Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • risa2000
    To byla jediná věc, která mě napadla, že to může srážet. Nehrál jsem žádné GTA a ani předchozí Saints Row, tudíž to bylo poprvé a byl jsem velice příjemně překvapen.
  • DusanMPupak
    Na druhou stranu tato hra nenabízí nic moc nového. Zvlášť jestli jste hrál nějaký z předchozích dílů, tak už vás ten nekorektní styl tolik nefascinuje. A potom je to v zásadě klon starších GTA.
  • ok, díky za info
  • Luke
    Bude zítra. Dneska se to z technických důvodů nestihlo.
  • A video toho 104 dílu by tady někde nebylo ?
  • Asi upad.
  • smejki
    něco s chůdama.
  • janchor
    Politicky cože?
  • risa2000

Saints Row: The Third

Proč se za to stydíte? :)
    Ta hra v podstatě nemá žádnou chybu a nabízí úplně všechno, volnost, příběh, vývoj postav, objevování prostředí. Že to tady dostalo 8 přisuzuji tomu, že nebylo "politicky schůdné" tomu dát víc, ale pro mne to je jedna z mála her, za posledních pár let, kterou jsem si fakt užil.
  • zdeeneek
    Nejak nechapu co porad mate s tim, ze je Pavel nudnej. Poslouchal jsem jen sestrihanou audio verzi a bavil jsem se dobre.
  • Jako treba ze Dishonored je vizualne osklivy ... *15*
  • Black_Hand
    kurna, skoda ze jsem prisel od reakce lukase macury na chatu na danovo hodnoceni inkvizitora. si dokazu predstavit jak se hned ozval, kdyz to slysel :).

a dan by samozrejme mohl zkusit freespace 2 a hawken. nejen mlhoviny dodavaji freespace 2 hodne silny pocit vesmiru, ale i hudba, to jak se to hraje a koneckoncu take je dost ocividne v mnoha ohledech nasledovnik WC. hawken ma dost meststkych boju....ale moc niceni baraku tam tedy neni.
    a indy neni tak hrozny, jak dan popisuje. mysi jde s levym a pravym tlacitkem udelat drtivou vetsinu veci, bez klikani na slovesa.
  • Kdyz ted v podcastu posloucham kolik novych videorecenzi se chysta, na tak uzasne veci jako FarCry nebo BlackOps, chudak Lukas, uvazujete doufam i o videorecenzi Baldurs Gate, ktera ma brzy vyjit?:)
  • k minulemu podcastu:
    Plne atmosfery a imaginace Nadrazi Perdido je lepsi, nez ponekud schematicke Nikdykde *4* (imho)
  • Viktor_H
    Takže Pavle, ode dneška "Mr. Boring"! *1*

Přispěji i svým skromným návrhem: Dan - "Mister Critic", Lukáš - "Mister Hipster"

Ne vážně. Nesouhlasím, řekl bych, že Pavel se většinou chová jako profesionál a zdárně tam tu divokou bandu kočíruje.
  • Viktor_H
    Yep, jsem to já.

Co se Dana týče, mám dvě věci. Za prvé si myslím, že když mluví, je třeba se naladit na jeho pojmový aparát. Pokud třeba ostatní skáčou nadšením do stropu, Dan nasadí pokerface, kývne hlavou a řekne, že je to ok. Skoro vždy, když ho slyším mluvit o něčem, co se mu líbí, tak s klady je hotov během chvilky, o záporech se ale velkohubě a s přeháňkou rozjede. Přitom to podle mě neznamená, že z jeho pohledu by v onom případě zápory absolutně převyšovaly klady. Např. na adresu Obsidianu/Avellona v jednom z minulých podcastů prohlásil něco ve smyslu, že jde o docela dobrý pisálky, ale jinak jsou fakt strašný, neudělali za 10 let nic pořádnýho apod. Podle mojí interpretace (je-li správná) ale vlastně říká, že zatímco jako scénárista je takový Avellone výjimečný (v rámci herního průmyslu), jako designér je průměrný, resp. absolutně nevybočující. A s tím docela souhlasím. Planescape je výjimečná hra po obsahové stránce, ale co dal hernímu světu z hlediska designu, z hlediska mechanik? Implementace DnD pravidel? systém rozhovorů? Mechaniky Parťáků? Lokace? Všechno průměrné, viděné, nic objevného, ve všem pozadu za jinými IE hrami. KOTOR2? Formálně totální kopírka KOTORu. Alpha Protocol? Ten si každej pamatuje jako "tu hru s hodně volbami a se slabě okopčeným systémem rozhovorů a krycím mechanismem z Mass Effectu a jako chudého příbuzného Splinter Cellu." Jelikož je Dan temperamentní člověk a navíc často "plácá páté přes deváté", je potřeba si ho trochu překládat, alespoň já to tak vnímám. A v takovém případě se s ním většinou, alespoň částečně, shodnu. Přesto nepopírám a souhlasím s tebou v tom, že někdy jeho kritika nabývá absurdních rozměrů. Někdy je s něčím tak rychle hotový, že není schopen si z toho nic víc vzít. Pokud např. Temného Rytíře zavrhnu za to, že výletní loď napěchovaná výbušninami zní nereálně (čímž se od té chvíle automaticky naladím na negativní a kritickou vlnu, a tak už jen v tom filmu hledám věci, co bych rozcupoval, případně ho rovnou vypnu - předpojatost), často neodhalím složky, které ten film činní silným a díky nimž je podle mého názoru právem uznáván; to jest skoro až mýtická symbolika a v jejím rámci se projevující mnohovrstevnatost a interpretační potenciál, motivy obětování/strachu/smrti, morální otázky, společenské otázky, místy velmi propracovaná psychologie postav. Kdybych hledal médium, které mě uspokojí po všech stránkách, můžu hledání rovnou vzdát...

Za druhé, nesouhlasím s tím, že Dan je rebel bez příčiny. Podle mě ty věci tak fakt cítí a říká, co si myslí. Že to zní často přitaženě za vlasy, případně radikálně, je věc jiná.
  • Vynikajúci podcast! 100%. Mám rád Danove reči, i keď samozrejme s mnoha vecami nesúhlasím ( Skyrim mám za obľúbené RPG, i keď technicky sprasené).

Nepáčilo sa mi preto ako P. "Mr.Boring" Dobrovský zahováral akonáhle Danov názor nesúhlasíl s jeho. Lukáš sa vždy pekne spýtal prečo a bol zvedavý, ale Pavel ako čistý ignorant berie iba svoje hodnotenie hier ako smerodatnú a jedinú pravdu. Skákal mu do reči a nenechal ho povedať jeho názor.

btw. Dižhonor a AC3 tiež nepovažujem za príliš dobré hry...(Dižhonor slabý príbeh, príliš nereálne, tupá AI, extrémne jednoduché i na najťažsej obtiaznosti...taká pekná 7dmička a AC3 je už 5krát vydojená krava, kde je toho veľa, ale nič podstatné a zábavné ako v AC2. Nič z tzv. Assassin feelingu to už nemá).
  • Keyz
    Bylo by zajímavé pročíst si jeho články zpětně pohledem dneška.Jeho články tam byli dobré.
  • Robotron3
    Viz předchozí: Co mi leží v žaludku? To by mě teda zajímalo. Vždycky se rád dozvim, co nevim :)
  • Panenko na nebi, byl to priklad, a dal uz se o tom bavit vazne nebudu.
    (Jestli ono neco nelezi spis v robozaludku - ja tady vyblil svuj strucnej pohled, a dal v tom nimram leda na tvuj popud. Stacilo.)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit