Tváře retušované DLSS 5 vypadají hrozivě. Nvidia sklízí posměch
-
Spíš mě štve, že to bude mít nejspíš lock na 5xxx řadu. Nvidia neumí přinést lepší výkon, tak musí si to uměle nahánět přes AI a zamykat to pouze pro nejnovější řadu. Za mě ať si to strčí za klobouk upgrade z RTX4080 neplánuju.
-
-
Ale prskáš dobře :)
Ono to nebude povinné, takže si s 4080 prostě nevšímej.
-
-
Ajajaj, proc tak vztekly clanek? Nekdo se boji ze si hraci pomoci AI zkrasni osklive postavy ve hrach, jake jsou trendem v poslednich letech...?
Najednou vadi naruseni puvodniho zameru tvurcu, jako by se toto nedelo diky modifikacim cele dekady ve hrach....
-
-
Vzteklý? Jakoby ona by asi AI nevadila, problém je (jako vždycky se vším), že to vypadá fakt otřesně.
Mimochodem, já ti garantuju, že ty hry s odpudivýma postavama pro modern audience nebudou mít možnost skrz AI ty postavy zkrášlit. Jde to doslova proti jejich zvrácenýmu přesvědčení a proč ty hnusný postavy vůbec vytvářejí.
Nejpravděpodobnější scénář je, že se tím budou dohánět obličeje NPC postav, které standardně mají jenom pár template. Umím si představit, že místo aby designér vytvořil 40 různých obličejů, udělá jich 10 a v DLSS 5 nastaví vysokou AI temperature. Na hlavní nebo vedlejší postavy to žádný rozumný herní studio nebude aplikovat, to se vsaď.
-
-
A pak stejnou postavu potkáš v jinou denní dobu nebo po updatu firmwaru karty a bude k nerozeznání. Nebylo by lepší, kdyby vývojáři nechali vytvořit ty modely pomocí AI sami a nenechávali to na grafické kartě? Využívat výkon grafické karty ke generování pseudonáhodných obrázků mi nepřijde jako vhodné využití prostředků.
-
-
-
Přijde mi to docela dobré a nemyslím se, že je okamžité zatracení na místě. Otázka je, jak to bude vypadat v různých scénách se stejnou postavou. Také využití u skutečných obličejů může být docela kontroverzní a nešťastné, když se nepovede.