Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tetralogie :P

• SlavicBes

Tak to je dnes uz jasne, ze bude odklepnuty aj remake dvojky a ak zachvaju kvalitu, dvojka bude predavat este viac ...a potom pride aj remake trojky a ten remake chcem najviac zo vsetkych

• SlavicBes

tak 11/10... zasa je treba to hodnotit s chladnou hlavou....IQ NPC postav je csstokrat tragicka a subojovy system ma svoje velke muchy

• Sjee

Strašně doufám, že odklepnou dvojku, je to nejlepší díl trilogie!

• Hidden

Na hre delalo podle dostupnych informaci zhruba padesat lidi, takze se budget odhaduje na 10-20 milionu dolaru. Takze s pul milionem prodanych kopii je odhad, ze je hra zaplacena (nebo brzo bude) docela realisticky. Pokud se vyvoj zaplatil nebo temer zaplatil hned v prvnim tydnu prodeju, tak to povazuju docela za uspech a i podle nadseni vydavatele to je asi lepsi, nez cekali, takze bych cekal, ze o remake Gothic 2 padne minimalne alespon nejaka uvaha.

Apropo, pokud odmitas bez jasnych tvrdych dat tvrzeni "hra je zaplacena", tak pak tedy musis zaroven daty podlozit i sve tvrzeni, ze "500k pri soucasnych nakladech je nicmoc". ;)

• aspa

ano, budeme, protože Bioware je dávno jen svůj stín, hra měla negativní reklamu, přesto měla větší peak než tady Gothic. A přestaň tvrdit něco o nadšencích, každá hra i hardcore dokáže při spravné kvalitě/reklamě zasáhnout masy lidí. Gothic klidně mohl oslovit i masy, kdyby to bylo dobře hodnocené, recenzenti by dostali review kody dříve a byl by to dobře odvedený remake a hra by si odnášela v recenzích 80+. 

Jinak prosím tedy odkazy, že je hra zaplacena, že je 100% jistota, že bude druhý díl. Pokud jsi tedy insider, tak mi den nějaké fakta. 

• Dondae

Myslím si, že u dvojky by mohli trochu zapracovat na propracovanějším soubojovém systému - třeba přidat štíty. Docela mně chybějí už v tomhle remaku...

• Vážne budeme porovnávat Alkimia a 20 let starý remake pro "hardcore" hru pro nadšence s tehdejší vlajkovou lodí BioWare? Remake strčil do kapsy veškeré hry od Piraní, přičemž i přes mnohonásobně menší prodeje a aktivní hráče vznikaly další díly.

Ta hra je prakticky zaplacená a v následujících týdnech výdelečná. Fundamentální assety pro remake dvojky jsou již hotovy a vývoj bude mnohem, ale mnohem levnější, přičemž návratnost větší (nejlepší díl s největšími ohlasy).

Chtělo by to trošku více otevřít oči, chladná hlavo :) :) .

• Davies182

Přidám se k souhlasu za boj ohledně lepšího technického stavu: hra mi celkem třikrát spadla (50hod hraní), a sice také nemám žádné dělo (i5-12400F / RAM 16GB / RTX3060 12GB), ale cítím, že se to občas dost škube a rozhodně to nemá plynulý chod. A to jsem snižoval FOV, stíny, efekty částic aj. 

Jako stěžovat si úplně nemůžu, jede to obstojně, ale mohlo by to být mnohem lepší!

Hra samotná, pominu-li technikálie, je za 11/10 zatím. Dvojka musí vzniknout!!

• aspa

500K při současných nákladech na všechny platformy je tedy nic moc. Když jsme čistě u PC platformy, tak Gothic nedal na Steamu ani poslední Dragon Age, který měl tedy skrz internet snad nejhorší reklamu za poslední léta. Takže rozhodně bych nepočítal s remakem dvojky na 100%.

Chce to trošku chladnou hlavu. 

• Přidám se k oponování vůči nařčení "strašlivý technický stav". Hra mi ani jednou nespadla a jede krásně na plné detaily, přičemž nemám žádné dělo (4070 Ti, i5 - 13600KF, RAM 32GB). Hra mi ani jednou nespadla - ani jednou za 46h hraní! A bugy? Jakože se Stone na chvíli zasekne v cele, aby vzápětí vyšel normálně ven a následoval mne? To není opravdu něco, co by mne trhalo žíly.

Mimochodem, 500k prodaných kusů během prvního týdne pro Remake 20 let staré niche hry je vynikající úspěch a téměř stoprocentně můžeme očekávat remake dvojky (ten hlavní drahý základ je již hotov, ted už se bude jen nabalovat).

• Nevím, co ostatní, ale “strašlivý technický stav” si za sebe představuji jinak. Hraji od day 1, jsem 30hodin ve třetím aktu, spadlo to jednou, hra je zatím bez gamebraking bugů a prakticky jsem nezažil ani nějáký otravnější. A to mám kompl ve střední cenové na 2K rozlišení. Za mě naprosto famózní návrat. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit