Tváře retušované DLSS 5 vypadají hrozivě. Nvidia sklízí posměch
-
Nechapu ten hejt. V tom videu snad krome jednoho pripadu, vzdy slo o jasne vylepseni.
-
-
Část lidí na internetech zavile nesnáší AI, proto ten hejt. Jakub taky nemá rád AI, proto na tenhle hatetrain ochotně naskočil.
-
Nevím. Asi dám přednost tomu, aby postava vypadala tak, jak si ji představoval tvůrce hry než AI. Možná bych si na to rychle zvykl, ale nezdá se mi, že by to bylo jen vylepšení, spíš i změna obličeje.
Ale je to úhel pohledu.
-
Protože to vypadá jako jakékoliv AI slop video.
-
Že? Mi se taky většina líbí. Podle mě to spadá do dnes oblíbeného "bezmyšlenkovitě hejtuju všechno, co smrdí AI".
-
-
Mám rád AI funkce (včetně např. kritizovaného Windows Recall) a tohle mi přijde hrozné...
Je to věc vkusu. Věřím, že vkus většiny je jiný než váš a vlnu kritiky většiny nejde shodit na bezmyšlenkovitý hate na AI... To říkám, jako "fanoušek" AI funkcí.
-
-
-
Ajajaj, proc tak vztekly clanek? Nekdo se boji ze si hraci pomoci AI zkrasni osklive postavy ve hrach, jake jsou trendem v poslednich letech...?
Najednou vadi naruseni puvodniho zameru tvurcu, jako by se toto nedelo diky modifikacim cele dekady ve hrach....
-
-
Vzteklý? Jakoby ona by asi AI nevadila, problém je (jako vždycky se vším), že to vypadá fakt otřesně.
Mimochodem, já ti garantuju, že ty hry s odpudivýma postavama pro modern audience nebudou mít možnost skrz AI ty postavy zkrášlit. Jde to doslova proti jejich zvrácenýmu přesvědčení a proč ty hnusný postavy vůbec vytvářejí.
Nejpravděpodobnější scénář je, že se tím budou dohánět obličeje NPC postav, které standardně mají jenom pár template. Umím si představit, že místo aby designér vytvořil 40 různých obličejů, udělá jich 10 a v DLSS 5 nastaví vysokou AI temperature. Na hlavní nebo vedlejší postavy to žádný rozumný herní studio nebude aplikovat, to se vsaď.
-
-
A pak stejnou postavu potkáš v jinou denní dobu nebo po updatu firmwaru karty a bude k nerozeznání. Nebylo by lepší, kdyby vývojáři nechali vytvořit ty modely pomocí AI sami a nenechávali to na grafické kartě? Využívat výkon grafické karty ke generování pseudonáhodných obrázků mi nepřijde jako vhodné využití prostředků.
-
-
-
AI do každého domu, do každé ložnice a na každé WC 😇🙌🏻 a běda jak to někdo nebude chtít 😠
-
Vypadá to jak ty early facebook videa vygenerovaných her ala GTA. Otřesný.
-
Spíš mě štve, že to bude mít nejspíš lock na 5xxx řadu. Nvidia neumí přinést lepší výkon, tak musí si to uměle nahánět přes AI a zamykat to pouze pro nejnovější řadu. Za mě ať si to strčí za klobouk upgrade z RTX4080 neplánuju.
-
-
Ale prskáš dobře :)
Ono to nebude povinné, takže si s 4080 prostě nevšímej.
-
-
Úplně jiní lidé.
-
Nvidia, jako damage control uvádí, že devs budou mít plnou kontrolu, ale zároveň tvrdí, že bude univerzální model pro všechny hry, což to hned "vyvrací". Taky tvrdí, že textury/modely zůstávají stejné, byť to není pravda (v pozadí přestane svítit žárovka, lampa je osvětlena z nelogického směru, postavě "zmizí" zuby za zvětšený rty atd). To imho nestojí za výhody typu přidání kontaktních stínů, detailů v dálce apod.
Problém, taky vidím v tom, že ty změny nejsou stejné napříč scénami, byť mají zobrazovat stejnou věc. To jen umocňuje ten problém. Kdyby to udělalo změny, které by pak zůstali po celou dobu bylo by to o dost méně hrozné.
Nvidii by pomohlo to neprezentovat jako upscaler, který to očividně není, ale jako Realtime LM filter poháněný generativní AI, protože to je to, co to ve výsledku je.
-
Raytracing ❌
Sloptracing ✅
-
Přijde mi to docela dobré a nemyslím se, že je okamžité zatracení na místě. Otázka je, jak to bude vypadat v různých scénách se stejnou postavou. Také využití u skutečných obličejů může být docela kontroverzní a nešťastné, když se nepovede.
-
Demo bežalo na 2x5090 grafikách.
Nebojte sa, toto tak skoro nebude. Len musia niečo ukázať hernej scéne, aspoň nejaké smeti hodiť, keď svoju pozornosť venujú data centrám a business sfére.