kdyz hodnotis, ze pocet prodanych kopii neni na dane naklady nijak zazracny. Mozna jsi to ale myslel uplne jinak? :)
-
Možná by jsi se měl podívat na to, že jsem tyto čísla bral ze Steam aplikace, kde to hodnotí skutečně lidi, co to koupili a ne ze SteamDB, kde jsou čísla zkreslená. Koukni sám, než se tu začneš vztekat..
-
můžeš mí říci, kde tvrdím, že se hra nezaplatita? 😂
-
Mě absolutně nezajímá user score, user score neovlivnuje akcie a prodeje jako profi recenze, což jsem dokázal u Crimson Desert.
Opravdu se chceš pustit do argumentace s user score na MT s tou historií, co má Metacritic v rámci user score za sebou.?
-
Takze, chapu-li dobre, tvrzeni:
"Hra se zaplatila" - nutno podlozit daty
"Hra se nezaplatila" - neni nutno z nejakeho duvodu podkladat daty
Tak to pak jo. ;)
(Nepoukazoval jsem svou poznamku na to, jestli bude nebo nebude pokracovani, jen ciste na tvrzeni o prodejich/nakladech). -
Zase ten Tvůj “cherry picking”, který se Ti hodí do krámu. Na MT je možná hodnocená dle 32 novinářů na 126. místě, ale v user score je na 8. místě.
-
No určitě, takže 74% MT PC verze, 63% PS5 verze, OpenCritic 72% celkově.
Ať chceš nebo ne, jsou to profesionální recenze, ty mají dost velký dopad, díky špatným recenzím, spadly akcie tvůrců u Crimson Desert o 30%.
Argumentovat user score na Metacritic. No, to je dobrý joke. Čísla ze SteamDB je vůbec na diskuzi, jestli nějak ovlivňují prodeje. Můžeš začít.
-
Mě přijde, že se té hře docela daří a Tebe to prostě stolicuje.
-
Ty tvé zmíněné recenze jsou názory 32 jedinců, z nichž jsem si některé četl a psali to lidi, kteří jsou schopni hrát max pokémony….nebo veilguard😃.
Když už se tu oháníš svým “cherry pickingem” dovolím si hodit svůj:
Metacritic user PC 84 (505 lidí)
Steam 87% (21 354 lidí)
Myslím si, že na niche značku, která prakticky zanikla před dvaceti lety a na to, že to dělal, tak malý tým lidí bez větší reklamy( na veilguard vysílali i během fotbalových zapasů v TV), je to docela slušné “momentum.”
-
"Tedy, ze kdyz chces podlozit, ze se hra zaplatila, melo by byt pak obdobne podlozeno tvrzeni, ze se hra nezaplatila. "
WTF. Co to je za mentální gymnastiku, pokud někdo tvrdí, že se to zaplatilo bez jakýkoliv čisel, zdrojů, a že vznikne 100% dvojka, tak chci zdroje, do té doby musíme předpokládat, že nic není jisté.
Tenhle fanatismus Gothic strýců už začíná být otravný. Hra prodala půl milionu, tohle prodá kde kdo na jedné platformě. Pořád je to výborné RPG, které mohlo oslovit díky absolutně prázdnému kalendáři x lidí, vychází na všechny platformy a ten výsledek je opravdu k diskuzi.
A je potřeba si říci, že to hodnocení je katastrofální. Na MT je to 126 hra z 199 letos hodnocených a to beru lepší PC verzi, PS5 by byla na chvostu všech her. Pokud dodáš produkt, kde se většina recenzí shoduje, že hráči mají počkat na slevu a až se to opraví, tak prostě to je nic moc výsledek. A přestaňme se kolíbat nesmysly, že je to hra pro nějaké hardcore pařany, jsou tu daleko více hardcore hry, které prodaly více. Touhle optikou Silksong by měl prodat kolik?
-
Rozhodne nerozporuju, ze i hardcore hry dokazou prodat vice, o tom zadna (i kdyz rychly fact check - Lies of P prodalo podle odhadu v prvnim tydnu "jen" 200k, overene jeden milion za prvni mesic). Reagoval jsem na tvrzeni, ze 500k je nicmoc pri soucasnych nakladech - tedy, ze prodeje jsou vzhledem k nakladum slabe v kontrastu s tvrzenim kolegy, ze se vyvoj zaplatil. Tedy, ze kdyz chces podlozit, ze se hra zaplatila, melo by byt pak obdobne podlozeno tvrzeni, ze se hra nezaplatila. ;)
-
"Apropo, pokud odmitas bez jasnych tvrdych dat tvrzeni "hra je zaplacena", tak pak tedy musis zaroven daty podlozit i sve tvrzeni, ze "500k pri soucasnych nakladech je nicmoc".
Protože i AA hry typu Claire, Lies of P, Silksong dokáži prodat v milionech a jsou to poměrně hardcore hry a troufnu si říci, že Gothic je neméně kvalitní, takže by měl oslovit mnohem více než v současnosti.
Ovšem s recenzemi 74% na PC a 63% na PS5, bez dřívějších recenzí, nedokážeš vytvořit momentum. Kdyby se ten remake udělal opravdu kvalitně a tak jak se kvalitní remake má udělat, tak se to momentum vytvoří.
-
Tetralogie :P