Stalker 2: Heart of Chornobyl – recenze vymodleného návratu do Zóny
-
Proč ty pro změnu lžeš? NPC reagují na to, co udělají. Vyzkoušej si to u makového pole, kde batoh s poznámkou a energy nápoji.
Otevře se ti 5 různých dialogů, co pak můžeš slyšet v táboře. na základě toho, co s tím uděláš:)1. Všechno vezmeš. 2. Vezmeš poznámku. 3. Vezmeš energeťák. 3. Zdvojnásobíš množství energeťáků, ale vezmeš poznámku. 4. Zdvojnásobíš a necháš poznámku. A to je jenom jeden z příkladů. Není to ideální, ale tvrdit, že NPC nereagují je taky špatně.
-
ten batoh je z kvalitnej celtoviny a celkom dobre spracovany. lampa je krasna, magneticky levitujuci artefakt, plechove telo, plastove detaily ale je na to radost pohladiet.
-
9/10 ani ve snu v soucasnym stavu. Hra je zabugovana neoptimalizovana s framegenem mouse input lag jak svine. A Life nefunguje.
Mam ultimate edici
7800x3d + 6900xtx + 32gb ram, nvme ssd.
Na 1440p bez frame genu 50-60 fps.
-
Nejak nechápu proč autor recenze vědomě lže a vymýšlí si tady nějaké svoje fantazie o živoucím světě a nešťastnících kteří se nedostali před bouří zpátky do bezpečí, když je všem od začátku jasný že to tak vůbec není a npc a monstra se spawnuji náhodně, pak, že npc buď vůbec nebo špatně na svoje okolí nereagují a celkově že umělá inteligence je buď nefunkční nebo hodně rozbitá.
Místo toho se nechává oblbnout svoji nostalgii a opijí se nějakou fantazii o tom jak je to v zóně krásný úžasný ale objektivita nikde
-
Aké "řádově hezčí hry" ti na tom išli lepšie Ked si nastavíš všetko na LOW a nízke rozlíšenie, aby sa to hýbalo, tak je to samozrejme "ošklivé" potom skutočne staré vyzerajú lepšie, tak to je... :D
Je fakt, že hry, by sa mali hrať na dostatočne silných PC, aby tá práca vývojárov proste nešla do kopru
Ja som strašne chcel hrať nové hry na 10 ročnom PC, a išlo to, ale nevyzeralo to, ako na tých obrazkoch :D až teraz vidím aký je krásny napr. Starfield, alebo CP2070. Ja viem, nie je všetko hneď...
-
Stalker papá z CPU asi nejvíc co jsem kdy u nějaký hry zaznamenal. Můj Ryzen 7940HS, což je poměrně slušný moderní osmijádro, to při hraní na low detaily vytěžuje na cca 38-41 %.
Na druhou stranu nároky na grafiku jsou naopak nízký, chce to jen něco trošku moderního, na low detaily stačí málo.
-
Kaď sa bavíme, ako to komu ide, mám Ryzen 5 7600X, RTX 4070, M2 disk, rozlišenie 2160p, DLSS quality, všetko EPIC, bez rozmazania pohybu, a ide to stabilne 60-70 fps. Po desiatich rokoch, som kúpil nové PC...maximalna spokojnosť. Stalker 2 by šiel aj na starom, ale potom by prišli tie reči, že vyšla rozbita hra, lebo neviem čo...
Recenzia je fajn, verím že toto bude opeť KULT...ale nie pre každého !Čo máte slabšie PC, je pravda, že celkovo vývojári, sa venujú prioritne novým, výkonnejším zostavám a potom, časom, príde na rad optimalizácia pre staršie. V každom prípade, hra sa dá poladiť, aj cez mody, ktoré už sú a budú, táto hra stojí za to !
-
To už asi nemá cenu
-
Cejtim ve vsech kostech, ze se v tomto pripade vyplati pockatna na recenze na steamu. Proti tomuhle byl launch C2077 ukazkove vydani revolucni nezabugovane hry desetileti( coz opravdu nakonec byl).
-
ty si dobry deme*t.
-
presne ja tiez som z toho v pi*i :D
-
Mě přijde, že to jede lépe na AMD kartách, protože nikde mi to ještě nějak rapidně nešlo dolů a to včetně vesnic. Hra mi fakt nepřijde rozbitá a hrál jsem hry, které byly na tom naprosto hůř. Třeba první Stalker:)
-
Jako jo, ale řekl bych, že tyto cykly byly dřív podstatně přísnější a ten vývoj napříc generacemi byl fakt znát, nebylo to tolik o marketingu jako dnes.
Když jsem nedávno merčil a chtěl bych si fakt polepšit, plácl bych se přes kapsu za bednu v ceně třeba 60k, tak stejně u těch her narážíš na stejné limity v podobě doskakování scény ve tvém rádiusu, animace ve 30fps a podobné skopičiny.
Jsem zvědavý co přinese nová generace her, nějaký system seller bych si už nechal líbit.
-
RTX 4070 a v některejch pasážích neni problém padat na pár snímků za sekundu (i když to normálně jede 60-100 fps)... ta hra je rozbitá, doporučuju počkat až se to dostane do nějakého utěšenějšího stavu...
-
Njn, vykon kompu po cca 2 letech je uz za zenitem a ted si vem, kolik narocnych her vznikne za 2 roky...kdyz to trefis, tak mozna 3...kdyz mas ,,smulu,, tak 1 :)
-
Bohužel ano:) Ideální je mít něco s 3D, ale i 5600/12400 to zvládne:)
-
Jede to jak brambora 😬
-
Jak říká kněžna, šťastná to žena.
-
No, kdybych nedopařil řádově hezčí hry na poměr k výkonu mého dědečka a to při 60fps, tak to nevytahuju. :)
Některé běží líp některé hůř, stalker zrovna asi více papá procesor.
-
Sorry, ale buď rád, že ti to vůbec jede....S takovým strojem z roku 2017 bych si fakt nestěžoval:-)